Şimdi Ara

Zonguldak Karaelmas (Bülent Ecevit ) Üniversitesi Kazananlar BURAYA !!!!!!!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
4
Favori
32.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: duralexsedlex

Ben de tıpa girdim bu yıl. Tıp kazananlar için sınavda yardımcı oluyorlar diye okudum. Ama hazırlık okumanın da bir katkısı olmuyormuş yani. Geçmemiz şart.
    Bende bu sene makine mühendisliği kazandım sizce zormu ? ve bana birisi ev konusunda yardımcı olabilirmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr3417

Bende bu sene makine mühendisliği kazandım sizce zormu ? ve bana birisi ev konusunda yardımcı olabilirmi ?

Bende makine zonguldak yaşıyorum pm den face at yardımcı olayım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alee271

Beyler ben ereğlide oturuyorum.Zonguldak ereğli arası yaklaşık 1 saat.Zonguldak a da çok gittim açıkcası buraya gelmekle en büyük hatanızı yaparsınız.0 a yakın sosyal hayat.Şehir pislikten geçilmiyo.Her yer dağ bayır.Ereğli bile 10 kat güzeldir zonguldaktan.

Neyse birazda bilgi veriyim.

1-Bildiğim kadarıyla otobüstlerfe kartlı sistem var.(Ereğlide öyle)
    2-İnsanları normaldir fazla yobaz yoktur.Dışarıda içki içsen karışan dahi yoktur.
    3-1 bar vardı sanırsam bolca cafeleri vardır.
    4-İyi arkadaşlıklar kurarsın ortamı siz yaparsınız buda bi gerçek.

insanları niye korkutuyorsun . Sosyal hayat derrken her gece plajlarda içkili gitarlı parti veya her yerde s*x partilerinden bahsediyorsan haklısın onun dısında onun dısında okumaya gidenden ne bekliyorsun arkadas. Kuracan ortamını yeşil deniz Haziran baslarında kozlu girişinde denizinede girersin . milleti yoktan yere korkutmayın .

• Canhatti kullanıcısına yanıt
    eğitim güzel, tavsiyem eğer 1. öğretimsen sınava çalış, geçersen bir sene erken başlamış olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: i5 2410m k53sv

eğitim güzel, tavsiyem eğer 1. öğretimsen sınava çalış, geçersen bir sene erken başlamış olursun.

Ben hergün calısıyorum insallah geçerim hazırlık sınavını

• quote:

Orijinalden alıntı: needformoney

quote:

Ben hergün calısıyorum insallah geçerim hazırlık sınavını

Alıntıları Göster
    boş konuşan insanları lütfen sallamayın çok güzel şirin ufak bir şehre geliyorsunuz batı karadeniz insanı iyidir güzeldir sıcaktır ankaraya 4 istanbula 5 saat mesafede oldugunuzu unutmayın istedginde çeker gezmenede gidersin zonguldakta 6 sene kaldım çok ama çok güzel anılarım oldu anadolunun tonla şehrinde akşam sokakta adam bulamazsınız zonguldagı mı buralarla eş tutuyorsunuz lütfen akıllı olun yeni kazanan arkadaslarım yurdunuzda evinizde oturan tipler olmadıgınız sürece zonguldakta zaman su gibi gecer asosyalsanız zaten istanbulda ankarada izmirde yapcak bişey yoktur

• quote:

Orijinalden alıntı: eski acik

boş konuşan insanları lütfen sallamayın çok güzel şirin ufak bir şehre geliyorsunuz batı karadeniz insanı iyidir güzeldir sıcaktır ankaraya 4 istanbula 5 saat mesafede oldugunuzu unutmayın istedginde çeker gezmenede gidersin zonguldakta 6 sene kaldım çok ama çok güzel anılarım oldu anadolunun tonla şehrinde akşam sokakta adam bulamazsınız zonguldagı mı buralarla eş tutuyorsunuz lütfen akıllı olun yeni kazanan arkadaslarım yurdunuzda evinizde oturan tipler olmadıgınız sürece zonguldakta zaman su gibi gecer asosyalsanız zaten istanbulda ankarada izmirde yapcak bişey yoktur

Aynen hocam bende makine Mühendisliği bülent ecevit

• eski acik E kullanıcısına yanıt
    İlk defa Zonguldak insanını metheden ve Zonguldaklı olmayan birisini gördüm. İyi şansınız varmış.
  • quote:

İlk defa Zonguldak insanını metheden ve Zonguldaklı olmayan birisini gördüm. İyi şansınız varmış.

