Şimdi Ara

ZTE Nubia Z7 Max .: Ana Konu :. Özellikleri - Root - Rom - İmei vs... (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
563
Cevap
6
Favori
19.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ***Æ***

quote:

Orijinalden alıntı: filinta7

Bence apn ayarlarinda sikinti yasiyor olabilirsin.bende sikintisiz calisiyor whatsapp.tek sikinti boş klasör oluşturmasi.bb72 rom var.yani orjinal romun türkçeleştirilmiş hali.telefonda bu tarz bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum.hatta yazarken şu an whatsapptan mesaj geldi.hem 3g hem wifi ile sorunsuz kullaniyorum.

Bende yeni farkettim bb72 1.59 rom da 3g de whatsapp çalışmıyor,wifi de sıkıntı yok ama.

Not: APN ayarlarını yapınca düzeldi.

Manuel olarak apn ayarlarini yapmak gerekiyor.otomatik alinmiyor alsa bile kullandiginiz imei numarasindan dolayi sorun yaşanmasi muhtemel.faka şu boş klasör olayini çözemedim.pek fark varmi bilmiyorum ama 1.59 dan 1.62 ye güncellemenizi tavsiye ederim.çünkü 1.59 u çok kısa süre kullanabildim.şimdilik boş klasör ve ekran görüntüsünü almak dışında pek problem yok.ejran görüntüsü için bir tuş olsa daha fonksiyonel olurdu.ya üç parmak yukarı yada ses kısma+power ile ekran görüntüsü alınıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Telefona bb72 1.59 rom yükledim. Şu an çalışmayan birşey yok. Herşey stabil, fakat bazen hat1 de kopmalar oluyor. Nedenini anlayamadım ama sim kartı çıkarıp takınca düzeliyor. Böyle bir sorunu olan oldumu? Isınmadan fln mı oluyor acaba?
  • 1.62 de hat sikintisi yasamadim.sadece modem dosyasindan olacak,sim 1 az cekiyor.yani sebekenin zayif olduğu bir yerde hat kopmalari olabilir.ben şehir içinde kaldığım için sorun yaşamadım.tek sıkıntım telefonun boş klasör oluşturmasi.onunda sebebini buldum.saçma bir neden ama tesadüfen buldum.telefonda otomatik cevirme aktif ise her telefonu yan çevirmeye bir boş klasör açıyor.yani otomatik çevirme aktif değil ise hiç sorun yok.

• ***Æ*** kullanıcısına yanıt
    Apn önceden yüklü değil miydi sizde? bende her romda kendi otomatik geliyor vodafone vlive ve mms ayarları otomatik olarak yüklü geliyor acaba o ayarlar mı bozuk?
  • quote:

Orijinalden alıntı: raashed21

Apn önceden yüklü değil miydi sizde? bende her romda kendi otomatik geliyor vodafone vlive ve mms ayarları otomatik olarak yüklü geliyor acaba o ayarlar mı bozuk?

Yüklü ama demekki sıkıntı varmış,şöyle yaptım vodofone live otomatik geliyor zaten,ayriyeten vofofone internet diye yeni apn oluşturdum onu kullandım,sıkıntı çözüldü.

• "otomatik alinmiyor alsa bile kullandiginiz imei numarasindan dolayi sorun yaşanmasi muhtemel"

Bu bir şehir efsanesidir, "yazılan imei 3Gli telefona ait değilse internete giremezsiniz" tamamıyla asparagas.
    Ben önce Turkcell de neti kullandım APN ler otomatik geldi sonra Vodafone da kullandım APN yi elle girdim.

APN ayarlarınızı kontrol edin ve doğru ise oparatör kısmında da sorun yoksa internete girebilirsiniz.
    APN ler telefonunuzun marka ve modeline göre geliyor olması lazım imeilerle alakasız yani.
  • ben vodafonun apn sini kontrol ettim hiçbir fark yok ki, acaba tanımıyor mu apnyi anlamadım gitti
  • raashed21 kullanıcısına yanıt
    Bir yerde yanlış bir şey vardır mutlaka, dikkatli bakabilir misiniz?

Vodafone - Android İşletim Sistemi - APN
    AnaSayfa -> Tüm Uygulamalar -> Ayarlar -> Kablosuz özelliği ve ağlar -> Mobil şebekeler -> Erişim Noktası Adları
    "Menü" tuşuna basılır ve "Yeni APN" seçilir.
    Ad : Vodafone Internet
    APN : internet
    Proxy :
    Bağlantı noktası :
    Kullanıcı adı : vodafone
    Parola : vodafone
    Sunucu :
    MMSC :
    MMS proxy'si :
    MMS bağ. nokt. :
    MMS protokolü : WAP 2.0
    MCC : 286
    MNC : 02
    Kimlik doğrulama türü : Yok (ya da PAP veya CHAP seçiniz)
    APN tipi : default

"Menü" tuşuna basılır ve "Kaydet" seçilir.
  • Ben vlive e bakıyordum düzgün olduğu için yeni eklemiyordum meğer siz üçüncü bir apn ekliyormuşsunuz , akşam deneyeceğim inşaaallah.
  • **kurt** * kullanıcısına yanıt
    ben son çıkan 1.62 yi yükledim olmadı yine (muhtemelen el ile apn girince düzelecek) sonra onu kaldırdım miui v5 yükledim onda da interneti çalıştıramadım, sonra yedek aldığım cm12 ye geri döndüm biraz zaman sonra birde baktım ki ikinci kartın şebeke komple yok, kartı çıkardım taktım olmuyor, 1. yuvadakini ikiye taktım orada da çalıştırmadı, benzer bir sorun yaşayan var mı? çözmek için baştan imei mi atmak lazım?
    vlive ne işe yarıyor tam olarak bilmiyorum ama internet adında bir APN oluşturmanız lazım.
  • Veee sonunda elle girilen "vodafone internet" APN sinden sonra orjinal romu kullanıyorum :) teşekkür ederim senior farfalla, açık açık yazmasaydın ben "vodafone live" APN sini kontrol ediyorum elle tekrar giriyordum yine değişmiyordu meğer "vodafone internet" adında yeni bir APN girmek gerekiyormuş, çok teşekkür ederim seniorfarfalla :) sen olmasaydın orjinal rom kullanımı hayal olacaktı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sènior Farfalla

"otomatik alinmiyor alsa bile kullandiginiz imei numarasindan dolayi sorun yaşanmasi muhtemel"

Bu bir şehir efsanesidir, "yazılan imei 3Gli telefona ait değilse internete giremezsiniz" tamamıyla asparagas.
    Ben önce Turkcell de neti kullandım APN ler otomatik geldi sonra Vodafone da kullandım APN yi elle girdim.

APN ayarlarınızı kontrol edin ve doğru ise oparatör kısmında da sorun yoksa internete girebilirsiniz.
    APN ler telefonunuzun marka ve modeline göre geliyor olması lazım imeilerle alakasız yani.

Apnler telefon imei ile alakali.yani kullandigin telefon operatorde o sekilde gorunuz.3g li bir telefona 3g ayarlari iletilir.yoksa ayarlari ya hic alamazsiniz yada wap gprs seklinde kaydedilir.yani interneti tam performansla kullanamazsiniz.ayarlari manuel yapinca duzeliyor.

• Merhaba arkadaşlar,
    Rom olayına abartan ve sıkı sıkıya takip edenler için;
    Orjinal 1.64 yayınlandı.

http://www.needrom.com/download/zte-nubia-z7-max-official-rom-v1-64/
    değişiklikler için;
    V1.62 – V1.64 major changes Description:
    1. Optimizing a function key to clear the background application.
    2. To solve the problem thumbnails probability of duplication.
    3. Update horizon APK application
    4. Optimize schedules, notepad application, easy mode, time management.
    5. The rest of the known BUG repair.

Kurulum için;
    Install:
    ​1)Make full wipes
    2)Install from eny recovery (Stock-CWM-TWRP)

unutmadan rom ingilizce ve çince.

saygılar.

olayı çözmenize sevindim, stok rom derken 2 dilli olan official romdan mı bahsediyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: filinta7

quote:

Orijinalden alıntı: Sènior Farfalla

"otomatik alinmiyor alsa bile kullandiginiz imei numarasindan dolayi sorun yaşanmasi muhtemel"

Apnler telefon imei ile alakali.yani kullandigin telefon operatorde o sekilde gorunuz.3g li bir telefona 3g ayarlari iletilir.yoksa ayarlari ya hic alamazsiniz yada wap gprs seklinde kaydedilir.yani interneti tam performansla kullanamazsiniz.ayarlari manuel yapinca duzeliyor.

Peki bana neden otomatik geldi ve sonrasında otomatik gelmedi, bunu nasıl açıklıyorsunuz.
    "Ben önce Turkcell de neti kullandım APN ler otomatik geldi sonra Vodafone da kullandım APN yi elle girdim."

• Gsm operatörleri telefonunuzun modelini imei numarasindan görür ve ayarlari ona göre gönderir.ayarlarin tekrar otomatik gelmesi için sim kartin farkli bir imei adresi içeren hatta takilmasi halinde yada ayarlarin otomatik gelmesi için tekrar sms ile tekrar gelmesi durumunda yeniden iletilir.vb durumlar.bazilarimizin sikinti yaşayıp bazılarının sıkıntı yaşamaması sebebi imei ile alakalı.ayarlar uygun gelirse zaten 3g çalışıyor.yada ayarlar gelse bile wap gprs şeklinde gekiyor ve hız bir hayli düşük oluyor.bu sorunu ben daha önce kullandığım mi3 cihazdan bildiğim için uyardim.ayarlar gprs şeklinde kaydedildiği için hız 1mbit bile olmuyordu.değiştirince düzeldi.tavsiyem herkes kullandığı operatörün internet ve mms ayarlarını paylaşırsa sanırım olay düzelir.isteyen varsa avea için paylaşabilirim.sadece 1dk nizi ayirip yeni erişim noktasi ekleyerek sorunu çözebilirsiniz.boş klasör içinde sorunu içinde daha önce dediğim gibi otomatik ekram çevirmeyi pasif yapmaniz yeterli.onun dışında romda hiçbir sıkıntı yok ve gayet hızlı.

• koliformun paylaştığı bb72 nin son romundan bahsediyorum.
  • filinta7 kullanıcısına yanıt
    boş klasör sorunu bende olmadı bb72 nin son romunu kullanıyorum
  • Otomatik ekran döndürmeyi aktif et.sonra ekrani sağa sola çevir.bakalim ne oluyor.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.