Şimdi Ara

ZEKAYI GELİŞTİRME YOLLARI (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
41.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben herhangi bir yöntemle zekanın geliştirilebilecegine inanmıyorum
  • bence zekayı bir şey belirler gen...
    beslenme ve çevre şartlaı ise genlerimizdeki zeka seviyesine ulaşmamızı sağlar yani ideal bir çevrede yaşayıp(hava kirliliği falan olmayacak) dengeli ve sağlıklı beslenirsek zekamızın sınırına ulaşmış oluruz....
    tabi çalışmak bol bol kitap okumak zekamızı doğru ve iyi şekilde değerlendirmemizi sağlar....
  • "Daha zeki olmak istiyorum" demek biraz şuna benziyor , "daha katı kalpli bir adam olmak istiyorum" veya "daha şen şakrak biri olmak istiyorum" veya
    "daha sakin biri olmak istiyorum"
    Bir problem üzerinde sıkı çalışıp onu çözmek ile kıvrak zekalı olmak aynı şeyler midir ? İnsan zor değişir ve bu değişim temelde bakış açısının değişmesiyle , çetin bir kararlılıkla olabilir bence.

"Dört adımda pratik zekanın kapısını aralayın"a pek itibar etmemek gerek..
  • bol bol sudoku çöz.
  • zeka Anne ve babadan gelen bir şeydir genlerdeen yani. sekanın %75 i anneden %25 i ise babadan gelir.
    anne babanıza bakarak zeki olup olmadığınızı anlarsınız.

• Gen bir kişiden gelir
    yani anne ve baba karışık gen yollamaz çocuğa ya annenin geni gelir yada babanın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fsh77

www.sokomind .de harika bir japon oyunudur tam bir kafa yiyici tabi eger bu tip oyunları seversen ben hastasıyım hala cozemediklerim var ! Muthis bir hayal gucu ve dusunme ile yaratıcılık gerektirir.

nasıl oynanıyo bu oyun anlamadım ben
  • quote:

Orjinalden alıntı: MESUT52_34

Gen bir kişiden gelir
    yani anne ve baba karışık gen yollamaz çocuğa ya annenin geni gelir yada babanın.

gen anne ve babadan karsılıklı gelir ama bazı genler diğerlerinden baskındır.o zaman baskın olan geni alırız.örn:anneden baskın kıvırcık sac babadan da cekinik duz sac geni gelirse biz kıvırcık saclı oluruz aslında cok karışık ama basitce böyle ifade edilebilir yani genler iki taraftan da gelir ama bunların özellikleri bizim genetik yapımızı olusturur...

• quote:

Gen bir kişiden gelir

aferiiiin sana,

bir de kendinden eminki parmak bile sallıyor,

henüz o derse gelmediniz herhalde ama ortaokulda öğretiyorlar diye hatırlıyorum,

insandaki 46 kromozomun 23ü anneden 23ü de babadan gelir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vese

quote:

Gen bir kişiden gelir

aferiiiin sana,

henüz o derse gelmediniz herhalde ama ortaokulda öğretiyorlar diye hatırlıyorum,

@vese, kırma şu insanların şevkini yahu.
    Sahi, senin sınavlar kötü mü geçti?

• quote:

Orjinalden alıntı: legolsm

quote:

www.sokomind .de harika bir japon oyunudur tam bir kafa yiyici tabi eger bu tip oyunları seversen ben hastasıyım hala cozemediklerim var ! Muthis bir hayal gucu ve dusunme ile yaratıcılık gerektirir.

download yapmadan oynanmıyo mu?

• Ben de beynimden zeka fışkırmasını istiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: redstorm
    @vese, kırma şu insanların şevkini yahu.
    Sahi, senin sınavlar kötü mü geçti?

ya sorma,
    bu aralar dersler ile biraz başım dertte çok mu belli oluyor

@Mum Gibi
    istemek elde etmenin yarısıdır demiş adamın biri,

ama halt etmiş ne yazıkki, istemekle olmuyor...
  • quote:

bu oyun zeka geliştirmekten çok kafa ütülemek için. bi de oyun oynayarak, bulmaca çözerek falan zeka gelişmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacrima -- 11 Temmuz 2006; 0:22:14 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: legolsm

quote:

BU OYUN NASIL OYNANIYO

• tuğlaralrı yerleştiriceksin ok tuşlarıyla.oyun kazık ya...
  • zekanın çeşitli yönlerde gelişmesi muhtemeldir. hazır cevap olmak zeki olmanın belirtisi değildir.
  • bulmaca çözün
    sudoku oynayın
    kelime oyunları yapın
    ingilizce kelimeler ezberleyin - her gün sayısını artırarark
    kitap okuyun
    müzik dinleyin
  • quote:

Orjinalden alıntı: vese

quote:

Gen bir kişiden gelir

aferiiiin sana,

:) sınavlar zor mor.. ama iyi laf yapıyoruz gibi.. Allah Yrdımcınız Ollsun.. vese

bu arada zeka meselesi de zekanı çoğaltabileceğini sanmıyorum ama iyi kullanmayı öğrenebilirsin.. bu da kitap okuyarak ve iyi beslenerek olabilir..

• quote:

Orjinalden alıntı: twin_

bulmaca çözün
    sudoku oynayın
    kelime oyunları yapın
    ingilizce kelimeler ezberleyin - her gün sayısını artırarark
    kitap okuyun
    müzik dinleyin

film izleyin.
    top oynayın.
    salıncakta sallanın
    kaydıraktan kayın.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.