Şimdi Ara

ZTE Grand X Ön İnceleme (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
3
Favori
29.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • radyo için bir custom rom olduğu ve yüklenince radyonun aktif olduğu şeklinde yabancı sitelerde bilgi vardı. Root etmek gerekiyor ve açıkcası bu telefona pek güvenim kalmadı. Sürekli kilitlenen bi cihaz rootlayınca hepten cozutacak diye korkuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 16trali

radyo için bir custom rom olduğu ve yüklenince radyonun aktif olduğu şeklinde yabancı sitelerde bilgi vardı. Root etmek gerekiyor ve açıkcası bu telefona pek güvenim kalmadı. Sürekli kilitlenen bi cihaz rootlayınca hepten cozutacak diye korkuyorum.

ayarlar>geliştirici seçenekleri
    gpu oluşturmayı zorla
    pencere animasyonu ölçeği>kapalı
    geçiş animasyonu ölçeği>kapalı
    restart yap açıldıktan sonra
    arka plan işlem sınırı>en çok 4 işlem yap eski hızıyla kıyasla gözle görülür bir değişme olmalı.
  • ZTE GRAND X bende aldım maselef KONUŞURKEN karşı tarafa ses az gidiyor çıldırcam. telefonu kırasım geliyor...:)

build.prop ile halletmeye çalıştım ama olmadı konuşurken karşı tarafa ses az gitme sorunu çözen varmı acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muspeh06 -- 25 Mart 2014; 13:46:30 >
  • muspeh06 M kullanıcısına yanıt
    değişim iste
  • quote:

Orijinalden alıntı: muspeh06

ZTE GRAND X bende aldım maselef KONUŞURKEN karşı tarafa ses az gidiyor çıldırcam. telefonu kırasım geliyor...:)

build.prop ile halletmeye çalıştım ama olmadı konuşurken karşı tarafa ses az gitme sorunu çözen varmı acaba

eğer telefondan kurtulmak isteyen varsa durmasın hb ye göndersin bence benim telefon hard brick olduğu için göndermiştim yaklaşık bir ay yedek parça bekledi ve mecburen parayı hemen iade ettiler. şu anda hiçbiryerde satışta değil sanırsam, dolayısıyla ellerinde telefon da yedek parça da yoktur. sizin ki yazılımsal bir sorun olabileceği için durum ne olur bilmiyorum ama büyük ihtimalle inşallah iade çıkar. telefon gerçekten iyiydi tasarımı, sağlamlığı, ekranı, donanımı falan...ancak gerçekten yazılımsal hataları çok fazlaydı, şarjı dramatik bir şekilde içiyordu resmen, dokunmatik hassasiyeti berbattı (build.prop da pek işe yaramadı). KVK sağolsun hiçbir yazılımsal iyileştirme yaptırmadan fason ürettirip ithal etmiş güncelleme de hak getire...yazık oldu telefona.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: HünkarBeğendi

quote:

Orijinalden alıntı: muspeh06

ZTE GRAND X bende aldım maselef KONUŞURKEN karşı tarafa ses az gidiyor çıldırcam. telefonu kırasım geliyor...:)

eğer telefondan kurtulmak isteyen varsa durmasın hb ye göndersin bence benim telefon hard brick olduğu için göndermiştim yaklaşık bir ay yedek parça bekledi ve mecburen parayı hemen iade ettiler. şu anda hiçbiryerde satışta değil sanırsam, dolayısıyla ellerinde telefon da yedek parça da yoktur. sizin ki yazılımsal bir sorun olabileceği için durum ne olur bilmiyorum ama büyük ihtimalle inşallah iade çıkar. telefon gerçekten iyiydi tasarımı, sağlamlığı, ekranı, donanımı falan...ancak gerçekten yazılımsal hataları çok fazlaydı, şarjı dramatik bir şekilde içiyordu resmen, dokunmatik hassasiyeti berbattı (build.prop da pek işe yaramadı). KVK sağolsun hiçbir yazılımsal iyileştirme yaptırmadan fason ürettirip ithal etmiş güncelleme de hak getire...yazık oldu telefona.

kardeş dediğin doğru telefonu iyi kurcalamıştım telefon rootlanınca hızlanıyor fakat ben fazla kurcaladım garantiye gitti geldi düzeldi fakat şimdide telefonu root edemiyorum yardımcı olabilirmisiniz ?

• kardeş bende root bulamadım nereden buldun link verebilirmisin:))
  • şu konudan yararlanabilirsiniz:

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=85617989&p=1

quote:

@FalloutNV

1-Ben Hepsiburada'dan aldım koşulsuz iade şansı olduğu için hızlı al da bu varmı bilmiyorum.
    2-Ses video kaydında çok net ama ses kaydedicide kalite düşüyor kayıt formatı ile alakalı bir durum marketten farklı ses kaydedici programlar kullanılabilir diye düşünüyorum ama videoda ses sorunu yok çok net.
    3-Evet ücretsiz olarak saydığınız programlarla navigasyon kullanabilirsiniz gps i uzunca deneme fırsatım olmadı ama bağlanıp bulma hızı çok iyi bulunduğunuz yeri doğru bir şekilde gösteriyor.
    4-Orjinal romda dokunmatik fazla hassas değil mesela hızlı bir şekilde yazarken klavyede harfe bastığımı gösteren baloncuk çıkmasına rağmen yazdıklarım içinde bazı harfler eksik oluyordu ama linkini verdiğim rom ile bu sorun ortadan kalktı zaten rom sayfasında özellikle belirtilmiş dokunmatik ekran hassasiyetinin arttırıldığı, garanti durumu ise root için bir unroot aracı mevcut ama recovery menüsü için henüz bir bilgim yok birşeyler bulursam yazarım.

ROM işine başlamadan önce ES File Explorer gibi bir dosya yöneticisiyle cihazın ana dizinindeki mnt klasörünün içinde bulunan modem klasörünü yedeklemeyi unutmayın imei ile alakalı bir soruna karşı ayrıca romları yüklerken sim kartı çıkarmanızı öneririm.
    V3 rom sim kart takılıyken yüklenince bende imei sıfırlanıyor yedek olduğu için geri yükleyebildim ben siz buna dikkat edin.

Rom yüklemek için önce buradaki araçla root yapıyoruzhttp://uploaded.net/file/d2w6dl7r
    Telefonu bilgisayara bağlayıp ayarlar geliştirici seçenekleri bölümünden usb hata ayıklamayı etkinleştiriyoz indirilen dosyadaki RunMe.bat dosyasını çalıştırıyoruz 1 e basıp enter a basıyoruz telefon ekranında yedekleme uyarısı çıkıyor yedekle diyoruz bitince bilgisayardaki bölümde yeniden enter ile ilerliyoruz busefer yine telefondan yedeği geri yükleyi seçiyoruz daha sonra telefon rootlanmış olarak yeniden başlayacaktır.

Sonra buradaki dosyayı indiriyoruzhttp://www11.zippyshare.com/v/2940038/file.html
    Aslında bu programlada 1. seçenek ile root yapılabiliyor ama bununla yapmadığım için adımları bilmiyorum bu programla recovery yükliycez bunun için recovery.bat dosyasını açıyoruz 2 ye basıp enter tuşuna basıyoruz telefonda bir pencere çıkacak izin ver diyoruz telefon yeniden başlayabilir bu işlemlerden sonra recovery yüklenmiş oluyor daha sonra buradanhttp://www.modaco.com/t...d-v3-ota-updated-10-27/ V3 romu indirip zip halinde sd karta atıyoruz buradan sonra ister marketten rebooter programını indirin isterseniz telefonu bilgisayara bağlayıp recovery yüklediğimiz programı açıp 3 e basıp enter tuşuna basın ve recovery menüsüne giriş yapın marketteki programın yapımcısı smartux bunuda ekliyim bilgi olarak program üzerinden recoveryi seçerseniz telefon yeniden başlayıp recovery menüsünde açılır bu menüde önce ses kısma tuşu ile aşağı inip telefonu kapatma tuşu ilede wipe cache ile wipe data seçeneklerini uygulayın seçtikten sonra ses kısma ile aşağı inerek yes seçeneğini telefonu kapatma tuşu ile seçeceksiniz bu işlemden sonra install zip from sdcard seçeneğini seçip choose zip from sdcard deyin ve V3 romun zip dosyasını seçin yükleme bitince reebot system now ile telefonu yeniden başlatın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HünkarBeğendi -- 3 Nisan 2014; 18:25:27 >

• quote:

şu konudan yararlanabilirsiniz:

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=85617989&p=1

quote:

@FalloutNV

1-Ben Hepsiburada'dan aldım koşulsuz iade şansı olduğu için hızlı al da bu varmı bilmiyorum.
    2-Ses video kaydında çok net ama ses kaydedicide kalite düşüyor kayıt formatı ile alakalı bir durum marketten farklı ses kaydedici programlar kullanılabilir diye düşünüyorum ama videoda ses sorunu yok çok net.
    3-Evet ücretsiz olarak saydığınız programlarla navigasyon kullanabilirsiniz gps i uzunca deneme fırsatım olmadı ama bağlanıp bulma hızı çok iyi bulunduğunuz yeri doğru bir şekilde gösteriyor.
    4-Orjinal romda dokunmatik fazla hassas değil mesela hızlı bir şekilde yazarken klavyede harfe bastığımı gösteren baloncuk çıkmasına rağmen yazdıklarım içinde bazı harfler eksik oluyordu ama linkini verdiğim rom ile bu sorun ortadan kalktı zaten rom sayfasında özellikle belirtilmiş dokunmatik ekran hassasiyetinin arttırıldığı, garanti durumu ise root için bir unroot aracı mevcut ama recovery menüsü için henüz bir bilgim yok birşeyler bulursam yazarım.

ROM işine başlamadan önce ES File Explorer gibi bir dosya yöneticisiyle cihazın ana dizinindeki mnt klasörünün içinde bulunan modem klasörünü yedeklemeyi unutmayın imei ile alakalı bir soruna karşı ayrıca romları yüklerken sim kartı çıkarmanızı öneririm.
    V3 rom sim kart takılıyken yüklenince bende imei sıfırlanıyor yedek olduğu için geri yükleyebildim ben siz buna dikkat edin.

Rom yüklemek için önce buradaki araçla root yapıyoruzhttp://uploaded.net/file/d2w6dl7r
    Telefonu bilgisayara bağlayıp ayarlar geliştirici seçenekleri bölümünden usb hata ayıklamayı etkinleştiriyoz indirilen dosyadaki RunMe.bat dosyasını çalıştırıyoruz 1 e basıp enter a basıyoruz telefon ekranında yedekleme uyarısı çıkıyor yedekle diyoruz bitince bilgisayardaki bölümde yeniden enter ile ilerliyoruz busefer yine telefondan yedeği geri yükleyi seçiyoruz daha sonra telefon rootlanmış olarak yeniden başlayacaktır.

