İlginize TSK ederım umarım cozum bulunur sistem dili turkce olmasına rağmen saat kısmında günleri ingilizce gösteriyor ayrıca home theather de bahsettiğim sorun afıs uzerıne cıkan fılm. Isımlerı cıkmaması ilginç < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli ) (418. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Bunca yıldır Zidoo modellerini kullanırım.Saat kısmında günleri Türkçe gösteren hiçbir Zidoo yazılımı görmedim ben!
Benim kullanım döneminden sonra öyle birşey olduysa bilemem ama dediğiniz menü güncel modellerde dahi İngilizce...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hava durumu olayi bende de var. Suan konumu vs acsamda el ile ili bulsamda acmiyor.
2-3 yillik bir zidoo kullanicisi olarak sunu söyleyebilirim, bu hatalar bazen sistemin kendisinden kaynaklaniyor. Ben hic sifirlama yapmadim ama son zamanda gitti hava durumu.
Home th afisi ile ilgili ise ben detaylara cok takilmiyorum ama sanirim eskiden fragman otomatik cikardi son zamanda oda cikmiyor.
Bu sorunlar zamanla kendiliginden de duzelebiliyor biraz beklemek lazim. Zira turkce alt yazi bulamadigi zamanlar oldu ve kendigilimden duzeldi. Bilginize
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtue28 -- 28 Mart 2022; 1:49:31 >
Zidoo Z9X'ten örnek verirsem ; bu modelde bile bazıları oynamasa da fragmanların çoğu oynuyor ama ilk açılış süresi oldukça uzun.Yani afiş üzerinde iken 20-25 sn beklersem ekrana geliyor fragman.Onlarında bazıları takılmalı oynayabiliyor.
Yani şu an için yeni Zidoo'nun yeni modellerindeki fragman oynatımında bile tam anlamıyla bir stabilite yok.
Belki sizin modelde de bu süre civarında beklerseniz oynayabilir fragmanlar.Bir deneyin bence...
x9s artık hız olarak biraz zayıf kalıyor fragman v.s. fantezilere gerek yok görüntü kalitesi yeter
-
Görüntü kalitesi olarak anladığım kadarıyla hala x9s ciddi bir alternatif.
Şöyle bir sorum olacak;
Sadece film izlemek için kullanılacak, (Hdd üzerinden) (Netflix, android, home theater vb. hiç biri gerekli değil) görüntü kalitesi olarak x9s'ten daha iyi ya da en azından aynı ölçüde, yeni nesil tüm ses formatlarını destekleyen, iyi bir avr sistemiyle izlenecek 4k, brrip tarzı filmleri torrent ile indirip izlemeye yarayacak ki indirilecek filmler muhtemelen 4k bile olmayacaktır, yeni nesil bir media player tavsiyeniz var mı?
Bir arkadaşımın cihaz arayışı var; benim cihazı kendisine verip ben başka bir cihaz alabilirim veya tam tersi olabilir.
-
maalesef sadece nvidia veya apple tv
-
Netflix gibi akış servisleri kullanılmayacaksa zidoo öneriyoruz. 1080p için x9s yeterli olacaktır 4k dv işin içine girdiği zaman z9x öneriliyor. Akış servisleride olsun derseniz Nvidia Shield. AVR'li sistem dediğiniz için Apple TV sesleri passthrough etme konusunda sorunlu olduğundan tavsiyem shield.
Edit: Aslında sorunlu demiyim de olması gerektiği gibi değil diyim. Yoksa sesleri bir şekilde (Multi PCM) alabiliyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dousk -- 29 Mart 2022; 13:13:48 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
doğru cevap sorunlu düzeltme
multi pcm olunca atmos ve dts-x ses olarak dolby true hd ve dts hd ma oluyor
-
x9s 4k için de yeterli aslında 4k hdr oynatır tvde dolby vision yoksa gayet yeterli
-
Atmos setup yoktur belki diye düşündüm varsa zaten direk shield ikisi arasında.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkese selamlar. Zidoo arayıp da bulamayan varsa z9s modelini satiyorum arkadaşlar. Forum üyelerine özel fiyatim olacak. İlgilenenler pm lütfen.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Nvidia'nın yıllara göre versiyonları var galiba. 2015-2019 olarak ilanlar gördüm. Yine de çok pahalı. Sadece media izlemek için x9s ile devam etmek daha mantıklı görünüyor. Cihazı arkadaşa vermekten vazgeçtim. Yanıtlar için teşekkür ederim.
-
kesinlikle elden çıkarılacak cihaz değil
-
Pm gönderdim
tekrar x9s aldım benim diğer x9s cihaz durduk yere kapanmıştı açılmamıştı 4k bluray film için x9s yeterde artar
-
Zidoo z9s ve z9x arasındaki fark nedir? Bu 2 cihazın x9s ile olan farkı nedir?
Biraz kurcaladım. Cihazlar arasında çok bir fark görünmüyor. Android 6.0 ve 7.1 farkı var. Realtek işlemci farkı var. 1295,1296 olarak ama bunu son kullanıcı farkeder mi bilemiyorum. 1 adet daha fazla usb 3.0 çıkışı mevcut. Tüm bu özellikler iki cihaz arasında değişimi cazip kılmıyor. Bir kaşıntı incelemem daha sona ermiş oldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spinmaster -- 4 Nisan 2022; 14:22:4 >
Arkadaşlar ,
Zidoo X9S modeli için v2.1.45 sürümü olarak yeni bir yazılım geldi firmadan.En son geçen sene Eylül ayında yazılım alan Zidoo X9S modelinin tekrar yazılım alması beni önce şaşırttı ama firmanın 6 yıl önce çıkartttığı eski bir modeline hâlâ yazılım desteği vermesi bir o kadar da sevindirdi tabii ki.Sonuçta eski modellerine yazılım desteği verme konusunda çoğu firmada göremediğimiz tarzda iyi birşey bu.
Yayınlanan v2.1.45 yazılımına at detaylar şöyle :
New firmvare v2.1.45 Beta version for ZIDOO X9S release
Change logs :
Poster Wall :
1. Fixed the crash problem when fast clicking "reset custom layout" .
2. Fixed the problem that movies marked as watched hasn't been restart from the beginning when playing again.
3. Optimized the focus of the movie details video list.
4. Optimized some language translations.
5. Filtered the German word "saison" for TV series.
6. Fixed the problem that the videos do not play immediately after clicking to play.
7. Removed two words that has been filtered when scanning.
8. Fixed the error when exporting collection picture.
9. Fixed the problem that the soundtrack cannot be turned off in the classic list mode.
10. Fixed the problem that Home Theater scanning crashes when pressing HOME key to exit.
11. Fixed the problem that the English letters on the classification and sorting interface are not displayed completely.
12. Fixed the problem that folder filtering does not take effect when scanning.
13. Add the editing functions for "All" and "Source" widgets in the main interface
14. Added boring mode.
15. Optimized collection function
16. Added separate scanning function for movies and TV series
17. Added languages translation
18. Fixed the failure problem when exporting collection images
19. Optimized ocassional crash issue when there are too many movies
20. Optimized scanning stability
21. Optimized tmdb episodes matching function.
22. Optimized TV series name display in the newly created collection.
23. Added year display reminder to the collection list.
24. Optimize watch history function
25. Added custom keywords for 'ignore keywords while sorting by name'
26. Added custom keywords for 'ignore folders and files while scraping '
27. Added the year display switch on the collection interface.
28. Added the function of sliding out the details at the poster overspread interface
29. Added the device renaming function in the widget.
30. Optimized bookmark function.
31. Added local clearlogo picture function.
32. Optimized the collection export function.
33. Added manual refresh function on video details interface.
34. Optimized the display logic of watched movies.
35. Optimized the acquisition of video resolution tag.
36. Optimized the character information display function.
37. Fixed the occasional crash problem when scanning.
38. Added manual sorting function when entering the collection through the search interface.
39. Optimized application stability.
40.Optimized the default poster loading image on Poster Wall.
41. Added clearlogo on/off switch.
42. Added the support for sound track (movie name-soundtrack****, movie name-soundtrack.wav, movie name-soundtrack.flac)
43. Optimized the display of detailed interface.
44. Optimized loading of poster images.
45. Fixed occasional crash problem when loading local pictures.
46. Fixed the problem that Douban character information can't be obtained occasionally.
47.Fixed the issue that posters cannot be obtained in Zidoo Contoller mobile app occasionally.
48. Fixed the problem that FHD corner label cannot be displayed
49. Optimized the duration information display of TV show.
50. Optimized the NFO export function.
File Manager :
1. Optimized SMB mount.
2. Optimized the interface display.
3. Fixed scanning abnormalities problem after UPNP rescans for several times.
4. Optimized NFS and SMB scanning
5.Fixed the problem that some users meet unknown error when opening NFS.
