Şimdi Ara

Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.814
Cevap
59
Favori
196.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yok sesin biraz daha gür çıkmasından başka etkisi olmaz dacın

Yani dacın çözmesinden bahsedebilmek için zidoo X'in 7.1 analog çıkışı olması gerekir adı üstünde Digital Analog Converter

Avrye giderken devreden çikar avrnin dac'ı çözer

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Şimdi baktım AKM 4497 imiş o DAC 2 channel yani sadece ses için sinemada devrede olmayacaktır
  • Bu ürüne 2k+ vermenin mantığı nedir cidden açıklayacak biri var mı? Üzerine 1k daha koyup 4k netflix destekli tv alabiliriz. 2k daha koysak hdr vs hepsi olacak zaten. Ya da ne bileyim 4k olan bir tv de zaten bunların çoğu vardır. 2k+ ya bu cihazdan alacağımız katkı nedir?

Samimiyetle soruyorum, anlam veremedim de...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sadece Netflixten tv izliyorsanız elbette bir sorun yok bu alete bu kadar para verilmez

Ama eğer bir soundbar filan kullanıyorsanız ya da avr ses sistemi sorunlar başlıyor seslerin aktarılması bazı seslerin tv usbsinde oynayan filmlerde aktarılamaması v.s.

Öte yandan bu chipset 4k bluray ve bluray iso ya da klasör menülü gösterim internetten altyazı bulma v.b. bir sürü fonksiyona sahip ve media oynatıcıların en net görüntü vereni özellikle ekran büyümeye başladıkça tvnin kendi chipi net görüntü veremez bu chipset kadar öte yandan çok pahalı (oppo 203 v.s. mediatek chipsetli) 4k bluraylerin çin firmwarei ile kırılması neticesi oluşan playerlar hariç ki bu playerlar şu an 2000 euro civarlarında ilk dolby vision mkv oynatabilen tek katman bile olsa media player

merak ettiğiniz başka şeyler olursa cevaplayabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 13 Ağustos 2020; 0:13:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bitsede gitsek mi

Görüntü x9s den bile kötü olduğunu söyleyebilirim. Kendi entegre medya playeri yok. Kodi, Mx player vs. İle randıman vermiyor.

Alıntıları Göster
    Gerek yok o zaman. Anlaşılan MKV ve Blu-Ray için en iyi media player hâlâ Zidoo.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadays hocam z9x dv mkv leri oynatabilecek mi. çünki artık dv remuxlar çoğalmaya başladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadays

Sadece Netflixten tv izliyorsanız elbette bir sorun yok bu alete bu kadar para verilmez

Ama eğer bir soundbar filan kullanıyorsanız ya da avr ses sistemi sorunlar başlıyor seslerin aktarılması bazı seslerin tv usbsinde oynayan filmlerde aktarılamaması v.s.

Öte yandan bu chipset 4k bluray ve bluray iso ya da klasör menülü gösterim internetten altyazı bulma v.b. bir sürü fonksiyona sahip ve media oynatıcıların en net görüntü vereni özellikle ekran büyümeye başladıkça tvnin kendi chipi net görüntü veremez bu chipset kadar öte yandan çok pahalı (oppo 203 v.s. mediatek chipsetli) 4k bluraylerin çin firmwarei ile kırılması neticesi oluşan playerlar hariç ki bu playerlar şu an 2000 euro civarlarında ilk dolby vision mkv oynatabilen tek katman bile olsa media player

merak ettiğiniz başka şeyler olursa cevaplayabilirim
    Konuyu biraz daha okumaya devam edince aletin ev sinema sistemlerini / sinema odası vs. desteklemek için geliştirildiğini anladım. TV den ziyade daha komplike set up beslemek için kullanılıyor.

Ancak bu kadar para verdikten sonra yine "yok usb ye film indir, yok zorrent, yok Netflix 4K destekler mi?" sorularına yanıt aramaya çalışmak bana çok makul gelmiyor. PC de netflix açar izler geçerim. Hatta favorim telefondan izlemek. Bu kadar para verecek olsam o dediğiniz 2000 EUR lu sistemlere bakardım. Kendi evimde de Sony BluRay ev sinema sistemi var. TV ve sinema sistemi arsındaki ses ve görüntü kalite farkı inanılmaz. Ancak gündelik kullanımdabu farkı aramıyorum.

Konu bir nebze zevk ve renk meselesine gelmiş. Android sever olarak sizin de o aletle neler yaşadığınızı nelerden zevk aldığınızı anlıyorum. "5 kat para vermektense 2 saat fazla uğraşır daha kaliteli bir sonuç alırım tam bir f/p çözümü" anlayışında olduğunuzu düşünüyorum.

Bilgilendirme için teşekkürler. Saygılarımla.

• Estağfirullah bekleriz her daim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zidoo forumdan Nice monkeyin alette de pil yokmuş tasarruf için mi koymadınız diye soruyor
    Millet cihazı alıp inceledi , yorumladı , hatta içini açıp pil var mı - yok mu diye baktı.Biz cihazın kutusunu bile göremedik daha.

Neymiş efendim , parayı henüz yatıramazmışım , çünkü önce ürünün gümrükten çıkması gerekiyormuş.Eee , bunun içinde 2 gündür gümrük memurunun keyfini bekliyoruz.Beyefendi ürünü gümrükten çıkartabilirse Fedex'te " Parayı yatır " diyecek.

Söverken ağzım yamuluyor hâlâ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: CXath1

sadays hocam z9x dv mkv leri oynatabilecek mi. çünki artık dv remuxlar çoğalmaya başladı.
    Yani son beta olan yazılımın 24üncü maddesine bakarsan evet
  • nice monkey

resim kalitesi mükemmel diyor x9se göre

hele tv ya da projeksiyon HDR değilse Z9sten de daha iyi diyor VS10 motoru işini çok iyi yapıyor belli ki
    Yani tam da beni ilgilendiren kısım :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

nice monkey

hele tv ya da projeksiyon HDR değilse Z9sten de daha iyi diyor VS10 motoru işini çok iyi yapıyor belli ki
    Z9S'im var ama alacağım galiba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Electro-Man

Z9S'im var ama alacağım galiba.

Alıntıları Göster
    imzanızdaki tv ile kullanacaksanız bence gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Millet cihazı alıp inceledi , yorumladı , hatta içini açıp pil var mı - yok mu diye baktı.Biz cihazın kutusunu bile göremedik daha.

Neymiş efendim , parayı henüz yatıramazmışım , çünkü önce ürünün gümrükten çıkması gerekiyormuş.Eee , bunun içinde 2 gündür gümrük memurunun keyfini bekliyoruz.Beyefendi ürünü gümrükten çıkartabilirse Fedex'te " Parayı yatır " diyecek.

Söverken ağzım yamuluyor hâlâ...
    Durum böyle devam ederse ülkede cihazı ilk elleyenin ben olma ihtimali var mıdır?

• quote:

nice monkey

Zaten yorumlarda özellikle vurgulanan detay da bu.

Zidoo , Realtek 1619DR chipsetli yeni modellerini sadece Dolby Vision oynatımı ile ön plana çıkarsaydı ; haliyle görüntü konusundaki bu nimetten sadece Dolby Vision lisansına sahip Sony ve LG panel kullanıcıları faydalanacaktı.

Ama ne güzeldir ki kullanılan bu VS10 motorunun görüntüdeki iyileştirmesini , tüm panel sahipleri görecek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Zaten yorumlarda özellikle vurgulanan detay da bu.

Zidoo , Realtek 1619DR chipsetli yeni modellerini sadece Dolby Vision oynatımı ile ön plana çıkarsaydı ; haliyle görüntü konusundaki bu nimetten sadece Dolby Vision lisansına sahip Sony ve LG panel kullanıcıları faydalanacaktı.

Ama ne güzeldir ki kullanılan bu VS10 motorunun görüntüdeki iyileştirmesini , tüm panel sahipleri görecek...

Alıntıları Göster
    Tam olarak öyle değil papirus HDR gösteriminde vs10 ya da kendi auto hdr modu arasında fark yok diyorlar

vs10 dönüşümde mükemmel hdr sdr dolby vision sdr dolby vision hdr v.s.

Bu yüzden beim şahsi fikrim z9s sahipleri özellikle youtube 4k hdr ve netflix olayı tam netleşmeden hele hele dolby vision yoksa tvlerinde hiç yüz vermesinler korona günü para dürtüyor mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 13 Ağustos 2020; 21:37:27 >

• mixed_mind kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.