Şimdi Ara

Zenginlerin daha iyi insan olmasi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi"nin yerine istediginizi koyun medeni, saygili, guvenilir hatta akilli ve yakisikli. Hayatta tanidigim insanlara bakiyorum cok zengin olmasina gerek yok gorece zengin olanlarda bile inanilmaz karakter farki var ve hic sapmiyor. 4 yil fakir bir semtte okudum tanidigim herkesi tanidigima pisman oldum ya kazik attilar ya karaktersiz seni bozacak yaninda gorunsun istemeyecegin insanlardi. Ayni semte yarim saat mesafede geliri iyi insan oturdugu bir semtte de 3 yil okudum. Tanidigim neredeyse herkes omur boyu guvenebilecegim akli basinda saygili bana birsey katabilecek insanlardi. Hayatimdaki butun donemlere bakiyorum iyi arkadasliklarim mutlu bir hayatim oldugu gunlerin alayi zenginler arasinda, cehennem gibi gunlerin hepsi fakirler arasinda.

Aksini dusunen var mi?

Fakirler kusura bakmasin da. Her insan anne babasinin devami gibi. İcinde bulundugumuz hayatta bir numarali oyun para oyunu anasi babasi bu oyunda fakirlerden daha basarili olmus. Basarili olmak icin de sahip olman gereken karakteristik ozellikler var. Mesela 40 yil boyunca mesleginde bilindik bir insansan demek ki 40 yildir insanlari kaziklamiyorsun yalan dolan uckagit is yapmiyorsun, durust bir insansin. Bunun gibi ozellikleri buyuturken cocuklarina da katiyorlar ve zengin cocuklari fakirlerden daha iyi oluyor. Benim teorim bu. Ayrica zenginsen kaybedecek birseyin vardir, ailenin itibari vardir, cevrende sana hizmet eden yada senden dusuk gelir seviyesinde insanlar oldugundan ustun olmanin bir sorumlulugu vardir. Fakirsen gunubirlik yasar insanlarin senin hakkindaki dusuncelerini onemsemezsin.

• İyinin zengini fakiri olmaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yaşlıları değil ya. Ama elit kesimdeki gençler gerçekten iyiler.
  • okumayın, daha tiki lerle tanışmamış

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • THECERN kullanıcısına yanıt
    Orco cok komik ya :D
  • yav he he fakirden 1000 tl istersen vermek ister ama olmadığı için vermez zengin ise olur ama vermez
  • Geçen sene devlet üniversitesinde okuyordum ne kadar at hırsızı ve kürt varsa doluşmuştu üniversiteye. Şimdi özel üniversitedeyim gayet iyi insanlar ortamdan memnunum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Doğru cok iyiyimdir bende
  • Zenginler daha iyi insanlar değiller. Nasıl bir insan olmak gerekiyorsa öyleler. Ama hepsi değil, çoğunluğu dersek daha doğru olur. Fakir kesim aileden ve çevreden kaynaklı görgüsüz, saygısız, terbiyesiz olarak yetişiyor çoğunlukla, kabullenmeselerde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • doğru diyon valla. hiç sınıf ayrımı yapmadım, insanları maddi durumuyla yargılamadım. hep fakir arkadaşlarım kazık attı. sana belli etmeseler de içten içe kıskançlıkta kuduruyorlar.
  • Fakur kesim genelde cocuklarini dogurup sokağa saldiği icin boyle oluyor.Zengin kesim cocugun her ayrintisiyla ilgileniyor dogustan gelen icinde bi kotuluk yoksa iyi biri oluyor ama cip zengin cocuklarida var.
  • Senin burada bahsettiğim Fakir kesim tırrek, sümük gibi yapışan, hazımsız, karnı dar eğitimsiz varoş kesimi anladığım kadarıyla bu niteliklerdeki insanların çoğu fakirlerden çıkıyor doğru ama her fakir aynı değil

