Şimdi Ara

Zırhlı Birlikler Okul ve Eğitim Tümen Komutanlığı (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
14.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: M.ERTEN

quote:

Orijinalden alıntı: SeSioN

Jandarma tank şöförü olarak yapan varmı aranızda?

Valla kardeş konuya katılım şimdilik bi kaç kışiyle sınırlı mutlaka tankçı j. olarak yapan olmuştur ama önce konuya bi bakmaları lazım ama eminimki zamanla konu baya popüler olcak inanıyorum

Umarım kardeş bakalım:)
  • GÜNCEL...
  • M.ERTEN kullanıcısına yanıt
    kardeş bende etimesguta düştüm 4 kasımda teslim olacam uzun dönem 12 ay neler goturmem lazım bide nasıl geçti sıkıntılımı?ve acemilik 75 gün diyorlar sen kaç gün yaptın
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack&jones

kardeş bende etimesguta düştüm 4 kasımda teslim olacam uzun dönem 12 ay neler goturmem lazım bide nasıl geçti sıkıntılımı?ve acemilik 75 gün diyorlar sen kaç gün yaptın

+1
  • Öncelikle vatana millete hayırlı uğurlu olsun inş sağ salim gidip gelirsiniz ve sevdiklerinize kavuşursunuz.
    giderken götürmeniz gerekenleri size listeleyeyim.
    -tırnak makası
    -sabun kutusu
    -traş bıcagı(3 bıçaklı kullan at jiletlerden 5 adet alsanız yeter) ve traş köpüğü
    -özellikle altını vurgulayarak söylüyorum nemlendiricili yağlı krem alın ellerinize ve yüzünüze her sabah traştan sonra sürün hem cildi yumuşatıyor hemde Ankara nın soğuğundan ciddi derecede koruyor.(15 aylık tecrübeyle sabittir)
    -küçük boy ayakkabı boyası.
    -banyo lifi
    küçük boy şampuan
    -son olarak traş çantası.

şimdi bi çok kişi hicbirsey götürme orada sana herseyı verecekler dicekler eminim çunku bana da öyle demişlerdi ama sen yine de götür.ÇÜNKÜ;yukarıdaki saydıklarım oradaki kantinde de satılıyor ama daha acemi olduğunuz için sizi kantine salmazlar.yani kolay kolay kantine gidemeyeceksiniz.anca nöbetçi uzmandan özel izinle,basınızda kadro askeri ile birlikte çok kısa bi süreliğine gidip geleceksiniz.orada bunlarla uğraşmayin diye bunları söyledim.ben bunları yanımda götürdüm.eli cebinde gelen arkadaslardan 2 gün traş olmadan dolasanlar oldu.kantine gidipte malzeme alamadıkları için.
    onun haricinde giyecek,eşya anlamında terliğinize,havlunuza,içliğinize varana kadar herşeyinizi valiz içerisinde teslim ediyorlar.

şimdi aklıma geldi kale markalı uzun sarı kilitlerden alın botları kilitlemek için.orada bot çalınması çok sık yaşanır.benim botum çalınmadı diyen nadir dir yani.hatta sizler 2 tane alın birini botta diğerini de spor ayakkabısında kullanırsınız.

para oalrak da banka hesabınız varsa paralarınızı oraya yatırın.zaten tümende teb bankasının atm leri var.zaten ora da da size bitane teb den hesap acacaklar.yanınızda ayriyetten 1tl lerden 5 tane alın.yani 5tl bozuk para,1 tane 20tl lik kağıt paradan,1tane 10 tl lik kağıt paradan ve 4 adet de 5 tl lik kağıt paralardan yani toplamda 5 tl bozuk para ve 50 tl kagıt para olmak üzere yanınıza 60 tl alın.diceksınızki 1 tl ler niye.askeriye içerisinde sizden künye parası,isimlik parası,kılıf parası adı altında para toplancak o bozuklar çok işe yarıyor.mesela isimlik parası için 3 tl istediler.eger siz bozugunuz yok diye 5 l verirseniz para üstü yok deyip sizden 5 tl alırlar.nizamiyeden girişte de size mehmetcik sigortası yapcaklar.sigorta için 20 tl gibi bi ücret alacaklar.20 tl de oraya gidecek.kalan 10 ve5 tl kağıt paraları da içeride lazım oldukça harcarsın.zaten kantinde kart da geçiyor.o yönden sıkıntı yok.
    şimdilik aklıma gelenler bunlar yine aklıma bişeyler gelince ekleme yaparım.

• 4 Kasımda bende burada acemiliği yapacağım
    çok sağol kardeşim bilgilerin için
  • Rica ederim ne demek.yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.Aklıma gelenler oldukça yine ekleme yaparım.Ayrıca yine sormak istedikleriiniz varsa hertürlü yardımcı olmaya çalısırım.
    Tüm askere gidecek olan ana kuzularının ailelerine Allah sabır versin,kendilerine de kazasız belasız hayırlı teskereler diliyorum.
    bide 2 gün önce sülüsümü aldım zpt şöförü olmuşum nasıl rahat mı şöför olmak ?
  • vaaay ZPT sürücüsü hee.
    bende ZPT sürücüsüydüm.Acemi zırhlı birlikler okul ve eğitim tümeni 2. alay 2. tabur 2. bölükte yaptım.
    ZPT söförü olmak veya şöylee söyliyim.kış aylarında acemilik yapmak zordur.Çünkü eğitim için sürüş pistlerine gideceksiniz.Kışın o pistler çamur deryasına bürünüyor.Abartmıyorum diz kapaklarınıza gelecek kadar çamur birikintileri oluyor ve siz eğitim için mecburen o çamurlara girmek zorundasınız.en kötüsü de çamuru temizlemek.Öyle bir pis çamuru varki ankaranın tutkal mübarek.yıka yıka çıkmıyor bottan.
    ama bu anlattıklarım sizleri korkutmasın.tek zorluğu bunlar.yani orada askerlikten çok hava şartlarıyla mücadele edeceksiniz.
    bu arada size tavsiyem giderken yanınızda haki renkli boyunluk götürün bana çok dua edersiniz emin olun

• bende kasımda burdayım arkadaşlar :)
  • 4 kasım da buradayım. (102) zpt. Sür. Er.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanalppp -- 25 Ekim 2013; 14:28:08 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozanalppp kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun kardesim.
    bende askerlıgımı ZPT sürüücüsü olarak yaptım.TÜm ZPT ciler için söylüyorum büyük ihtimalle 2. alay 2. tabura düşeceksizniz.
    bizim zamanımızda bir bölük ortalama 500 kişiydi.yemin töreninden sonra 400 e kadar düştü.80 -100 er kişilik koğuşlarda kalıyorduk
    ha bu arada giderken yanınızda ehliyetlerinizi de götürün ZPT ci olmak için ehiliyet şart.ben giderken götürmemiştim daha sonra ptt kargo ile bölüğüme gönderdiler.Bu da aklınızda bulunsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.ERTEN -- 25 Ekim 2013; 22:49:00 >
    Sağolasın kardeşim. Birkaç sorum olacak ; zpt sürücüsü ne yapar ? Zorlukları nelerdir ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozanalppp kullanıcısına yanıt
    ZPT nin nasıl birşey olduğuna merak edip internetten resimlerine,videolarına bakmışsındır.ZPT sürücüsü o aracı kullanır başka da bir görevi yoktur.
    o aracı üzerinize avadanlıklarıyla (yedek ekipmanları,tamir setleri) birlikte zimmetlenir.arac senin olur.bakımından tut temizkiğine kadar herseyinden sen sorumlu olursun.yağını,suyunu,hidroliklerini,mazotunu herşeyini takip etmelisin.aşka da bi zorluğun yok.
    söylemek gerekirse kulanımı çok kolay ve de zevklidir.bence araba kullanmaktan daha zevkli.
    otomatik vites,altında zırhlı ve paletli bi araç olunca dağ-taş heryere çıkasın geliyor
  • quote:

