Arkadaslar 2 hafta once zotac 9500 gt ekran kartı aldım urun iyi hos guzel ilk çıkan crysis i oynarken guzel bi sorun yok tam adamlar bana ateş ediyor ekranda yeşil yeşil çizgıler çıkıp duruyor ne yapacagımı bilemedim sorun neyden kaynaklanıyor onuda anlamıs degilim
oyunu 800 e 600 oynadım 1024 e 754 oynadım gene aynı gene aynı
glacial power beyaz psu 550 watt (ikinci el aldım)
anakart : gıgabyte ma78gpm ds2h
ram: corsaır 800 mhz 2 gb ram
hardisk:320 gb
işletim sistemim :windows 7 7600
siz buyuk ustadlardan yardım istiyorum ne yapmalıyım yardım edin !
ekran kartının sıcaklığı ne alemde ekran kartı ısınınca çizgi renkli noktalar fln atması normal madem yeni alıyorsun 128 bit ekran kartımı alınır alıyon bari 256 al 128 mi kaldı yaw ekran kartının oyunu kaldırdığından eminmisin ?
hocam oyunu kaldırıyor asasdn cred i son ayarda nfs undrcwer ı son ayarda gta san ı son ayarda nfs undrgran dı son ayarlarda oynuyorum sorun yok bence sorun windows 7 de niye derseniz benim diger makina laptop da vista vardı ve oyunlarda acayıp kasıyordu 256 bit ekran olmasına ragmen cs 1.5 de kasma yapıyodu format attım xp ye geçtim şimdi tık yok çok guzel ve akıcı bi şekilde oyunlarımı oynuyorum gerekirse xp ye geçiçem
arkadaslar windows 7 ve vista işletim sistemi kullananlar eger oyunlarda bu tur kasmalar yasıyor iseniz xp ye geçin.Ben az kalsın ekran kartını satmaya niyetlenmiştim Son çare olarak xp yı kurdum bayada bi başarılı oldu oyunlarda kasma kesik çizgiler oyundan atma hiçbirsey yok crysis nfs serileri flan kasma yok OYUNLARDA XP DİYORUM BAŞKA BİRŞEY DEMİYORUM
^^Saygılarımla^^
ram i 4 gb yaparsan 7 dede sorun kalmaz win 7 hiç bişi olmasın 1 gb ram kesin yiyo xp de 500 mb civarı xp ordan avantajlı ram az kullanıyor bendede aynı sıkıntılar olmuştu xp ye dönmüştüm ramleri 4 e çıkarınca 7 ye geçtim sıkıntı yok 7 cok iyi değil performans acısından xp ama temizi tema fln hiçbirşey olmayacak su an bende 1.38 gb ram kullanıyor win 7 gerçi bence sql flnda yüklü birazda ondan böylede hiç yoksa 1 gb rahat yer sende var 2 gb kalan yer yetmiyor pc ye su anki oyunlarda ram istiyor biraz ekran kartlarıda biraz çalıyo ramden oyuna yer kalmayınca kasıyor neyse sorun düzeldiyse sıkıntı yok :D
yok hocam sorun çözuldu sonunda yıllar geçse windows 12 de çıksa gene xp gene xp
Nasıl çözdün? Crysiste mi sorun varmış? Yoksa windowsta mı problem varmış?
quote:
Orijinalden alıntı: FOXXTR
ram i 4 gb yaparsan 7 dede sorun kalmaz win 7 hiç bişi olmasın 1 gb ram kesin yiyo xp de 500 mb civarı xp ordan avantajlı ram az kullanıyor bendede aynı sıkıntılar olmuştu xp ye dönmüştüm ramleri 4 e çıkarınca 7 ye geçtim sıkıntı yok 7 cok iyi değil performans acısından xp ama temizi tema fln hiçbirşey olmayacak su an bende 1.38 gb ram kullanıyor win 7 gerçi bence sql flnda yüklü birazda ondan böylede hiç yoksa 1 gb rahat yer sende var 2 gb kalan yer yetmiyor pc ye su anki oyunlarda ram istiyor biraz ekran kartlarıda biraz çalıyo ramden oyuna yer kalmayınca kasıyor neyse sorun düzeldiyse sıkıntı yok :D
Benim işletim sistemi xp ama benim ilk açılışta 500 mb değilde 159 mb ile başlıyo.
quote:
Orijinalden alıntı: sampiyon bilo
Nasıl çözdün? Crysiste mi sorun varmış? Yoksa windowsta mı problem varmış?
