Şimdi Ara

Zoom x4 ethernet i kuramiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben Zoom x4 ü windows98 de kurmak istedim. driver ini yükledim. sonra Dns Ayarlarını yaptım. Yerel Bağlantı ayarlarını Proxy Otomotik Olarak Alğılasın dedim. modemin merkezine girmek istiyorum 10.0.0.2 yapıyorum ama bir türlü giremiyorum. ne yaptımsa ayarlarda olmadı. Bence Bu Xp istiyor yoksa çalışmıyacak gibi görünüyor çünkü tüm kitapçıkta xp üzerine anlatılmış 98 in üstünde durulmamış ayarları gösterilmemiş internet sitesinde de xp şekili kurulumunu gösteriyor. 98 için ise dns ayarlarından sonra alt ağ maskesi ayarlarınıda yapıp açıp kapatın diyor.fakat o ayarları ben zaten denedim her yönüyle bir türlü olmadı. bence bunun driver i 98 uyumlu değil öyle tahmin ediyorum... . Windows98 e nasıl kurabilecegimi Söyleyecek biri varsa minnetter kalırım Hepinize iyi çalışmalar Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m00nShieLd -- 7/7/2004 11:24:05 >

• proxy otomatik olarak algılasın seçeneğini kaldırıp denedinmi?
    xp ile 98 ile alakası yok..
    ethernet modem ise üzerinde macos yüklü bile olsa çalışması lazım...ethernet modemde driver olmaz çünkü...
  • http://www.olusum.com.tr/adsl5551eth-kurulus.html

buradaki kurulum aşamalarını takip et istersen birde...
  • etherneti doğru tanıttıysan sorun olmaması lazım x4 in sadece konsolunu kuruyosun drivera gerek yok tak kullan gibi,ethernet bağlantını bi kontrol et
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

http://www.olusum.com.tr/adsl5551eth-kurulus.html

buraya baktım sadece xp yükleme ve ayarlama şekli var...
  • quote:

proxy otomatik olarak algılasın seçeneğini kaldırıp denedinmi?
    xp ile 98 ile alakası yok..
    ethernet modem ise üzerinde macos yüklü bile olsa çalışması lazım...ethernet modemde driver olmaz çünkü...

evet o ayarıda yapıp denedim ben yani ne diyorum. denemedigim sey kalmadi ayar yonunden hic birinde sonuc alamadim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: m00nShieLd

quote:

http://www.olusum.com.tr/adsl5551eth-kurulus.html

buraya baktım sadece xp yükleme ve ayarlama şekli var...

arkadaşım birincisi ben o seçeneği "kaldır" diyorum,öyle dene...
    ikincisi xp yüklemesi,98 yüklemesi diye birşey olmaz ethernet modemlerde.
    modemin "zoom web console"diye bir ayar kısmı var web tabanlı,senin problemin buraya girememek ...
    bu ayarların bulunduğu kısma girebilirsen istersen linuxta bile ayarlarını yapabilirsin.keza ben linux kullanıyorum ve ayarlarını da oradan yaptım...
    http://10.0.0.2 yaptığında parola soran bir pencereyle karşılaşmıyormusun?
    eğer çıkıyorsa;

kullanıcı adı:admin
    parola:zoomadsl

yazacaksın...karşına modemin ayar paneli çıkacak...oradan gerekli verileri girip,kaydedip çıktığın zaman (ki verdiğim linkte nasıl yapıldığı yazıyor)nete bağlanman gerek...

• Sanırım arkadaşın 10.0.0.2 adresine girememesinin sebebi VARSAYILAN AĞ GEÇİDİ ni otomatik al demesinde kaynaklanıyor.Ağ ayarlarına girip tcp/ip ye geçip ordan kendim belirleyeceğim(yada elle al) seçeneğine tıkla yıp VARSAYILAN AĞ GEÇİDİ'ni 10.0.0.2 yaparsan oraya girebilirsin.Ben böyle yapmıştım bi dene ok?
  • yerel ağ geçidi yoktu yeni ağ geçidi i seçip 10.0.0.2 yaptım. proxy ayarlarınıda otomotik algıla dedim. ve pc restart ettim. zoom web console ye tıkladığımda proxy ayarları algılanıyor diyor. ve bir süre sonra. 10.0.0.2 sunucusuna bağlanıyor diyor 10-15 saniye sonra sayfa görüntülenemiyor uyarısı geliyor.
  • ilkerinanç +1
  • quote:

Orjinalden alıntı: kersoz2003

Sanırım arkadaşın 10.0.0.2 adresine girememesinin sebebi VARSAYILAN AĞ GEÇİDİ ni otomatik al demesinde kaynaklanıyor.Ağ ayarlarına girip tcp/ip ye geçip ordan kendim belirleyeceğim(yada elle al) seçeneğine tıkla yıp VARSAYILAN AĞ GEÇİDİ'ni 10.0.0.2 yaparsan oraya girebilirsin.Ben böyle yapmıştım bi dene ok?

ama bende ayarları hep linux ten yaptığım için aklıma gelmedi hiç bu
  • Arkadaşlar : ben Bizim Arkadaşa modemi aldıgın Yerden Gelip Kursunlar Olmazsa Akşam ben Gelecem Demiştim. Adam Gitmiş Denemiş olmamış. sonra modem i değiştirmiş benim yaptıgım ayarlarla Olmuş... Demekki modem bozukmuş Deli oldum sabahttan yaw nasıl olmaz diye...
  • evet modemi hemen değiştiriyorlar o güsel!!
    neyse hallolduguna sevindim, saygılar ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.