Sonra buradaki dosyayı indiriyoruzhttp://www11.zippyshare.com/v/2940038/file.html
    Aslında bu programlada 1. seçenek ile root yapılabiliyor ama bununla yapmadığım için adımları bilmiyorum bu programla recovery yükliycez bunun için recovery.bat dosyasını açıyoruz 2 ye basıp enter tuşuna basıyoruz telefonda bir pencere çıkacak izin ver diyoruz telefon yeniden başlayabilir bu işlemlerden sonra recovery yüklenmiş oluyor daha sonra buradanhttp://www.modaco.com/t...d-v3-ota-updated-10-27/ V3 romu indirip zip halinde sd karta atıyoruz buradan sonra ister marketten rebooter programını indirin isterseniz telefonu bilgisayara bağlayıp recovery yüklediğimiz programı açıp 3 e basıp enter tuşuna basın ve recovery menüsüne giriş yapın marketteki programın yapımcısı smartux bunuda ekliyim bilgi olarak program üzerinden recoveryi seçerseniz telefon yeniden başlayıp recovery menüsünde açılır bu menüde önce ses kısma tuşu ile aşağı inip telefonu kapatma tuşu ilede wipe cache ile wipe data seçeneklerini uygulayın seçtikten sonra ses kısma ile aşağı inerek yes seçeneğini telefonu kapatma tuşu ile seçeceksiniz bu işlemden sonra install zip from sdcard seçeneğini seçip choose zip from sdcard deyin ve V3 romun zip dosyasını seçin yükleme bitince reebot system now ile telefonu yeniden başlatın.

çok çok çok teşekkürler yaptım oldu çok sevindim çok saolun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CodeineLife -- 3 Nisan 2014; 19:00:52 >

• asıl teşekkürü @FalloutNV ye edin bence, onun paylaşımları hepsi. kolay gelsin...

• quote:

asıl teşekkürü @FalloutNV ye edin bence, onun paylaşımları hepsi. kolay gelsin...

sizede teşekkür ederim @FalloutNV arkadaşada teşekkür ederim
    bir sorum var sorun olmassa bu cihazı 1 gb ram yapmak filan varmış o nasıl oluyor bilginiz varmı ?
  • telefona yeni room yükledim hızlandı. konuşma sesi yükseldi ve kilitlenme olayı ortadan kalktı.. şimdilik idare ediyor bakalım :)))
  • Bir kaç hafta önce Hepsiburada'dan ben de sipariş verdim bir tane ama stokta kalmadığı için sipariş iptal edildi. Yorumları okudum da iyi ki de iptal edilmiş 150 lira daha verip 1 GB Ram'li Sony Xperia M aldım, kafam rahat

Bu arada telefonu sipariş verirken cüzdanlı kılıf da almıştım, faturayı çöpe attığım iade edemedim. İhtiyacı olan varsa ucuza satıyorum.
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-aksesuar-zte-grand-x-cuzdanli-deri-kilif-ucretsiz-kargo-158281041/detay/

• kılıfı alabilirim hangi ildesin kardeş...
    Hangi roomu ve nasıl yüklediniz anlatabilir misiniz?
    Geç yazıyorum kusura bakma. İlanda yazıyor ama yine de söyliyim Kocaeli'ndeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73AA1C2A2 -- 10 Mayıs 2014; 0:00:56 >
  • Telefon Dün aynı şekilde Bendede kapandı.Telefonu alalı 4 ay oldu ve ilk ayında ekranın küçük bi çatlak oldu daha sonra herhangi bir skıntı olmadan kullanıyordum.bataryası bana yetmedigi için çinden ikinci bir batarya satın aldım.ikisini birlikte güzelce 1 hafta kullanırken dün bir bataryayı cıkarıp digerini taktım ve telefon acılmadı.iki bataryayı da denedim acılmadı.servise götürüdüm ekran da catlak var garanti dışı dedi.halbuki düştügü için bişey olmadı aylar önce olan bişeydi o.Ekran sizde kalsın yazılımsal bakın dedim 40 tl alırız dediler.yokmu bana yardım edebilcek ? sarja taktıgımda hiç bir hareketlilik yok hiç bir şekilde acılmıyor.Usb ile bilgisayara bagladım power tusuna basılı tutunca sadece (donanımı güvenle kaldır bölümünde apx adlı bi simge ) geliyor ekrana.bi daha basılı tutunca kayboluyor.Lütfen yardım edin telefonu kendi paramla zar zor ucuz bişey aldım şimdi ne hallere düştüm :(

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.