Hocam benim işletim sistemi windows 7 7600 starer di ben gittim zotac 9500 gt ekran kartı aldım Cafeden hdd ye crysıs ı attım crysıs ı attıgım makına pert idi 1.70 kusur intel işlemci çift çekirdek 1 gb ram 512 mb ekran kartı 160 hdd idi. Baktım benim pc nin ozellikleri ondan kat kat ustun ! Neyse eve geldim hdd yi taktım hdd den açmaya başladı oyuna giriyorum adamlar bna ates ederken yeşil yeşil çizgiler donmalar başladı ben ilk başta sorunu ekran kartından oldugunu sandım everest den sıcaklık degerlerine baktım 48 de işlemci 40 ı geçmiyor benim laptop wista idi cs 1.5 i 256 mb ekran kartı ıle açamıyordu sonra o laptop a xp kurdum kasmadan oynamaya başlamıstım ya allah bismillah dedim benim windows 7 kasaya xp pro kurdum guncellemeleri yaptım drver leri kurdum bide baktım kasmadan oynamaya başlamısın hay dedim allah razı olsun xp den
Yani işin özü oyun oynuyacaksanız ve oyun hastası ıseniz kasanızda mutlaka xp kurulu olmalı ben buna inanırım bunu bilirim artık
Bu arada makedonn adlı arkadasında bana çok yardımı dokundu sağolsun tekrar tekrar ona teşekkur ediyorum .....
en az 4 gb ram varsa 7 dede rahat oynarsın :D emin ol ben oynuıyorum full grafikle ha tabi kurduğun 7 den 7 ye fark var bendeki orjinal tüm güncellemeler yapılıyor sendeki çakma ise güncelleme yapamazsın ve versiyon versiyon performans farkettiriyor xp den ör verecek olursak sp 1 le sp2 arasında dağlar kadar performans farkı var 7 dede böyle yüklediğin 7 ilk versiyonlardansa ve çakma ise normal düzgün çalışmaması ha tabi ram de az senin 2 gb 7 için az yetmiyor sisteme ben cok zorladım yemedi : D ramları 4 ledikden sonra xp den hiçbir farkını görmedim 7 nin tek kötü yanı çok ram istiyo sorun çözüldüyse sıkıntı yok bi arada cod 7 yi dene :D tavsiye ederim gerçi 8 çıkıcak ama grafikler baya iyi
quote:
Orijinalden alıntı: FOXXTR
en az 4 gb ram varsa 7 dede rahat oynarsın :D emin ol ben oynuıyorum full grafikle ha tabi kurduğun 7 den 7 ye fark var bendeki orjinal tüm güncellemeler yapılıyor sendeki çakma ise güncelleme yapamazsın ve versiyon versiyon performans farkettiriyor xp den ör verecek olursak sp 1 le sp2 arasında dağlar kadar performans farkı var 7 dede böyle yüklediğin 7 ilk versiyonlardansa ve çakma ise normal düzgün çalışmaması ha tabi ram de az senin 2 gb 7 için az yetmiyor sisteme ben cok zorladım yemedi : D ramları 4 ledikden sonra xp den hiçbir farkını görmedim 7 nin tek kötü yanı çok ram istiyo sorun çözüldüyse sıkıntı yok bi arada cod 7 yi dene :D tavsiye ederim gerçi 8 çıkıcak ama grafikler baya iyi
hocam windows 7 orjnal idi e bide ram fazla istiyo e ne oluyo oyun ramsiz kalıyo başlıyo kasmaya windows 8 çıksın bakalım nası olucak ama ben xp nin yerini tutacagını pek zannetmiyorum
dostum pcnin w7 de crysıs gbi oyunlarda kasması normal ram düşük, işlemci ve ekran kartı sınırda. Ama yanılgıya düşme w7 xp den heryerde herşeyle daha üstün, sorunsuz,hızlıdır. Xp mi kaldı artık. Ha sistemınin uygun gördü xp dir. W7 kullandığında bazı yerlerde yetersiz kalması normaldir.
dgru diyosun kardes boyle sorun yaşayanların 1 kere xp denemesini tavsiye ediyorum ben az kaldı ekran kartını satıyodum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme