Şimdi Ara

ZTE Nubia Z7 Max .: Ana Konu :. Özellikleri - Root - Rom - İmei vs... (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
563
Cevap
6
Favori
19.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ozankardes

Kendi tarayicisi pek iyi degil chrome dene.

kendi tarayicisini kullanmiyorum zaten.maxthon veya dolpin tarayici kullaniyorum.ayni tarayicilarla mtk 6589 lu telefonum bile şakır şakır açıyordu ayni siteleri.bu donanimla bu performans
    şimdilik olmamış.mi3 var eşimde bu bir tık daha önde olmali ama şakır şakır çalışıyor miui.cm 12 yi deneyeceğim.çalışmayan herhangi bir kısım var mı cm12?kumandasi dişinda.hariçten ir remote programi çalışıyor mu?
  • raashed21 kullanıcısına yanıt
    bende ayni romu kullaniyorum fakat whatsappla benzer sorun yaşamadım.başka bir sıkıntı olabilir belki.3g veya wifi ile ikisinde birden aynı sorunla karşılaştın mı?
  • filinta7 kullanıcısına yanıt
    Cm12 nin son surumu sorinsuz.
    Ir remote icin zazarenote 10 numara 5 yildiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Sadece mobil internette bu sorun var wifi de gönderiyor meret :) anlamadım gitti :) benzer sorunu yaşayanlar var z7max ile konudaki enesaydın00 nickli arkadaşta aynı sıkıntıyı yaşıyordu sonra ne yaptı bilmiyorum
  • nubianın kendi kamera uygulamasını çalıştıran var mı? ben çalıştıramadım, uygulama durduruldu hatası veriyor cm lerde
  • Cm rom, bb rom,bu romlar orijinal romdan iyimi, direk 1.62 kursam dilin ingilizce olması dışında ne eksiği var.Orijinal rom nasıl kurucağım ne yapmam gerekiyor,şuan 1.59 bb72_rpc diye bir rom kurulu, anladığım karadarınca en stabil rom muş,eğer Orijinal 1.62 bundan iyi ise orjinale geçiş yapayım diyorum.

• ozankardes kullanıcısına yanıt
    Ben bu tiki kaldırmadım, her uygulamada olmuyor ama bazı uygulamalarda 2 adet kısayol olduğunu gördüm tabi versiyon 1.29 ama sorun edecek bir şey değildi bence.
  • ***Æ*** kullanıcısına yanıt
    İngilizce konusunda sıkıntınız yoksa bence en güzeli stok rom kurmanız olur zira gelen güncellemeleri de otomatik alırsınız.

Stok romu indirin CWM ile kurulum yapın kurulum öncesi ve sonrası 3lü wipe yapmayı unutmayın.http://www.nubia.cn/service.php?sid=5
    Kurulum esnasında soruyor orijinal recovery yüklensin mi diye ona da evet demeyi unutmayın. Sonrasında her şey sıkıntısız olursa sorununuz kalmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozankardes

Playstore ayarlarindan masaustune otomatik kisayol olustur tikini kaldirirsan iki adet ikon cikmaz

arkadaşın dediği gibi yapınca çift simge olayı kalktı.ama bu kezde boş klasör oluşuyor.hemen hemen her uygulama için bir boş klasör oluşuyor.ama 1 gündür durdu.daha çıkmıyor.bence kendi kamerası iyi değil.ben şu an lenovo süper kamera kullanıyorum.çok daha iyi renkler.
    Hangi rom kurulu sizde? lenovo super camerayı çalıştırdığına göre cm değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sènior Farfalla

İngilizce konusunda sıkıntınız yoksa bence en güzeli stok rom kurmanız olur zira gelen güncellemeleri de otomatik alırsınız.

