Şimdi Ara

Zopo ZP999 inceleme videosu 'MT6595, 5,5' Full HD ekran ve fazlası' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
1
Favori
3.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnceleme için teşekkürler.Fakat bazı hatalar mevcut ;

- Firmanın amiral gemi bir modeli inceleniyor.Ancak buna rağmen videonun süresi çok kısa olmuş.

- Kamerada Sony Sensör kullanıldı.Ön kamera 1080p video çekiyor.80° açısı ve Face Beatufiy 3.0 özellikleri var.Her iki kamerada F/2.0.Bunlar söylenebilirdi.

- Cihazda NFC desteği var.Bu nasıl unutulur ?

- Cihaz MTK 6595'in 1.7 Ghz işlemcisini kullanmıyor.Zopo ZP999'da ki işlemci MTK 6595M ve A17'ler 2.0 Ghz hızında çalışıyor.Diğer 4 çekirdek 1.7 Ghz.Ama incelemede 1.7 Ghz baz alınıp,kestirip atmışsınız.Oysaki Meizu'da ikisinide dile getirmiştiniz.

- Bu telefon Meizu'nun rakibi olarak konumlandırılabilir.İkisinede video biraz yer verebilirdiniz.

- Cihazda 2GB ram yok.Zopo ZP999'da 3GB 933 Mhz Ram var.Belki sizdeki test örneği öyledir.Fakat ülkemize 3GB'lık model satılcak.Zopo TR'nin internet sayfasında bile yazıyor.Videoda bu konuya değinebilirdiniz.

- Cihazda PowerXtend Supper Power ekstra güç tasaruf modu var.Bundan bahsedilmemiş bile.

- Zopo'nun telefonlarında , ayarlar kısmında tek tuşla cihazı Root yapabiliyoruz.Hatta bunu yaparken garanti dışı kalmıyor.Tekrar tek tuşla kapatabiliyoruz.Videoda yine değinilmemiş.

- MTK 6595M işlemcini kullandığından GPU frekansı normal MTK 6595'lerden düşük.Zaten o yüzden AnTuTu'da Meizu'nun gerisinde.En azından Meizu 50bin küsür alırken , Zopo neden 45bin aldığı sorgulanıp , bizlere açıklanabilirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AkselEsEs -- 19 Şubat 2015; 17:50:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar Merhaba,

Elimizdeki modelde 3GB bellek var metinde yanlış yazılmış düzeltildi.

Sevgiler,
    Mesut Çevik
  • AkselEsEs A kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

NFC özelliği unutulmadı, zaten yok da denmiyor sadece üzerinde durulmuyor. Metinde teknik özellik tablosu var dileyen arkadaşlar orada görebilirler.

MT6595 için detaylı bir video inceleme ve yazı mevcut. Haberde ve videoda bu incelemeden söz ediliyor ve link veriliyor. Bu yüzden meraklı kullanıcılar o incelemeye bakabilecekleri için detaya girmeye gerek görmedik.

Ekstra güç tasarrufu modu geliştirilmeli. Şu haliyle söz edilecek pek bir şeyi yok.

3GB bellek konusunda haklısınız metinde yanlışlık olmuş. Bu kısım da düzeltildi.

Öneri ve görüşlerinizi vakit ayırıp dile getirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Sevgiler,
    Mesut Çevik
  • quote:

Orijinalden alıntı: caneycaney

herşey parayla oluyor demekki erdi bey nokianın zartuna zurtuna özel video çekerken mesut bey çin menşeili telefonları 6 dakikada anlatabiliyor

Keza yine gereksiz bir ayrım oluşmuş editörler arasında

Mesut Bey çin&uzak doğu menşeili telefonları 3-5 dakikada incelerken
    Erdi bey ağa baba olan htc sony samsung telefonları inceliyor en az 15-20 dakika ayırıyor
    Ender bey pc ve donanımlarına gömülmüşken
    Sezer bey çevre birimleriyle fare mouse kulaklıklarla ilgileniyor
    Kaan bey de ortada takılıyor işte artık ne gelirse

Demem o ki hiç mi hiç güzel değil bu ayrımlar.Ayrıca her telefona az bir 15 dakikanızı ayırıverin zaten abuk subuk çamaşır makinesine video çekiyorsunuz donanımhaberlikten zaten gitti site ona birşey demiyorum bile

Merhaba,

Bir telefon için 5 dakikadan ötesini ziyan olan süre olarak görüyorum ve hala 5 dakikaya inememiş olmaktan da üzüntü duyuyorum.

