Şimdi Ara

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI 2017'de veya 2016'da yaptıran?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, Alfa romeo Gt 2.0 jts 2006 model araç aldım ancak sigorta en ucuz 2000Tl cıkıyor ziraat bankasından. Aracı dün aldım 13 gün küsür sürem kaldı. 2016 veya 2017'de sigorta yaptıran var mı ucuza ben 20 yaşındayım ve bu 2. Aracım. Herhangi bir kazam yok.

En ucuz trafik sigortası hangisidir bilginiz var mı? Öneride bulunursanız memnun olurum. 2000Tl sigorta ödüyoruz sanarsın kasko devlete bak be.

• En basit çözüm aracı sigorta primi düşük çıkacak bir tanıdığın üzerine yapmak.Anne-baba-kardeş vs gibi..Ama şöylede bir durum var böyle yapardan sen herzaman en düşük basamakta kalacaksın ve kendi adına olan sigorta hep yüksek çıkacak..ama bu durumda en kesin çözüm böyle birinin üstüne yapmak ne gerek var yüksek prim ödemeye.
  • 20 yaşında ve alfa nolacaktı?
    Parayı devlet değil şirketler alıyor.
    Sigorta şirketlerinin %90'ı yabancı sermaye.
    Bu yaşta devlet millet düşmanlığı için erken değil mi?
    Ne verdinde ne istiyorsun, vergi-askerlik-dahi bir beyin hangisi?
  • O sigorta fiyatı size çıksa sizi de görürdük.Adam 20 yaşında araba fiyatlarına bak, sigortaya bak, benzin fiyatına bak.Devlet bu çocuk için ne yapıyor bunu sorgula, çocuğu değil.20 yaşındayım para biriktirdim yurtdışında 2006 corsaya binilecek paraya şahin alabiliyorum.Sigorta çıkıyor 2000-3000 lira.En basit örnek bu.Sen bi koyun al kendine sigortanı da devlet yaptırır merak etme
  • https://teklif.sbm.org.tr/trm-teklif/public/trafikTeklifYenileme/sorgu.sbm
    burdan bak kardeşim, sbm sitesinden sorgulamalar kısmından trafik teklif uygulaması
  • Dünyanın en büyük sömürgecilerinden ve kanla gözyaşıyla sermayeye konanlardan örnek verip, bak onlarda araba bu fiyat demek ve birde çok acayip tespit s.çmış edasıyla atarlanmak cahillikle mümkün
  • burak9796 B kullanıcısına yanıt
    Arkadaşa iyi cevap vermişsiniz, kendisi ya hiç araba almadı yada devleti böyle seven tiplerden. Benzin olmuş 5.40 ben diğer aracım da kaza yapmamış biriyim. Hele ki kasko fiyatlarını söylesem dudagı ucuklar o cok konusan arkadasın. Kendisi Yabancı ülkeleri gezip görüp inceleyip arastırıp hiç fikir sahibi olamamış. 20 yaşındayım ama o yorumu atan kişi kadar devlete yalaka değilim. Milleti sevmiyor olduk iki dakika da. Ben bu yaşımda 70milyar para kazandım yarısıda abuk subuk vergilere gitti. Ülkemiz de bu gibi kişiler oldukca kazıklanacağız.
  • Experimentation E kullanıcısına yanıt
    Yeni Tescil edilmiş araçlara Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nden Trafik Sigortası teklifi alınabilmesi için öncelikle Sigorta Şirketi veya Acenteden gerçek plaka numarası ile en az bir Trafik Poliçesi düzenlenmiş olması gerekmektedir. KOD:5001

Böyle bir şey geliyor kardesim sorgulayınca
  • Enesaskiin E kullanıcısına yanıt
    o zaman anca sigortacılar söyler, ya da sigortam.net'i dene derim
  • Koru sigorta 523 TL
    Ziraat Sigorta 542 TL, AXA 567 TL Koru sigorta hakkında hiç bilgim yok, diğerleri idare eder, zaten kasko da yaptırıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AAABBBTR42

20 yaşında ve alfa nolacaktı?

Parayı devlet de alıyor merak buyurmayınız; "sgk devri", "bsm vergisi", "trafik fonu", "garanti fonu" olmak üzere toplam 4 kalem var trafik poliçelerinden devletin kestiği, ve bunların toplamı acentelerin poliçe başına aldığı komisyondan daha fazla...

ha devlet almasın mı; tabi ki alsın ama el oğlu araba üretir devlet arabanın bedelinden fazla vergi keser, o arabanın sigortasını şirket/acente keser, devlet şirketin/acentenin kazandığından fazlasını keser ise o zaman bir durup düşünmek gerekir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mortarxl -- 4 Şubat 2017; 10:18:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mortarxl

quote:

20 yaşında ve alfa nolacaktı?

Parayı devlet de alıyor merak buyurmayınız; "sgk devri", "bsm vergisi", "trafik fonu", "garanti fonu" olmak üzere toplam 4 kalem var trafik poliçelerinden devletin kestiği, ve bunların toplamı acentelerin poliçe başına aldığı komisyondan daha fazla...

ha devlet almasın mı; tabi ki alsın ama el oğlu araba üretir devlet arabanın bedelinden fazla vergi keser, o arabanın sigortasını şirket/acente keser, devlet şirketin/acentenin kazandığından fazlasını keser ise o zaman bir durup düşünmek gerekir...

Garanti fonu dediğiniz güvence hesabı sanırım, bunun için en son 10tl kesiyordu devlet poliçe başına. Kalan üç kalem kesintiyi de biliyorsanız siz yazın net rakam çıksın ortaya!
    Ayrıca acentelerin poliçe başına %17 aldığı dönemler geride kaldı, devir acenteyi aradan çıkartma devri, şirketler kendisi poliçe kesiyor sitesi üzerinden.
    Ben sana bir tüyo daha vereyim, o sigortayı geciktirdiğin için ödediğin aylık %5 bindirim cezalı primler varya, işte sigortasız gezdiğin dönemde seninle ilgili hiç bir risk almadığı halde ödediğin cezalarda yaptırdığın şirkete gidiyor devlete değil.
    İlla ''devlete sövmem lazım duramıyorum'' diyorsan, bu tekeli kıramadığı ve son bir senedir fiyatları uygun seviyelere çekemediği için ''söv''

• 56 yas 34 plaka 2004 xsara 1300 TL

20 yaşa göre normal sanki

Ama sigorta fiyatları çok yüksek
  • 2 ay önce 147 için yaptırdım

yaş 32 il istanbul 7.dereceden hasarsızlık 450 tl
  • quote:

Dünyanın en büyük sömürgecilerinden ve kanla gözyaşıyla sermayeye konanlardan örnek verip, bak onlarda araba bu fiyat demek ve birde çok acayip tespit s.çmış edasıyla atarlanmak cahillikle mümkün

Ulan herkes sömürgeci zaten. Kıçı kırık gürcistanda sömürgeci. Kıbrısta sömürgeci. Küba ve biz hariç herkes sömürgeci anasını satayım.

Bir tek biz iyiyiz tüm dünya kötü. Herkes bizi kıskanıyor. Herkes bizim kuyumuzu kazmaya çalışıyor. Sizin düşünmemizi istediğiniz kafa bu. Kusura bakma sömürgecilik eskisi kadar etkili değil 2 3 ülke dışında. Herkes ilime bilime yatırım yapıyor. Fen lisesi açıyor. Fen liselerine öğretmen atamaları tecrübeye göre değil başarıyla göre oluyor. Bizim gibi her yere imam hatip açmıyor. Bizim gibi 5 milyon suriyeli beslemiyorlar. O parayı fabrikaya açmaya, gelişmelere kullanıyorlar. Ülkede onlarca sorun varken başkanlık başkanlık diye yırtınmıyorlar.

• AAABBBTR42 A kullanıcısına yanıt
    sigortacıyım ben arkadaşım bütün kalemlerin kaç para olduğunu yazabilirim... öyle ünlem işaretli yazıp ahkam kesmek eğlenceli olsa gerek... saydığım 4 kalemin toplamı istisnasız şekilde acente komisyonundan fazla... primler yüksek olduğu sürece devletin kasasına bu 4 kalem üzerinden daha fazla para gireceğini unutmayınız...

gecikme cezası yiyince sadece ana prim artmıyor arkadaşım; saydığım 4 kalem de doğru oranlıtı olarak artıyor...

devlete söven yok; uygulamaları doğruluğunu/yanlışlığını sorguluyoruz... son üç ayda döviz ortalama %30 artsın, memlekete giren orjinal yedek parça dövizle girsin ama fiyatlar düşsün isteniyor... fiyatlar düşsün istiyorsanız ne yapacaksınız biliyor musunuz; hangi servise giderseniz gidin (yetkili/sanayi fark etmeksizin) hasar sigortadan karşılanacak diye şişirmesini engelleyin önce... bugün hangi servise giderseniz gidin "sigortadan yapılacak" denildiğinde en az %25 fiyat artıyor nakit ödemeye göre... bütün servisler aynı davrandığı için ucuz servise yaptırmak gibi bir durum söz konusu değil; kaldı ki poliçelerin çoğunda "servisi sigortalı seçer" yazdığı için sigorta şirketleri müşteri memnuniyetinden dolayı ses çıkaramıyor...

• mortarxl kullanıcısına yanıt
    Ne güzel işte sigortacıymışsınız, aldığınız ortalama komisyonu ve hala biliyorum ama yazmıyorum benanah dediğiniz diğer masraf kalemlerini de yazın hesap çıksın bu gizem niye:) Zaten siz yazmasanız başkası gelir yazar forum sonuçta.

Servislerle sigorta şirketleri el ele devleti, aslında dönüp dolaşıp milleti soyuyor bunda hemfikiriz.

Peki niye sigorta şirketine söven yok, yetkili serviste işlerin nasıl yürüdüğünü kaç kişi biliyor, sbm'yi bile fiyat teklifiyle birlikte öğrendi millet, meşhur tramer:D

Devlete sövmek cahilliğini gizlememin en kolay yolu çünkü, bir gizem bir bilinmezlik katıyor, konuşsam neler biliyorum aslında havası veriyor

Yunan bize bu kadar kin beslemiyordur, devlete sövmek moda oldu kabul edelim.

Sözlerim size değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAABBBTR42 -- 4 Şubat 2017; 12:50:8 >

Sigorta Primi > 399,51 TL
    SGK Devri > 44,39 TL
    BSM Vergisi > 22,20 TL
    Trafik Fonu > 22,20 TL
    Garanti Fonu > 8,88 TL

Sigorta Ücreti> 497,18 TL

Bakınız şubat ayı içinde kesmiş olduğum bu poliçedeki devlete giden 4 kalemin toplamı 97,67 TL olup acente komisyonu 71,91 TL'dir. Gizlimiz saklımız yok, isterseniz daha çok poliçe primi yazarım buraya... Hasarlı araç poliçelerinde (özellikle ticari olup tavan fiyata takılan) komisyonlar tabiri caizse kuşa dönüyor; bir poliçe kesmiştim ama hangisi onu bulabilirsem onu da yazarım, 50-60 TL komisyonu vardı ama 4 kalemin toplam kesintisi 4xx liraydı...

Sigorta şirketine söven çok; size pek denk gelmiyor herhalde, yetkili servislerde işin nasıl yürüdüğünü insanlar başına hasar geldikçe ve biz anlattıkça öğreniyor...
    Oldugumuz konumu görmeyip, ülkenin halini görmeyip, ödediği vergilerden maddi durumdan memnun olmak koyunlukla mümkün Cebe koyulan paranın yarısı piyasada olsaydı sömürgecilik yapmış devletlerle yarışabilirdik.Sanırım Gürcistan'da baya sömürgecilik yapan bir devlet araba fiyatlarına bakınca.Bir gün elimizde böyle giderse savunacagimiz bu devlet olmayacak.Biraz kendi cahilligini kenara koyup dusunsen belki biseyler görebilirsin.
  • 20 25 yaşlarında ki birisi normalde 40 50 60 yaşlarında ki adamdan çok daha iyi kullanır burası kesin ama malının kıymetini bilmez o yüzden düşük yaşlara fazla çıkması gayet normal.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.