Şimdi Ara

Ziraat Bankası Vakifbank Halk Bankasi ve Sekerbank Konut Kredi Faizlerini indirdi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
608
Cevap
28
Favori
39.121
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu an konut satışları çok duruk. Fiyatlar geriye gitmediği için böyle hamle yaptılar. Ancak 1.15 1.20 maliyeti olan kredinin 0.98 ile satılması izahı yok. Net büyük zarar yazacaklar. Ziraatte öyle herkese kredi vermez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 ay evvel 1.15 ile çektim. Bize yapılan ayıptır.

• liveistodie L kullanıcısına yanıt
    sadece yeni konut alımlarına yaparlar. Yapılandırma yapmaz devlet bankaları. Özeller faiz düşürürse ve furya uzun süre devam ederse özeller yapılandırma yarışına girerler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6D7247931

Şu an konut satışları çok duruk. Fiyatlar geriye gitmediği için böyle hamle yaptılar. Ancak 1.15 1.20 maliyeti olan kredinin 0.98 ile satılması izahı yok. Net büyük zarar yazacaklar. Ziraatte öyle herkese kredi vermez.
    Halkın vergisini müteaahhite aktarmak. Kimse gelip bu yapılanı savunmasın. Net seçim yatırımı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acarkent Beykoz konaklarında takip ettiğim villayı almak için güzel fırsat, teşekkürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • PyRRhiC P kullanıcısına yanıt
    nasıl bir hesap yaptınız tam anlamadım, öğrenmek için soruyorum?
  • Akıllara takılan ve hatalı yorumlanan sorulara kendimce yanıt vermek isterim.

1)Bu oran sadece yeni ev alacaklar için geçerli, mevcut krediler yapılandırılmıyor. (Çünkü önceden konut alanların kredileri yeniden yapılandırılınca piyasaya ekstra bir para akışı olmayacak. Yeniden yapılandırma piyasalara katkı sağlamayacağı için ve kimsede sevabına iş yapmadığı için yeniden yapılandırmayı kapsam dışı tutmuşlar.)

2)Bu oranı özel bankalar vermiyor. Bu da şunu gösteriyor: bankanın kar marjı çok çok minimal olacak. Zarar diyenlere katılmıyorum çünkü devlet bankası da olsa bir banka zararına iş yapmayacaktır. Zaten mevduat maliyetine bakarak da zarar etmediğini görebilirsiniz.

3)Bu arada çekip mevduat yapsak diyenler olmuş. Bir çok kişi de bu işin muhasebesini yapmış. Ancak yanlış hesap ettikleri bir husus var. Krediyi 1. ayda geri ödemeye başlıyorsun, yani kredi hiç ödenmeyecek gibi 10 yıllık vadede kredinin tamamı için mevduat faizi hesaplamak yanlış sonuca gitmenize neden oluyor.

Ek hiçbir masraf olmasa dahi hiçbir şekilde mevduat yaparak kar elde edemezsiniz. Bankalar matematik üzerine çalışır.

• Güzel fırsat.Uzunca bir süre bu oranları bir daha göremeyebilirsiniz.Ama son 1 yıldır parası olup ev almak isteyenler dövize geçiş yapıp fiyatların düşmesini beklemeye başladı.İş güvencesi olmaksızın kredi çekmek zor.Memurlar için iyi kısacası...

Senelik mevduat faizleri %14-15 seviyelerinde.Verilecek kredilerin senelik maliyeti %12 olacak.Aradaki %2-3 fark devlet tarafından karşılanacak mecburen.Basitçe anlatırsak banka verdiği her 114 lira yerine geriye 112 lira alacak.2 lira da devlet kasasından çıkacak.Kasa boş olduğuna göre seçim sonrası zamları bekleyin...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @eternalsun Bahsettiğim konunun bir benzeri burada anlatılmış.
    https://selfhukuk.com/ziraat-bankasi-konut-kredisi-faizlerini-098-oranina-dusurmesi-ve-cekilen-kredinin-mevduata-yatirilmasi-sonucu-yapilan-hesaplamalar/

@ucuz_UcakBileti

Sizin 3. maddede yazdıklarınıza kısmen katılmakla birlikte eklemek istediklerim var. Evet verdiğim linkte de hesaplamalar eksik yapılmış. Krediyi 1. ayda taksitleri oranında ödemeye başlıyorsunuz Anapara-taksit kadar kısmı birsonraki aya devir oluyor lakin Her sene sonunda Anapara+Anapara faizi şeklinde anaparanızda büyümüş olacak. Bu durumu bileşik faiz olarak adlandırabiliriz. Bu iki durumun birbirini nötrlediğini düşünmek çok da yanlış olmayacaktır. Dilerseniz excelde formülize edebilirim lakin biraz uğraşmam lazım.
    Tüm bunlara ek olarak yapılan hesaplamalarda yıllık faiz %14 olarak hesaplanmış. Ülkenin içinde bulunduğu durumlara göre her yıl bu faiz değişecektir. Kar yada zarar durumu bu oranlara göre değişebilir. Fakat ülkenin gidişatı göz önüne alınırsa yakın gelecekte faizlerin düşmesi biraz zor gözüküyor.

Belirtmekte yarar var. Yatırım tavsiyesi değildir.

• 3gün önce ziraate başvurmuştum. Ekspert işlemleri bitti. İndirim olacağını duyunca beklettik. Şimdi 32bin tl daha az ödeyeceğim. 7sene değilde 6senede bitecek cekecegim kredi. Çok güzel bir kampanya oldu. Son kullanıcı olarak temiz 32bin kar ettim...

Not: konuya ev kredisi ile alakası olmayan sırf siyaseti katıp konuyu kirletmek için yazan arkadaşlar gereksiz yorumlar katmazsa konu daha etkili olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ademtulu -- 10 Mayıs 2018; 16:17:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PyRRhiC

@eternalsun Bahsettiğim konunun bir benzeri burada anlatılmış.
    https://selfhukuk.com/ziraat-bankasi-konut-kredisi-faizlerini-098-oranina-dusurmesi-ve-cekilen-kredinin-mevduata-yatirilmasi-sonucu-yapilan-hesaplamalar/

@ucuz_UcakBileti

Sizin 3. maddede yazdıklarınıza kısmen katılmakla birlikte eklemek istediklerim var. Evet verdiğim linkte de hesaplamalar eksik yapılmış. Krediyi 1. ayda taksitleri oranında ödemeye başlıyorsunuz Anapara-taksit kadar kısmı birsonraki aya devir oluyor lakin Her sene sonunda Anapara+Anapara faizi şeklinde anaparanızda büyümüş olacak. Bu durumu bileşik faiz olarak adlandırabiliriz. Bu iki durumun birbirini nötrlediğini düşünmek çok da yanlış olmayacaktır. Dilerseniz excelde formülize edebilirim lakin biraz uğraşmam lazım.
    Tüm bunlara ek olarak yapılan hesaplamalarda yıllık faiz %14 olarak hesaplanmış. Ülkenin içinde bulunduğu durumlara göre her yıl bu faiz değişecektir. Kar yada zarar durumu bu oranlara göre değişebilir. Fakat ülkenin gidişatı göz önüne alınırsa yakın gelecekte faizlerin düşmesi biraz zor gözüküyor.

Belirtmekte yarar var. Yatırım tavsiyesi değildir.
    "Anapara-taksit kadar kısmı birsonraki aya devir oluyor lakin Her sene sonunda Anapara+Anapara faizi şeklinde anaparanızda büyümüş olacak. Bu iki durumun birbirini nötrlediğini düşünmek çok da yanlış olmayacaktır."

Bu iki durum birbirini nötrlemez, bahsettiğiniz excel'i oluşturursanız zararı net olarak görebilirsiniz.

• Arkadaşlar lütfen siyasi yorumlar yapmayalım da finansal bilgi sahibi olmayan ama ev sahibi olmak isteyen kişiler bilgi sahibi olsun

Piyasaya para akışı olsun, ev satamayan müteahhitler iş yapsın, ev sahibi olmayanlar da hesabını yapsın ev alma durumunu değerlendirsin diye bir hareket yapılmış. hesabımızı yapalım, lütfen konuyu siyasallaştırmayalım

Konu sahibi arkadaşımdan ricam, konu içindeki kilit bilgileri ilk mesaja ekler misin

- şu anda ev bedelinin ne kadar oranında kredi çekebiliyoruz
    - işsizlik maaşını herkes alabiliyor mu, devlet ne kadar veriyor
    - KDV' nin düşürülmesinin ev alana direk faydası yok ama sizce müteahhitler fiyatları düşürür mü?
    - tapu harcı %4' ten %3' e düşürüldü

Teşekkürler

• ucuz_UcakBileti U kullanıcısına yanıt
    Sevgili arkadaşım beni biraz uğraştırdın lakin bende net hesabı görmüş oldum.
    100.000 TL yi %0,98 oranla 120 ay vadeyle çektiğimizde aylık ödemelerimiz 1420,87 TL oluyor ve 120 ay sonunda 170504,37 TL ödememiz anlamına geliyor.
    Hesaplamalarımı her ay Anaparadan taksit miktarını düşüp kalan kısmı aylık faize koyduğumu öngörerek hesapladığımda,
    120 ay sonunda aylık faizlerin hep aynı kalacağı varsayımını kabul edersek 84,93 TL zararla kapatıyoruz. Kısaca kafa kafaya demek çok yanlış olmaz sanırım.
    Hesaplamalarımda enparadan aldığım faiz oranlarını kullandım. Piyasada daha fazla faiz verebilen bankalarında olduğunu belirtmeliyim.
    Kısaca ne kar ne zarar başabaş olarak düşünülebilir.

Yaptığım hesaplamaları incelemek isteyen olursa link buradadır.

• ucuz_UcakBileti U kullanıcısına yanıt
    Burada kim faydalanmak istiyorsa faydalansın mesele eleştirmek değil

Bana minimum borçlanma maliyeti nedir sizce bankanın söyler misiniz?

• PyRRhiC P kullanıcısına yanıt
    Ben net %14 hesapladım brüt %15. 5 denk gelir bono ise %15. 4 bin küsür kar oluyor. Tabiki ekspertiz sigorta değmez bu işlere. Tabi gelecek faizlerin artacağına yada dolar alıp artacağına inanan varsa eurobond alıp beklese eğer tahminleri gerçekleşirse iyi kar edebilir oda risk demektir.

İmkanı olan ev almayı düşünen değerlendirsin derim bir daha bulunmaz bu oranlar.

• Banka müdürü açıkladı yurt dışından kredi alacaklar o krediyle konut kredisi verecekler. Böylece hem ülkeye döviz girecek hem piyasaya para akacak. Tabi hepsi suni. Ziraat bankası tüm kanallardan ettiği kardan bu zararı düşecek neticede hazineye devredeceği parayı harcayacak.

Bu iş yapılırken kur 5tl’ye giderse banka toplamda zarar edebilir. Zaten piyasaya konut üzerinden TL pompalandıkça döviz artacak. Doların şu an 2-2.5tl olması gerekiyordu. Devlet hala 5-6 sene içerisinde kuru kontrol altına alırız hesabı yapıyor ama çok büyük reformlar olmadan o iş olmaz.

Kısacası takip ettiğiniz zam görmeyen ev varsa alın geçin. Enflasyon en az 5 yıl devam eder. Son 5 yılda yapılmayan maaş zamları 2020 itibariyle maaşlara yansımaya başlar ödemeniz rahatlar.

• 500 bin lira konut kredisi alan, 10 yılda (120 ay) % 117 (585 bin) lira faiz ödeyecek, doğru mu anlamışım? indirimli hali bu bir de.
  • Öyle olur zaten 10yıl sonra evin fiyatı 500bin tl olmayacak çünkü 1-2milyon falan olur (sayıları sallıyorum)

• inexo kullanıcısına yanıt
    hocam benim yazdığım açık be belli. sizinki gerçekten sallama olmuş. emlak piyasalarında bana göre şişirilmiş fiyatlar sorunu var. yazdığınız gibi olmaması büyük ihtimal. atıyorum 10 yıl sonra hadi 1 milyon olsa , yine zarardasınız.. ayrıca arz-talep dengesi gözetmeden her yeri emlak ile doldurmanın mantığını bilen var mıdır? bina ile gelişme mi olur? ev ihtiyacı olan insanların çoğunun parası yok , ama 2-3 ve belki daha fazla emlaka sahip kişiler var. baştan aşağı sorun bunlar.
  • ersin07 E kullanıcısına yanıt
    Eleştiri yapmadım, yanlış anlaşılmışım. Sadece dikkatimi çeken konuları nedenleri ile açıklamaya çalıştım.

Bankanın borçlanma maliyetine gelirsek bu kaynağa göre çok değişkendir. ZB karlılık adına cazip olmayan bir iş yapıyor. Bu nedenle özel sektör topa girmeyecek. Fakat piyasaya göre düşük oran vermesi ZB'nin zarar ettiğini göstermez. Ama şunu diyebiliriz bu kaynağı ticari kredi olarak kullandırsa karlılığını arttırabilirdi. Yani bu oran ile finansman yapmasının bankanın karlılığını düşürdüğü bir gerçek. Sonuç olarak da kardan zarar var.

Bu arada arkadaşa şu noktada kesinlikle katılıyorum. Kredi ile ev almayı düşünen için bu oranlar mevcut şartlarda nimet.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.