< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Zidoo Z9X Pro,Z20 Pro,Z2000 Pro,Z2600,UHD5000 4K UHD Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1619BPD ) (4. sayfa)

-
-
öncelikle; her bankada swift 165 lira olmaz. bu çok düşük bir bedel... (165 alan Halkbank sanırım, swift e 5 usd alıyorlar yanılmıyorsam?) özel bankalar genelde swift için 20-25-30 dolar gibi paralar alıyorlar.
aradaki fark bankanın yansıttığı kur farkıdır. bazı bankalar kuru yüksekten hesap ediyorlar ve üstüne komisyon da ekliyorlar. ayrıca bedel provizyonda fazla görünüyor da olabilir. nihai bedel daha düşük olabilir.
tabii bir de şu ihtimal var; paypal da TL kurunu yüksek hesaplıyor. bu noktada da müşteri hizmetlerinden kredi kartında döviz ekstresini açtırıp, ay sonunda dövizle ödeme yapmak lazım. PP'de ödeme ekranında "See currency options" kısmından aşağıdaki gibi gerekli ayarlar yapılınca, bu şekilde kurun PP tarafından çok yüksek hesaplanması durumu olmayacaktır.
arkadaşlar TL ile ödedikleri için PP kuru yüksek hesaplamış. Aşağıdaki gibi pound olarak ödemek fiyatı düşürüyor. Örn. ay sonunda benim bankam pound'u dolara çevirecektir ama fahiş bir yükselme olmayacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 30 Temmuz 2023; 13:39:16 >
-
anlayamadım; bu z9x pro;
-DV'ı DV olarak,
-HDR'ı HDR olarak,
-SDR'ı SDR olarak,
gösteremiyor mu?
neden DV ve HDR destekli TV sahibi olanlar için z9x daha avantajlı oluyor? ya da şöyle soralım; z9x pro'nun DV ve HDR destekli tv'ler için ne dezavantajı oluyor?
bu arada papirus'un incelemesinde de Z9X aynı filmi hdr olarak gösterdi, Z9X pro ise DV olarak gösterdi gibi bir ifade var. ama bu tam açıklanmamış? bu arada filmin dosya adına bakıyorum, film zaten DV ve DV olarak gösterilmesi gerekir.
dolayısıyla ben bu olayı hala anlayamadım. ama bir forumdaş yukarıdaki sorularıma cevap verirse anlamış olacağız inşallah.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 30 Temmuz 2023; 14:9:39 > -
Anlıyorum tabii ki de burada merak ettiğimiz gariplik bazı bankaların çok düşük Swift ücreti alması değil.
Paypal ile alışverişin neden bu kadar yüksek maliyetli olduğu.Ki onda da yapılması gereken bazı ipuçlarını vermişsiniz sanırım...
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
PP kuru yüksek hesaplıyor. 6800 demiş, pound'la ödeyince 6400 e geliyor.
PP'da kuru çevirme ayarını yapınca TL'ye çevirmeden, döviz olarak kredi kartından alıyor ve daha düşüğe geliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 30 Temmuz 2023; 14:18:0 > -
Daha avantajlı demedik z9x proya yükseltmelerine gerek yok dedik yani dv veya hdr tvsi olanlar için z9x veya z9x pro aynı sonuçları verecektirquote:
Orijinalden alıntı: MacGyver.anlayamadım; bu z9x pro;
-DV'ı DV olarak,
-HDR'ı HDR olarak,
-SDR'ı SDR olarak,
gösteremiyor mu?
neden DV ve HDR destekli TV sahibi olanlar için z9x daha avantajlı oluyor? ya da şöyle soralım; z9x pro'nun DV ve HDR destekli tv'ler için ne dezavantajı oluyor?
bu arada papirus'un incelemesinde de Z9X aynı filmi hdr olarak gösterdi, Z9X pro ise DV olarak gösterdi gibi bir ifade var. ama bu tam açıklanmamış? bu arada filmin dosya adına bakıyorum, film zaten DV ve DV olarak gösterilmesi gerekir.
dolayısıyla ben bu olayı hala anlayamadım. ama bir forumdaş yukarıdaki sorularıma cevap verirse anlamış olacağız inşallah.
Z9x pro hdr to sdr görüntüleme de daha başarılı o yüzden projeksiyon veya eski ama kaliteli tvsi olanlar z9x pro alsın dedik ayrıca missing denilen filmin video bilgilerini bilmeden yorum yapamayız sadece görüntü aynı ama bilgi ekranı farklı olabilir
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
benim dosya isminden anladığım:
missing'in ilgili flux sürümü hybrid release, yani hdr10 un üzerine web dolby vision katmanı var. dolayısıyla dv olarak gösterilmesi doğru olandır. ve bu durumda yanılmıyorsam z9x'in auto ayarı yanlış seçim yapmış gibi görünüyor.