Stok romu indirin CWM ile kurulum yapın kurulum öncesi ve sonrası 3lü wipe yapmayı unutmayın.http://www.nubia.cn/service.php?sid=5
    Kurulum esnasında soruyor orijinal recovery yüklensin mi diye ona da evet demeyi unutmayın. Sonrasında her şey sıkıntısız olursa sorununuz kalmaz.

sizde hangi orjinal rom var güncellemeleri alabiliyormusunuz.
    veya şöyle soruyorum, orjinal romda güncelleme alabilen var mı,
    birde BB72 romlarının hatayla dolu olduğunu söyleyen arkadaşlar daha açık yazarlarsa, fark ettikleri hatalar nedir, diye sanırım daha anlaşılır olur.

Ben kendimden örnek vereyim, orjinal romda çalışma hatası aldığım uygulamalar oldu, BB72 de şu ana kadar uygulama hatası hiç almadım.
    rom kurarken arkadaşlar, önceki işletim sistemini formatlayıp, (wipe) sonra kurarlarsa karşılaştıkları sorunlar ortadan kalkabilir.
    birde TWRP yerine CWM kullanın benim önerim.

Orjinal rom kuracak arkadaşlara bir notum var, root, recovery vb. durumlar gidiyor, en başa dönüyorsunuz.

Son olarak dileyen dilediğini kullanabilir, şahsım adına burada yazdıklarım yanlızca öneridir, kendi tecrübelerimdir.

saygılar.

raashed21 nicki arkadaş senin cihazı hiç fabrika ayarlarına döndürdün mü, benim önerim fabrika ayarlarına döndür ve herşeyi sısıfrdan kur (herhangi bir yedekten kurma, titanium backup dahil, bekli root, recovery yi de yenilemen gerekebilir, çünkü sorunların en başından beri hiç bitmedi.
    acizane önerim.

• quote:

İngilizcem pek yok ama ne zorluğu olabilirki,telefonda kullandığımız şeyler zaten standart,girdiğimiz çıktığımız yerler hep sabit.İngilizce olsa ne olmasa ne diye düşünüyorum şahsen.

• KoLiForM K kullanıcısına yanıt
    Güzel tavsiyelerin için teşekkür ederim, ben cihazı değiştirmeye karar verdim :) uğraşmıyorum onun için :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: raashed21

Güzel tavsiyelerin için teşekkür ederim, ben cihazı değiştirmeye karar verdim :) uğraşmıyorum onun için :)

Değiştirmeniz keyfimidir,yoksa cihazda gördüğünüz bir problem mi var,varsa bizde bilelim.
  • KoLiForM K kullanıcısına yanıt
    Bende 1.29 multi rom var, stok sayılmaz aslında biraz oynanmış, güncelleme geliyor ama kurarken hata alıyorum.
  • quote:

ZTE Nubia Z7 Max
    Root - CWM - TWRP - Rom - İmei - Soft Brick - Hard Brick (Unbrick) vs..
     ZTE Nubia Z7 Max .: Ana Konu :. Özellikleri - Root - Rom - İmei vs...

Root İşlemi

Aşağıdaki 3 farklı programı da kullanabilirsiniz. Ben towel ile yapamadım iroot/vroot kullandım, bilginiz olsun.

Towelroot

iroot / Vroot APK PC

RootGenius

CWM - TWRP İşlemi

\CWM İndir\
    Öncelikle cihazın rootlu olması gerekiyor.
    Driverları kurun, telefonu PC ye tanıtın.
    CWM_NX505J.rar dosyanı PCye indirip çıkarın.
    USB Debugging açık olacak, telefondan açın.
    Telefonu bilgisayara bağlayın USBden
    FlashCWM.bat dosyasını çalıştırın root izni isterse izin verin.
    İşlem tamamdır.

TWRP
    Yakında...

Romlar

Tavsiye Custom Romlar BB72 modlu rom ve CM12 olan rom şimdilik.
    Custom romlar içinhttp://www.needrom.com/category/zte/nubia-z7/

Bu adreste orijinal romlar (stock) yayınlanmakta, unutmayın dil sadece ingilizce ve çince, multi değil.
    http://www.nubia.cn/service.php?sid=5

Aslında çok farklı romlar var şuan ancak hiçbirini deneme fırsatım olmadı, şuan tadını çıkarıyorum.
    Ayrıca birkaç forumda stock romun daha iyi olduğunu belirten yorumlara rastlamıştım.

İmei

İmei konusunda bildiğiniz gibi forumda bu konu hakkında yol gösteren ve yapan arkadaşlarımız var.
    Bunlarla direk irtibata geçebilirsiniz, yapın veya yaptırın size kalmış.

http://forum.donanimhaber.com/m_99497690/f_//tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_97822203/tm.htm

Ayrıca micro77 ve SpeedySturm arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunarım.

Soft Brick Nedir? Nasıl çözülür?

ROM veya başka bir uygulama yüklerken yada silerken olan hatalarda telefon açılmaz.
    Fakat pc tarafından algılanır, şarj olur vs.. kısaca cihazda kısmi olsa da hayat belirtisi vardır.

Çözüm; Nubia_Z7_Max_Multi.zip dosyasını indiriyoruz ve açıyoruz, içerisinde bat uzantılı dosyayı çalıştırıyoruz mavi ekranı gördüğünüzde telefonu PC ye bağlıyorsunuz.
    Tabi öncesinde fastboot moduna alıyoruz, bunun için telefonu kapatıp "volume down (ses kısma) ve power (güç)" tuşlarına basılı tutuyoruz telefon titrediğinde bırakıyoruz,
    ayrıca güncelleme ekranından da fastboot moduna geçiş yapabilirsiniz, şimdi kabloyu takabilirsiniz.
    Telefona yükleme yapılacak ve sonra otomatik resetleyip açılacaktır, işlem bu kadar.
    Sonrasında root, Cwm ve istediğiniz romu yükleyebilirsiniz.
    Soft Brick Rom indir
    Bunu kendim denedim, telefonum geldiğinde 1.38 yüklü idi root konusunda sıkıntı yaşamıştım ve direk bu işlemleri uyguladım.

Hard Brick Nedir? Nasıl çözülür? (Unbrick)

Yapılan işlemler sonucu cihazın hiç bir şekilde tepki vermemesidir. Hiçbir şekilde ne şarj alır ne pc algılar nede kısmen açılır yani hayat belirtisi yoktur ,ölmüştür.

Çözümü; Öncelikle windows başlangıcında F8'e basarak sürücü imza denetimini kapatıyoruz.
    Aşağıdaki linkten indirdiğimiz tüm driver ve ToolStudio programını bilgisayara kuruyoruz. Driverları Telefonu PC ye bağlayınca da kurabilirsiniz.
    Telefonda "volume + (ses açma), volume - (ses kısma) ve power (güç)" tuşlarına (3'üne) birlikte 6-7 saniye kadar basılı tutuyoruz. Telefonu PC ye bağlıyoruz.
    PC de bir sürücü bulma, telefonu tanıma gibi işlemlerin başlaması gerekiyor, sürücüyü manüel olarak da tanıtabilirsiniz Qualcomm CDMA Technologies MSM klasöründen.
    Aygıt yöneticisinden sürücünün doğru yüklendiğini ve COM portunu kontrol ediniz.
    Bu arada ToolStudio kurarken ve kullanırken antivirüs programlarınızı devre dışı bırakın yoksa virüs olarak görür ve kullanamazsınız.
    ToolStudio açın > Download eMMC kısmına gelin, buraya kadar her şeyi doğru yaptıysak cihazımızı otomatik göreceğiz (yenile demeyi ihmal etmeyin).
    Şimdi Gözata (Browse) tıklayın ve klasör yolunu belirtin (NX505J klasörü) dosyaların olduğu, şimdi Başlatalım (Start All) burada hata alabilirsiniz.
    Telefonu çıkartmadan yenile deyip tekrar bakın, cihazın bağlantı portunda değişiklik olabilir, tekrar başlatın ve durum (status) kısmında complete yazısını gördüğünüzde
    telefonda yeniden "volume + (ses açma), volume - (ses kısma) ve power (güç)" tuşlarına (3'üne) birlikte 6-7 saniye kadar basılı tutuyoruz.
    Pili 0 yani şarjı hiç olmayabilir bu durumda da şarja takıp bir 10 dakika kadar beklemeniz gerekiyor. Şimdiye kadar birkaç kişinin başarılı olduğu söylenmektedir.
    Hard Brick Dosyalar indir

