Arkadaşlar selamlar, konunun detaylı ve uzun anlatımı aşağıdaki verdiğim konu linkinde mevcut fakat burada kısaca yazacağım, araç 2bin devirin üzerine çıktığında sistem otomatik gazı kesiyor kontağı açıp kapattığımız zaman araç yeniden çalışmaya başlıyor, marş almasında vs. hiçbir sıkıntı yok fakat dediğim gibi 2bin devirin üzerine çıkmaya izin vermiyor, bu konuda tecrübesi ve önerisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
Detaylı Konu Anlatımı;

Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar, 2016 model i20 dizel manuel bir araca sahibim (daha alalı 3 hafta oldu ve ilk arabam) hemen durumu anlatayım, 3gün önce akşama doğru eşimle beraber Antalya merkeze doğru ilerlerken baktım arabanın önünden beyaz dumanlar çıkmaya başladı müsait bir sokak bulup çektim sağa, (buarada arabada hiçbir motor arıza ışığı veya benzeri bir ikaz lambası yanmadı) neyse açtım kaputu birde baktım mazot sızıntı yapmış, motor üzerindeki gözeneklerede mazotlar gelmiş (aşağıda fotoğraflarda mevcut) mazotlarıda orada birikmiş görünce devam etmeye korktum açıkcası, olduğu yere arabayı bırakıp gözeneklerdeki mazotu temizlemeyi düşündüm öncelikle, market bulup kağıt havlu ile mazotu emdirerek temizlerim diye düşünerek çıktım yola, 200 metre yürüdüm birde baktım ototamirci, durumu anlattım getir bakalım dedi, mecburen götürdüm, bu mazot püskürten enjektörlerden birisi sızıntı yapmış, 3. sırada olan enjektör daha önce işlem görmüş sanırım somunu farklı vs. dedi. herneyse gevşeyen somunu sıktı, sonrada basınçlı suyla motor üzerinde mazot kalan yerleri temizledi, hemen devamında da 5lt suyu komple motorun üzerine lök lök döktü. herneyse mazotu dışarı verme sorunu giderildi, haydi bir test sürüşü yapalım, yakında yüksek rampa bir yer vardı oraya götürüp arabayı zorlayıp sorun devam edecekmi diye bakacağını söyledi geçti direksiyona, daha yola çıktık 3.vitese attı araba 2bin devirin üstüne geçtiğinde araba motoru korumaya alıp gazı kesti. kontağı kapatıp yeniden açınca araba çalıştı ama dediğim gibi devir yükselince motor kendini korumaya aldı, ilk iki denemede bunlar yaşandı, tekrar denediğinde yine aynı sorun devam etti fakat bu sefer motor arıza ışığı yandı, neyse döndük geri tamir dükkanına, obd bağlayıp kodları kontrol etti, size aşağıda verdiğim kodları (onun telefonundan çektim) bu iki kodu verdiğini, neden bu hata kodlarını verdiğini anlayamadığını vs. söyledi, su döktüğü için olacağını ihtimale katıp hava püskürtmeyle hata veren o iki parçanın ağızlarını girişini çıkışını temizlemeye çalıştı, hava püskürttü daha doğrusu, herneyse birkaç kere daha denedi ama sonuç değişmedi hep bu iki hatayı verdi, sonra dediki bu durum beni aşar. sanayide pompacı bir arkadaşının telefon numarasını verdi, başka yerlerdende fiyat al gitmeden önce vs. dedi. bende ilk defa arabayı tamir ettirmeye çalışan bir amatör olarak öylece kalakaldım. herneyse düşük devir ile yavaş yavaş eve gelip park ettim. evdeyken hata kodu ile ilgili internet üzerinden araştırmalar yaptım, P1186 kodu ile ilgili Depo Şamandırasını temizledikten sonra bu sorunun ortadan kalktığı ile ilgili videolara denk geldim. izlediğim videodaki arkadaş bu hata veren parçaları değiştirmiş ama sorun yine çözülmemiş, ama depo şamandırasını temizleyince devir problemi tamamen ortadan kalkmış, 2-3 saat yüksek devirlerde denemiş ve hiçbir sıkıntı yok artık herşey normal diyor. o videoyuda aşağıya koyuyorum. Şamandıra temizleme işini daha denemedim temizlesemde benim sorunumu çözeceğini düşünmüyorum çünkü arabada böyle bir sıkıntı yoktu, büyük ihtimalle motora bolca su döktüğü için birşeyler hata verdi, ek olarak basınç kontrol sensörü sanırım benden önceki sahibinde de problem olmuş değiştirmişler çünkü bosh marka bir ürün takılı fotoğraflardada görebilirsiniz, bu arada arabayı istanbuldan aldık, abimle beraber gidip alıp aynı gün içerisinde Antalyaya geri döndük, 16-17 gündürde aktif kullanıyordum tıkır tıkır saat gibiydi fakat bu mazot enjektör püskürtme olayı ile başlayan sıkıntı, motorun yıkanmasıyla değişik boyutlara taşınmış oldu. yani bol bu ile yıkadığı için mi oldu onuda tam bilemiyorum açıkcası? belki yıkanmasında bir sakınca yoktur? ben hata kodlarını görünce suya bağladım olayı, hatta güneşli bir günde kaputu açık bırakayımda belki ıslak veya nemli kaldığı için problem oluyorsa, güneşte kururda hata düzelir diyede düşünmedim değil açıkcası, işin garip tarafı o günden beri 3gündür Antalyada havalar hep kapalı. Bugün az önce yine bir çalıştırdım deneme yaptım, yine gaz kesti yüksek devire izin vermiyor, çalışmasında bir sıkıntı yok direk marş alarak çalışıyor, tek sorun devir yükseldiğinde motorun kendini korumaya alıp gazı kesmesi motorun durmadı, yarın Şamandırayı temizleyeyim bende sonuçta bir zararı yok hatta yararı olacaktır, belki benim problemde çözülür inşallah, ama olmazda çözülmezse sanayide bir usta yerine direk hyundai yetkili servisine mi götürmeliyim? bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum, bu devir problemini ve kodlardaki hatalara farklı çözüm önerisi olan arkadaşlar varsa onların yazacaklarınıda merakla bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim, nasıl bir yol izlemeliyim yardımlarınızı bekliyorum dostlar. sormak istedikleriniz olursa hızla cevap vereceğim görüşürüz.

