Şimdi Ara

Zor bir iş araba almak! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
1.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: novinovi

2015 1.6 HONDA CİVİC ELEGANCE ECO =51.000 TL Bayide size hesaplanan ödemeniz gereken net rakkam bumu ve bu fiatın içinde sonradan ilave ettridiğiniz bir takım novigasyon vs vs parasıda varmı. ?

Net rakam bugün öğle sonrası 50 bin dediler.Hiç bir ek paket yok.Bende verebileceğim miktarın 45 bin olduğunu söyledim.Honda rakamları yüksek tutuyor.vw firması ötv indirimini hesaplarken aracın toplam fiyatından %32-33 gibi bir hesap çıkarıyor.Yani VW'İn yaptığı hesaba bakarsak Civic'in de 48.750 tl olması lazım çünki her iki firmada sözde şubat indirimi var ama honda ötv yi kendi lehine hesaplıyor gibi geldi.
  • HOCAM LİSTE FİYATI 72 LİRA OLAN ARACAMI 50 SON DEDİLER YANLIŞ ANLAMADIM DİİMİ. Hocam biz zamanında 52 liralık aracı 49 lira indirdik ondan sonra o zamanın ötv si ile 49/1,40= 35 civarına aldık size 72 liralık araç söyliyim 72 - 4 =68 --- 68/1,45= 47 civarı olur. almayın hesabınızı da iyi yapın sölemesi benden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adamgibiadam

quote:

Orijinalden alıntı: novinovi

2015 1.6 HONDA CİVİC ELEGANCE ECO =51.000 TL Bayide size hesaplanan ödemeniz gereken net rakkam bumu ve bu fiatın içinde sonradan ilave ettridiğiniz bir takım novigasyon vs vs parasıda varmı. ?

Net rakam bugün öğle sonrası 50 bin dediler.Hiç bir ek paket yok.Bende verebileceğim miktarın 45 bin olduğunu söyledim.Honda rakamları yüksek tutuyor.vw firması ötv indirimini hesaplarken aracın toplam fiyatından %32-33 gibi bir hesap çıkarıyor.Yani VW'İn yaptığı hesaba bakarsak Civic'in de 48.750 tl olması lazım çünki her iki firmada sözde şubat indirimi var ama honda ötv yi kendi lehine hesaplıyor gibi geldi.

Sana bu hesaplamayla alaklı pm^den mesaj attım,sadece honda değil hocam hiç birisi ötv indirimini net yansıtmıyor,mutlaka ama mutlaka % 7-8 kesip öyle hesaplıyorlar. Bu neden denetlenmez vatandaşa neden bu haksızlık yapılır anlamış değilim. Bir iki kişiye yapılsa insan hatasıdır yanlış hesaplanmıştır diyeceğim ama yok bütün hepsi aynı sistemden hesaplıyor,merak ettim aradaki o %7-8 farkı hangi mazeret altında alıyorlar. Az para değil 70-80 bin tl'lik araçlarda 6-7 binlira fark ediyor yazık günah değilmi. Yada benmi yanılıyorum başka mantıklı bir açıklaması varmı bu hesaplamanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Orijinalden alıntı: Amadeus_M

'2015 1.4 TSİ 122 BG JETTA HIGHLINE =50.000 TL ' hocam eğer bu doğruysa gittiğiniz bayiyi söylermisiniz gidi pbir jetta da ben alayım babam için

Önce oku ne yazmış

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 1 Yıldır araç araştırıp hala bulamayan bir arkadaşıma araç önermek gibi bir kendini bilmezliği şahsen ben yapmam.yapanada mani olmam.

• Haklısınız firmalar ötv indirimini eksik yansıtıyor tüketiciye, fazladan bi kaç bini kendi kasalarına koyuyorlar diye düşünüyorum.
  • Konuyu takip ediyorum, bende bu şekilde araç olmak uzereyim. Hesaplamayi yaparken mesela bazi firmalarda bütün kalemler ayri ayri yaziyor. Net fiyat + KDV hesaplanıp Oyle pazarlik yapilmali diye ddusunuyorum. ornegin seat leon 2015 kirmizi led2 paket + sunroof için ÖTV siz 52500 fiyat verdi bayii, ben kalem kalem internette yazan liste fiyatindan hesapladigimda ise 51.465 TL cikiyor ki bu pazarliksiz liste fiyati üzerinden, yani herkesin hesabini kendisinin yapip öyle pazarlik yapmasi lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VW de hemen hemen standart fiyat veriliyor.fiyat aldığım astra ,i30,civic gibi araç bayilerinde fiyatlar çok farklılık gösteriyor.Mesela 2014 yazında i30 için bir saat pazarlıktan sonra ancak 49 bin fiyat almışken başka bayiden kısa bir telefon görüşmesiyle 48 bin fiyat almıştım.Yine aynı dönemde ziyaret ettiğim Honda bayisi civic için 47 bin demişti ve yine telefon ile başka bir bayiden 46 bin yanıtını aldım ve ücretsiz body paket talep ettim,yardımcı oluruz dendi ve bulunduğum şehre en yakın bayi 120 km civarında uzaktı size test aracı gönderelim diye hoş bir teklif aldım.Son 6-7 aydır vw bayilerine jettanın test sürüşü için birçok kez gittim ya tiguen yada golf kullandırttılar çünki bayide jetta yok.Anladık vw tok satıcı ve yeterli indirim yapmıyor.Honda ve Hundai bayilerinde civic in ve i30 un tüm versiyonları yığınla ama yinede ötv indirimini olması gerekenden eksik yaptıkları kanaatindeyim.2014 model civic için 6 ay önce 46-47 bin gibi fiyat teklifi almışken bugün aynı araca pazarlıkla ancak 48 bin dediler.2014 model aracın ,2015 te daha pahalı satma mantığınıda çözemedim.Tek açıklamaları zam geldi.Velhasıl daha öncede belirttim 2015 civic eco elegance için son 50 bin dediler ve bütçem 45 bin bu fiyata veriyorsanız alacagım dedim.Bakalım yanıtı bekliyorum...

• 1.6 cdti astra hb alırdım..
  • ÖTV indirimi olmuştu benimmi haberim yok.yoksa yanlişmı anladım.?

• Kolay bir iş şiir gibi başlık atmak

• Not:Mesela bugün vw bayisinden aradılar martta gelecek 1.4 tsi manuel comfort jetta ya 63.900 dediler.62.000 e bırakacaklarını söylediler.ötv indirimi ile 42.500 olur dediler.Hesaplamayı 62.000 üzerindenmi yapıyorsunuz dedim.hayır 63.900 den düşüyoruz dediler.neden 1.900 tl indirimi ötv yi duyunca iptal ediyorsunuz dedim,zaten mevcut indirimleri yapıyoruz diye geçiştirdiler.benim hesabıma göre en az 1.000 tl fazladan alıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adamgibiadam

Not:Mesela bugün vw bayisinden aradılar martta gelecek 1.4 tsi manuel comfort jetta ya 63.900 dediler.62.000 e bırakacaklarını söylediler.ötv indirimi ile 42.500 olur dediler.Hesaplamayı 62.000 üzerindenmi yapıyorsunuz dedim.hayır 63.900 den düşüyoruz dediler.neden 1.900 tl indirimi ötv yi duyunca iptal ediyorsunuz dedim,zaten mevcut indirimleri yapıyoruz diye geçiştirdiler.benim hesabıma göre en az 1.000 tl fazladan alıyorlar.

Dostum bu olay başka forumlarda sıkça tartışıldı. Kesinlikle arabanın kalem, kalem fiyat skalasını size göstersinler. Eğer göstermeseler sana 2 şık kalıyor.

1. ya almazsın

2. Yada genel müdürlüğü yazılı bir şekilde şikayetini yaparsın. BAyilerin neden böyle bir şey yaptığını anlatırsın. Bi de maliyeye şikayet et diyecem seni anlayışla karşılarkarmı bilemem. Para kazanmak zor kardeşim. 45 denkleştirene kadar neler yaşadığınızı tahmin edebiliyorum. Bence bayi bayi dolaş veya ara. Sakın yılma. Lakin 70 liralık aracın indirimi 1 lira olmaz.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.