Zoom x4 adsl modemim var iki bilgisayar kullanıyorum bir bilgisayara usb diğer bilgisayarada ethernet ile veriyorum interneti windowsdan ev ağı kur diyorum fakat bir türlü iki bilgisayar birbirini görmüyor el ile ip veriyorum gene olmuyor.Ne yapmalayım ev ağı kurabilmek için teşekkürler.
el ile ip veriyosun 1. mankinaya 10.0.0.2 veriyosan diğerine 10.0.0.6 vermen gerekir. veya 8 tam olarak hatırlamıyorum
bilgisayarımdan özelliklere gir bilgisayar adından çalışma grubuna aynı ismi ver her iki bilgisayarda da birer klasör aç paylasım için ip alımını otomatik yap olması lazım ben o şekilde 5 pc kullanıyorum 1i usb den diğeri normal portlardan modemim c-net
bilgisayarımdan özelliklere gir bilgisayar adından çalışma grubuna aynı ismi ver her iki bilgisayarda da birer klasör aç paylasım için ip alımını otomatik yap olması lazım ben o şekilde 5 pc kullanıyorum 1i usb den diğeri normal portlardan modemim c-net
Bunu yaptım fakat gene olmadı :) zoom adslde bir iş varda çözemedim :)
Diger bilgisayara ping çekebiliyor musun?
quote:
Orjinalden alıntı: permer
Diger bilgisayara ping çekebiliyor musun?
maalesef olmuyor ağ geçidini aynı yaptığımda net gidiyor ve genede ping çalışmıo firewall ve antivirüs etkisiz kapatıyorum.
Saygıdeğer arkadasım
- Her iki makinanın çalışma grubunu aynı yap ( Bilgisayarım simgesini sağ tıkla özellikler de bilgisayar adı kısmından çalışma grubununu ayarlla ) - Her ilki makinayada manuel ip ver
birinci makina ikinci makina
ip : 10.0.0.20 10.0.0.30 Alt ağ maskesi : 255.0.0.0 255.0.0.0 Varsayılan ağ Gecidi : 10.0.0.2 10.0.0.2 Yeğlenen DNS sunucusu : 10.0.0.2 10.0.0.2 Diğer dns sunucusu : 10.0.0.2 10.0.0.2
Eğer kablo bağlantılarında sorun yok ise ve de modem ayalarında bir problem yok ise bu şekilde her iki makinada internete girer ve aynı ağı paylasır
x4 lerde ethernet 10.0.0.2 yi usb 10.0.0.3 ü kullanıyor. iki bilgisayara da ağ geçidini 10.0.0.2 olarak verirse usb den bağlanan gene internete girebilir mi?
quote:
Orjinalden alıntı: sabata
x4 lerde ethernet 10.0.0.2 yi usb 10.0.0.3 ü kullanıyor. iki bilgisayara da ağ geçidini 10.0.0.2 olarak verirse usb den bağlanan gene internete girebilir mi?
Ben başaramadım arkadaşım doğru söylüyorsun ağ geçitleri farklı ondan dosya paylaşamıyorsun ağ içinde :) daha doğrusu ağ kuramıyorsun modemden bir ayarı var sanırım
ağ geçitlerini ethernette 10.0.0.2 usb de 10.0.0.3 olarak ayarlayıp. dns sunucusundaki iki bölümü de birisi 10.0.0.2 diğeri 10.0.0.3 olacak şekilde doldurmak işe yarayabilir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme