Şimdi Ara

ZEKAYI GELİŞTİRME YOLLARI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
41.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Lacrima

quote:

Orjinalden alıntı: twin_

bulmaca çözün
    sudoku oynayın
    kelime oyunları yapın
    ingilizce kelimeler ezberleyin - her gün sayısını artırarark
    kitap okuyun
    müzik dinleyin

film izleyin.
    top oynayın.
    salıncakta sallanın
    kaydıraktan kayın.

ders çalışın
  • yüksek zekanın iyi bişey olduğunu nerden biliosunuz.

Bence insanın doğru zamanda doğru yerde olması herşeyden önemlidir
  • zeka geliştirmek önemli neden önemli ?

herkes biri kendisine soru sorulduğunda ( herhangi bir konuda ) cevap verebilmeli vede mantıklı cevaplar vermeli bu olaya zeka gelişiminden daha çok kişisel bir gelişim denmeli sonuçta dahi olmıcaz

kişisel gelişim için çok okumak gerekir bunun içinde

HIZLI OKUMA - musatafa ruşen bu kitabı taavsiye ediyorum bu kitab sayesinde içimden okuma hastalığımı yendim aslında herkes dudaklarını kıpırdatmadan sadece gözleriyle okuduğunu sanır ama aslında içinden seslendiriyodur

şu sıra kendinize bir test yapın dakikada 200-300 kelime arası anca okuyosunuzdur belki daha az ama sadece gözlerinizle okumayı başardığınızda dakikada 1000 kelimeyi aşabilirsiniz

500 sayfalık kitabı rahatlıkla 2 saatden kısa bir sürede okuyabilirsiniz böylece sıkılmadan daha çok şey okuyabilirsiniz
  • Sudoku iyidir...
  • Gelişme dönemindeki çocuklar için balık, IQ'da baya bir yükselme yapabilir diye biliyorum.Zaten bakığın zekaya katkısı bilinen bir şey.Karadenizlilerden anlayabiliriz:D
  • zeka deil de gelisecek olan beynin yapcagı işlem hızı.
    bu balık,balık yağı,kuru üzüm yaradığı tek sey beyni hızlı çalıstırarak var olan bilgiye hızlı ulaşmak.
    ayrıca zeka genlerle alaskı olan bi durum.. genlerinizin,kapasitenizin alabileceği kadar bilgi alırsınız,fazlasını bünye kabul etmez
    matematik de sadece pratiği gelistirir.işlem kolaylığı ve çabuk düsünerek mantıklı olana karar vermeyi sağlar.
  • her ne kadar bilimsel bir açıklamam yoksa da kabaca Lacrima'nın fikrine katılıyorum (çoğu zaman olduğu gibi).

Geliştirlebilen şey zekanın kendisin değil, kişinin sahip olduğu zekayı kullanabilme yeteneğidir. Bulmaca çözerek, kitap okuyarak vs vs bana göre sadece zekanızı daha verimli kullanmayı öğrenebilirsiniz. Her ne kadar Lacrima biraz alaycı bir şekilde de söylese film izlemenin, salıncakta sallanmanın, top oynamanın da zekamızı daha iyi kullanmayı öğreteceği kanaatindeyim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: _ShineOn_

her ne kadar bilimsel bir açıklamam yoksa da kabaca Lacrima'nın fikrine katılıyorum (çoğu zaman olduğu gibi).

Geliştirlebilen şey zekanın kendisin değil, kişinin sahip olduğu zekayı kullanabilme yeteneğidir. Bulmaca çözerek, kitap okuyarak vs vs bana göre sadece zekanızı daha verimli kullanmayı öğrenebilirsiniz. Her ne kadar Lacrima biraz alaycı bir şekilde de söylese film izlemenin, salıncakta sallanmanın, top oynamanın da zekamızı daha iyi kullanmayı öğreteceği kanaatindeyim :)

aynen

bence şu ilklerde önemli

1--verimli çalışma
    2--okuma alışkanlığı
    3---yorum yapma
    4---dikkati toplama
    5---psikolojik faktörler
  • Ben satranç oynuyorum.
  • Uluslararası ilişkiler üzerine teori oluşturmayı deneyin.. Çok fazla kasmadan okuyarak da bu işi yapabilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hazardousmen -- 19 Mart 2010; 9:41:37 >
  • Peki insanın İq'su artar mı ? yani bizde einstein gibi olabilir miyiz?
  • quote:

Peki insanın İq'su artar mı ? yani bizde einstein gibi olabilir miyiz?

Benim bildiğim kullanma kapasitesi artar, mesela siz çok zeki birisinizdir, fakat bunu değerlendirecek ortama sahip değilsinizdir, o ortam oluşunca zekanız ortaya çıkar, ayrıca zekanın gelişmesi diye bir şey de var, ne kadar etkilidir bilemem.. Küçükken daha fazla geliştiği bir gerçek..
  • Sudoku çöz
    rubik küp yapmaya çalış
    beyinle ilgili dergiler oku

vs.. aklıma gelenler bu kadar .
  • Bilmiyorum Zekaya bir etkisi var mı ama küçüklükten beridir ters elimi kullanmayı öğrenmeye çalışıyorum , hatta Sağ elim kadar hızlı olmasa da Sol elimle de yazabiliyorum. Sanırım 2 Lob'u kullanmakta gerçekten işe yarıyormuş , ama açıkcası pek araştırmadım , bir tutku gibi benim için

Ayrıca
    Kitap Okumak insanı zeki yapmaz ama varolan kapasitesini kullanmasını sağlar.(Kitabına bağlı olarak çok büyük bir değişiklik göstermez , böyledir.)
    Satranç oynamak gerçekten çok zevkli bir oyun olmakla birlikte , varolan kapasitesini çok az (belki) arttırabilir , ama o kapasiteyi kullanmasını kesinlikle sağlar.
    Etraftaki herşey üzerine yorum yapmaya çalışmak da güzel olabiliyor çoğu zaman , bana keyif veriyor.

Not: (Duyduğuma göre) Zeka geni anne'den - annemi seviyorum - alınıyormuş , yani kendiniz için yapamazsınız ama çocuklarınız için zeki bir kadınla evlenin .
    Düzeltiyorum eğer kızınız olacaksa sizinde zeki olmanız gerek , Vay X kromozomu , nelere kadirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonArtikBuİsim -- 4 Nisan 2010; 9:50:44 >

• Aslında hemen hepsi doğru forvet007 tavsiyesi hatunlardan uzak dur hariç!
    Doğarsınız iş biter, IQ puanınız artık ne yapsanız çok fazla artmaz.
    Ama bu sayfada verilen tavsiyeleri hayatınızın sonuna kadar yaparsanız yaşlılıkta bunamanızı iyice geciktirirsiniz veya böyle bir sorunu hiç yaşamıyabiirsiniz!
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy

Aslında hemen hepsi doğru forvet007 tavsiyesi hatunlardan uzak dur hariç!
    Doğarsınız iş biter, IQ puanınız artık ne yapsanız çok fazla artmaz.
    Ama bu sayfada verilen tavsiyeleri hayatınızın sonuna kadar yaparsanız yaşlılıkta bunamanızı iyice geciktirirsiniz veya böyle bir sorunu hiç yaşamıyabiirsiniz!

Çok yerinde bir saptama.
    Alzheimer çok tehlikeli ve sinsi bir hastalıktır. En azından bu hastalığın tohumlanmasını engellemiş olursunuz.
  • Geometri derdim heralde biri bana böyle bir soru sorsa. Kalem-kağıt kullanmadan sadece soruya bakarak çözmek güzel bir beyin jimnastiği bence.

Ama o kişiye de şu soruyu sormak isterdim, zekanı geliştirip napıcaksın?
  • Herkez doğuştan zeka vardır,bazı istisnaların dışında.Ben aptalım derseniz aptalsınızdır,zekiyim dersen zekisinizdir, ancak bu böyle konuşmakla olmaz sadece.Kendinizi geliştirmeniz ve okumanız lazım,bilgi edinmeniz lazım.Zaten bilgili olan kişinin ben aptalım diye konuşacağına inanmiyorum.
  • Aslında zekayı geliştirmenin yolları vardır sana söyliyiyim bunları tamamen kendi düşüncem ama tecrübelerden yararlandım...

1) Çok fazla yazı oku kitap demiyorum elbet kitapta oku ama özellikle Türk düşünürlerinin DENEME VE MAKALELERİNİ OKU. Bunun dışındada Roman oku haftada en az 200 sf lık 2 roman bitir günlük gazete dergi mecmua bişiy al köşe yazılarını oku. Anlayarak hızlı okuma kursları var 50 60 Tl bişiy ücreti oradan hızlı okuma kursu al yararı olacaktır ANLAMA VE HIZLI OKUMA BECERİNİ GELİŞTİRİYOR ZEKANIN ÇALIŞMASINI SAĞLIYOR VE GÖZLEM BECERİSİNİ ARTIRIYOR. NE DEMİŞLER İŞLEYEN DEMİR IŞILDAR SEN ZEKAYI KULLANMASSAN ZEKA KÖRELİR.

2) SAYISAL DERSLERE ÖNEM VE AĞIRLIK VER.
    3)BİLGİSAYAR OYUNLARINDAN KAÇIN ZEKA DÜŞMANI.

UYGULAMADA VAR BUNU YAP EGZERSİZ GİBİDİR:

1) SABAH AKLINDAN BİR SAYU TUT UZJN BİŞİY OLSUN 5.451.218.921 GİBİ UZUN OLSUN SABAH KALTIĞINDA BÖYLE BİR SAYI TUT AKLINDAN AKŞAM YATARKENDE SAYIYI ANIMSA.
    2)TÜRK TARİHİNİ EZBERLER AKLINDAN GEÇİR TARİHLERİ GÜNLERİ AYLARI SAVAŞLARI V.B ŞEYLERİ EZBERLER ARA SIRA AKLINDAN GEÇİR HEM TARİH DERSİN DÜZELİR HEMDE EZBER YAPIP HAZNE GELİŞTİRİRSİN

BİRDE TESTLERDE ÇOK YANLIŞ YAPIYORSAN SAKIN MORALİNİ BOZMA MORAL BAŞARISIZLIK GETİRİR
    2 3 TANE KAYNAK KİTAP AL SORU BANKASI TARZINDA BİR TANEDE KONU ANLATIMLI KİTAP AL KONULARA ÇALIŞ
    SONRA BOL BOL SORU ÇÖZ ÇÖZDÜKÇE DOĞRU YAPMAYA BAŞLARSIN AMA ÖRNEĞİN MATEMATİK ÇÖZÜONYA İŞLEM YAPMADAN KAFADAN SALLAMA SORUYU İŞLEM YAP UĞRAŞ UĞRAŞTIKÇA DOĞRU YOLU BULURSUN KONU ANLATIMLI KİTAPLARDAN DA BAK KONUYU ÖĞREN ÇOK SORU ÇÖZERSEN DERSİN %50 SİNİ BİLSEN BİLE SORU ÇEŞİTLERİNİ BİLDİĞİN İÇİN YANLIŞ YAPMASSIN AMA ÇOK SORU ÇÖZMEN GEREKİR.
    DERS ÇALIŞMA METODLARINI KENDİN ÜRET BAŞKASININ YAPTIĞI PROGRAMA DEĞİL KENDİ YAPTIĞIN PROGRAMA UY DÜZENLİ DİSİPLİNLİ OL

BAK BEN DERSLERDE % 65 70 BİLİYORUM BEN KONUNUN TAMAMINI BİLMİYORUM AMA 6. SINIFTA SBS PUANIM 500 ÜSTÜNDEN 471 7. SINIFTA DA 497 GELDİ NEDEN BÖYLE ÇÜNKÜ ÇOK ÇOK SORU ÇÖZÜYORUM 8. SINIFTAIM SU ANDA DENEME SINAVLARINDAN 495 DEN AŞAĞI GELMİYOR 500 YAPTIĞIM BİLE OLUYOR

BAŞARILAR

• quote:

Orijinalden alıntı: themert19

Aslında zekayı geliştirmenin yolları vardır sana söyliyiyim bunları tamamen kendi düşüncem ama tecrübelerden yararlandım...

1) Çok fazla yazı oku kitap demiyorum elbet kitapta oku ama özellikle Türk düşünürlerinin DENEME VE MAKALELERİNİ OKU. Bunun dışındada Roman oku haftada en az 200 sf lık 2 roman bitir günlük gazete dergi mecmua bişiy al köşe yazılarını oku. Anlayarak hızlı okuma kursları var 50 60 Tl bişiy ücreti oradan hızlı okuma kursu al yararı olacaktır ANLAMA VE HIZLI OKUMA BECERİNİ GELİŞTİRİYOR ZEKANIN ÇALIŞMASINI SAĞLIYOR VE GÖZLEM BECERİSİNİ ARTIRIYOR. NE DEMİŞLER İŞLEYEN DEMİR IŞILDAR SEN ZEKAYI KULLANMASSAN ZEKA KÖRELİR.

2) SAYISAL DERSLERE ÖNEM VE AĞIRLIK VER.
    3)BİLGİSAYAR OYUNLARINDAN KAÇIN ZEKA DÜŞMANI.

UYGULAMADA VAR BUNU YAP EGZERSİZ GİBİDİR:

1) SABAH AKLINDAN BİR SAYU TUT UZJN BİŞİY OLSUN 5.451.218.921 GİBİ UZUN OLSUN SABAH KALTIĞINDA BÖYLE BİR SAYI TUT AKLINDAN AKŞAM YATARKENDE SAYIYI ANIMSA.
    2)TÜRK TARİHİNİ EZBERLER AKLINDAN GEÇİR TARİHLERİ GÜNLERİ AYLARI SAVAŞLARI V.B ŞEYLERİ EZBERLER ARA SIRA AKLINDAN GEÇİR HEM TARİH DERSİN DÜZELİR HEMDE EZBER YAPIP HAZNE GELİŞTİRİRSİN

BİRDE TESTLERDE ÇOK YANLIŞ YAPIYORSAN SAKIN MORALİNİ BOZMA MORAL BAŞARISIZLIK GETİRİR
    2 3 TANE KAYNAK KİTAP AL SORU BANKASI TARZINDA BİR TANEDE KONU ANLATIMLI KİTAP AL KONULARA ÇALIŞ
    SONRA BOL BOL SORU ÇÖZ ÇÖZDÜKÇE DOĞRU YAPMAYA BAŞLARSIN AMA ÖRNEĞİN MATEMATİK ÇÖZÜONYA İŞLEM YAPMADAN KAFADAN SALLAMA SORUYU İŞLEM YAP UĞRAŞ UĞRAŞTIKÇA DOĞRU YOLU BULURSUN KONU ANLATIMLI KİTAPLARDAN DA BAK KONUYU ÖĞREN ÇOK SORU ÇÖZERSEN DERSİN %50 SİNİ BİLSEN BİLE SORU ÇEŞİTLERİNİ BİLDİĞİN İÇİN YANLIŞ YAPMASSIN AMA ÇOK SORU ÇÖZMEN GEREKİR.
    DERS ÇALIŞMA METODLARINI KENDİN ÜRET BAŞKASININ YAPTIĞI PROGRAMA DEĞİL KENDİ YAPTIĞIN PROGRAMA UY DÜZENLİ DİSİPLİNLİ OL

BAK BEN DERSLERDE % 65 70 BİLİYORUM BEN KONUNUN TAMAMINI BİLMİYORUM AMA 6. SINIFTA SBS PUANIM 500 ÜSTÜNDEN 471 7. SINIFTA DA 497 GELDİ NEDEN BÖYLE ÇÜNKÜ ÇOK ÇOK SORU ÇÖZÜYORUM 8. SINIFTAIM SU ANDA DENEME SINAVLARINDAN 495 DEN AŞAĞI GELMİYOR 500 YAPTIĞIM BİLE OLUYOR

BAŞARILAR

BİRDE EK OLARAK KESİNLİKLE ONLİNE OYUNLAR OYNAMA BAĞIMLILIK YAPIYOR BIRAKAMIYORSUN SONRA BİLGİSAYAR BAŞINDA FAZLA VAKİT GEÇİRME BİLGİSAYARINDA SADECE 1 OYUN OLSUN EN FAZLA OLDA ONLİNE OLMASIN SAKIN YOKSA BİLGİSAYAR BAŞINDAN KALKAMAN

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.