Tabi ki bizzat denemedim umarım hiçbirimiz de ihtiyaç duymayız italyancam çokta iyi değil ama biraz yardım alarak bir şeyler yazmaya çalıştım.
    Alıntı:http://www.androidiani.com/forum/zte-nubia-z7/446548-guida-di-unbrick-z7-max-mini.html

Burada yazılanların tümü bilgi amaçlıdır, ortaya çıkabilecek zararlardan ne ben ne de forum sorumlu değildir, sorumluluk işlemleri yapan kişiye aittir.

İlk sayfada değişiklik ve eklemeler yaptım, var mı yanlış veya eklememi istediğiniz bir şey arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: raashed21

Hangi rom kurulu sizde? lenovo super camerayı çalıştırdığına göre cm değil

Bb72 nin 1.62 yani son romu.

• ***Æ*** kullanıcısına yanıt
    Çok sık telefon değiştiririm bu cihaz 70. olmuştur sanırım ve aldığım telefonlardan hiçbirine rom yüklemeden duramam :):):) z7max ı ilk elime aldığımda 5.5 inç olduğuna inanasım gelmedi çünkü ilk 5.5 inç cihazım discovery elite idi, cihazı beğendim kullanmaya başladım fakat rom yükledikten sonra mı oldu yoksa bana geldiğinde üzerinde bulunan miui romunda mı bir problem vardı yada zaten problemlimiydi vatzap bilmem, bir türlü vatzaptan verim alamadım, aslında sıkıntı vatzapta değil çünkü cm romlarını yükleyince vatzapı çözdüm, asıl sıkıntı telefonun kendi orjinal romuyla vatzapı kullanamamak, kendi orjinal romunun efektlerini kilit ekranındayken mesaj cevaplama efektini vb. çok beğendim ama bir türkü kendi orjinal romunu kullanamadığım ve sonunda sıkıldığım için değiştiriyorum, yani senin anlayacağın sıkıldım :) ama sanırım kamerada da odaklama problemi var telefonu hiç titretmemen gerekiyor az titretirsen fotoğraf net çıkmıyor ama net çektiğinde de harbi net oluyor :) gerçi ben nubia camera yı da çok kullanamadım hep google camera ile çektim fotoları :) kal sağlıcakla kardeşim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raashed21 -- 28 Ocak 2015; 0:05:19 >

• Bence apn ayarlarinda sikinti yasiyor olabilirsin.bende sikintisiz calisiyor whatsapp.tek sikinti boş klasör oluşturmasi.bb72 rom var.yani orjinal romun türkçeleştirilmiş hali.telefonda bu tarz bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum.hatta yazarken şu an whatsapptan mesaj geldi.hem 3g hem wifi ile sorunsuz kullaniyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: filinta7

Bence apn ayarlarinda sikinti yasiyor olabilirsin.bende sikintisiz calisiyor whatsapp.tek sikinti boş klasör oluşturmasi.bb72 rom var.yani orjinal romun türkçeleştirilmiş hali.telefonda bu tarz bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum.hatta yazarken şu an whatsapptan mesaj geldi.hem 3g hem wifi ile sorunsuz kullaniyorum.

Bende yeni farkettim bb72 1.59 rom da 3g de whatsapp çalışmıyor,wifi de sıkıntı yok ama.

Not: APN ayarlarını yapınca düzeldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***Æ*** -- 28 Ocak 2015; 17:01:30 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.