Şimdi Ara

ZTE H267A Superonline Firmware (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
9
Favori
43.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bu sorun bendede var misafir ağı kurmak istiyorum, bilgisayarda birşey indirince diğer cihazları sömürüyor. var mı bir yöntemi?

• modem sorunlu değil gibi, evden çıkıyorum asansör önündeyim hala full çekiyor.. hız konusunda ise 100 mbit görüyorum, ama ethernet üzerinden tabi, wireless de en fazla 80..

vodafone net kullanırken port açmak sorun olmamuştı. superonlien sabit ip diyor tabi.. saçmalık ama.

• Emrah1923 kullanıcısına yanıt

wifi extender bir ürün kullanmaktan başka çare yok. Xiaominin bir modeli var 100 tl civarında bir fiyatı var. ben kullanıyorum mecburi

• _conscript_ kullanıcısına yanıt

Hocam DNS internet servis sağlayıcının ana switchinde değil mi? Buradan modemden değiştirsek ne anlamı var ki? Misal benim FTTH olduğu için switch bizim bina girişinde ondan DNS değiştirmeden biz modemden falan değiştirsek ne anlamı var önemli olan onlar sisteminden değiştirilmesi gerekmiyor mu? Duyduklarım kadarıyla fikir yürütüyorum yanlışım varsa düzeltin.

• tosunkaya kullanıcısına yanıt

Hocam ben bu dediğiniz sorunları 2 yıldır yaşıyorum en az, 12 ay taahhütüm kaldı ama dayanamadım 2. interneti bağlattım, TT Hipernet VDSL 229m mesafe de fiber saha dolabı bana. Bu dediğiniz timeout olma olayını sanırım ben çok aşırı yaşıyorum hala sol fiber internetimde, fakat TT VDSL2 internetimde öyle bir sorun yok.

Yani sol fiber internetimde sayfalar yüklenmiyor takılı kalıyor, youtube da 200mbps internet hızında oto 480p ile oynatıyor, elle değiştirince video kalitesini 1440-2160p yaptığım vakit videolar takılıyor zor yükleniyor resmen. Bu sorunu TT HiperNet internetimde yaşamıyorum youtube direk 4k oynatılıyor oto ayarda takılmadan.

Ben DNS değiştirmeyi düşündüm ama sol fiberin sistemlerinden DNS değiştirmeden modemden veya bilgisayardan DNS değiştirmişiz neye yarar, aynı sorun devam edecektir diye düşünüyorum o yüzden farklı bir isp'ye geçmek lazım diye düşündüm ondan TT bağlattım.

• LGKullanıcısıı324 L kullanıcısına yanıt

Dns bilgisayardan da degisseniz iş görür. Modemin arayüzünde de iş görür. Modemden değiştirirseniz ağa bağlanan tüm cihazlar o dns'i kullanır.

Dns adresinin internet hızıyla bir alakası yoktur, en azindan site yüklendikten sonra. Dns sunuculari hangi ip adresinin hangi domain name e ait olduğu bilgisini içerir sadece. Örneğin siz tarayiciya youtube.com yazdığınızda tarayici youtube.com'un hangi ip adresinde olduğu bilgisini dns'e sorar. Sonra ilgili ip adresine bağlantı kurulur. Dolayısıyla dns'ten kaynaklanacak yavaşlık sadece site yükleme aşamasında karşılaşılabilir. Sonrasinda videonun yavas oynaması, takılması vs. sizin internet erişiminiz ile ilgilidir

Dns adresini değiştirdikten sonra aşağıdaki siteden kontrol edebilirsiniz yaptığınız değişiklik doğru çalışmış mı diye.

www.whatsmydnsserver.com
    What’s My DNS Server? Learn More About Your DNS Server
    https://www.whatsmydnsserver.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _conscript_ -- 9 Ocak 2022; 21:50:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam siteler yüklenmiyor benim yaşadığım sorunlardan biri de bu zaten, hangi siteye girersem gireyim takılı kalıyor öyle yanıt vermiyor, sonra telefonun wifi'nı aç kapa yapıyorum öyle yükleniyor, aynısı kablolu bilgisayarımda da yaşıyorum sayfalar takılı kalıyor.

Valla o problem bende de var bir türlü çözemedim. Wifi bagli cihazlarda arada kapa ac yapmadan dediğin gibi oluyor. Daha doğrusu sadece telefonlarda oluyor. Onun dışında laptop ve kablolu bağlantılarda herhangi bir sorun yaşamıyorum. Hızdan memmunum. Hem home office çalışma hem online oyunda hiç kopma yaşamıyorum.

Cep telefonu mesela whatsap mesajlari gitmiyor, saat işareti kalıyor. Wifi kapa ac yapınca gidiyor mesajlar. Saçma bir durum yıllardır cozemediler

Hocam 12 ay taahhüt kaldı işte sol fiber benim, şuan 2.internetim TT Hipernet 75Mbps 229m mesafe de saha dolabı da, binaya TT FTTH getirtmeyi düşünüyorum, 30 dairelik bir binayız ama işte yönetici vesaire aklımda düşünceler var.

Hızda sıkıntı bende de yok aynen, bazı arkadaşlar bu durumun sol'ün sansür yaptığı için böyle olduğunu savunuyorlar. Bende bu takılma olayı evdeki akıllı cihazlarıma bile etki ediyor, bağlantıları kopuyor 2-3 günde bir, modem kaynaklı da değil onu da denedim ASUS DSL AX82u router/modem aldım ancak değişmedi sonuç.(sol kullanıcı adı şifreyi ele geçirdim tabi öyle yaptım bunu)

• quote:

Orijinalden alıntı: LGKullanıcısıı324

Hocam 12 ay taahhüt kaldı işte sol fiber benim, şuan 2.internetim TT Hipernet 75Mbps 229m mesafe de saha dolabı da, binaya TT FTTH getirtmeyi düşünüyorum, 30 dairelik bir binayız ama işte yönetici vesaire aklımda düşünceler var.

Hızda sıkıntı bende de yok aynen, bazı arkadaşlar bu durumun sol'ün sansür yaptığı için böyle olduğunu savunuyorlar. Bende bu takılma olayı evdeki akıllı cihazlarıma bile etki ediyor, bağlantıları kopuyor 2-3 günde bir, modem kaynaklı da değil onu da denedim ASUS DSL AX82u router/modem aldım ancak değişmedi sonuç.(sol kullanıcı adı şifreyi ele geçirdim tabi öyle yaptım bunu)

SOL ün sahadaki switch/hub cihazında hangi parametreler yüklüyse dns ip nat vs.. evimize de o parametreler geliyor bence. Tvden YouTube açtığımda ön izlemede videolar komple siyah ekran. Arada bağlantı yok ikazı günde bikaç
    Kez çıkıyor. Bazen Mac den internet sitesi açıyorum dönüyorda dönüyor. Yeniliyorum pat diye açılıyor. Bende solün şifresini ele geçirdim. Ama modem alıp veya solün modemi kırıp firmware atıp dns vs ayarları girsem bu dertler biter mi emin değilim açıkçası.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Arkadaşlar merhaba. Millenicom soll altyapı ile 100mgbt abonesi oldum. Kurulum yapıldı. Kurulum için tpe modem verildi ama hiç mennun değilim. Bağlantı arada bir kafaya göre kopuyor. Daha önce kyllandığım zyxel vmg8623-t50b modemim var. Kullanmak istiyorum ama bir türlü beceremedim. Kullanıcı adı ve şifre girdim ışıklar hepsi yeşil ama bağlantı yok. Ayarlar nasıl olmalı.? Yardımcı olursanız sevinirim

• efsun_d E kullanıcısına yanıt

Birde o taktığın modemde Vlan id kısmı var ise 35 değerini girmen gerekiyor bildiğim kadarıyla.

Zte h267A'da, SOL fiber için Vlan 35 olmuyor sanırım. 0 olarak kullanıyordum, bir kaç konuda sizin gibi Vlan id 35 olarak yazanları gördüm, denedim, hiç bir şekilde internet bağlantısı kurulmadı.

Bu konuyu netleştirebilecek arkadaşımız var mıdır? o2 firmware yüklü.

• Pardon hocam dikkatsizlik yapmışım konu superonline internetiymiş, ben Türk Telekom diye öyle yazmıştım, kusura bakmayın. Ama Superonline da da bir değer vardı hatta bir yerlerde okumuştum ama şimdi hatırlayamıyorum, ASUS modemlerde kurulum ekranında her sağlayıcı için önerilen bir değerde vardı ama hatırlayamadım şuan maalesef.

merhaba h267a modem superonline firmware var ve 30 cihazla limitlemişler i31. cihaz internete girmiyor ağa bağlanıyor ama net girmiyor modemi rootladım fiber kullanıcı adı ve şifremide ogrendim ama bu limiti kaldıramadaım bir turlu bu o2 de bu limit varmıdır onu yuklesem ve o2 de modem arayüz şifresi nedir acaba kullanı adı :admin şifre:

• levola1 L kullanıcısına yanıt

Arayüz şifresi modemin arkasındaki security şifresi olması lazım. 30 cihaz limitine dair bir konfigürasyon göremedim. yükleyip deneyin hocam, zaten her türlü daha stabil bir yazılım.

• tşekürler yükledim sorun çözüldü

• arkadaşlar bilgisayardan indirme yaparken TV+'ta yayın kesiliyor ve diğer cihazlar çok yavaşlıyor. 100mbps kullanıyorum. 3 telefon ve 1 bilgisayar bağlı. Bunu nasıl çözebilirim. czt11 yüklü. nasıl bir ayar yapmam lazım? (not: ilk sayfadaki ayarları yaptım)

Çok teşekkürler, elinize sağlık. Tüm işlemleri Letgo dan satın almış olduğum aynı model cihazda aynen uyguladım. Internet düzgün çalıştı, ancak zaman senkronizasyon hatası nedeniyle bir türlü TV+ açılmadı.

Ayrıca sabit telefon ayarları ile ilgili nette pek birşey bulamadım. Bir sürü parametre var ve SOL arayüzü ile tamamen alakasız. Bu konuda bilginiz var mı?

SOL root şifresi için de orjinal cihazı resetlemeye çekiniyorum. Zira wan şifresini girdikten sonra TV+ ve sabit telefon ayarları otomatik olarak yüklenecek mi? Superonline çağrı merkezi ile görüşmek nedense beni çok geriyor. Onlara işim düşsün istemiyorum.

• runonur R kullanıcısına yanıt

Tarif ettiğim ayarları birebir yaparsanız tv+ çalışması lazım.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.