Şimdi Ara

Zina ve Ateizm (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
2
Favori
4.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Edebiyat bölümü başka yerde yanlış geldiniz.
  • kıskandın mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-078AFC984

zina = aldatmak.

bu açıdan bakmak lazım. evlisin ve eşin seni aldatıyor. bu zinadır.
    ama bekarsın , seni seven ya da senin sevdiğin birisi yok ve ya hayat kadınıyla ya da ortamda tanıştığın birisiyle günübirlik bir birliktelik yaşadın bu zina değildir.
    Yok yahu birileri seni fena kandırmış.

Ne zina kelime manası aldatmak tır nede kendince yaptığın o açıklama karşılıktır.

Yani islamda ki zina bu değil. Sendeki zina anlayışı bu olabilir, bişey diyemem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda yokum artık işlerim var . Ayda yılda bir uğrarsam şanslı say .

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-052E662A8

kıskandın mı
    Kesin kıskandım

• Korunaklı ilişki tabiat ve doğa bütünlüğü için önemli.Önemli olan rıza ve partnerlerin birbirinin sağlığına ve korunumuna özen göstermesi.Dinlerde ahlaki boyuttan bahsedilir.Ama saçmalıktan öteye gitmez.Pek çok kişi gizli kapaklı yapıyor.Tabu olan ve yasak olan şeyler insanda zıt tepki yaratıyor.Tekrar ediyorum yaradılışı doğayı engelleyemezsiniz.Dinin burada asıl üstünde durduğu şey hastalık durumudur cinsel hastalıklar kişiden kişiye atlayıp tehlike yaratabilir ve pek çoğu ciddi hastalıktır.Rıza ölçütünde partnerler birbiri ile beraber olabilir bunun içinde bir evlilik şartı yoktur.Önemli olan sadakat hoşgörü sorumluluk anlayışıdır.Ülkemizdeki devlet destekli belediye onaylı evlilik değilen organizasyonlara bakmayın ülke insanı birbirine güvenmiyor ki sadece ben güvenliğimi alayım diye devlet onayına başvuruyor.Buda apaçık güvensizliğin sebebi.Bir kağıt parçasına önem vermeyin önemli olan karşındaki insana değer verin saygı duyun herhangi bir durumda sorumluluk almayı bilin.Bunlar aşıldığında başka bir dış kuvvetten ümit beslenmesin.En büyük problem bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: eşom21

Ateist birisi istediği gibi saçmalayabilir.İsterse çocuğuna tecavüz eder bunu hiç kimseye söylemez,isterse kedisine işkence yapar.Burada ama devletin cezası var nasıl olacak öyle şey diyebilirsiniz.Suçu gizlerse istediğini yapar.Haberlerde de vardı;antalyalı bir tecavüzcü,turist kadına aylarca tecavüz etmişti.

Gelelim evlilik dışı seks konusuna.Ateist birisi de size karşı şöyle çıkabilir:Cinsel istek insanın en doğal isteğidir ve ancak seks ile söndürebilir.Evlilik cok zor ve meşakkatli olduğu için evlenesiye kadar istediğim kişiyle yatmam da sakınca yoktur.Müslüman birisi ise namusunu korur ve cehennem ateşinden ve Allah'ın azabından kendisini korur.Çünkü en büyük günahlardan birisi.

Eğer ateist birisi evlenirse de,bu durumda eşi artık ona çekici gelmediğinde ya da sıkıldığında gizlice ya da açıkça aldatmaması için hicbir sebep yok.

Avrupa'da ki oranlara bakarsak en büyük deyyuslar dinsiz yerlerde Çevremde dinsiz olupta zina etmeyen veya elime fırsat geçse ilişkiye girmem demeyen birisini görmedim.

Ama tabi ben de şahsen ateistlerin ilişkiler konusunda muhafazakar olmasını isterim.Eğer kızım olursa beyni aşağı inmiş kişilerle ayni ülkede yaşamasını istemem.Hele ki Ateist nüfus artıyor zaten.
    Dindaşlarının kadınlara tecavüz edip öldürdükten sonra yaktıkları kişi olan söylüyor bunu XD

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.