inanın 6 senede hiçbir konuda sorun yasamadım bende sorun yasayanlara sasırıyorum ne gibi sıkıntınız oldu özeldende yazabilirsin genel olarak zonguldak bartın insanından benim hiçbir sorunum olmadı cok rahat 6 sene geciridim
  • quote:

Orijinalden alıntı: eski acik

quote:

inanın 6 senede hiçbir konuda sorun yasamadım bende sorun yasayanlara sasırıyorum ne gibi sıkıntınız oldu özeldende yazabilirsin genel olarak zonguldak bartın insanından benim hiçbir sorunum olmadı cok rahat 6 sene geciridim

Alıntıları Göster
    17-18yıldır zonguldaktayım özellikle karaelmas üniversitesinin orası merkez, demirpark buralar gezmelik çok güzel yerler zaten kaybolma şansınız yok çok ufak bi çarşısı var insanları gayet iyidir sadece biraz çingen tarafı fazla

• quote:

Orijinalden alıntı: TRChino

17-18yıldır zonguldaktayım özellikle karaelmas üniversitesinin orası merkez, demirpark buralar gezmelik çok güzel yerler zaten kaybolma şansınız yok çok ufak bi çarşısı var insanları gayet iyidir sadece biraz çingen tarafı fazla

Alıntıları Göster
    Şu şehir güzel mi hayat var mı diyen arkadaşlara gülüyorum..
    Hatta bazı arkadaşların uzayda hayat var ama burada yok diyenlerini bile hatırlarım..

Çoğu istanbul ve ankaradan gelir buranın öğrencileri. Orda ki şehrin sosyal yaşantısına ve hızına alışmış biri, bir anadolu şehrine geldiğinde ne hissederse zonguldağa geldiğinde de farklı bir şey hissetmez.
    Akşam şehirde dükkanlar kapanır ve bir kaç yer dışında pek gidebileceğiniz yer kalmaz. Ama kampüs çevresi özellikle sahildeki kafeler çoğunlukla her saat açıktır.

Gelelim sosyal çevreye:) Gelen öğrencilerin ortalama, eğitim, bilgi, kültür, özgüven seviyesi düşüktür. Öğrencilerin çoğunda kıyaslanmışlık ve nispeten başarısızlık duygusu ağır basar.
    Aslına bakılırsa bunlar dert edilecek konular değildir. Gelen öğrenciler bu yüzden kendilerini iyi bir ortamda bulmadıklarından yakınırlar. Aslında temel sebep kendileridir. Bazıları bir süre sonra kendilerini aşan (eğlence ve eğitimi bir arada götürebilen:)) gruplara dahil olabilirler.

Eğitim kalitesi(Mühendislik bölümleri)
    Arkadaşlar aldığımız her bilgi bize yabancı kaynaklardan çevrilerek aktarılıyor. Üzülerek belirtmeliyim ki hiç bir bilim kitabına eklediğimiz bir bilgi yok. Bildiğim kadarı ile Türkiye'de lisans eğitimi veren tüm üniversitelerde müfredatlar aynı. Bu yüzen bize bu konular anlatılmadı demek gibi bir lüksünüz yok. Lisans eğitimi olarak hiç bir fark yok. Tüm vericiler aynı ama alıcılar aynı değil:) Sorunda burada zaten.
    Adam sınavı geçmek için benzer soruları çözerek mantığı ezberliyorliyor ve geçiyor. Halbuki derste ispat yapılırken formül elde edilirken adam arkadaşları ile kafede okey oynuyor. Adam 4. sınıfa geliyor hala türevi integrali yanlış alıyor sonra da piyasa da ben mühendisim diye geziyor. Sonra zonguldak şöyle zonguldak mezunu böyle:) Zonguldağın bir suçu yok arkadaşım suç senin hatta seni geçiren hocanın(biraz ağır oldu ama öyle, şehir öğrenci ile dolup taşsa da geçirme ). Bir de ''Üni de kaç prof var?'' derler. isterse 500 prof olsun. Özetle kimse insana zorla birşey öğretemez. Tabiki laboratuvar imkanları olarak bir itü değil. Ama bu tek başına kaliteli eğitim için bir engel değil. Teori ve pratiği birleştirmek için lab olmazsa olmaz değil. Hem zaten lab.da yapılan derslere gidenlerin çoğu tork-devir-yük grafiğini çıkartamaz çıkartsa ne işe yaradığını bilmez. Pratikle birleşecek teori yoktur adamda lab olsa ne olur:) Yine öğrenciyi eleştirdin diyeceksiniz ama malesef durum bu.

Sınav zorluğu açısından da anadoluda ki üniversitelerden zorlayıcı olduğunu düşünüyorum. (Malatya'da kimya müh. okumuş biri olarak söylüyorum bunu)

Makina Fakültesi eski olduğu için lab imkanları diğer bölümlerden bariz farkla daha iyi. Elektrik elektronik ve inşaat yeni bir bölüm sayılır. Fakat makina bölümünde prof hoca azalmış durumda.

Şehire gelince; bol manzaralı evleri, denizin üstünden batan güneşi ve sahildeki kafeleri ile kesinlikle bir anadolu şehrinden daha güzeldir. İklim olarak ist.a çok yakındır biraz fazla yağış alır.
    Havası 10 sene önce kirli idi, şimdi doğalgaz ile düzelmiş olabilir. Baharda güzel şenliklere ev sahipliği yapar. Denize girilecek yerleri de mevcuttur. Tren ile safranbolu gibi yerlere gidilebilir. Çıkarken zul gelir ama yokuşları hayata bağlar (günlük kardiyo ihtiyacınızı karşılar) Halkı iyidir parası olmayan öğrencileri yolda bırakmazlar. Yobazlık ileri seviyede değildir.

Fiziği seven herkese makina mühendisliği tavsiye edebilirim. Termodinamik, ısı transferi, akışkanlar mekaniği başta olmak üzere bir çok konuyu kolayca kavrayacağınıza eminim.
    Mühendislik okuyan herkesin kaderi kendi ellerinde. Mezun olan bir çok arkadaşım şu an özel sektörde ve iyi konumdalar. Karamsarlığa hiç gerek yok. Çalışmaya devam:)

Sevgiler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basarank -- 23 Eylül 2014; 19:55:43 >

• Selam arkadaşlar konuyu hortlatalım.fikir isteyip gelip bizzat tecrübe sahibi olmuş arkadaşlar ne umdu ne buldu?unutmayalımki bu siteler gerçek birer referans kaynağı.bırak üniversiteyi cep telefonu alırken bile süper yönlendirici bu yazılanlar.(not:yazımda imla mimşa yok özür dilerim bit kadar telefon ekranından yazmaya çalışıyorum)sağlıcakla kalın :)

• arkadaşlar tıp fakültesini yazmayı düşünüyorum sizce nasıl, yurtları, özel yurtların fiyatları, tıp fakültesine ulaşımı biraz bilgilendirir misiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: simit1

arkadaşlar tıp fakültesini yazmayı düşünüyorum sizce nasıl, yurtları, özel yurtların fiyatları, tıp fakültesine ulaşımı biraz bilgilendirir misiniz
    hala bilgisayar mühendisliği açmamışlar 2040 yılında açacaklar herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: waleur5

hala bilgisayar mühendisliği açmamışlar 2040 yılında açacaklar herhalde

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar merhabalar
    tercihler sonunda bülent ecevit sınıf öğretmenliği geldi ve hiçbir fikrim yok okul ve ereğli hakkında. Soracaklarım;
    a. sınıf öğretmenliği için hazırlık sınıfı olacak mı?
    b. Ereğli de yaşam nasıldır?yurtta mı kalalım yoksa eve mi çıkalım?
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: sp@rkle

Arkadaşlar merhabalar
    tercihler sonunda bülent ecevit sınıf öğretmenliği geldi ve hiçbir fikrim yok okul ve ereğli hakkında. Soracaklarım;

eregli nasil yer

• quote:

Orijinalden alıntı: waleur5

quote:

Orijinalden alıntı: sp@rkle

Arkadaşlar merhabalar

eregli nasil yer

Alıntıları Göster
    up...
    ing çevirmenlik kazandım

• Arkadaslar okuyaniniz var ise maliye veya iktisat bolumu nasildir?

• quote:

Beyler ben ereğlide oturuyorum.Zonguldak ereğli arası yaklaşık 1 saat.Zonguldak a da çok gittim açıkcası buraya gelmekle en büyük hatanızı yaparsınız.0 a yakın sosyal hayat.Şehir pislikten geçilmiyo.Her yer dağ bayır.Ereğli bile 10 kat güzeldir zonguldaktan.

2-İnsanları normaldir fazla yobaz yoktur.Dışarıda içki içsen karışan dahi yoktur.

Yobaz diye dindar halkı itip kakmanızdan bıktık usandık artık yetti...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elektrikeb

quote:

Yobaz diye dindar halkı itip kakmanızdan bıktık usandık artık yetti...

Alıntıları Göster
    Bir canlandıralım bakalım kimler var kimler yok

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.