Şimdi Ara

Zor bir iş araba almak!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
1.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 yıldır araç almak için araştırıyorum.Bilindik markakaların birçok aracınıda test ettim.Aklımda olan modeller ilk şu şekildeydi

1.6 TDİ Manuel jetta
    1.6 CDTİ Astra Hb manuel
    1.6 Turbo Dizel i30
    1.6 tdi dsg octavia
    1.6 Hoda civic elegance eco otomatik
    1.4 tsi 122bg dsg jetta

Aklımdaki ilk araç jettaydı fakat bayilerde pek bulunmadığından test sürüşü yapamadım.Yapmış olsaydım da araba konusunda çok tecrübe sahibi değilim.Test sürüşlerinden sonra manuel araçları eledim ve otomatik bir araç almalıyım dedim.1.6 tdi dsg octavia ve 1.6 i30 un otomatikleri çok keyfliydi.Bu iki turbolu araçtan inip test ettiğim Honda civic vasat gelsede kronik şanzuman ve motor problemlerinin olmaması sebebiyle almayı düşündüğüm araçtan biri,diğeri ise 1.4 tsi 122 bg jetta fakat dsg kaygım halen var ve iyi niyet garantisinin pek iyi niyetli olduğundan şüpheliyim.Hangi arabanın daha iyi olduğundan sadece motor güçleri ve donanımdan ziyade satış sonrası,servis hizmeti ,garanti kapsamı gibi konularda da üzülmek istemiyorum.Ve yakıt konusuda önemli. ötv indiriminden yararlanacagım ve aldığım net fiyatları yazıyorum.
    2015 1.6 HONDA CİVİC ELEGANCE ECO =51.000 TL
    2015 1.4 TSİ 122 BG JETTA HIGHLINE =50.000 TL

• Bence octavia alın rahat rahat kullanın. Makyajlı Jetta'dan daha yeni bir platformda üretiliyor sonuçta. Bir de ek garanti alıp 5 yıl dsg'den başınız ağrımadan rahatlıkla kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FirstClass

Bence octavia alın rahat rahat kullanın. Makyajlı Jetta'dan daha yeni bir platformda üretiliyor sonuçta. Bir de ek garanti alıp 5 yıl dsg'den başınız ağrımadan rahatlıkla kullanabilirsiniz.
    '2015 1.4 TSİ 122 BG JETTA HIGHLINE =50.000 TL ' hocam eğer bu doğruysa gittiğiniz bayiyi söylermisiniz gidi pbir jetta da ben alayım babam için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amadeus_M

'2015 1.4 TSİ 122 BG JETTA HIGHLINE =50.000 TL ' hocam eğer bu doğruysa gittiğiniz bayiyi söylermisiniz gidi pbir jetta da ben alayım babam için

Önce oku ne yazmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Orijinalden alıntı: Amadeus_M

Önce oku ne yazmış

Emredersiniz paşam
  • Jetta alana kadar passat alınabilir, nasıl olsa indirin olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyberBot

Jetta alana kadar passat alınabilir, nasıl olsa indirin olacak
    Aldığınız araç ne kadar pahalıysa ötv de o kadar düşüyor.Passat büyük biraz c segmenti daha ideal benim için
  • quote:

Orijinalden alıntı: adamgibiadam

Aldığınız araç ne kadar pahalıysa ötv de o kadar düşüyor.Passat büyük biraz c segmenti daha ideal benim için

arada çok fark var. çünkü şu an üretilen jetta bir önceki kasa golf 6 platformunda bir araç. passat b8 ise daha yeni çıktı. hem sınıf hem kalite hem de teknoloji farkı çok. sedan şart değilse golf7 highline dsg daha iyi bir tercih olabilir.
  • quote:

2015 tdi comfortline jetta kullanıcısıyım hocam sorularınız varsa cevaplayabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: DowyJones

quote:

2015 tdi comfortline jetta kullanıcısıyım hocam sorularınız varsa cevaplayabilirim

Aracınız manuel yada otomatik mi?Aslında mennun olduklarınız veya olmadıklarınız neler?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DowyJones

quote:

Aracınız manuel yada otomatik mi?Aslında mennun olduklarınız veya olmadıklarınız neler?

Araç manuel otomatik hiç duşunmedik o yönden mennunuz.

Aracım yakıtı çok iyi ilk olarak o konuda içiniz rahat oldun şehir içi 5.1 ortalamam var 1250 km de şuan araç.

Donanım olarak gayet yeterli ki siz highline alırsanız tek ekdiğiniz ısıtmalı koltuklar olur sanırım.

Güvenlik konusunda ise baz donanımda bile hepsi standart zaten.

2015 modellerin en buyuk yeniliği iç mekan 6" ekranı yeni golf 7 direksiyonu yeni kadranı felan komple değilmiş durumda.

İçinize sinerse alınabilir bir araç bence kapı plastikelri sert bu arada buda aklınızda olsun

• adamgibiadam kullanıcısına yanıt
    Test ettiğiniz araçlardan sadece Honda atmosferik motor,dolayısıyla diğerleri gibi keyif vermemesi dogal..Seçeneklerin hepsi kaliteli araçlar,Honda vites kutusu ile öne çıkıyor ve lpgli sanirim..Bu şartlar altında siz,benzinli/lpgli bir arac mı yoksa dizel arac mı kullanmak istiyorsunuz? Otomatik şanzıman olacak ise DSG şanzıman s.içi dur-kalk trafiği sevmiyor..Manuel düşünürseniz dizel motorlu Octavia,Jetta,İ30,Astra seçeneklerinden hangisini alırsanız alın pisman olmazsınız..Benzinli Tsi jettaya lpg dönüşümü yaptiracaksaniz en az 3000 tl maliyeti olur..Bu farki da hesaba katmalisiniz..Kolay gelsin..
  • Vw passata vw golf e daha çok önem veriyo. Camlarda kullandığı fitillerin kalitesi bilw farklı, o yüzden dedim passat diye, illa vw olacaksa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyberBot

Vw passata vw golf e daha çok önem veriyo. Camlarda kullandığı fitillerin kalitesi bilw farklı, o yüzden dedim passat diye, illa vw olacaksa.
    aracı 5 yıl sonra satarken jetta daha yararlı olacaktır, bunu da düşünmek lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

aracı 5 yıl sonra satarken jetta daha yararlı olacaktır, bunu da düşünmek lazım

Alıntıları Göster
    Az once honda'dan aradılar civic için yeni teklif sundular.Bende bir teklifte bulundum bakalım kabul ederlerse.Maalesef bir araçta olan özelllik diğerinde olmayınca ve bu aracı 5 yıl satamayacagımı düşününce karar vermek güçleşiyor.Hali hazırdaki aracım benzin/lpg ve iki yakıt almak sıkıcı bir durum.1.4 tsi 122bg jetta ile lpg ye yakın bir tasarruf sağlanır mı yoksa dizele mi yönelmek lazım.bu defada dizel olunca 10-12 bin gibi fiyat farkı oluşuyor.Ayrıca dizelin bakımları,benzinliye nazaran masraflı deniyor.Test ettiğim araçlarda donanım ve motor performansı en çok hoşuma giden i30 du fakat yakıt tüketimi fazlaydı.Test sürüşünde Octavia 1.6tdi dsg güzeldi fakat müşteri temsilcisi her klimayı açmamda hemen kapatıyordu.Ayrıca octavi nın arkadan görünümü stoplar vasat.Tekrarlarsam 1.6 ELEGANCE ECO OTOMATİK HONDA CİVİC ve 1.4 TSİ 122 BG DSG HIGHLINE JETTA almak şuan ki düşüncelerim.Yalnız jetta için 3 ay bekleme ihtimali var.civic için ise sadece 3 gün.i30 unda 2015 i için yine 3 ay bekleme süresi var.Ayrıca 7 otomatik gelecek diyor satış sorumluları.

• quote:

Az once honda'dan aradılar civic için yeni teklif sundular.Bende bir teklifte bulundum bakalım kabul ederlerse.Maalesef bir araçta olan özelllik diğerinde olmayınca ve bu aracı 5 yıl satamayacagımı düşününce karar vermek güçleşiyor.Hali hazırdaki aracım benzin/lpg ve iki yakıt almak sıkıcı bir durum.1.4 tsi 122bg jetta ile lpg ye yakın bir tasarruf sağlanır mı yoksa dizele mi yönelmek lazım.bu defada dizel olunca 10-12 bin gibi fiyat farkı oluşuyor.Ayrıca dizelin bakımları,benzinliye nazaran masraflı deniyor.Test ettiğim araçlarda donanım ve motor performansı en çok hoşuma giden i30 du fakat yakıt tüketimi fazlaydı.Test sürüşünde Octavia 1.6tdi dsg güzeldi fakat müşteri temsilcisi her klimayı açmamda hemen kapatıyordu.Ayrıca octavi nın arkadan görünümü stoplar vasat.Tekrarlarsam 1.6 ELEGANCE ECO OTOMATİK HONDA CİVİC ve 1.4 TSİ 122 BG DSG HIGHLINE JETTA almak şuan ki düşüncelerim.Yalnız jetta için 3 ay bekleme ihtimali var.civic için ise sadece 3 gün.i30 unda 2015 i için yine 3 ay bekleme süresi var.Ayrıca 7 otomatik gelecek diyor satış sorumluları.

Alıntıları Göster
    Benim tercihim 1.6tdi dsg Octavia olur. 5 yıl sonrası her türlü gider bu araç hocam.
    Geçtiğimiz yaz Ankara-Antalya gittim geldim sorunsuz, sıkıntısız.

• Ev almak daha zor hocam! :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: reguse

Ev almak daha zor hocam! :)
    aynı durumda 3 yıl önce bulunan bir kardeşin olarak sana tavsiyem

Dizel felan alayım derdinde olma lakin 5 sene satamayacağın arabanın değer kaybı ve bakım masrafları eklenince dizel çok mantıklı gelmiyor.

jetta, passat, golf, falan bakayım hiç deme hem pahalı hemde her alan gibi 1-2 kaç sene sonra değer kaybı minumum da olsun gibi kaybın yok o zaman fazlda mantıklı gelmiyor.

Bütçeyi zorlayabilirsen, sosyal yardım alınmıyor veya kesilme derdin yoksa gözünü kapat bmw, mercedes olmak üzere premiumları zorla. Zira ben alacağım zaman şimdiki gibi 1.6 ve altı kombinasyonları yoktu ayrıca bütçede ksııtlı idi maalesef

Hocam civic seni üzmez lakin fiyatları anlamsız pahalı, kesinlikle %5 civarı liste fiyatı üzerinden pazarlık olsun. Forumda kafa patlattığımız civic değilde accord 1.6 motorlu olsa o zaman işler değişibilirdi.

5 sene satamayacan bence garantisi 5 yıl olan firmalardan araç almak mantıklı. Son olarak alacağın araba her anlamda içine sinmeli. Yoksa 5 sene ceremesini çekersin.

• adamgibiadam kullanıcısına yanıt
    2015 1.6 HONDA CİVİC ELEGANCE ECO =51.000 TL Bayide size hesaplanan ödemeniz gereken net rakkam bumu ve bu fiatın içinde sonradan ilave ettridiğiniz bir takım novigasyon vs vs parasıda varmı. ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: juke sero

aynı durumda 3 yıl önce bulunan bir kardeşin olarak sana tavsiyem

Dizel felan alayım derdinde olma lakin 5 sene satamayacağın arabanın değer kaybı ve bakım masrafları eklenince dizel çok mantıklı gelmiyor.

jetta, passat, golf, falan bakayım hiç deme hem pahalı hemde her alan gibi 1-2 kaç sene sonra değer kaybı minumum da olsun gibi kaybın yok o zaman fazlda mantıklı gelmiyor.

Bütçeyi zorlayabilirsen, sosyal yardım alınmıyor veya kesilme derdin yoksa gözünü kapat bmw, mercedes olmak üzere premiumları zorla. Zira ben alacağım zaman şimdiki gibi 1.6 ve altı kombinasyonları yoktu ayrıca bütçede ksııtlı idi maalesef

Hocam civic seni üzmez lakin fiyatları anlamsız pahalı, kesinlikle %5 civarı liste fiyatı üzerinden pazarlık olsun. Forumda kafa patlattığımız civic değilde accord 1.6 motorlu olsa o zaman işler değişibilirdi.

5 sene satamayacan bence garantisi 5 yıl olan firmalardan araç almak mantıklı. Son olarak alacağın araba her anlamda içine sinmeli. Yoksa 5 sene ceremesini çekersin.

Alıntıları Göster
    Maalesef bütçe kısıtlı 50 bin ayırmak bile yüksek rakam hadi biraz daha zorlasam Mercedes A 180 Prime alırım tahminim 60 bin tl ye gelir

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.