Şimdi Ara

ziraat bankası normal bakiye ve kullanılabilir bakiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
29.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • devletten öğrenim kredisini alıyorum az önce bu parayı çekmek istedim ama hesabıma bloke konduğunu gördüm kullanılabilir bakiyemi 45 lira gösteriyor ama hesabımda 330 lira para var 285 lira bloke yazıyor. neden olabilir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ziraat Bankası Normal Bakiye ve Kullanılabilir Bakiye

Ziraat Bankası'nda hesap sahiplerinin dikkat etmesi gereken iki önemli bakiye türü vardır: Normal bakiye ve kullanılabilir bakiye.

Normal Bakiye

Normal bakiye, hesabınızda bulunan toplam para miktarıdır. Bu bakiye, yatırılan ve çekilen tüm işlemleri içerir. Normal bakiye, hesabınızın genel finansal durumunu gösterir.

Kullanılabilir Bakiye

Kullanılabilir bakiye, normal bakiyenizden herhangi bir beklemedeki işlem veya bloke tutar çıkarıldıktan sonra kalan miktardır. Kullanılabilir bakiye, hesabınızdan hemen çekebileceğiniz veya harcayabileceğiniz tutardır.

Örnek: Hesabınızda 1.000 TL normal bakiye varsa ve 200 TL'lik bir ödeme beklemedeyse, kullanılabilir bakiyeniz 800 TL olur.

Farklılıklar

Normal bakiye ve kullanılabilir bakiye arasındaki temel fark, kullanılabilir bakiyenin hesabınızdan hemen erişilebilen tutarı yansıtmasıdır. Normal bakiye ise hesabınızdaki toplam para miktarını gösterir.

Önem

Kullanılabilir bakiyenizi takip etmek önemlidir, çünkü bu, hesabınızdan çekebileceğiniz veya harcayabileceğiniz tutarı belirler. Kullanılabilir bakiyenizi aşan işlemler yapılırsa, ek ücretlere veya cezalarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Ziraat Bankası'ndaki normal ve kullanılabilir bakiyenizi hesap ekstresi, mobil bankacılık veya ATM yoluyla kontrol edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ağustosun ortalarından beri kullanmıyorum kartı, bursuda başka bankadaki hesabıma atıyordum, şimdi ilk defa kullanılabilir limit ile bakiye farklı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • harçlık avans kullanmışsınızdır 285 liralık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.