Şimdi Ara

zen x-fi2 vs cowon d2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya millet benden cowond2 var tam olarak 8 ay 8 gün kullanıldı kutusu, faturası, garantisi herşeyi var kutu içeriğide tam satarsam ne kadar fiyatla satmalıyım(bu arada elimdeki cowon 2gb kırmızı ve yanında toshiba 8gb kart(class6)) bu aralar aklım zen x-fi 2 ye takıldı bana cowond2imden daha iyi şeyler sunabilecekmi eğer alırsam zen x-fi 2 kullanan varsa aşağıdaki özellikleri karşılaştırmasını isteyeceğim:
    -ses kalitesinin d2 ye göre çok daha iyi olduğunu duydum, doğrudur heralde
    -swf dosyası oynatabiliyormu(sanmıyorum)
    -tema seçenekleri d2 kadar fazlamı
    -dosya atabilmek için sadece usbden takmak yeterli olacakmı yani bende önceden zen vardı zen media explorerdan dosya atılabiliyordu sadece d2 de öyle değil direk flash bellek gibi girebiliyorsunuz içerisine
    -dosya yönetimi nasıldır yani ben attığım klasörleri görebilecekmiyim media player içerisinde veya bütün şarkıları alfabetik sırayamı sokuyor
    şimdiden teşekkürler

• ayrıca creative zenlerde firmware çökmesi batarya yanması gibi olayların çok olduğunu biliyorum şahsen bende zen kullanırken yaşamıştım x-fi2 de o sorunların giderilmiş olduğunu düşünüyorum çünkü zii işlemcisi var artık?
  • x-fi 2 yi kullanan yokmu yaw:(
  • xfi2 yi kullandım hemde cowon d2 den sonra ..cok kötü xfi2 cowon la arasında daglar var gerçekten

not:uyandırdık konuyu ama ikilem arasında kalanlar olabilir
  • quote:

xfi2 yi kullandım hemde cowon d2 den sonra ..cok kötü xfi2 cowon la arasında daglar var gerçekten

not:uyandırdık konuyu ama ikilem arasında kalanlar olabilir

x-fi mi çok kötü
  • Yakında cowon d2 alacağım. Xfi ve xfi2 kullanmış biri olarak deneyimimi yazarım :)
  • arkadaşlar ben x-fi2 alalı uzun zaman oldu hâlâ kullanıyorum, bi ara d2 kullandım ses tenekeden geliyor gibiydi(uzun bir süre x-fi2 kullandıktan sonra)
    biraz zevk meselesi
    sertacksk sevmemiş olabilir ama bana göre hakikaten d2 ile arasında dağlar var d2 epey bi yapay kalıyor x-fi2 yanında ses geliştiricileri gerçekten müthiş x-fi2 nin
    daha iyisi yapılana kadar en iyisinin bu olduğunu düşünüyorum
    edit:
    mair x-fi2 kullandıysan ve d2 alacaksan sende aradaki farkı hissedeceksindir zaten (gerçi belki zevkin d2 yi hoşgörür) o farkı farkedersen yazda millet ikilemde kalmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeroksuzler -- 3 Ağustos 2010; 23:19:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cowon D2 SD Kart Desteği
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sultanomar

arkadaşlar ben x-fi2 alalı uzun zaman oldu hâlâ kullanıyorum, bi ara d2 kullandım ses tenekeden geliyor gibiydi(uzun bir süre x-fi2 kullandıktan sonra)
    biraz zevk meselesi
    sertacksk sevmemiş olabilir ama bana göre hakikaten d2 ile arasında dağlar var d2 epey bi yapay kalıyor x-fi2 yanında ses geliştiricileri gerçekten müthiş x-fi2 nin
    edit:
    mair x-fi2 kullandıysan ve d2 alacaksan sende aradaki farkı hissedeceksindir zaten (gerçi belki zevkin d2 yi hoşgörür) o farkı farkedersen yazda millet ikilemde kalmasın

ya ama d2 de cok gelişmiş bi eq sistemi var o teneke sesi cidden cok yumuşak bi ses dönüştürebiliyorsun
    istedigin her müzik türüne göre degiştirmene imkan veriyo .
    xfi2 de ben bunu göremedim cep telefonlarında olan eq ayarları var +olarak işte crisystal ses gibi iki tane geliştirme..
    şunu da belirteyim d2 yi ilk kullanmaya başladıgımda bana da dedigin gibi yapay geldi ve eq ayarını tutturabilmek cok zor .bi kademeyi düşürsen sanki sistem çöküyo gibi.ama arastırarak dh den yada kendi sitesinden cok tatlı seslere ulaştım .

sözümün özü: Eger profesyönel bi şekilde dinlemek istiyorsan d2 al eminim ki kulagına tam uyan ses tonlarını yakalrsın ama cok ugrasmayı sevmem kaytlı olan eq ayarlarını kullanmak istiyorum dersen.ipod filan al yine de xfi2 yi öneremiyorum nedense

