Şimdi Ara

ZTE Nubia Z7 Max .: Ana Konu :. Özellikleri - Root - Rom - İmei vs... (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
563
Cevap
6
Favori
19.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Z7 nin hopörlörü büyük olmasına ve kaliteli ses vermeaine rağmen sesi cidden az çıkıyor. Ekran parlaklığı note 3 e göre %10 az.z9 mini de bunlar halledildiyse tadından yenmez hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeniden merhabalar,

rom olaylarında devam:

en son CM12.1 20150414 e takıldım.
    bir konuda bilgi vermek istiyorum.
    Needrom da 2.13 disk yapısıyla kurulum yapılacağını bildirmiş ancak, ben yapamadım ve sonrasında bir yanlışı buldum.

2.13 sisteminde yapılacak kurum dosyası farklıymış orjinal sitesinden indirdim..

ilgilenen arkadaşlara;

http://pan.baidu.com/s/1o6HrvEa

şifre: 77ty

1- 2.13 u kuruyoruz.
    2-https://yadi.sk/d/n9tN4QZMf6Pf8 adresindeki recovery kuruyoruz.
    3- Full wipe/cache yapıyoruz.
    4-http://pan.baidu.com/s/1o6HrvEa linkten indirdiğimizi kurup devam ediyoruz.

Kolay gelsin.

• sıcak sıcak aman dikkat çok sıcak beyler,,,,

Z7Max 3.09

https://yadi.sk/d/J0Go4ExpgGiz9

rom ve tool ekte,

koş koş koş....
  • Nubia coştu bu aralar,ilk işim akşam yüklemek olacak.3.08 benim cok hosuma gitti,özellikle kamerasi.

• KoLiForM K kullanıcısına yanıt
    BB72 Rom u kurdum. türkçe seçeneği olsa da tamamen ingilizce. ayrıca extra wi-fi menüsu açılmıyor, ayarlar kilitleniyor malesef.Yeni kurdum gördüğüm ahalar bunlar. Rom için daha zaman var
  • lvcom07 L kullanıcısına yanıt
    Evet ayarlar ing.wifi menu bende aciliyor,ayarlarda kilitlenmiyor.

• ***Æ*** kullanıcısına yanıt
    İlginç, iki defa kurdum, extra wi-fi ayarları bende açılmadı.
  • Arkadaşlar MIUI V6 çıkmış kullanan var mı? Bir tek sıkıntısı çift hat desteği olmamasıymış sanırım.

ZTE Nubia Z7 Max - Miui V6
    CM12.1 harika olmuş fakat gelen arama sonrası dokunmatiğin kilitlenmesi sorunu çok kötü. Tamamen kullanılmaz duruma getiriyor telefonu ve çaresi yok gördüğüm kadarıyla

Düzeltme: Çift tıklama ile kilit açmayı iptal edince sorun çözülüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felixamor -- 18 Mayıs 2015; 12:47:36 >
  • felixamor F kullanıcısına yanıt
    Hocam ne zamandır bunu arıyordum artık gönül rahatlığıyla geçebilirim 12.1'e
  • sirreddot kullanıcısına yanıt
    Evet gönül rahatlığıyla geçin, çok rafine çok hızlı ve iyi olmuş CM12.1.. Yaklaşık 4/5 saat ekran süresi veriyor, batarya kullanımı başarılı. Wifi-Bt-3G-Nfc-Çift Hat-Anlık bildirimler v.s. herşey randımanlı olarak çalışıyor..
    Sırasıyla KitKat 1.64, Lollipop 3.09 ve Miui V6 kullandım ama kişisel görüşümce CM 12.1 hepsinden çok daha iyi.. Kamera olarakta Google Kamea uygulaması kendi kamerasından çok daha iyi sonuç verdi bende.
  • Beyler selamlar, 2 ay parasızlıktan cihazımı kullanamadım ama yeni ekranı taktım sonunda

Sürekli olarak işyerinde verdikleri montun cebinden düşüyordu, bir kez daha düştü ve lcd içten kırıldı.Sonrası tabi dolar falan yükselince alamadık bir türlü ekranı.

Aliexpress ten aldım ekranı 112$ kargo ücretiyle beraber 5 günde elime ulaştı.Ama tek sıkıntım lcd nin üzerinden audio flex(telefonu sökerken malesef yırtıldı, çok iyi yapıştırmışlar) çıkmayışı oldu.Bu yüzden telefonum malesef şuanda sol alt hoparlörden dışarı ses veremiyor

Telefonu liğme liğme ettim, açtım kurcaladım bana mısın demedi.Hatta LCD yi hunharca kırmaya çalışırken elimi bile kestim.Dıştan kırabilen olursa cidden saygılar Sonunda LCD monte işlemini tamamladım ve sorunsuz kullanmaya hazırdım.

En son kullandığım rom cm12 5.0 idi ve baya sorunlu bir romdu.Ondan geri 1.64 e geçiş yaptım sorunsuz olarak.

Tabi 2 gün sonra 1.64 beni dürtmeye başladı Gittim 3.09 yükledim(Nubia Updater 2.0.0 ile) ama arayüzü çok hoşuma gitmedi.Üstüne gittim cm12 5.1 kurdum.Bu aralıkta 1.64 ten 2.13e geçmeden 3.09 a geçebiliyorsunuz(ama adım adım yapmak daha iyi)

Olaylar bundan sonra karışmaya başladı esas.CM12 de çok fazla mobil ağ sorunu yaşadığım için(tavsiye etmiyorum) 1.64 e geri dönmek istedim.

1.64ü twrp ile yükledim ama sürekli sıkıntılar çıktı. 3.09 a dönmeye çalıştım, nubia updater sürekli modem hatası verdi.

Partition olayı 4.4 serisinde ve 5v te farklı olduğundan dolayı birbiri arası sıkıntıymışO yüzden benim yaptığım hatayı yapıp daldan dala zıplamayın derim.

En son 1.59 a falan bir şekilde dönüp nubia updater ile yaparım diyordum o da sürekli modem hatası verdiğinden dolayı sıkıştım kaldım.

İtalyan sitesi var androidiani diye ordaki forumları falan okurken toolstudio 4.6 yı buldum.Cihazı pc ye bağladığımda direk portlarda com13 olarak gördü.sorgulamadan başladım yine işlemleri yapmaya.Önce 1.64 denedim ama sonradan anladım zip dosyası olarak geliyor 1.64.XLM dosyası eksik hatası veriyor bu durumda .Sonrasında 1.29 indirip flashlamak yerine üşengeçlikten(aynı zamanda bulamamaktan) 3.09 versiyonu toolstudio ile flashladım cihaza.Download modunda pc ye bağladığımda "Qualcomm CDMA Technologies MSM" driver ını aygıt yöneticisi üzerinden önceden com13 olarak gördüğü şeyi "QHUSB_BULK" olarak görmeye başladı ki aslında da görmesi gereken buydu.Ondan sonra driver larımızı tanıtıp paşalar gibi 1.29 a geri dönüp işlemlerimizi tamamlayacaktık.Driverlerı tanıttık, işlem tamamlanamadı dedi, olmadı.

Şuan cihazı download modunda( ses + - ve power butonlarına aynı anda 5-10sn basarak) pc ye bağladığımda aygıt yöneticisinde "tanımlanamayan aygıt" olarak görüyor.Bu yüzden de toolstudio 4.6 cihazımı com portu olarak da görmüyor.Şuan anladığım kadarıyla driver(Qualcomm CDMA Technologies MSM ya da qhsusb驱动 ) win8 ile uyum sorunu yaşıyor. Sabahtan beri bununla uğraşıyorum, yarın da 2 win7 yüklü bilgisayarda deneyip sonuçlarını yazarım.

Sizlere de örnek olsun diye yazıyorum sonradan canınız yanmasın.Şuan brick durumda cihaz ama ben bu cihazı da önceden 3 cihazımı brick ettiğim gibi geri getirmenin bir yolunu bulucam.İtalyan forumları çin forumları derken çözücem bi şekilde.

