Şimdi Ara

Ziraat Bankası Vakifbank Halk Bankasi ve Sekerbank Konut Kredi Faizlerini indirdi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
608
Cevap
28
Favori
39.143
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bugune kadar sifir halini gordugum 3 farkli toki konutunun da oturulabilecek hale gelmesi icin hatri sayilir bir paraya onarilmasi gerekiyordu. kime yaptiriyorlarsa en kalitesiz malzeme ve isciligi kullaniyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6D7247931

Eksperim arkadaşlar

Özel msj atmadan yardımcı olmaya çalışırım.
    Müteahhit in 450-500 e satmaya çalıştığı bir daireye neden en fazla 180 bin kredi çıkar bir anlatabilir misiniz? Bankalar ne demek istemektedir?

• Satın almaya çalıştığınız daireye en fazla ne kadar kredi çıkıyor mutlaka sorun. Bankalara göre sizin evin değeri nedir, görün kazık yemeyin.

• O kadar anlatmissiniz lakin şunu gözden kaçırmayın: bankalar ortada bir konut varsa kredi veriyorlar. Birisinin size dairesini satması lazım, banka da buna kredi veriyor. Kim küçük bir marj için dairesini başkasına satar o ayrı bir mesele. Diğer bir konu o küçük marj da zaten Exper ücreti, dosya masrafı gibi banka masraflari ile kaybolacaktır. Anlayacağınız sizin şimdi düşündüklerini onlar tüm kurmaylarıyla daha faiz indirim mesajını vermeden düşünüyorlar. Sizin mevduat faiz hesabınız suya düşer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzGüR-LüK -- 12 Mayıs 2018; 12:2:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hazır konutla alakalı bir konu var bir sorum olacaktı. Şimdi alacağımdan değil önümüzdeki süreçte konut fiyatlarının olması gerektiği seviyeye düşeceğini inanıyorum. Sorum şu; ortalama 350.000 liralık evin kendi fiyatı dışında tapu harcı, emlakçı komisyonu gibi(eğer emlakçıdan alınırsa) başka hangi masrafları oluyor? Bankadan kredi çekmeden nakit para ile alınacağını hesaba katın.
  • gandalfthepurple G kullanıcısına yanıt
    Hocam devlet bankalarini anlarımda özel bankalar %15 ten benden aldığı parayı nasıl %12 den piyasaya verecek? Pek mantıklı gelmiyor bana.

• Herkese merhabalar tam konusu değil ama hazır millet burada toplanmışken soralım.

Pazarlık yaptığımız bir ev vardı. Anlaşır gibi de olduk. KDV ve tapu harcı indirimi açıklandı sonra. Şimdi müteahhitten ek indirim istemeyi düşünüyoruz.300 bin TL'ye satılan bir ev için müteahhitin ne kadar KDV ödemesi gerekirdi? Eski orana göre ne kadar düştü fiyat?
  • quote:

Orijinalden alıntı: phoenix_88

Hazır konutla alakalı bir konu var bir sorum olacaktı. Şimdi alacağımdan değil önümüzdeki süreçte konut fiyatlarının olması gerektiği seviyeye düşeceğini inanıyorum. Sorum şu; ortalama 350.000 liralık evin kendi fiyatı dışında tapu harcı, emlakçı komisyonu gibi(eğer emlakçıdan alınırsa) başka hangi masrafları oluyor? Bankadan kredi çekmeden nakit para ile alınacağını hesaba katın.
    Önlere atayım biraz
  • %1,5 tapu harcı var

İki tarafıda alıcı öder %3 hesapla sen

Emlakçı size kalır nasıl anlaşırsan o

Emlakçı olmazsa çok daha karlı olursun boşuna masraf bence,başka hatırladığım yok
    Kredisiz bu masraflar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19sng19 -- 12 Mayıs 2018; 13:26:54 >
  • Ben ziraat bankasından 2017 nin ekim ayında %0.80 oran ile ev kredisi almış adamım devletin verdiği orana mı bakacam

• KraL_15 kullanıcısına yanıt
    36 ay vadeli almışsınız. Şu an ki dönemle karşılaştırılmaz o zaman enflasyon ve dolar şimdikinden daha düşük.

• Arkadaşlar bir şey danışacağım size, bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. Yaklaşık 3 ay önce 1.18 faiz ile konut kredisi çektim. Şimdi bu faizler düştü nasıl bir yol izlemem gerekir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dgkn_ngn -- 12 Mayıs 2018; 15:59:59 >
  • Kredi için 140bin başvuracağım dosya masraflarını düşünce elime nekadar kalır

Birde hayat sigortası yaptırmak mecburimi

• quote:

Orijinalden alıntı: eto83

Kredi için 140bin başvuracağım dosya masraflarını düşünce elime nekadar kalır

Birde hayat sigortası yaptırmak mecburimi
    Toplam odeyeceginiz faiz %70. Gider masraflari bilmoyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dgkn_ngn

Arkadaşlar bir şey danışacağım size, bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. Yaklaşık 3 ay önce 1.18 faiz ile konut kredisi çektim. Şimdi bu faizler düştü nasıl bir yol izlemem gerekir?
    Benzer durumdayım 3 ay önce 1.13 den kredi çektim. Yeniden yapılandırma yapsam yüzde 2 ceza masraf derken anlamlı bir indirim olurmu.

Veya beklesem daha da iner mi

• quote:

Orijinalden alıntı: Qklavye

Benzer durumdayım 3 ay önce 1.13 den kredi çektim. Yeniden yapılandırma yapsam yüzde 2 ceza masraf derken anlamlı bir indirim olurmu.

Veya beklesem daha da iner mi

Alıntıları Göster
    Ilk 6 ay ceza 1 olması lazım.

• Dgkn_ngn kullanıcısına yanıt
    Faiz indirimi sadece yeni kredi kullandirimlarinda gecerli, maalesef mevcut kredilere uygulanmıyor.

• Bu faiz indirimini sadece ziraat yapmadı ki başlığın değişmesi gerekiyor.Ziraat Vakıf Halk ve Şeker Bankaları olarak değiştirilmeli

• Up
    Yeni kredi kullananlar aydınlatırsa sevinirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • müthaitler 200 bin tl lik dairelerin fiyatini 230 bine çıkardı, faiz indirsen neye yarar firsatci bir güruh oldukdan sonra almayin daire firsatcilara firsat vermeyin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.