Şimdi Ara

Zihin Haritası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
3
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu yöntemi bilen veya uygulayan var mı?Formüller falan akılda kalıyormuş.

• hiç mi bilen yok_?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hergün kalkıp 4 tane soya fasülyesini ütünün buharında haşlarken ders calış sonra bu 4 fasülyeyi tübitakın bahcesine göm yüzdeyüz etkili

• Şimdi baktım mantığı basit ve yararlı gibi duruyor ancak formüllerde uygulamak biraz zor olur daha çok sözel derslerde kullanıma uygun. Olay şu diyelim tarihten İlk Türk Devletleri konusunu ezberleyeceksin ortaya Türk Devletleri yazıyorsun sonra ondan oklar çıkarıp Göktürk, Büyük Hun, Uygur vs. yazıyorsun. Bu devlet isimlerinin yanına da onları hatırlatacak resim/şekil çiziyorsun ya da yapıştırıyorsun sonuçta unuttuğun zaman oluşan diyagramın bir yerini hatırlarsan diğerlerini hatırlaman kolaylaşıyor. Bende edebiyatta zor kısımları hikayelerle ezberliyorum ona benzer bir mantık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi P.A.R.A.D.O.X -- 3 Ağustos 2013; 23:37:02 >
  • resimlerle tarih bu şey gibi hafıza teknikleriyle edebiyat

35 gb boyutunda elimde arşiv var pc de edebiyat bu yıl izlicem bence hiç bişi bilmeyene öğretemez bu yöntem fakat biliyosan yani çalışmış sorularını çözmüş olduğun bi yazarın hafıza videosunu izledin mi hatırlaman hızlanıyor bilmeden izleyince 2 gün sonra unutuyorsun

• Konularla ilgili bol bol soru çözersen, bunlar tekrar niteliğinde oluyor ve zaten hafızanın bir köşesine yerleşiyorlar. Harita falan boş iş bunlar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: P.A.R.A.D.O.X

Şimdi baktım mantığı basit ve yararlı gibi duruyor ancak formüllerde uygulamak biraz zor olur daha çok sözel derslerde kullanıma uygun. Olay şu diyelim tarihten İlk Türk Devletleri konusunu ezberleyeceksin ortaya Türk Devletleri yazıyorsun sonra ondan oklar çıkarıp Göktürk, Büyük Hun, Uygur vs. yazıyorsun. Bu devlet isimlerinin yanına da onları hatırlatacak resim/şekil çiziyorsun ya da yapıştırıyorsun sonuçta unuttuğun zaman oluşan diyagramın bir yerini hatırlarsan diğerlerini hatırlaman kolaylaşıyor. Bende edebiyatta zor kısımları hikayelerle ezberliyorum ona benzer bir mantık.

Sınıf Mf ama bir istisna arkadaşım vardı Tm ci o edebiyat eserlerinin isimlerini hikayeleştirip oyle ezberliyorduu.. Belki işinize yarar :)
  • ceess kullanıcısına yanıt
    Aynen ben de son cümlede söylediğim gibi hikayelerle ezberliyorum düzgün kullanılınca faydası büyük ama okulda bazı arkadaşlar tek eseri olan yazarlara hikaye yazmaya çalışıyordu o sıkıntı biraz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi P.A.R.A.D.O.X -- 4 Ağustos 2013; 0:58:28 >
  • Ya ove ove bitiremediler daha kalici oluyormus vs vs gerci hicbir formulu ezberlemem
    merak ettim bende pek uygulayamam heralde :/

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.