ZPT nin nasıl birşey olduğuna merak edip internetten resimlerine,videolarına bakmışsındır.ZPT sürücüsü o aracı kullanır başka da bir görevi yoktur.
    o aracı üzerinize avadanlıklarıyla (yedek ekipmanları,tamir setleri) birlikte zimmetlenir.arac senin olur.bakımından tut temizkiğine kadar herseyinden sen sorumlu olursun.yağını,suyunu,hidroliklerini,mazotunu herşeyini takip etmelisin.aşka da bi zorluğun yok.
    söylemek gerekirse kulanımı çok kolay ve de zevklidir.bence araba kullanmaktan daha zevkli.
    otomatik vites,altında zırhlı ve paletli bi araç olunca dağ-taş heryere çıkasın geliyor

Bir sorum olacak sana bende zpt sürücüsü olarak gidiyorum lakin ehliyet var ama trafiğe çıkmışlığım yok ehliyetide zaten direksiyon derslerini kaçırmışım sınava 3 gün kala yetiştirmişlerdi beni onlarında yarısını unuttuk 3 günlük eğitimden ne beklersin ki zaten neyse demek istediğim sonradan değişiklik yapıyorlarmı yani ben sürücü olmak istemesem mesela?

• voxi kullanıcısına yanıt
    ZPT ile trafik bilginizin uzaktan yakından alakası yok
    isterseniz hiç araba kullanmamış olun hiç farketmez.zaten ZPT de direksiyon yok iki tane levye var o levyeleri kullanarak frenleme ve sağa-sola dönüş yapıyorsunuz.
    Hem ZPT ile trafiğe çıkmayacaksınızki geniz arazide süreceksiniz şerit yok tabela yok bişey yok bas gaza gitsin
  • quote:

ZPT ile trafik bilginizin uzaktan yakından alakası yok
    isterseniz hiç araba kullanmamış olun hiç farketmez.zaten ZPT de direksiyon yok iki tane levye var o levyeleri kullanarak frenleme ve sağa-sola dönüş yapıyorsunuz.
    Hem ZPT ile trafiğe çıkmayacaksınızki geniz arazide süreceksiniz şerit yok tabela yok bişey yok bas gaza gitsin

Dostum saol ya içimi rahatlattın bi nebze şimdi sen biliyosun orada böyle yapamam edemem de diyemessin :) eğer dediğin gibiyse zaten onun eğitimini verirler levyede neymiş zaten 3 gün direksiyon görmüş adamım :)
  • voxi kullanıcısına yanıt
    levyeyi gördüğünde anlarsın 2 adet demir koldan ibaret.
    sağdakini çektiğinde sağa donüyor soldakini çektiğinde sola dönüyor.
    ama illa dersenki ben ZPT ci olmak istemiyorum,ozaman ehliyetini götürme.oradan istedklerinde de ben ehliyetimi gelmeden 2 gün önce kaybetmişştim çıkartamadım dersin seni refrize ederler 1 ay acemilik yaparsın sonra kadro birliğine gidersin.Ama tavsiyem ZPT ci olman dan yana.o aracı kullanmak her kula nasip olmaz
  • Bende zırhlı birliklerde yapacağım tank doldur boşaltcı ayrıca ahmet çavuşu duydum çok çok fenaymış umarım onun bölüğüne düşmem. Kışın soğuk olur bende ankarada yaşıyorum etimesgutuda çok iyi bilirim kat kat giyineceğiz şimdiden diyim dayım eniştem ve bir arkadaşım orda yaptı acemiliği. Bu tıraş çantasını filan çaldırmamak için napmak gerekir ayakkabı için bolca kilit aldım 2 3 tane takarım bota filan yeterki başım ağrımasın bu arada yarın öğlen 2 gibi katılacağım sabahtan katılmayın diyorlar tümene giren ilk 10 kişi sürekli komutan çağırıyormuş sporda filan yani günde 6 7 kez çağırıyormuş o ilk 10 kişi gelsin buraya diye doğrumudur arkadaşlar
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.