arkadaşlar bugün faturamın ekstresi geldi ve en altta şöyle bi not düşülmüş ne demek isteniyor aceba?
YASAL DÜZENLEME : Kredi kartınız ile yapacağınız elektrik-su-doğalgaz-telefon-televizyon-internet fatura ödemeleri için 2015 Mayıs ayı itibariyle ücret yerine ödemenin yapıldığı tarihten başlayarak fatura tutarına nakit avans faiz oranı uygulanacaktır.
ne demek oluyor bu arkadaşlar şimdi... ben tüm faturalarımı kredi kartı ile ödemekteyim... her ödediğim faturadan faiz mi alacak bu ziraat ve erken ödesem nolur ? tam zamanında yani son ödeme tarihinde ödesem nolur ? son ödeme tarihini geçtikten sonra ödesem nolur?
Nakit Avans Faiz Oranı : %2.02 (ekstrede yazan bu)
Gelen yazıyı tekrar okuyun.......Olmazsa bir daha okuyun......Anlaşılmayacak bir durum yokki.....
2.o2 ye vergide ilave edilecek.........
bankalar kredi kartına bağlı faturaları kurumlara peşin ödeyip sonra kredi kartı son ödeme tarihinde müşteriden alıyorlardı veya almaya çalışıyorlar(dı) kullanıcılar borçlarını zamanında ödemeyip ertelediklerinde banka cepten para ödemek durumunda kalır. bunun önüne geçmek için seni hesaptan ödemeye yani hesapta para tutmaya zorluyorlar hesapta para tuttuğunda da paradın hesap işletim ücreti alıp tırtıklama yapmaya çalışacaklar
yani senin faturanın ödeme günü ayın 5 i ama kredi kartı son ödeme tarihi ayın 20 si ise banka ayın 5 inde senin yerine faturayı ödüyor ama senden parasını sonra alacağı için (bu örneğe göre 15 gün geç ) bu süreçte aklınca zarar ettiği kısmı faiziyle senden almaya çalışacak. kasada para tutmakt için icat çıkarmışlar parayı hesapta tutsan bu sefer de hiü (hesap işletim ücreti) gibi bir saçmalık var