6. Optimized interface partially.
7. Added manual network path for adding device in SMB.
8. Fixed the problem that no data is displayed when UPNP enters the list.
9. Added the function of list circulation when selecting devices.
10. Optimized UPNP playback function.
11. Optimized the UPNP list function and the list is gotten by page.
12. Optimized the file sorting function
Image Player :
1. Increase network picture display
2. Add UPNP picture slideshow
3. Fix the problem that the system music does not stop when slideshow
4.Added global folder name exclusion
5.Added slide pause function by pressing OK
6. Added the switch to scan hidden files
7.Optimized display UI
8. Added the function of pressing the information button to display picture information
9. Added the function of page turning button
10.ptimized the freezing problem when there are too many pictures.
11. Optimized the problem of deleting pictures abnormally.
12. Optimized loading errors for some images
13. Fixed the problem that some non-image files are scanned
14. Optimized scanning stability
Video Player :
1. Optimized some shortcut key.
2. Optimized the fast forward function of the remote control.
3. Added subtitle setting function to the subtitle list.
4. Optimized playback stability
5. Added the function to display movie info by pressing Left and Right keys for the first time.
6. Optimize playback stability.
7. Fixed the problem that some default subtitle language does not take effect.
8. Optimized interface partially.
9. Optimized the subtitle download function.
10. Clearlogo display associated the loading Title switch
11. Optimized ClearLogo display.
12. Fixed the problem of wrong order playback
13. Optimized the display of information user interface.
Arzu eden arkadaşlar aşağıdaki linkten bu yazılımı indirip yükleyebilir veya yükleyen kullanıcıların görüşlerini paylaşmayı bekleyebilir.Ama yüklersenizde ; her zaman dediğim gibi , yükleme sonrası karşılaşılacak tüm sorumluluklar size aittir.
------------------------------------------------------------------------------------------
Zidoo X9S için yayınlanan v2.1.45 Yazılımı
Download : http://apidl.zidoo.tv/X9S/v2.1.45/ZIDOO_X9S-v2.1.45-202204080844-ota.zip
MD5 Hash ( Doğrulama Kodu ) : 8B9301798A9074998A85FD1E986A20FB
------------------------------------------------------------------------------------------
İyi günlerde kullanmanız dileğiyle...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 11 Nisan 2022; 2:30:6 >
-
Bu durumda da eğer cihaz stabil çalışıyorsa daha önceki sürümlerde olduğu gibi bu sürümü de yükleyerek riske girmemek gerekiyor sanırım. Peki bu yeni sürüm yükleme, cihazın kilitlenmesi ve tabir yerindeyse çöp olması durumları z9s modeli için de geçerli mi?
Cihazı elimden çıkarıp ufak bir güncelleme ile z9s modeline geçmeyi düşünebilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spinmaster -- 11 Nisan 2022; 14:33:41 > -
O mantığı bende biliyorum." Birşey çalışıyorsa dokunma " derler.Ama hiçbir Zidoo'yu ben o doğrultuda kullanmadım ve her çıkan yazılımı anında yükledim yıllardır.
Bazı arkadaşlar sorun yaşamış olabilir ama bunu genele yayamayız.Sonuçta cihazın genelinde böyle bir sorun olsa öncelikle firma, bu yazılımı yayınlamaz ya da yayınlama sonrası yazılım sorunlu olsa Zidoo forumda yükleyen herkes yazar bunu.Ve zaman zaman okuduğumuz bazı clhazlardaki göçmeler ; o cihaza has tekil bir sorundur ve belki de donanım kaynaklıdır bilemiyorum.
Ama yazılım yükleme sonrası açılmama riski her modelde tabii ki olabilir ve ben riski her model için yıllardır özellikle belirtirim zaten . Dikkat ederseniz yazılımları paylaştığımda " Yükleyin,birşey olmaz " demem hiçbir zaman, " Ben yazılımı yükledim, sorunsuz kullanıyorum, arzu edenler yükleyebilir " diye yazarım.
Bana gelirsek çıkan her yazılımı anında yükler ve hemen kullanırım kendi modelimde.Ve şu ana dek kullandığım hiçbir Zidoo modeli de yazılım yükleme sonrası göçmedi bende.Dolayısıyla yükleyip yüklememe konusunda kararı sizler vereceksiniz...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X