• iriver spinn yada meizu m6 al
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertacksk

quote:

Orijinalden alıntı: sultanomar

arkadaşlar ben x-fi2 alalı uzun zaman oldu hâlâ kullanıyorum, bi ara d2 kullandım ses tenekeden geliyor gibiydi(uzun bir süre x-fi2 kullandıktan sonra)
    biraz zevk meselesi
    edit:

ya ama d2 de cok gelişmiş bi eq sistemi var o teneke sesi cidden cok yumuşak bi ses dönüştürebiliyorsun
    istedigin her müzik türüne göre degiştirmene imkan veriyo .
    xfi2 de ben bunu göremedim cep telefonlarında olan eq ayarları var +olarak işte crisystal ses gibi iki tane geliştirme..
    şunu da belirteyim d2 yi ilk kullanmaya başladıgımda bana da dedigin gibi yapay geldi ve eq ayarını tutturabilmek cok zor .bi kademeyi düşürsen sanki sistem çöküyo gibi.ama arastırarak dh den yada kendi sitesinden cok tatlı seslere ulaştım .

sözümün özü: Eger profesyönel bi şekilde dinlemek istiyorsan d2 al eminim ki kulagına tam uyan ses tonlarını yakalrsın ama cok ugrasmayı sevmem kaytlı olan eq ayarlarını kullanmak istiyorum dersen.ipod filan al yine de xfi2 yi öneremiyorum nedense

uzun bir süre d2 kullandım optimum(bana göre) eq ayarındaydı teneke sesi geldi dediğim zaman o iki ses geliştirici dediğin varya onlar zaten diğer playerlardan farklı kılan ama zevk meselesi işte benim hoşuma x-fi2 senin hoşuna d2 gider

• @ sultanomar: cuma kargolayacakmış, cumartesi elime olur d2. akabinde bi d2+ operasyonu..ama optan önce derim fikirlerimi.
  • kim alıyo d2 yi ;?
  • buyrun benim! :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mair

buyrun benim! :)

hayırlı olsun diyecektim de
    aldıgında mutlaka incelemeni yap da arkadsların aklındaki soru işaretlerini sil
    bide aldıgında mutlaka bizim forumdaki cowon konusundaki eq aarlarını filan oku
  • Hayhay, yaparım. Aslında benim Zune HD 32gb ile takasla s9 alma durumum da var. Artık kısmet hangisineyse :)
  • d2 hayırlı olsun...
    zune hd mi var sende şu anda, varsa ve x-fi2 yide kullandıysan ikisinin ses kalitesini karşılaştırırmısın zune hd almayı planlıyorum ama ses kalitesi x-fi2 de daha iyiyse almam
  • Bende biri ekranı bozuk 3 tane D2 var ve ses gerçekten iyi değil. O yüzden Sony A845 aldım yurtdışından. Birde Sansa Clip. Gelince izlenimlerimi yazarım.
  • @omar: bende evet zune hd 32 gb var. Hatta şöyle de bir olayım var: http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-tasinabilir-muzik-mp3-mp4-calar-zune-hd-32-gb-mp3-player-3-3-oled-720p-hd-wifi-28737871/detay ilgileniyorsan konuşalım. Aleti kız gibi korudum kolladım. O yüzden çok temiz. Hatta istanbuldaysan bi yerde buluşalım tadına baktırayım :)

x-fi 2'den farkıysa, bence x-fi 2 aman aman bir şey katmıyor sese. Numarası, crystallizer olayı ile sesi daha tizleştirip daha fazla ayrıntı vermek. Hiçbir türlü EQ ayarı da fazla kar etmiyor. O zaman da kristalizeri kapat? O halde x-fi almanın mantığı ne? :) Ha diyorsan rock müziğin tüm davullarını baslarını distorsionunu vb tiz tiz dinlerim fark etmez, o başka :)

İş yine kulaklıkta bitiyor kanımca. Yanına da x-fi2'nin dokunmatik ekran andavallığı ve creative'in sıfır desteği + bir öncekinden daha kötüye götüren firmware çıkarması (evet onu yorumları okumadan kurdum, 3 gün sonra recovery ve geri dönüş) da cabası.

• yok saolasın 32gb bana göre fazla olur fiyatıda fazla zaten o fiyata sıfır alırım ben zatende işte ses kalitesi çok önemli beğenirmiyim x-fi2 den sonra bilmiyorum sadece kristalize değil expander de var gerçekten sesin geldiği sahayı genişletiyor o ikisi önemli zaten eq olarakta az olsada farkediyor disco eq çok güzel(bi kere kendim ayarladım disco nun kine yakındı direk disco eq seçtim) Ankaradaysan bir ara denemek isterim vaktin olursa
  • @ sultanomar: sattığım zune HD olduğu için, o fiyata sıfır alamazsın. 32gblık zune HD'nin sıfırları 500 küsür ;)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.