Malum dolar ve vergiler de artmakta ve yaz sonu üniversiteye başlayacağım ve sürekli yanımda taşıyabileceğim ağır olmayan bir laptop istiyorum. İlk gözüme çarpan G14 oldu fakat 1080P panellerde ki response time sorunu beni QHD panellere itti sizce değer mi? Veya bu form factor de alternatifi var mı, veyahut beklenmeli mi yaz aylarına kadar? Tabii yüksek fan seslerini ve beyaz versiyondaki klavye aydınlatmaları da unutmamak lazım. Şu an Hepsiburada'da QHD animatrix olmayan beyaz versiyonu 15K fiyat etiketiyle ön siparişte. Çok ağır oyun oynamayı düşünmüyorum bunun için desktop var zaten ama aaa oyunları 60FPS ve üzeri açsa yeter med-High arası.
Şahsen benim de almak istediğim ama bütçemi aşan bir bilgisayar. Şuan piyasada bulabileceğiniz en güçlü mobil işlemciye sahip tabi 5kg ağırlığında 4 cm kalınlığındaki bazı istisna modelleri saymıyorum. 9880h ile kapışan yer yer öne geçen bir işlemci. Donanım kısmında böyle bir gücü 1.6 kg ufacık bir bilgisayarda gelmesi mükemmel. Tabi bunun yansıması fanlar daha gürültülü çalışıyor ama bence değer. 14 inç bilgisayar piyasası çok kıt. İllaki ryzen mobil işlemcili yeni modeller de gelecek ama 14 inç kategorisinde gelir mi hiç belli olmaz. O yüzden sizin için mobilite önemliyse pek alternatifi yok. Bir de ekran kartı 2060 max q olan versiyonu değerlendirirken ona göre değerlendirin dediğiniz ayarlarda 60 fps verecektir belki rdr2 ve yeni metro oyunu gibi birkaç oyun dışında. Bence başarılı rakibi olmayan ekranı olsun ses kalitesi olsun bataryası olsun pişman etmeyecek bir model ama aynı zamanda çok yeni olduğu için bir sorunu var mi yok mu bilmiyoruz tabi. Bütçem 15 bin olsaydı kesin alırdım ama ben de 10 bin bandında bilgisayar bakıyorum o yüzden g14 modelinin 4800h veya 4600h versiyonlarını bekliyorum.
Sonuçta bu cihazın ana noktası taşınabilirliği ve işlemcisi her şeyi yaparken oyun da oynatsın tarzı benim gözümde. Bir diğer sorun da bu fiyat bandında başka alternatif bulamamış olmam , tavsiyeleriniz varsa alabilirim.
Açıkçası pek alternatifi yok yurtdışında Razer güzel hafif ve ince bilgisayarlar yapıyor ama onu da Türkiye’de temin etmek zor. Onun dışında performanstan feragat ederim derseniz ki ciddi fark olur msi prestige serisi var pil ömrü oldukça uzun kaliteli ekranlı güzel bilgisayarlar ama oyun konusunda g14 ün çok gerisinde olur 1650 maxq kullanıyor fiyatı da 10-11 bin lira bandındaydı. Yani sizin beklentilerinizi karşılamayacaktır. Msi stealth serisi var oyuncu bilgisayarlarına göre hafif sayılırlar. Pek alternatifiniz yok doğrusu. G14 toplam paket olarak en başarılı ürün gözüküyor kağıt üstünde ama yeni bir model olduğundan gerçek kullanım seneryosundaki durumu tam bilmiyoruz.
Bakalım, ön sipariş verdim QHD geldiğinde yorumlarımı bildiririm.
Şimdiden hayırlı olsun hocam umarım kazasız belasız kullanırsınız. Benim de istediğim ama bütçemi aşan bir model hala daha düşük donanımlarını bekliyorum İyi günlerde kullanın.
Teşekkür ederim. Umarım fiyatına değer.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme