Şimdi Ara

Araba alma konusunda yardım lazım herkes bir yere çekiyor birazda siz çekin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese iyi forumlar. 250000 tl lik bütçem var. Evet çok zayıf bir bütçe kabul ediyorum, şartlar çok zor ve daha fazla yukarı çıkamıyorum. Bana yardım lazım kafamda modeller var ama insanlar birini över diğerini kötüler kimileri tersi şekilde konuşur kafam çok karışıyor. Biraz da sizleri dinlemek istiyorum. Mesela palio'nun makyajlı kasaları (klimalılar), fiestanın gülen surat olanları, polo da var ama onun da seçenekleri zor boş modelleri benim parama denk geliyor. Sizler ne dersiniz? Bu modeller olmasa da sizin tecrübe edindiğiniz tavsiye edeceğiniz modeller nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mk3 kasa 2008 model benzinli palio aldım. 8 sene kullandım. Aldığım hafta LPG taktırdım. Atiker grand ya da Atiker Gold olması lazım LPG.

Maşallah LPG de bir kere sıkıntı yaşamadım. 230bin km yol yaptım. İstanbul sehirici bir dünya km yaptım. Ülkenin dörtte ikisini bu araba ile dolaştım. Ne uzun yolda ne kısa yolda bir kere yolda birakmadı. Yüksek devirli de kullandım. Acemiliğimide bu arabada attım. Sıkıntısız on numara araçtı. Benim aldığım temizdi. Temiz tavsiye ederim.

• öncelikle şimdiden hayırlı olsun hocam Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin Fiesta bir müddet kullandım 1.25 flair olarak araç güzel ama ustalar bakmak istemez ve iç aksam parçalarını bulmak zor,palio hiç almadım 1.3 multijet ise motordan yana sıkıntı yaşamazsın ama parçası,ustası ve piyasası nasıldır bilmiyorum,polo'yu zaten ele yaşından dolayı parçaları zor bulunur parça fiyatı pahalı olacaktır. Accent,Clio 2,astra F daha mantıklı seçenekler gibi duruyor bence

• paker kullanıcısına yanıt

Allah razı olsun dilekleriniz için. Fiesta konusunda duyduğum olumsuz yorumların aynısını yaptınız teşekkür ederim aydınlanmama yardım ettiniz

• Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim. Evet genel olarak palio deniyor parça ucuzluğu ve erişimi konusunda ve ustası kolay bulunma konusu olarak bana daha cazip geliyor şu an.

• Sirjohn3593 S kullanıcısına yanıt

8 senede üç sefer sol aynası kırıldı. Çok ucuza alıp kendim takmıştım. Parçası ucuz, ustası bol ve az yakar. Lpgye yüzde yüz uyumlu. Kronik sıkıntısı yok. Basit araba zaten. Kronik sıkıntı verecek parçası da yok. Ben hep inci akü kullandım. 5 sene gitti aküsü. İnci aküden daha ucuz akü kullanma derim. Voltajı kaçsa aynı oranda aküyü tak. Standartını bozmadığın sürece büyük arıza vermez.

1.3 mj ini kullanmadim ama 1.4 fire ondan daha sıkıntısız bir motordur buna eminim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 15 Nisan 2024; 0:7:41 >
  • Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim ustam yardımcı oldunuz bana. Bayramın ikinci günü çok güzel 1.2 go paket bulmuştum 230 bine baya ucuz ve sıkıntısız gibiydi koyduğu gün satılmış yoksa onu alacaktım ama nasip değilmiş. Tavsiyelerinize uyacağım Allah kaza bela vermesin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu foruma sorarsanız sadece Palio Albea diyecekler Anadolu'nun ilçesinde yaşıyor çoğu haha

Arabayı son paran ile mı alacaksın?

Arabadan beklenti nedir onu yazacaksın

Ben 250 bin TL 1998 model BMW E36 320i otomatik buldum geçen alırsam bayramdan sonra ufak ufak yenilerim dedim yani kozmetik ve mekanik masrafı göze aldım yürüyen günlük kullanılan bir araç olsada

3 ay önce Mercedes 200e vardı otomatik 1992 model 136 lik bu araçta durduğu yerde su eksiltiyordu radyatör / soğutma sistemi yada kalorifer peteği vs sızıntı olabilirdi

Peugeot 206 Roland garros cam tavan dijital klima bakardım biraz pazarlık vs ile elektrik arızası olmayan

Yada gidip eski bir Japon da alınabilir

Şahsen benim alacağım en son araba Palio Albea grubu olurdu arabaların park halinde duruşunda bile yamukluk varken 2024 yılında kullanmak istemem konfor güvenlik sürüş zevki hiç bir şey yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8D107F370 -- 15 Nisan 2024; 1:51:4 >

• Markadan çok temiz araç almak önemli
    Yolda araçla seni gördüklerinde ya sanayiye gidiyor yada dönüyor dememeliler.
    İşçilik ve parça maliyetleri artı sizi üzmeyen araç en iyi araçtır
    Eski zevk günleri bitti eskiden keyfe jant alırdım şimdi bakmıyorum bile
    Palio sevilmesede temizi sizi üzmez temiz olanıda satılıkta fazla durmaz 250 bine sorunsuz araç zor
    Tutulan bir araç olmasada klimalı ve yeni olması sebebiyle Dacia Solenza bir bakın ilk sahibinden düşerse alın motor clio daki motor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Doğan slx

• m_kucukaksoy kullanıcısına yanıt

Evet dediğiniz gibi bu devirde zevklerimize yer yok malesef araba bile lüks olmuş durumda... Solenzayı bende düşünmüştüm bi tanıdığım çok çekmişti o modelden ama belki denk geldi bakmak lazım yine teşekkürler

• Teşekkür ederim malesef tofaşın hiç bir arabasını düşünmüyorum

• bütçeyi arttırıp bekleyin derim,sanayide dostunuz çok ise alın,sonuçta bütçe belli eyvallah ama,araçlarında yaşları var,eski arabalarada kimse dokunmak istemiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltimateRs -- 15 Nisan 2024; 10:18:11 >
  • fiesta buluyorsanız alabilirsiniz.

binanın çevresinde biri bizim olmak üzere 3-4 tane 2010 üzeri kasa, 3-4 tane de 2005-2007 civarı olan köşeli kasalardan fiesta var. gayet de kullanıyorlar insanlar.

şimdi fiyatlarına baktım 2005 üzeri fiestalar 200 binden başlıyor. o paraya otomatik bulunmuyor tabi. manuel olanlardan gözünüze hoş gelen bir tanesini alabilirsiniz.  aman boyasız hatasız olsun diye düşünmeyin bence, motoru düzgün çalışsın yeter. tavanı motor kaputu değişen olmasın, boyalı da olmasın diyecektim ama güneş yanığından boyanmış olabilir tavanı.

ben geçen yıl komple boyalı, muhtemelen ağır hasarlı (sorgulamadım bile) bir fiesta aldım 2011 model ful paket tam otomatik vites. 2-3 ay kullandım motor yedi, gittim taksitle yaptırdım kardeşimin tanıdığının tanıdığı olan bir ustaya. çok da tanımıyorduk adamı yani ama tanıyınca dürüst olduğunu düşündüm ben de. sanayi içinde değil de mahalle arasında bir yerde dükkanı. Adana içinde iseniz önerebilirim hatta ustayı eski araçlar için. bir senedir biniyoruz araca çok şükür işimizi görüyor, çocukları okula kreşe bırakmaya yarıyor ben işteyken. hep kısa mesafe kullanıyorduk, geçen aylarda bir Adana-Ankara bir de Adana-Hatay uzun yol denedik, sorun yaşamadık, ayna kapağının rüzgarda düşmesi dışında  durup geri alıp bantladım tabi.  

https://www.sahibinden.com/ford-fiesta?a5_min=2005&sorting=price_asc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 15 Nisan 2024; 11:39:33 >

• Çok düşünme al bir tane tecrübe olur

• Tofaş al

Satışı kolay olur
    Bakımı ucuz ve rahattır
    Ustası boldur
    Parçası ucuz ve boldur

• Efsane kasa corolla bakılabilir, palioya göre temizini bulmak daha kolay olur. Çoğu yaşça olgun abilerin elinden çıkıyor ve hor kullanılmamış oluyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • broadway bulabilirseniz tofaştan daha mantıklı olacaktır bence. yumurta kasa accent te olabilir.

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

Yorumunuz için teşekkür ederim. Allah beter kazalardan korusun. Düşğnmüşsünüz ama 3 kapı araba almayacağım 2 yaşında çocuğum var onun indirip bildirmesi imkansız olur o yüzden malesef fiestalarda sadece 5 kapı gülen suratlara bütçem yetiyor 😊

• Sirjohn3593 S kullanıcısına yanıt

Bu ne hocam ya sana taksi çıkması çürümüş arabaları aldırmaya çalışıyorlar.

Fiatın temiz arabası kalmadı tüm Türkiye Fiatların üstünden geçti. Eski kasa Fiat Renault vs artık alınmaz.

Şu kuş serisini Renault R9-21 arasını vs tartışmaya gerek yok elinde mastik ile kaynak makinesiyle gezersin hepsinin tabanı çürüdü.

Palio'da son derece sorunlu bir arabadır bir yaz bakalım internete Palio kendi kendine gaz vermeye başladı Palio kendi kendine gaz kesmeye başladı diye arabanın boğaz kelebeğinin sıfırı 6.000 lira olmuş. Sorunlu arabalar bunlar. Temizi yok.

Seni 250 milyara alacağın en iyi arabayı söylüyorum Öncelikle şu klima sevdasını bırakacaksın 20 senelik 25 senelik arabanın klimasından sana hayır gelmez.

Yapacağın en doğru şey 50.000 lira cebine koyup maksimum 200 bin liraya Skoda Felicia 1.3 GLXi veya Lada Vega 1.5-1.6 almak.

Lada'nın parçası dolarla değil ruble ile gelir yukarıda sayılan arabaların hepsinin parça fiyatlarından %50-60 daha ucuzdur.

Skoda felicia'nın makyajsız kasası değil makyajlısını bulman lazım enjeksiyonlu araba alman gerekiyor.

Lada Vega son derece dolu bir otomobil önü Arka elektrikli camlar arka kol dayama arka kol dayamadan bagaja ulaşma balata sensörü silecek suyu sensörü Işıklı ikaz göstergesi ön arka tavan lambası ışıklı torpido gözü vesaire dolu bir otomobil.

Benim tavsiyem maksimum 200 bine Lada Vega al, 5 1000 lira lastik 10.000 lira ağır bakım işte ufak tefek aksesuar koltuk kılıfıydı falan filan bunlara da birkaç bin lira harcayıp sigorta ile beraber 220-230 yine mâl etmen olur.

He bu arada yedek parçası bile bulunmayan arabaları tavsiye edenleri dinleme, arabanın triger seti şarj kayışı karteri contası keçeleri bilyaları rulmanları vs. Zaten Usta sıkıntısı var Sen daha yedek parçası olmayan arabayı alacaksın ustayı bulacaksın yaptıracaksın ohooo ... ustası servisi bulunan Lada veya Skoda al geç.

Favorit Forman a bulaşma çok eskiler

Edit: Şimdi tekrar okudum Bir de çocuğum var demişsin yani zaten Allah muhafaza eski arabalar en azından büyük bir şey alırsan daha iyi olur Hem eski araba hem sanayiye gideceğim hem de arabanın içi daracık olacak Unoya falan da sığmazsınız o şekil. En mantıklısı Vega veya Felicia SW.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0CF4F8FFA -- 15 Nisan 2024; 19:42:23 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.