Zengin kesim ise eğitimli, 3-5 kuruşa bakmayan, nezihi nazik kesiminde zenginlerden çıktığı doğru ama zenginlerden daha çok züppe fırlama uçurtma tipler daha çok çıkıyo
  • Sultanbeyli minibusune binin, tiplere bakın ve soluk almaya çalışın. O tip varoslarin zenginleri de 5 para etmez. Sonradan görme ayı hepsi...
  • Wolf of the wall street filminden bir quote paylaşayım o zaman

See money doesn’t just buy you a better life, better food, better cars, better pussy, it also makes you a better person. You can give generously to the church or the political party of your choice. You can save the fucking spotted owl with money.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sangfroid

Wolf of the wall street filminden bir quote paylaşayım o zaman

See money doesn’t just buy you a better life, better food, better cars, better pussy, it also makes you a better person. You can give generously to the church or the political party of your choice. You can save the fucking spotted owl with money.

Filmi turkce altyaziyla izlemistim ama okurken bu kelimelerin ezberimde kaldigini fark ettim.

Para harbiden herseyi aliyor. Gecen yil yurt ortamina katlanamiyordum 450 lira kirayi 1 donem boyu vermeye devam ederek gidip evimde yattim. Parayla tatili, huzuru, yapmak istemedigim seyleri yapma zorunlulugundan kurtulmayi satin aldim. Ustelik o kafa rahatligiyla sadece sinavlara gelip her derse geldigim donemden iyi notlar aldim.

Bu donem erasmusa gitmek icin yuksek ortalama yapmak istedim. Tek basima ev tuttum butun gun kimse beni engelleyemeden calistim. Bolum 1.si veya 2.si oldum. Parayla notlari satin aldim.

Ama komsularim benim tek oturdugum dairede 2-3 kisi oturan insanlar ve tek basima tuttugumdan en ucuz evi tuttugumdan medeniyetsizler gurultu vs yapiyorlar. İkinci donem de okulun burdaki en pahali yurda gecip rahati ve medeni insanlarla muhattap olma sansini satin alcam.

• Zenginden korkma

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turin Turambar.

yav he he fakirden 1000 tl istersen vermek ister ama olmadığı için vermez zengin ise olur ama vermez

olmayan parayı vermek kolay.
  • Genel olarak böyledir. Forumun çoğunluğu alt gelir grubundan oluştuğu için zenginlere yönelik hazımsızlık mevcut. Özelde burslu olarak okudum, çevremdeki arkadaşlarım ve insanlar bana çok şey kattı lakin devlette okusaydım işsizlik garantili diploma ve at hırsızı kılıklı insanlar ile iletişim kurmaktan fazlası olmayacaktı.

İster kabul edin ister etmeyin, sizin yaşantınızı belirleyen şey sizin çevrenizdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Genel olarak böyledir. Forumun çoğunluğu alt gelir grubundan oluştuğu için zenginlere yönelik hazımsızlık mevcut. Özelde burslu olarak okudum, çevremdeki arkadaşlarım ve insanlar bana çok şey kattı lakin devlette okusaydım işsizlik garantili diploma ve at hırsızı kılıklı insanlar ile iletişim kurmaktan fazlası olmayacaktı.

İster kabul edin ister etmeyin, sizin yaşantınızı belirleyen şey sizin çevrenizdir.

Devlete gitseydin ve kendini izole etmeseydin 4 yilinin batak oynayip iddaa kuponu doldurarak gecmesi muhtemeldi hocam en iyisini yapmissiniz :)
  • fakir adam zor şartlarda büyüyor bu yüzden ilkel dürtüleri hala aktif ve doğal olarak günlük yaşamında elinde olmadan bunları kullanmak zorunda kalıyor

babasından abisinden vs sürekli dayak yiyor şiddete eğilimi oluyor

eğitim görme gibi bir şansı yok

ve genelde malum kesimden oluyorlar

gönül isterdi ki hiçbir Türk fakir kalmasın lakin ütopya olan komünizm ile ya da acımasız kapitalizm ile bunun düzelmeyeceğini biliyoruz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.