ha illa video bilgisi lazımsa galiba aşağıdaki şekilde:
Video
ID : 1
Format : HEVC
Format/Info : High Efficiency Video Coding
Format profile : Main 10@L5@High
HDR format : Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.08.06, BL+RPU, HDR10 compatible / SMPTE ST 2086, HDR10 compatible
Codec ID : V_MPEGH/ISO/HEVC
Duration : 1 h 50 min
Bit rate : 23.8 Mb/s
Width : 3 836 pixels
Height : 2 156 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 23.976 (24000/1001) FPS
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0 (Type 2)
Bit depth : 10 bits
Bits/(Pixel*Frame) : 0.120
Default : Yes
Forced : No
Color range : Limited
Color primaries : BT.2020
Transfer characteristics : PQ
Matrix coefficients : BT.2020 non-constant
Mastering display color primaries : BT.2020
Mastering display luminance : min: 0.0050 cd/m2, max: 1000 cd/m2
Maximum Content Light Level : 730 cd/m2
Maximum Frame-Average Light Level : 113 cd/m2
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 30 Temmuz 2023; 14:53:50 >
-
Dolby Vision yada HDR filmleri göstermesinde bir sorun yok.Sadece film açılırken sol üst köşede gösterdiği tanımlama bilgisinde bir gariplik var.
Missing filmini Zidoo Z9X ile açarken sol üst köşede HDR yazıyor ki bence olması gereken bu.Çünkü benim panelim Samsung ve HDR desteği var, Dolby Vision desteği yok.
Ama Zidoo Z9X Pro'da aynı filmi açarken VS10 Dolby Vision yazıyor ki, bence HDR bir panelde böyle yazmamalı.Çünkü Dolby Vision değil ki panelim, neden yazsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 30 Temmuz 2023; 14:56:1 >
Doğru olan Z9x
Yanlış olan z9x pro daha yeni yeni betalar v.s. Yazılımın oturması zaman alır filme bakıp söylüyor oysa ekranda oynatılanı söylemesi lazım hdr bir ekranın dv oynatması mümkün değil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 30 Temmuz 2023; 14:56:16 >
Hayır, Dolby Vision yazması doğru olandır diyemeyiz.Çünkü panelde DV desteği yok ve desteği olmayan bir panelde film başlarken sol üst köşede DV ifadesinin çıkması absürd olur.
Zidoo Z9X doğru olanı gösteriyor panele göre...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 30 Temmuz 2023; 15:3:37 >
tv'nin DV desteklemediğini tahmin etmemiştim ya da o kısmı kaçırmışım diyeyim.
Z9X tv'nin edid bilgisini okumuştur ve tv DV desteklemediği için hdr olarak oynatmıştır. ve evet, bu durumda o tv için doğrusu bu olur. ama dv destekli bir tv olsaydı doğrusu dv olarak oynatmak olurdu, çünkü sürümde dv katmanı var.
z9x pro nun ise ne yaptığını anlamadım. ama ekrandaki görüntü düzgün olduğuna göre o da mantıklı bir iş yapmış demek ki...
başka filmler için; tv'si hem hdr, hem dv destekleyen arkadaşlar da bilgi verirlerse z9x pro'nun tam olarak neler yaptığını anlarız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 30 Temmuz 2023; 15:11:59 > -
Evet sony philips ya da tcl tvsi olanlar denese bile test etmiş olamayacaklar ki yani doğru test papirusun ki tv dv ekranda dolby vision yazıyor eee samsungta da dolby vision yazıyor yani z9x pro yanlış okuyor çıktıya değil girdiye bakıyor düzeltirler papirus yaz markswifte söylesin zidooya
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 30 Temmuz 2023; 15:23:11 >
Yazdım dostum , top onlarda...
-
Paugge'nin 3 metre 2.1 kablosunu alsam sıkıntı çıkar mı acaba? 3 metre için fibere gerek yok değil mi? Kaynak>AVR>Sync Box>TV şeklinde bağlantı olacağı için totalde 6.5 metre kablo girmiş olacak araya.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Electro-Man -- 1 Ağustos 2023; 7:50:59 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Önemli olan sistemdeki toplam metraj değil tek bir kablonun uzunluğu. Standart bakır kablolarda 7mt den sonra sinyalde kayıplar başlıyor deniyor. Ben 15mt bakır hdmi 2.0 kablo ile sinyal alamamış, sonrasında mecburen optik kablo almıştım.
3mt de sorun yaşayacağınızı sanmıyorum (3mt optik kablo varmı o da soru işareti).
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dousk -- 1 Ağustos 2023; 7:59:16 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Araya giren diğer kablolar sorun yaratmıyorsa problem yok o zaman. Dün üç metre versiyonu için doğru düzgün yorum bulamamıştım da, şimdi N11'de 4K 120hz deneyip memnun kalanların yorumlarını okudum, alıyorum o zaman.
Paugge F/P olarak en iyi marka sanırım, alıp da şikayet edeni görmedim henüz. Bu pahalılıkta Oelbach, QED, Monster vb... imkânsız oldu zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Electro-Man -- 1 Ağustos 2023; 8:34:21 >
Onlar da aynı kablo zaten bu hi-fi dünyasındaki kadar yalan dolan başka hiçbir sektörde yoktur😂
Plasebo etkisi diyorlardı sanırım, pahalıydı alınca daha iyi gösteriyormuş gibi geliyor.
Z9X pro için memnun kaldığınız ve önerebileceğiniz harddisk var mı?
Beş senedir kullanıyorum, sorun yaşamadım.
www.pttavm.com
Seagate Backup Plus 8TB STEL8000200 - PttAVM.comhttps://www.pttavm.com/seagate-backup-plus-8tb-stel8000200-p-37487403
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X