Telefonlar için söylenecek çok şey kalmadı. Artık hepsi internette hızlı bir deneyim sunuyor, menü geçişleri hızlı ve ortalama video / fotoğraf kalitesine sahipler.

Videolarda daha çok eğer bu işleri düzgün yapamıyorlarsa veya rahiplerinden farklı bir yanları varsa bu farklar üzerinde durup geçmeyi mantıklı buluyorum.

Mesela bütün programları SD karta atabiliyor olmak fark yaratan bir özellik bunu videoda anlatmak önemli ama kameranın lensi ve benzeri bilgiler zaten kamera ortalama bir kalitede fotoğraf çekiyorsa bir şey ifade etmiyor. Sensöründen lensine anlatmanın ne faydası var. İnsanlar için sonuç önemli. Detay isteyen zaten teknik özelliklerde okuyabilir.

Videoları yazı ile zenginleştirdik bir sonraki adımda da süreleri daha da kısaltarak insanların bu ikisi bir arada içeriğin nimetlerinden daha fazla yararlanmalarına odaklanacağız. Yani vakti olmayan videoda öne çıkan özellikleri izlerken vakit ayıranlar daha fazlasına yazı kısmından erişebilecekler.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

• ONIONBUD kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Telefonda 32GB dahili depolama alanı var resimde gösterdiğiniz şey ise SD kart :) Nereye takıldığınızı anlayamadım.

Sevgiler,
    Mesut Çevik
  • Güzel inceleme ama telefon için ayni şeyi soyleyemeyecegim meuzi daha şık daha kaliteli görünüyor bence ...

• Speed-Step kullanıcısına yanıt
    Mesut Bey işlemcinin mtk6595m olduğunu özellikle belirtseydiniz daha iyi olurdu.Bildiğiniz gibi lenovo vibe x2 ve Zopo 999 da mtk 6595m varken meizu mx4 de mtk 6595 var.Erdi bey in mtk 6595 işlemcisi ile ilgili incelemesini de izledim orda da mtk 6595m den bahsedilmiyor.Mtk6595m de frekans hızları daha düşük olduğu için bu telefonu mx4 ile kıyaslayacak arkadaşlar için önemli bir bilgi diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uacellat_62 -- 19 Şubat 2015; 7:41:09 >
    32 gb ROM imiş;pardon..Bu arada fotoğraf /gif le video tanıtımının desteklenmesi,ana başlıkların altının çizilmesinin bir avantajı daha çıktı.
    O da hızlıca metindeki hataların düzeltilebilmesi ..Nice interaktif incelemelere..İnşallah size % 100 Türk malı akıllı tlf incelemek,bize de geri besleme yapmak nasip olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: realteco

Hiç de yıkmaz, 700 tl den gelse belki.

Ya arkadaş bişey yazmış olmak için yazmayın şuraya.Görende Türkiyede en pahalı telefon 1000 tl felan sanır.700 tl ye el arabası alırsınız.Beğenmediğimiz ve boykot ettiğimiz vestel venüs 900 TL.Şarjı dayanmayan, günde 3 kere şarj isteyen asus zenfone 5 650-700 TL arası.

Bu cihazı G2 ile kıyaslayanları da anlamıyorum.g2 de batarya çıkıyor mu? SD kart desteği var mı? Ekranı bu kadar büyük mü? Eşimde G2 var kamera berbat.Kasa kalitesi leğen plastiği dediğimiz samsungu bile aratır.Batarya performansı ve ekran çözünürlüğü dışında hiçbir albenisi yok g2 nin.ama lafa gelince g2 daha iyi.nesi daha iyi anlatında bilelim?? Şu an bu cihazın tek muamma kısmı batarya performansı.

Adamların kendi sitelerinde bu cihaz 400 dolar.Ha eder etmez oturur tartışırız ama gelipte "700 tl altı olursa anca" diye yorum yaparsanız gülerim size.Adamlar perte çıkmış s3 lere 500-600 tl çekiyorlar.

Onu da geçtim bu cihaz 32 gb roma sahip.G2 nin 16gb lıkları dist.garantili cihazlar 1198 TL den başlıyor.Ayrıca bu cihaz 3gb rame sahip g2 de 2gb ram var.Bunları kimse yazmıyor.G2 fanı olmak yeterli herhalde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALBAY -- 19 Şubat 2015; 9:04:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Uacellat_62

Mesut Bey işlemcinin mtk6595m olduğunu özellikle belirtseydiniz daha iyi olurdu.Bildiğiniz gibi lenovo vibe x2 ve Zopo 999 da mtk 6595m varken meizu mx4 de mtk 6595 var.Erdi bey in mtk 6595 işlemcisi ile ilgili incelemesini de izledim orda da mtk 6595m den bahsedilmiyor.Mtk6595m de frekans hızları daha düşük olduğu için bu telefonu mx4 ile kıyaslayacak arkadaşlar için önemli bir bilgi diye düşünüyorum

Merhaba,

Açıkçası işlemciye özel video var diye bu videoda işlemciye çok değinmedim ama atlamışım ne yazık ki Erdi de 6595m den söz etmemiş.

Gün içinde ayrıntılı bir metin ekleyeceğim.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

• Çok güzel bir inceleme olmuş mesut abi fotolarla desteklemişsin incelemeni. Eline diline sağlık :)

• Neden incelemelerde konuşma ve gsm çekim kalitesi hakkında bilgi verilmiyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: mettug

Neden incelemelerde konuşma ve gsm çekim kalitesi hakkında bilgi verilmiyor..

Merhaba,

Bu konularda ancak kötü bir deneyim varsa bilgi veriyoruz. Zira çekim kalitesi zaten değişken bir kavram benim bulunduğum bölgede 10 numara iş gören telefon sizin bulunduğunuz yerlerde veya kullandığınız hat ile sorun çıkartabilir :) yani bilgi veriyor olsak da göstermelik olur verdiğimiz bilgi bir işe yaramaz.

Sevgiler,
    Mesut Çevik
  • Arkadaşlar Merhaba,

Öncelikle AkselEsEs ve Uacellat_62 rumuzlu üyelerimize geri bildirimleri için teşekkür ederim. MT6595 incelemizde 6595M'den de söz edildiğini düşünerek işlemci detaylarına girmedim ama görüyorum ki bu yanlış anlaşılmalara kapı aralamış.

Video ve metin sizden gelen geri bildirimler neticesinde tekrar güncellendi. Artık işlemci hakkında en azından MT6595 ile arasında olan farklar konusunda bilgi veriliyor.

Sevgiler,
    Mesut Çevik
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • ALBAY kullanıcısına yanıt
    vestel venüs telefon ziyanlığı ve teknoloji rezilliğiden başka bişi değil birde 900 TL kasa ve ekran kalitesi oranı belli işlemci alt seviye fiyat cihaza göre üst seviye sentetik test sonuçları ortada antutudan 17-18 binlerde bir sonuç fiyat 900 TL neymiş Türk malıymış yerli üretimmiş Bizde bu durumda Türk Malımı oluyoruz adamlar 1000 liraya full hd ekranlı ekran kasa oranı sınıfının en iyisi işlemci enbaba cihazlardan fazla performans gösteren cihaz yapmışlar Meizu MX4 diye ben neyleyim şimdi Venüs'ü Casper'ı General Mobile'ı neyleyim.Girseler piyasaya 550TL den eyvallah arkadaş ben bir aralar hakkını yemeyeyim general mobile kullanmıştım 550TL den sıfır almıştım bayiden ince ekran cam gibi pil bir gün gidiyor 10 ay babalar gibide kullandım tam o ara LG G2 alıcaktım iyikide almamışım böyle fiyat olsun başımızın üstünde yeri var ama 900TL telefon içi boş vestel kusura bakmasında bizde Türk Malı değiliz

Eklediğiniz metin için teşekkürler.Elinizde mx4 varsa aslında bir karşılaştırma videosu da fena olmaz diye düşünüyorum

• incelemelerin metin olarak da yazılması çok iyi olmuş. bazen okumak izlemekten daha kolay oluyor. inceleme bence gayet yeterli. incelemede gereksiz ayrıntılara değinmek insanı yoruyor. teşekkürler.

• 1000 tl ye de uygun der olduk. bunu alana kadar kupon vs lerle 600 tl ye piranha iq alırım daha iyi. Bu telin yapıp piranha nın yapamadığı ne var ki fazladan 400 tl vereyim??

• İncelemelerin metinlere dökülüyor olması müthiş bir genişlik katıyor ancak hala alıntı özelliği eklenmemiş ana sayfa altında ki yorumlara.

• Öncelikle tüm donanımhaber ekibine ve Mesut beye, şahsım adına teşekkür ederim. Çeşitli firmaların türk piyasasına girmesi biz tüketiciler için lehimizedir!... Herkes gidip 3,000 Tl- 2.000 TL aralığında telefon alacak güce sahip değil malesef... Saygılarımla

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.