Şimdi Ara

★ ZTE Axon 7 Kullanıcıları DH Ana Konu ★ (279. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.718
Cevap
41
Favori
251.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 277278279280281
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ayarlar\Featured\Gesture&motion\Avuç içi reddetme modu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyw. Dostum sağol bugün mafetti beni ne modmuş

• Beyler şimdi Axon 7'ye kıyasla hoparlör ve ses çıkışı ve kamera olarak eşdeğer veya daha üstün bir model var mıdır sizce? Bazı modeller tek hoparlör olup özel ses çipleri ve Dolby, DTS gibi yazılımlar barındırıyor, bazıları da stereo ve çift hoparlöre sahip olup kendine özel ses çipleri ve yazılımları yok. Örnek vermek gerekirse LG V30+ ve Galaxy S9 mesela. Lg G7 var bir de ama IPS ekran olduğu için AMOLED den sonra üzer diye düşündüğüm için LG G7 içime sinmiyor. Sizin öneriniz nedir?

• Beyler bir sorum olacak,

Telefonla arandığımda telefonun ekranı aydınlanmıyor, simsiyah. Sadece güç tuşuna basınca ekrandaki aramayı görebiliyorum. Ayarını bulamadım (inşallah ayarı vardır) Son sürümdeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratdogan456

daha önce de kameradaki titreşim sorunu ile vermiştim, sorunsuz almıştım ürünü. telefondan soğurken tekrar sevmeye başladım.
    Ne kadar sürede tamir edilip teslim edildi.

• quote:

Orijinalden alıntı: panorama_ömer16

Beyler şimdi Axon 7'ye kıyasla hoparlör ve ses çıkışı ve kamera olarak eşdeğer veya daha üstün bir model var mıdır sizce? Bazı modeller tek hoparlör olup özel ses çipleri ve Dolby, DTS gibi yazılımlar barındırıyor, bazıları da stereo ve çift hoparlöre sahip olup kendine özel ses çipleri ve yazılımları yok. Örnek vermek gerekirse LG V30+ ve Galaxy S9 mesela. Lg G7 var bir de ama IPS ekran olduğu için AMOLED den sonra üzer diye düşündüğüm için LG G7 içime sinmiyor. Sizin öneriniz nedir?
    Benim ZTE düşüp iç cam kırılınca ve 1088 lira istedikleri için yaptırtamadım ilerde yaptırtırım diye Asus Zenfone 5Z aldım. İşlemci SD 845 cihaz uçuyor. Batarya 3300 ama 48 sa beklemeye 5 sa 22 dk ekran aldım ve batarya hala %11 de idi.

ZTE Axon 7 den tek dez avantajı var kulaklık ses düzeyi düşük. Axon 7 yi bu konuda özlüyorum ama lakin Dış Alan modu özelliği ile çağrı geldiğinde hoparlör ses çıkış gücü mükemmel.

Tavsiye ederim

• maximilanos kullanıcısına yanıt
    Müzik keyfini kaçıracak kadar düşük mü seviyesi? Yazılımla veya farklı uygulamalar ile bu sorun giderilemez mi? Ayrıca 5z'nin IPS ekranını Axon 7'den sonra nasıl buldun? Amoled kadar iyi mi? Ben de Axon 7' den ekran, kamera, ses ve performans olarak çok memnunum ama Oreo güncellemesinden sonra pilin hızlı boşalması, wifi kopması ve takılmalar oluşması beni başka telefonlara yönelmeye itti. Ancak hangi telefona baksam ya arka-ön kamerasında eksiklik var, ya ekranı IPS, ya da sesi iyi değil. Yani Axon 7'yi aratmayan bir HTC 10 vardı o da sadece n11 de var ve 2000 tl ye satıyorlar. Peki Zenfone 5z nin kulaklık sesi performansı veya kalitesi Axon 7'ye göre kötü mü veya illa telefonlarda "ESS, AKM" gibi özel ses çipleri mi olmak zorunda.

