tasarruf tamam ama sorunsuzluk için hibrit bir soru işareti. hibritlerin bataryası öldüğünde çok sıkıntılı bir süreç bekliyor sahibini. konfor da arabadan arabaya değişir. kaliteli bir araçta dizel motor da fazla gürültü yapmaz. ben mesela dizel titreşiminden çok rahatsız olurum. passat'ta da aynı titreşim olsaydı almazdım asla. |
Zenginler neden dizel araba alır? (11. sayfa)

-
-
Benzinli arabanın yadırgandığı bir dönemden geçtik. Şartlanmışcasına Zengin fakir herkes dizel alıyordu.
2005 - 2020
2020'de Megane tce aldım. Benzinli diyince herkes deliymişim gibi bakıyordu.
Şimdi bütün şirket arabalarımız bile Benzinli oldu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
valla amerikalı arkadaşlarım var. bak -amerikada- demiyorum. doğma büyüme ordalar. toyota hibritler için de çok iyi şeyler söylemiyorlar. bakım masrafları normal benzinliyi geçiyor diyorlar. sonuçta içindeki batarya işte. passat'ı nasıl gömecek? passat 5'lere bile gözü gibi bakıyor millet.
-
189.000km boyunca sorunsuz ve tek yetkili servis bakımlıydı CLS
Eski 2004 model LPG'li uyduruk araçlarla kıyaslama bence.
Hala günümüzde 7-8 milyona satılan CLS'lerin de hepsi dizel.
-
W218'ler sorunsuz araçlar, kullanıma dayalı bir hata olabilir kısa mesafe vs... gibi. Ben sürekli dip gaz ve günlük 100km'den aşağı kullanmıyordum.
Ayrıca dediğiniz gibi DPF iptaline karşıyım.
-
Daha yeni yanından geçtim dizel bir araba ambeleye kalkmış ortalık toz duman içindeydi.
Nasil sorunsuz bir araç merak ettim :) yani bir arkadaşta vardi 2013 ml350 200k km de w218 cls350cdi ile ayni motor olduklari için belirtiyorum ,2023 Ocak ayinda 200k bakimi 200k tutmuştu , özel servis üstelik yetkili servis olsa bunun da 1.5-2 kati gideri olurdu doğrusu ,her aracin yaş ve km ye bagli bagli bakim masraflari vardir, bunlari yaptikca sorun cikarma ihtimalleri düşer o kadar, sevgilerle
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaşını falan boşver, bizzat sahip oldum bir sorun yoktu diyorum, bırakın kahvehane dedikodularını. Mercedes'in en sorunsuz araçlarından biri.
-
Kahvehane dedikodusu değil :) bizzat gördüm faturalarini , kendi aracimi da zaten yetkili serviste bakimlarini yaptiriyorum, yani Mercedes’te zamani geldiğinde değişmesi gereken parçalar oluyor illa , v motor araçlar hiç de sorunsuz değildir ,zincir yapisi vs daha karmasik ve hareret yapmaya müsaittirler,şehiriçi trafik hiç sevmezler. Sizde sorun olmamasini bilemem, 10/15 yasinda araçlar neticede illa masraf(lar)i olur.
200k dediğin rakam avro kuruna vurunca 5 bin falan yapıyor, beleşe çıkmış içeriden
Bakımlar pahalı değil,bizim memlekette çok para onlar
Leigh in araca hatırladığım kadarıyla sanayi egzoz katalizör iptal türü işlemler yapılmıştı
Oynanmış araba özetle.
premium arabaya para harcayacaksin. Harcarsan,ve range tarzı kronikli değilse seni bey gibi gezdirir
Ama yok 3ten 5ten kaçayım dersen 50lik olursun
Neyi 5k yapiyor? 2023 Ocak diyorum Euro 20. 10k Euro yapiyor zaten bu özel servis fiyati. Yetkili servis gitseydi en az 15k Euro masraf cikardi. Çok para mi? Avrupa’ya göre evet 20-25k Euro fiyati var , Türkiye’de vergi yüksek diye araç bedeline göre düşük kaliyor.
Arkadaşım,Avrupa'da onun 100 150 bin avroya alınıp sonra o fiyata satılmasının sebebi zaten 15 bin avro bakıma harcıyor olman:)
CLS dediğin aletin ocaktaki fiyatına Euro olarak bak, harcadığın rakama Euro olarak bak, birşey değil bu para.
E+ segment bir aletten bahsediyoruz
Yine yanlis anladiniz konu dahilinde olan araç 2014-2015 model w218 kasa cls350cdi. Bu araç zaten suan 20-25k Euro bandinda. Yani suan bu aracin sahibi olsaniz olasi masrafi bu diye belirtmiştim.10 senede aracin değerinin %80 inin gitmesi de iyi bir araç olduğunu göstermez şahsen :) sevgilerle
Arızalı araba diyorsun sonra U dönüşü yapıp V kayışı, 10-15 yaşında illa masrafı olur diyorsun.
Alacağımı aldım ben tamam, kahvehane bile değil, hayalgücü.
-
Ney hayal gücü? 200k da arabanin v motor olmasina rağmen zinciri ,termostati,devirdaimi, alt takimlari, rot balanslari,airmatic arizalari vs olmuyor mu yani :) hayal gücü diyorsunuz 2014 c250 2.0 amg sedan kullaniyorum w205 kasa, önceki aracim da 2010 e250cgi sedan idi. Bilmesek burada öyle böyle deyip sallayacaksiniz :)
Not : Buradaki ölücü tayfaya benzemem , otomobiller özellikle Mercedes modelleri üzerine konuşmayi severim, bu yüzden burada yaziyorum. Size tekrar cevap vermeyeceğim haberiniz olsun.
Termostat, devirdaim, alt takım ve rot sarf malzemedir, yani belli bir ömrü vardır ve değişir. Bu ürünlerin değişmesi arıza veya kronik sorun değildir. Airmatic arızası da Mercedes'de çok düşük bir durum, körük patlar zaten çukura falan fazla hızlı girersen bu yine normal. Kronik arıza Land Rover'da çok air çok patlatırlar, hatta çözüm olarak çoğu kişi air iptaline kadar gidiyordu bir dönem.
Şu üslubunla zaten bana cevap verme, tam ülkede ki Mercedes kullanıcılarını temsil ediyorsun.
-
Lüks segment araçlar herkes tarafından tercih edilmez,ve aynı zamanda da içerdikleri sofistike teknolojiler, güçlü motorlar zaman içerisinde bakım isterler.ve haliyle v6 motorlu lüks segment bir otomobilin bakımları, parçaları da standart bir otomobille aynı parayı tutmayacaktır
Bahsettiğiniz zincir türü parçalar kronik sorun değil,her markada olduğu gibi ömürleri var,ve tamamlayınca değişmek gerekir.
Ha bazı markalarda/modellerde kroniktir, bahsettiğiniz araçta öyle bir kronik yok mesela.
Airmatic ona keza,kronik diyebilmek için herkeste arıza Vermesi gerekir,zaman içerisinde yapılması gereken bakım arıza değildir.
İkinci elde de insanlar lüks segment bir otomobile 25k Euro verip lüks masraflarla karşılaşmak yerine daha makul seçeneklere yönelirler
CLS ,S, CL,SL başka aletler bunlar. Mercedes'in mercedesligini konuşturdugu bir otomobile iyi değil demek için üstünde bir araç kullanmak gerekir
Bu araçların üstünde ne var isterseniz yazmayayım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 16 Eylül 2024; 10:10:55 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X