Şimdi Ara

Zotac gtx1060 mini. Sıcaklık ve mini inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Zotac gtx1060 mini. Sıcaklık ve mini inceleme
    selam dostlar.. bayadır 1060 mini kullanıyorum.. Bu kartı almak isteyenler pek inceleme bulamadıkları için yanaşmıyorlardı..
    Bende sıcaklık testlerini ve 1-2 oyun testi ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum ( 1050p) paylaşmak istiyorum..
    Kart Kasa'da takılı olduğu için çıkartıp resim ekliyemiyeceğim şimdilik Kasa'nın fotoları ile idare edeceğiz.. :)

Ekliyeceğim oyunlar: The witcher 3 (30dakika) BF Hardline (30dakika) Dying light(30dakika) elimde Gta5 orijinal olmadığı için deniyemiyorum maalesef..
    istediğiniz oyunlardaki sıcaklık testlerini yapabilirim.

Test Sistemi

the witcher 3 kart max 75 derece. eski Kasa'm da 81 leri görüyordum :)

Zotac gtx1060 mini. Sıcaklık ve mini inceleme  Zotac gtx1060 mini. Sıcaklık ve mini inceleme  Zotac gtx1060 mini. Sıcaklık ve mini inceleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EA6F8F78B -- 28 Eylül 2016; 11:26:30 >

• orjinal olmayınca niye test edemiyorsunuz?

mini anakart çok garip durmuş ya kasanızda, aslında çok mantıklı performans kaybı yok bişe yok kasa değiştirmek istesen direk küçültebilirsin falan, bendemi alsam diye düşünmüyo değilim
  • Alioreh kullanıcısına yanıt
    küçük ekran kartının overclock potansiyelide düşük olur ondan çift fanlı versiyonları var

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-gtx1060-strix-6gb-gddr5-192bit-dx12-nvidia-geforce-ekran-karti.html

abartıya kaçıp asus gibi 3fanada gerek yok tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overclockmanyağı

küçük ekran kartının overclock potansiyelide düşük olur ondan çift fanlı versiyonları var

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-gtx1060-strix-6gb-gddr5-192bit-dx12-nvidia-geforce-ekran-karti.html

2000 mhz kadar overclock oluyor gpu.. bunda sorun yok.. zaten default olarak 1850 lerde çalışıyor.. extreme overclock yapmadığınız sürece pek bir espirisi yok.. 1500 tl 1060 a verceğime 1070 alırım daha iyi.. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Alioreh

orjinal olmayınca niye test edemiyorsunuz?

mini anakart çok garip durmuş ya kasanızda, aslında çok mantıklı performans kaybı yok bişe yok kasa değiştirmek istesen direk küçültebilirsin falan, bendemi alsam diye düşünmüyo değilim

selam'lar.. orijinal almak gibi favori'm var maalesef.. orijinal oyun olmadan oynamıyorum.. korsan bir şey kullanmamaya çalışıyorum. kişisel takıntı diyelim biz.. bu arada kasa 350d olduğu için m-atx ve mini itx den başka mobo desteklemiyor :)
  • quote:

Evga gtx 1060 sc 2000+ mhz e kendisi boostluyor ve 2150+ mhz e overclock olabiliyor. Bilip bilmeden konuşmayın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 1470 tl'ye Asus strix gtx 1060 aldım,hani şu 3 fanlı olandan.Çok memnunum.Gereksiz diyen arkadaş,şuan deneme fırsatım olmadı ama 2.1 ve üstüne çıkıldığında etkisi olacak.2 ghz seviyesinde 55 derece civarı,%70 fan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • k2fg9 kullanıcısına yanıt
    2150mhz 10dklık furmark testini bekliyorum o zaman gpu z ile fanlar %kaç dönecek sıcaklık ne olacak herkes öğrensin üstteki arkadaş 3 fanla %70 döndürüyor o tek fan %100 dönse 90dereceden aşağı beklemiyorum zaten 2150de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyağı -- 27 Eylül 2016; 19:32:18 >
  • quote:

2150mhz 10dklık furmark testini bekliyorum o zaman gpu z ile fanlar %kaç dönecek sıcaklık ne olacak herkes öğrensin üstteki arkadaş 3 fanla %70 döndürüyor o tek fan %100 dönse 90dereceden aşağı beklemiyorum zaten 2150de

Ben stok kullanıyorum. İnternette ararsan görebilirsin ne kadar oc olduğunu. Ayrıca Furmarktan bana ne? Ben oyun oynamak için aldım bu kartı.

• k2fg9 kullanıcısına yanıt
    "Kartı alalı bayağı oldu. Ağır bir oyun oynamadım fakat kart benim SG13de (ki kasada hiç fan yok, sıfır) overclocklu ve stok fanlı g4400 işlemcinin yanında 2000+ mhzleri çok rahat görüyor. Sıvı soğutma alınca 2100+ çok rahat görecek sanırım boostla. 65 derece sıcaklıktan yukarısını da görmedim, gerçi wow 2k da %45 ancak yüklenebiliyor karta. "

e zaten ağır oyun oynamazsan ısınıp ısınmadığınıda anlayamazsın

https://forum.donanimhaber.com/m_119666872/tm.htm

adam ne kadar kısa aralıkta yük testine sokmuş bakarsan ona rağmen fanlar %65 kart 78derece tek fan anca kendine yetiyor kartın diyebilirim 3fanlı versiyonunada gtx1070 alınabilir evet gayet mantıklı bir hareket olur ancak o kadar para yoksada kötü sayılmaz yani ek fan için 100tl fiyat farkına değebilir

• Sıcaklık için 1 saat kadar Witcher 3 yapsanız yeterli oynarken ama ayarları maksimuma alın ki işlemci limitine girmesin 1050p'de. 6500 ile çok sıkıntı olmaz heralde. Aslında süre de çok şart değil GPU'nun %99 çalıştığı bir sahnede bırakıp maksimum sıcaklığı da ölçebilirsiniz. MSI Afterburner kullanabilirsiniz kullanmıyorsanız, oyun içi GPU kullanım, GPU hızları vs. de gösterdiği için yararlı program.
    350d'de yan fan yok, altta da fanınız yok. Genişlik olarak iyi ama doğrudan karta gelen bir hava olmadığı için ortalama bir kasa soğutmanız var olarak alabiliriz. Stok haliyle mininin kaç derecede çalışacağını ben de merak ediyorum açıkcası. Forumda gereksiz bir tek fan düşmanlığı var. Açıkcası zaten OC potansiyeli olmayan bu kartlara devasa soğutmalara o kadar fiyat farkı vermeyi mantıklı bulmuyorum. Zotac Mini 1060 arasındaki en alt seviye soğutma. EVGA SC'nin özel soğutma bloğu var tek fanlı olsa da. Keza MSI 1060 GT çift fanlı ve Zotac Mini ile aynı satış fiyatında (Şu an pek bulunmuyor, hepsiburadada 1080TL'te satıldı birkaç hafta önce).
    Genel olarak araştırdığım kadarıyla sizin şartlarınızda oyun içi maksimum tahminimce 75C kadar görmesi lazım kartın kendi fan hızları ve saat hızlarıyla. Bu civarda kalırsa kartta bir sıkıntı olmadığını da söylebiliriz.

• adilazimdegilx kullanıcısına yanıt
    tek fan düşmanlığı fln yok tek fanla overclock yapılabilir denmesine karşıyım yoksa adamlar boşa mı 3fanlı modeli yapıyor 120watt ısı üretimini tek fan anca karşılar buna 150watt tdpye kadar çıkarırsan ekran yanıt vermeyi keser ekran kararır kurtaramazsa yanar
  • quote:

"Kartı alalı bayağı oldu. Ağır bir oyun oynamadım fakat kart benim SG13de (ki kasada hiç fan yok, sıfır) overclocklu ve stok fanlı g4400 işlemcinin yanında 2000+ mhzleri çok rahat görüyor. Sıvı soğutma alınca 2100+ çok rahat görecek sanırım boostla. 65 derece sıcaklıktan yukarısını da görmedim, gerçi wow 2k da %45 ancak yüklenebiliyor karta. "

e zaten ağır oyun oynamazsan ısınıp ısınmadığınıda anlayamazsın

https://forum.donanimhaber.com/m_119666872/tm.htm

adam ne kadar kısa aralıkta yük testine sokmuş bakarsan ona rağmen fanlar %65 kart 78derece tek fan anca kendine yetiyor kartın diyebilirim 3fanlı versiyonunada gtx1070 alınabilir evet gayet mantıklı bir hareket olur ancak o kadar para yoksada kötü sayılmaz yani ek fan için 100tl fiyat farkına değebilir

BF1 betada ses yoktu. Isınmadı da. Bu çip çok az güç çekiyor. Abartı bir fana ihtiyacı yok.

• Overclockmanyağı kullanıcısına yanıt
    Hızaşırtma için soruyorsanız evet, boşa aslında. Tek fanlı EVGA SC modeliyle de 2-3 fanlı modellerle tamamen aynı saat hızlarına çıkarsınız ve stabil de kalırsanız. 80 derece görüyor olması ne stabilitesini bozuyor ne de saat hızlarını düşüyor. 1060'lar OC'nin soğutma ile bir alakası yok. Kartı sınırlayan GPU'nun kalitesi, o da şans işi. Hemen hemen bütün 1060'lar 2050Mhz görebiliyor. Şanslı olanlar 2114, 2139Mhz+ görebiliyor. O kartların üzerine su soğutma da taksanız 2200+ göremezsiniz mesela. Sorun soğutma değil, bütün 10xx serisinde kartlar 2100Mhz'lerde nividanın kendi limitine takılıyorlar. Kartlar 92 dereceye kadar hız düşürmüyor zaten. Dolayısıyla soğutma problem değil.
    O fanların mantığı kartı serin ve sessiz çalıştırmak. Performans için özel soğutmalı 1060 alınmaz. Kasa soğutmanız iyiyse (en azından yan kapakta veya altta karta üfleyen fan varsa) tek fanlı modellerle de 80 dereceyi geçmeden 2050-2100Mhz, artık ne kadar görürse kartınız günlük kullanırsınız. Fan sesini duyarsınız biraz en fazla (%70 civarı yeterli olur tahminimce).

Hatta direkt resim atayım. Bu kart 2200Mhz görmüş maksimum. Ne hava ne de su ile. Direkt sıvı nitrojen ile soğutmuş adam bir de. Şu an hwbot.org sitesindeki en hızlı GTX 1060. Muhtemelen dünyadaki en hızlı 1060 aynı zamanda. Bu kartların şu anki limiti bu kadar, üstü yok. Dolayısıyla "hızaşırtma" için özel soğutucuya 100-150 lira para vermek çok da mantıklı değil. F/P olması gereken bir kartta o 100 lira çok fark eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 27 Eylül 2016; 22:22:09 >

• Şuan işteyim test ler işten gelince gelecek. Yanlız şunu diyim.. 200-300 fazlasi olmayan için bu modeller uygundur..

• adilazimdegilx kullanıcısına yanıt
    http://www.3dmark.com/fs/9812437

7280 puan rx470

http://www.3dmark.com/fs/10134695

rx480 7144puan

3dmark nasıl bir test mantığına sahip bende anlamadım şuanda rx470 daha iyi o zaman rx480den :D
  • Overclockmanyağı kullanıcısına yanıt
    Konu 3D Mark değil ya, o olay saat hızları ile alakalıdır muhtemelen. 3D Mark'ın kendisi saat hızlarını her zaman doğru ölçemiyor. HWbotta 1700Mhz RX470 7400 puan almış, 1675Mhz RX480 8150 almış (grafik puanı). En yüksek skorlar bunlar. Ama 3D Mark'a bakarak kart kıyaslanmaz yani oyun performansı açısından.
  • Konu sahıbı arkadas bır yorumun cok hosuma gıttı
    Anakartın nıcın mıdı oldugu ekran kartının nıcın mıdı oldugu anlasıldı o yorumun sayesınde
    Orjınal oyun kullanmaktan

Saka bı yana helal olsun valla burdakı cogu kısı gıbı herseyı kopya kullanıp 1070 alacagıma herseyım orjınal olur 1060 kullanırım
    Cogu kısının steam ve orıgınde oyunların esamesı okunuyor ama sıstemlerı gor i7 ve 1070den asagı kullanan yok.

Neyse bu konuyu actıgın ıyı olmus bende bu karttan dusunuyorum kaca aldın nereden aldın acaba?
  • WARTIME kullanıcısına yanıt
    Selamlar karti sinerjiden aldim. Kartta herhangibir cw yok. 1050 lira gibi bir fiyata aldim yetiyormu yetiyor.. ihtiyaca gore ileride zaten kart degistirecegim icin yoksa cogu seyden kisip 1070 alinabilirdi

• diğer marka 2fan 60-65° zotac mini 70-85° oluyor zotac alcam da 85 derece çok değil mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.