• quote:

Müzik keyfini kaçıracak kadar düşük mü seviyesi? Yazılımla veya farklı uygulamalar ile bu sorun giderilemez mi? Ayrıca 5z'nin IPS ekranını Axon 7'den sonra nasıl buldun? Amoled kadar iyi mi? Ben de Axon 7' den ekran, kamera, ses ve performans olarak çok memnunum ama Oreo güncellemesinden sonra pilin hızlı boşalması, wifi kopması ve takılmalar oluşması beni başka telefonlara yönelmeye itti. Ancak hangi telefona baksam ya arka-ön kamerasında eksiklik var, ya ekranı IPS, ya da sesi iyi değil. Yani Axon 7'yi aratmayan bir HTC 10 vardı o da sadece n11 de var ve 2000 tl ye satıyorlar. Peki Zenfone 5z nin kulaklık sesi performansı veya kalitesi Axon 7'ye göre kötü mü veya illa telefonlarda "ESS, AKM" gibi özel ses çipleri mi olmak zorunda.
    Kulaklık kalitesi kesinlikle kötü değil. Fakat kulağımız kaliteye 2 yıldır kullanıp alıştığı için fark hissediliyor. Örneğin Axon 7 yi arabaya bağladığım zaman dolby sayesinde muazzam ses kalitesi veriyordu fakat 5Z de öyle değil. Fakat yeterli müzik kalitesi alabiliyorsun.

ZTE nin ekranını ne yazık ki LG G4 den sonra beğenmemiştim. İkisi de 2K idi ama G4 IPS idi ve ondan ZTE ye geçince renkler özellikle arka planda koyduğum duvar kağıtlarındaki matlıklık vs Axon 7 de en soğuk kalan tarafı o olmuştu. Fakat 5Z de ekran maşallah çok başarılı. Vatan Bilgisayarda telefonu inceleme şansın varsa incele ekran olarak mükemmel. 2K lı ZTE den daha başarılı. Panel farkı var sanırım. ZTE deki ekran paneli 2K ya yakışır değildi bence. G4 de 2K olunca fark ediliyordu.

5Z de kamera başarılı. Özellikle yapay zeka sayesinde mükemmel fotolar elde ediliyor. 5Z de birde şu var. Süper çözünürlük özelliğini açınca 49 MP e geçiyor kamera ve 12 MP e göre çok daha detaylı ve daha kaliteli foto çekiyorsun ki ZTE Axon 7 ye göre çok fazla fark var kalite olarak.

5Z de Çğarılarda Dış Alan modu kapalı hoparlör daha kalın ve tok ses ama kısık ses verirken Dış alan modu açık hoparlör daha tiz ve kaliteden ödün vermeden çok daha yüksek ses çıkartıyor ki ZTE den daha kaliteli daha başarılı.

Ben Axon 7 den geçiş yaptığım için söyleyebilirim ki kulaklık ses kalitesi dışında Axon 7 yi aramıyorum tam tersi batarya kamera hız hoparlör sesi ekran olarak 5Z den memnunum. Rabbim inşallah 3 - 4 sene gönül rahatlığı ile kullanmamı nasip eyler.

İnşallah güle güle kullanın. Peki G4 ün ekranını Axon 7'den nasıl güzel buldunuz? Amoled daha iyi görünmesi gerekir.

• quote:

İnşallah güle güle kullanın. Peki G4 ün ekranını Axon 7'den nasıl güzel buldunuz? Amoled daha iyi görünmesi gerekir.
    Teşekkür ederim.

ZTE Axon 7 nin ekranından ötürü panelden sanırım sevemedim.

Asus 2K olmamasına rağmen daha güzel.

IPS ekranlar siyah renkleri Amoled kadar iyi vermiyor. Acaba IPS ekranlar bu konuda Amoled'e yaklaşmış mıdır hiç bilmiyorum ve telefon ekranlarının yenilikleri hakkında hiçbir fikrim yok. Mesela film izlerken karanlık sahneler AMOLED ekranlarda daha güzel görünür bu konularda 5z iyiyse gerçekten şahane bir telefondur. Gerçi Axon 7'nin Amoled ekranı Samsung modellerin ekranlarıyla aynı mı değil mi o da ayrı konu. Ben Galaxy J7 Prime'in IPS ekranından sonra Axon 7'nin Amoled ekranı muhteşem göründü. Zenfone 5z ye geçince tam tersi bir durum olmaz umarım, Ferrariden inip Mitsubishi ye binmek gibi olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panorama_ömer16 -- 17 Mart 2019; 16:14:4 >
  • @sadelipoğaça aynı sorun bende de var biri aradığı zaman ekran simsiyah sadece bildirim çubuğuyla görebiliyorum ikidir yapıyor yazılımsal sanırım inş. Düzeltilir

• quote:

IPS ekranlar siyah renkleri Amoled kadar iyi vermiyor. Acaba IPS ekranlar bu konuda Amoled'e yaklaşmış mıdır hiç bilmiyorum ve telefon ekranlarının yenilikleri hakkında hiçbir fikrim yok. Mesela film izlerken karanlık sahneler AMOLED ekranlarda daha güzel görünür bu konularda 5z iyiyse gerçekten şahane bir telefondur. Gerçi Axon 7'nin Amoled ekranı Samsung modellerin ekranlarıyla aynı mı değil mi o da ayrı konu. Ben Galaxy J7 Prime'in IPS ekranından sonra Axon 7'nin Amoled ekranı muhteşem göründü. Zenfone 5z ye geçince tam tersi bir durum olmaz umarım, Ferrariden inip Mitsubishi ye binmek gibi olmasın.
    Ekran göreceli olabilir. Almadan önce mutlaka ekrana bak. Film ya da video izle öyle al. Pişman olmaktansa önlem almanda fayda var.

• Son sürümde sol üstte numaralar çıktı sizde de varmı sadece bende mi var

• panorama_ömer16 P kullanıcısına yanıt
    10 gün kadar sürdü işlemler.
  • quote:

10 gün kadar sürdü işlemler.
    Ne problemi vardı cihazın? Ben pil ve hoparlör için vereceğim. Acaba fazla sürer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panorama_ömer16 -- 19 Mart 2019; 18:57:34 >
    Ben de Aynı problemler ile verdim. belirttiğim sürede bitmiş oldu işlemler.
  • quote:

Ben de Aynı problemler ile verdim. belirttiğim sürede bitmiş oldu işlemler.
    Peki herhangi bir ücret istediler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panorama_ömer16 -- 20 Mart 2019; 16:30:4 >
    garanti kapsamında oldu herşey.
  • iyi günler arkadaşlar, hala telefonu almayı düşünenler için birkaç şeyden bahsetmek istiyorum.telefonu alalı 2 yıl oldu ve çokda üzmedi beni 1600tl'nin hakkını veren bir telefon. fakat zaman geçtikçe canımı sıkan bazı sıkıntılar yarattı hatta bazen keşke bikaç kuruş fazlaya daha bilindik bi marka ve model telefon alsaydım diye düşüdürdü ama tekrar söylüyorum 1600tl için verilen paranın hakkını tamamen veriyor.

gelelim yaşadığım sıkıntılara, çok sık olmasada kamera uygulaması açıkken ekrandan yukardan aşağı veya tamtersi şeklinde belli belirsiz dalgalanmalar geçiyor. ayrıca birkaç kere video çekerken ois sapıttı ve görüntüyü sanki çılgınca telefonu sallıyormuşum gibi bozdu.

ikinci olarak konu batarya. ilk aldığım zamanlar 4-4.5 saat ekran açık süresi alıyordum ve bu süre zarfında pubg vb tarzı oyunlar ve sosyal medyada geçiriyordum zamanımı, şimdi aynı kullanımla 2 saati görürsem şükrediyorum genelde 1sa30dk veya 1sa45dk civarında ekran açık süresi alıyorum.

üçüncü olarak şarj seviyesi %20 altına düştüğünde işlemci ve telefon resmen darboğaza düşüyor belirgin şekilde oyunlarda ve sosyal medya uygulamalarında kasmalar, klavyenin geç açılması gibi sıkıntılar oluyor. telefonu şarja bağlayınca bu sıkıntılar geçiyor.

son olarak ekranın ortasında klavyeden kaynaklı yatay şerit şeklinde amoled yanığı oluştu. belli belirsiz ama özellikle beyaza yakın açık renkli uygulama fotoğraf vs gibi şeylerde kendini çok rahat belli ediyor.

uzun bir yazı oldu ama hem başıma gelen sorunları paylaşmak istedim hemde eğer telefonu almayı düşünenler olursa onların sıkıntıları neler olabilir yazmak istedim. ekimde 2 yıllık garantim bitiyor, muhtemelen nisan ayı içinde saydığım problemlerden dolayı garantiye yollayacağım umarım bi 2yıl daha sorunsuz kullanacağım cihaz haline gelir. kamera ve batarya sorunlarını garanti ile çözen arkadaşlar var ama amoled yanığı konusunda nasıl bir çözüm sunacak garanti pek bi bilgim yok, başına gelip ekran değişimi sağlayan varsa tecrübelerini duymak isterim :)

• 
Sayfa: önceki 277278279280281
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.