arkadaslar benım saorunum elımde bır zoom 5510 modem var tanıttım baglantılarını yaptım ama 680 çevir sesi hatası veriyor. bir turlu işin içinden çıkamadım makine ustunde wın98 kurulu modemı ethernet kartı olarak tanıyor ve bır de çeirmeli bagdastırıcı açıyor. kullanıcı adı ve şifre giriyorum çevir sesi yok diyor. sizce ben bu sorunu nasıl çözerbilirim
zaten modem kendini sanal ethernet yaratarak eternet üzerinden çalışıyormuş gibi tanıtıyor... ama 98 için extra bir ayar war ise bilemem de normalde çevirmeli bağlantı mantığı ile çalışmıyor ki o????
çevirilecek numara bölümü defultolarak 00000 olarak gelir o sıkfırları sil ve hiç nuöara olmasın yani boş bırak
adsl modemler bilgisayardan bagımsız internete girer sen sadeve usb veya ethernet girişlerinden interneti bilgisayerına taşıracaksın
senin yapacagın zoom cd sini koyup nereden int alacaksan(usb-eth) ona göre kurulum yapmak
modemin ayarları karışmış olabilir modemi açmak modem açıkken reset (küçük bir düğme igneyle falan basılıyor)tuşuna basmak ve modemin ayrlarını sıfırlamak daha sonra zoom kitapcıgını alıp oradaki ayarları yapmak türkiye için vpı ayarları 8- 35 olarak degiş kullanıcı adı parolayı yaz kullanıcı adının sonuna @ttnet yazmayı unutma
kitapçıkta yazar ayarlar oradan bak kolay gelsin
kardeş sen modemi monkmuzi arkadaşın söylediği gibi bir iğneyi arkadaki ufak deliğe sok ve 5-8 saniye kadar bekle sonra modem resetlenecektir ardında bir explorer sayfası aç ve adres bölümüne 10.0.0.2 yaz sonra sana kullanıcı adı ve şifre soracak kullanıcı adı admin şifrede zoomadsl bunları yaz modemin ara yüzü gelecek orada basic setup bölümünde kullanıcı adın ve şifreni gireceksin kullanıcı adının sonuna @ttnet yazmayı unutma sonra save change ardından write setting to flash and reboot ardındanda confirm diyeceksin ve bekleyeceksin sonra büyük bir ihtimalle bağlanman lazım kolay gelsin
bakalım arkadaslar aksam gıdınce denyecem soyledıklerınızı eger olursa ne mutlu yarın bılgılendırırım. Olmazsa vay kı vay halımıze