Arkadaşlar selamlar, konunun detaylı ve uzun anlatımı aşağıdaki verdiğim konu linkinde mevcut fakat burada kısaca yazacağım, araç 2bin devirin üzerine çıktığında sistem otomatik gazı kesiyor kontağı açıp kapattığımız zaman araç yeniden çalışmaya başlıyor, marş almasında vs. hiçbir sıkıntı yok fakat dediğim gibi 2bin devirin üzerine çıkmaya izin vermiyor, bu konuda tecrübesi ve önerisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Detaylı Konu Anlatımı; ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bymuratcan -- 8 Nisan 2025; 22:4:17 > |
2016 i20 CRDI, Usta Motora Su tuttu 2 arıza verdi kodlar P1186-P0087

-
-
Turbo selenoid valfi ya da varsa westgate bozulmuş.
İyi ihtimal hortum yırtılması.
Motora su girdiği an ilk çıkan arızalar bunlardır klasik.
-
Mazotla ilgili sorun o pompdaki müşür arızası ya da enjektör son çare.
-
Motor tamamen kurudu mu? Benim 2005 1.3 CDTI Combo'nun motorunu usta su ile yıkamıştı. Beyin yandı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam motor tamamen kurumuş olması lazım, 4 Nisan Cuma günü saat 20:00 civarlarında su tutmuştu, cumartesi günü kaportayı açtım 15-20 güneş gördü, hava parçalı bulutluydu, o günden beri güneşte çıkmadı, güneş görmeden ne kadar kuruduysa o kadar kurumuştur, tam kuruma süresi ne kadar süredir onuda bilmiyorum gerçi.
(bu arada beyin tarafına su tutmadı, sadece motorun tam üzerine tuttu. o kısma su gelmedi yani bende yanındaydım, hani belki su sıçramıştır hafiften, ama o kısımla ilgili sıkıntı oluşturacağını sanmıyorum)
-
Motor,su yüzü gördüğü an cikan arizalar başlangic olur,inş son arizasi olur.İnş devami gelmez.Ömrümde 1 kez yikadim 600 km sonra ariza verdi,şuan yikarsam daha beteri olucaktir ki kablolar cürümüştür yipranmiştir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bende tecrübesizliğime geldi o şekilde su tutulmaması gerektiğini bilseydim izin vermezdim.
-
25 yildir hicbir arabamin motorunu yikamadim. Dunyanin en faydasiz eylemi bana kalirsa. Gecmis olsun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
lada'mı ite ite teslim almıştım yıkamacıdan. ahlaksız adam ben bişi yapmadım dedi. ite ite arabayı bırakmış. hiç birşey söylemedi. beyin gitti.
reno'nun bir açıklamasını görmüştüm tv'de "motor yıkamayı tavsiye etmiyoruz, hiç bir faydası yok". ben zaten o beyin mevzuundan sonra bırakmıştım motor yıkatmayı.
-
Bu usta diye geçineni akşama kadar ıslatıp ıslatıp dövmek lazım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Titiz olan aracini seven temiz görünmesini isityen varsa,motor temizleme spreyleri var ve yağlidir.Parlatir ama toz tutar.Bez yardimi ile temizlersen daha güzel görüntü olur. ( SU )asla vurmayin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X