Arkadaşlar selamlar, gtx 1650 ekran kartım var, Display Port kısmı PC monitörüne bağlı, boşta duran HDMI çıkışını normal HDMI bağlantısı gibi kullanabiliyormuyuz? yani elimde HDMI çıkışlı mini tv uydu alıcısı var, bunu ekran kartı HDMI çıkışına bağlasam PC üzerinden uydu alıcısını kullanmam mümkün olabilir mi? yoksa ekran kartına bir zarar mı vermiş olurum, bilgilendirirseniz çok sevinirim.

arkadaşlar selamlar, Magbox Vip Mini veya Magbox Mercury cihazlarına ait herhangi eski tarihli yazılımı olan arkadaşımız var mı? (güncel yazılım değil eski yazılım gerekiyor) veya bu cihazlardan kullanıyorsanız ayarlardan sistem bilgisi kısmına bir bakabilirmisiniz S/W Versiyon yazan yerin sonu eğer 5370 ile bitiyorsa, ki zaten herkeste ya 5370 yada 7601 ile bitiyor bu numaralar, eğer 5370 ise herhangi bir usb taktığınızda toplam 4mb. lik ufak 3 adet dosya veriyor sistem, o 3 dosyayı upload ederek benimle paylaşabilirseniz çok sevinirim. veya whatsapptan da gönderebilirsiniz, çok teşekkür ederim. 552 412 12 55

arkadaşlar selamlar, Magbox Vip Mini veya Magbox Mercury kullanıyorsanız ayarlardan sistem bilgisi kısmına bir bakabilirmisiniz S/W Versiyon yazan yerin sonu eğer 5370 ile bitiyorsa, ki zaten herkeste ya 5370 yada 7601 ile bitiyor bu numaralar, eğer 5370 ise herhangi bir usb taktığınızda toplam 4mb. lik ufak 3 adet dosya veriyor sistem, onu benimle paylaşabilirseniz çok sevinirim. whatsapptan da yazabilirsiniz 552 412 12 55

arkadaşlar selamlar, Magbox Vip Mini veya Magbox Mercury cihazlarına ait herhangi eski tarihli yazılımı olan arkadaşımız var mı? (güncel yazılım değil eski yazılım gerekiyor) veya bu cihazlardan kullanıyorsanız ayarlardan sistem bilgisi kısmına bir bakabilirmisiniz S/W Versiyon yazan yerin sonu eğer 5370 ile bitiyorsa, ki zaten herkeste ya 5370 yada 7601 ile bitiyor bu numaralar, eğer 5370 ise herhangi bir usb taktığınızda toplam 4mb. lik ufak 3 adet dosya veriyor sistem, o 3 dosyayı upload ederek benimle paylaşabilirseniz çok sevinirim. veya whatsapptan da gönderebilirsiniz, çok teşekkür ederim. 552 412 12 55

|
|
|
Sapphire R9 390X << Nitro versiyonu farkı nedir?
|
Meslek: Üniversite Öğrencisi (Marmara Uni)
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.654
İkinci El Bölümü Mesajları: 22
Konularının görüntülenme sayısı: 39.069 (Bu ay: 1.454)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 15 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic