Şimdi Ara

Zırhlı Birlikler Okul ve Eğitim Tümen Komutanlığı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
14.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: M.ERTEN

Hocam dolaplara kilit vurmak yasak mı acemilikte? Spor ayakkabıya ve bota 2er 3er tane kilit alacağım çalınması zor olsun diye birde şu nemlendirici krem hangi marka önerirsiniz cildim aşırı hassas ve çok sık sakallarım var almışken en iyisini almak zorundayım ayrıca tıraş köpüğü ne seçmeliyim sürekli tıraş olan birisi değilim kirli sakala alışmıştım ne güzel önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim ha bu arada tank doldur boşaltcı nasıl zormudur görevi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre-Dylan

Bende zırhlı birliklerde yapacağım tank doldur boşaltcı ayrıca ahmet çavuşu duydum çok çok fenaymış umarım onun bölüğüne düşmem. Kışın soğuk olur bende ankarada yaşıyorum etimesgutuda çok iyi bilirim kat kat giyineceğiz şimdiden diyim dayım eniştem ve bir arkadaşım orda yaptı acemiliği. Bu tıraş çantasını filan çaldırmamak için napmak gerekir ayakkabı için bolca kilit aldım 2 3 tane takarım bota filan yeterki başım ağrımasın bu arada yarın öğlen 2 gibi katılacağım sabahtan katılmayın diyorlar tümene giren ilk 10 kişi sürekli komutan çağırıyormuş sporda filan yani günde 6 7 kez çağırıyormuş o ilk 10 kişi gelsin buraya diye doğrumudur arkadaşlar

Öncelikle şunu söyliyim tank doldur boşaltıcısı diye bişey yoktur tank doldurucusu vardır.sen sadece doldurmayı yaparsın yani namluya tank topunu verirsin.senin görevın namluya topu vermek.
    sonra.geelim ahmet çavuşa,mehmet onbaşıya.Onların geçin bikere.siz oraya askerlik yapmaya gidiyorsunuz ezilmeye değil.eğer orada kadro askerlerısızı ezmeye calsıyorsa gıdın boluk komutanına sıkayet edın.ama kımse kolay kolay sıze ezıyet olsun dıye,egolarını tatmın ıcın ızdırap olmaz.acemısınız dıye sakın altta kalmayın sesınızı cıkarın.arkadaslarında oyle olursa kımse sıze dokunamaz yeterkı bırlık beraber olun devrelerınle.
    botuna ve spor ayakkabna birer tane kılıt vursan yeter.sakın bu aksamda kılıtlemeyeyım bısey olmaz deme mutlaka kılıtle sabah botlukta botlarını gorememe ıhtımalın %99.
    krem konusuna gelınce.arkonun yaglı kremlerı var onlardan al.
    dolaplara kılıt vurmak yasak.tras cantası ıcın yapıalcak bırsey yok Allah a emanet.
    tras kopugu degılde tras jellerı var.burada 5 tl ye satılırken kantınde 2-3 tl ye satılıyor.arko ve gıllette nın jellerı var cok kalıtelıdır.ıster burdan al gıt ıster ordan al sana kalmıs ama ben burdan alıp gıtmenı tavsıye ederım.orada bıde onla ugrasma.
    sabah degılde 12 gibi git teslım ol.cok erken de gıtme gec de gıtme.gec gıdersen rezıl olursun soylıyım.gece 1 e kadar ne kıyafetını alabılırsın ne de yatacak er bulabılırsın.ben 1 gıbı gırdımçaksam 6 ya kadar kıyafetlerımı verdıler.9 gıbı de yataklarımızı gosterdıler.10 da mısıl mısıl uyuyordum.ama aksam 5 gıbı teslım olanlar o gun kıyafet alamadılar.gece 1 e kadar yatak yerlerı de ayarlanmamıs.ustlerıyle baslarıyla yatmıslar.tam bı rezıllık yasamıslar.sen sen ol oglen 1 i gecme.
    ayrıca o ilk 10 kısı gelsın dıye bısey yok onu kım soyledıyse bıtarafından uydurmus.ınanmadın boyle safsatalara.
    benım soyleyeceklerım bukadar

• quote:

Orijinalden alıntı: M.ERTEN

quote:

Orijinalden alıntı: Emre-Dylan

Bende zırhlı birliklerde yapacağım tank doldur boşaltcı ayrıca ahmet çavuşu duydum çok çok fenaymış umarım onun bölüğüne düşmem. Kışın soğuk olur bende ankarada yaşıyorum etimesgutuda çok iyi bilirim kat kat giyineceğiz şimdiden diyim dayım eniştem ve bir arkadaşım orda yaptı acemiliği. Bu tıraş çantasını filan çaldırmamak için napmak gerekir ayakkabı için bolca kilit aldım 2 3 tane takarım bota filan yeterki başım ağrımasın bu arada yarın öğlen 2 gibi katılacağım sabahtan katılmayın diyorlar tümene giren ilk 10 kişi sürekli komutan çağırıyormuş sporda filan yani günde 6 7 kez çağırıyormuş o ilk 10 kişi gelsin buraya diye doğrumudur arkadaşlar

Öncelikle şunu söyliyim tank doldur boşaltıcısı diye bişey yoktur tank doldurucusu vardır.sen sadece doldurmayı yaparsın yani namluya tank topunu verirsin.senin görevın namluya topu vermek.
    sonra.geelim ahmet çavuşa,mehmet onbaşıya.Onların geçin bikere.siz oraya askerlik yapmaya gidiyorsunuz ezilmeye değil.eğer orada kadro askerlerısızı ezmeye calsıyorsa gıdın boluk komutanına sıkayet edın.ama kımse kolay kolay sıze ezıyet olsun dıye,egolarını tatmın ıcın ızdırap olmaz.acemısınız dıye sakın altta kalmayın sesınızı cıkarın.arkadaslarında oyle olursa kımse sıze dokunamaz yeterkı bırlık beraber olun devrelerınle.
    botuna ve spor ayakkabna birer tane kılıt vursan yeter.sakın bu aksamda kılıtlemeyeyım bısey olmaz deme mutlaka kılıtle sabah botlukta botlarını gorememe ıhtımalın %99.
    krem konusuna gelınce.arkonun yaglı kremlerı var onlardan al.
    dolaplara kılıt vurmak yasak.tras cantası ıcın yapıalcak bırsey yok Allah a emanet.
    tras kopugu degılde tras jellerı var.burada 5 tl ye satılırken kantınde 2-3 tl ye satılıyor.arko ve gıllette nın jellerı var cok kalıtelıdır.ıster burdan al gıt ıster ordan al sana kalmıs ama ben burdan alıp gıtmenı tavsıye ederım.orada bıde onla ugrasma.
    sabah degılde 12 gibi git teslım ol.cok erken de gıtme gec de gıtme.gec gıdersen rezıl olursun soylıyım.gece 1 e kadar ne kıyafetını alabılırsın ne de yatacak er bulabılırsın.ben 1 gıbı gırdımçaksam 6 ya kadar kıyafetlerımı verdıler.9 gıbı de yataklarımızı gosterdıler.10 da mısıl mısıl uyuyordum.ama aksam 5 gıbı teslım olanlar o gun kıyafet alamadılar.gece 1 e kadar yatak yerlerı de ayarlanmamıs.ustlerıyle baslarıyla yatmıslar.tam bı rezıllık yasamıslar.sen sen ol oglen 1 i gecme.
    ayrıca o ilk 10 kısı gelsın dıye bısey yok onu kım soyledıyse bıtarafından uydurmus.ınanmadın boyle safsatalara.
    benım soyleyeceklerım bukadar

Hocam ellerin dert görmesin çok çok teşekkür ederim bilgi için tek tek okudum Allah razı olsun. Bugün öğlen 1 1.5 gibi birlikte olmayı hedefliyodum zaten bende. Tıraş takımımı mecbur yastığın altında gizleyeceğim öyle bir şekilde belki korurum. Bot olayına gelirsek çalındığında napacağız bizde başkasınınkini mi ödünÇalacağız yoksa komutana söyleyip yenisi mi veriyorlar(muhtemelen vermezler) bunlarıda açıklarsan memnun olurum 4 tane kilit aldım ayakkabılar için gerekirse ikişer tane kilitlerim dolap içinde kilit almıştım ama neyse napalım. Tıraş için arko krem aldım şu yeşilinden bir tüp tıraş jelide aldım hassas ciltler için yazıyordu umarım bir rezillik yaşamam. Askeriyeye ziraat banka kartını filan götürsem birşey derler mi yoksa onlar bize sonradan çıkartacaklar mı banka kartı. Yanımda nakit götürmek istemiyorum her ne kadar iyi saklasamda parayı kart daha sağlıklı olur gibi geliyor. Bu arada 7 8 tane 1tl 3 tane 5tl 1 tane 10tl 1 tane 20tl nakit götüreceğim gerisini banka kartına atacağım sağol tekrardan bilgi için bunlarıda cevaplarsan öğlen 11e kadar çok makbule geçer

• merhaba arkadaslar 25 yasındayım ve askerliğimi ANKARA Etimesgut Zırhlı bırlıklerde yapacagım subat celbi 95/1 olan arkadslardan ankaraya askerlıgı cıkan varsa ıletısıme geçelım şimdiden :D ZPT 102 yazıyor benim belgemde..askerliğini burda yapan arkadaslara da bi sorum olucak cvp larsanız sevinirim ZPT denen zırhlı personel tasıyıcının ıcı hakkında biraz bilgi verir misiniz JOYSTICK ile mi kumanda ediliyo tek merak ettiğim bu ama içini biraz anlatır ısenız cok sevinirim
  • kamildmr05 K kullanıcısına yanıt
    Şu anda müsait değilim en kısa zamanda sorularınızı yanıtlayacam kısmetse

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamildmr05

merhaba arkadaslar 25 yasındayım ve askerliğimi ANKARA Etimesgut Zırhlı bırlıklerde yapacagım subat celbi 95/1 olan arkadslardan ankaraya askerlıgı cıkan varsa ıletısıme geçelım şimdiden :D ZPT 102 yazıyor benim belgemde..askerliğini burda yapan arkadaslara da bi sorum olucak cvp larsanız sevinirim ZPT denen zırhlı personel tasıyıcının ıcı hakkında biraz bilgi verir misiniz JOYSTICK ile mi kumanda ediliyo tek merak ettiğim bu ama içini biraz anlatır ısenız cok sevinirim

bende 95/1 gidiyorum kısmetse 6 şubatta katılıyorum. benimde etimesgut zpt sürücüsü ve benimde yaş 25.
  • benimde aynı ama yaş 23 :)
  • Vayy devrelerim benim 6 sında esenler otogarında görüşürüz toplanalım donanım haber olarak askeriyede :D
  • Hocam 60 a 70 e uçak bileti bulabilirseniz uçakla gidin derim

• Millet benimde bugun öğrendim aynı sürücü zpt 102 yazıo 6 sında teslim olcam bilgi verirseniz sevinirim zpt 102nedir tank sürücüsümü benim elektrik diplomam var tank bakımcı olursun büyük ihtimal diolar sizce ne olurum ve zpt 102 askerlikte ne yapar bu arada acemilik yapcam usta değil :D
  • BurakHaNSezgiN B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle vatana millete hayırlı uğurlu olsun inş sağ salim gidip gelirsiniz ve sevdiklerinize kavuşursunuz.
    giderken götürmeniz gerekenleri size listeleyeyim.
    -tırnak makası
    -sabun kutusu
    -traş bıcagı(3 bıçaklı kullan at jiletlerden 5 adet alsanız yeter) ve traş köpüğü
    -özellikle altını vurgulayarak söylüyorum nemlendiricili yağlı krem alın ellerinize ve yüzünüze her sabah traştan sonra sürün hem cildi yumuşatıyor hemde Ankara nın soğuğundan ciddi derecede koruyor.(15 aylık tecrübeyle sabittir)
    -küçük boy ayakkabı boyası.
    -banyo lifi
    küçük boy şampuan
    -son olarak traş çantası.

şimdi bi çok kişi hicbirsey götürme orada sana herseyı verecekler dicekler eminim çunku bana da öyle demişlerdi ama sen yine de götür.ÇÜNKÜ;yukarıdaki saydıklarım oradaki kantinde de satılıyor ama daha acemi olduğunuz için sizi kantine salmazlar.yani kolay kolay kantine gidemeyeceksiniz.anca nöbetçi uzmandan özel izinle,basınızda kadro askeri ile birlikte çok kısa bi süreliğine gidip geleceksiniz.orada bunlarla uğraşmayin diye bunları söyledim.ben bunları yanımda götürdüm.eli cebinde gelen arkadaslardan 2 gün traş olmadan dolasanlar oldu.kantine gidipte malzeme alamadıkları için.
    onun haricinde giyecek,eşya anlamında terliğinize,havlunuza,içliğinize varana kadar herşeyinizi valiz içerisinde teslim ediyorlar.

şimdi aklıma geldi kale markalı uzun sarı kilitlerden alın botları kilitlemek için.orada bot çalınması çok sık yaşanır.benim botum çalınmadı diyen nadir dir yani.hatta sizler 2 tane alın birini botta diğerini de spor ayakkabısında kullanırsınız.

para oalrak da banka hesabınız varsa paralarınızı oraya yatırın.zaten tümende teb bankasının atm leri var.zaten ora da da size bitane teb den hesap acacaklar.yanınızda ayriyetten 1tl lerden 5 tane alın.yani 5tl bozuk para,1 tane 20tl lik kağıt paradan,1tane 10 tl lik kağıt paradan ve 4 adet de 5 tl lik kağıt paralardan yani toplamda 5 tl bozuk para ve 50 tl kagıt para olmak üzere yanınıza 60 tl alın.diceksınızki 1 tl ler niye.askeriye içerisinde sizden künye parası,isimlik parası,kılıf parası adı altında para toplancak o bozuklar çok işe yarıyor.mesela isimlik parası için 3 tl istediler.eger siz bozugunuz yok diye 5 l verirseniz para üstü yok deyip sizden 5 tl alırlar.nizamiyeden girişte de size mehmetcik sigortası yapcaklar.sigorta için 20 tl gibi bi ücret alacaklar.20 tl de oraya gidecek.kalan 10 ve5 tl kağıt paraları da içeride lazım oldukça harcarsın.zaten kantinde kart da geçiyor.o yönden sıkıntı yok.
    şimdilik aklıma gelenler bunlar yine aklıma bişeyler gelince ekleme yaparım.

• Ayrıca rodello kardeşim şu anda zırhlı birliklerde askerliğini yapmakta.
    Müsait olunca daha güncel bilgileri kendisinden öğrenebilirsiniz

• S.a kolay gelsin. Bende leopard 1t şoförü olarak 3 subatta teslim olacam kısmetse. Neler bekliyo beni acemilik kaç gündür. Koğuşta kaç kişi kalınır. Eğitimleri nasıldır. Usta birliğinde nereye düşerim. Bide çavuş olabiliyomuyuz. Cevaplar icin şimdiden Teşekkür ederim

• Leopard1t L kullanıcısına yanıt
    Allah sağ salim gidip gelmeyi nasip etsin.
    Sorulara gelince.
    Koğuşlarda 70-100 arası oluyor.
    Askerlik 15 ay iken acemilik 3 aydı. Şimdi 2 olmuştur herhalde.
    Çavuş olamazsınız. Gideceğiniz kadro birliğinde en fazla onbaşı olursunuz.
    En çok trakya bölgesi ve kıbrıs ağırlıklı asker gönderiyor.
    Diğer sorular için önceki mesajları okumanız yeterli.

• Torunlar geliyor :)

Edit: Zırhlı birlikler tümen fotoğrafhanesine gelip bana dh den bu mesajı gördüğünü söyleyen olursa yardımcı olurum. Zaten ilk geldiğinizde sizin vesikalık fotoğraflarınızı bulunduğunuz yere gelip ben çekicem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodello -- 17 Ocak 2016; 12:58:12 >
  • Tümene gittiginizde fotoğraflarınızı çeken kişiye dh deki rodello sen misin diye sorun gerisine karismayin😂

• Tmm işte kantin ihtiyacları için Rodello'yu bulduk (:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okli -- 18 Ocak 2016; 0:27:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: okli

Tmm işte kantin ihtiyacları için Rodello'yu bulduk (:

Eğitim çavuşlarınız sizi topluca kantine götürecekler zaten 😄

• Topluca mı? :) Rezilliğe bak, ilkokul çocuklarını yerli malı haftasına götürür gibi. El ele de tutacakmıyız?

Sen bize daha böyle hayat kurtarıcı şeylerden bahset kardesim? Günü kurtarmayı anlat (:
  • quote:

Orijinalden alıntı: okli

Topluca mı? :) Rezilliğe bak, ilkokul çocuklarını yerli malı haftasına götürür gibi. El ele de tutacakmıyız?

Sen bize daha böyle hayat kurtarıcı şeylerden bahset kardesim? Günü kurtarmayı anlat (:

Hep beraber tabi. Bölükteki 50 kişi kafasına göre kantine giderse ne olur sen düşün.
    Kimseyi bir araya toparlayamazsın.
    Hem gitsen kaybolursun. Dönüş yolunu bulamazsın.

Ama size tek bişey söyliyeyim.
    Teslim olmak için saat 4ü bekleme.öğleden önce teslim olun.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.