Not:
    Nubia Updater için sağ tıklayıp uyumluluk sorunu giderme seçeneğini tıklayın.WinXp SP3 olarak zaten en uygun modu pc ayarlayacaktır.Aynı şekilde toolstudio 4.6 da öyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeasme -- 22 Mayıs 2015; 1:20:42 >

• Jeasme kullanıcısına yanıt
    Helal olsun, tavsiyede bulunacak bir şey kalmamış. Dediğiniz gibi biraz araştırmak lazım birde 4pda.ru adında bir site var oraya da bakmanızı öneririm.
    Örnek topic,http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=603266&st=0#
    Öncelikle geçmiş olsun umarım kurtulur cihaz.
    Android L ile birlikte sistem bölümleri değişiyor telefonun bu nedenle alternatif romlarda "merged partition" olanları yükleyebiliyoruz.
    Örneğin bir kere Lollipop'a geçmiş cihazlarda Miui V6/Fiui 19.0.0 gibi romlar kurulamıyor, kurulursa da zaten sistem boot etmiyor.
    Bende romlar arası çok dolaştım ama brick olmadı çok şükür telefonum. Bu arada Lollipop'tan sonra Twrp 2.6 sürümüyle ROM yüklenebiliyor ancak. Diğerleri sorun çıkarıyor. Twrp 2.6'nın güzelliği MTP aktif çalışıyor recovery ekranındayken dahili ve harici kart bilgisayarda gözüküyor ve yazma/silme yapılabiliyor.
    Bir haftadır aktif olarak CM12.1 kullanıyorum çift hatlı olarak, dediğiniz mobil sorunları yaşamadım ben. Antutu puanlaması nedense düşük çıkıyor bu versiyonda (38.000 gibi) fakat performans anlamında bir eksisini göremedim.
    Miui V6 Offical oylamasında Nubia Z7 Max birinci çıktı, inşallah sorunsuz çift hatlı ve Lollipop tabanlı Miui çıkacak yakında.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sènior Farfalla

Helal olsun, tavsiyede bulunacak bir şey kalmamış. Dediğiniz gibi biraz araştırmak lazım birde 4pda.ru adında bir site var oraya da bakmanızı öneririm.
    Örnek topic,http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=603266&st=0#

Bu site google translate üzerinde çevrilince baya kötü oluyor.Ama şu italyan sitesindeki elemanla konuşurken bir şekilde yapmayı başardım.

İşlemler devam ediyor, muhtemelen birkaç saate canlanacak cihaz

@felixamor

Hattınızda direk 3g mi kullanıyorsunuz peki? Mobil data seçeneklerinde hangi seçenek işaretli şuanda?

Sadece GSM yaptığınızda mobil data kullanamıyorsunuz benim gördüğüm kadarıyla.

Hattım Avea ve şu an 3G ile yazıyorum. Diğeri de Turkcell, ikisinde de 2 GB net paketi yüklü ve sorunsuzca kullanıyorum. Daha hızlı olduğu için Avea'yı tercih ediyorum ama.
    Sadece GSM seçince haliyle mobil data kapanmış oluyor.

Bu arada 4Pda mobil konularda en iyi sitedir. Hangi model telefon alırsam alayım ilk işim oradaki başlığını takip etmek olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felixamor -- 22 Mayıs 2015; 13:22:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: felixamor

Hattım Avea ve şu an 3G ile yazıyorum. Diğeri de Turkcell, ikisinde de 2 GB net paketi yüklü ve sorunsuzca kullanıyorum. Daha hızlı olduğu için Avea'yı tercih ediyorum ama.
    Sadece GSM seçince haliyle mobil data kapanmış oluyor.

Bu arada 4Pda mobil konularda en iyi sitedir. Hangi model telefon alırsam alayım ilk işim oradaki başlığını takip etmek olur.

Yok hocam sadece gsm yaptığınızda edge e düşüyor
    Ben anlatamadım sanırım ; GSM bandı olan her yerde EDGE data bağlantısı da olur çünkü aynı frekans üzerinden taşınır. Wdcma ise farklı bir frekanstan taşınır bu nedenle Mobil veri yani 3G aktif değilse çalışamaz.
    Kısaca telefonun çektiği her yerde EDGE bağlantısı çalışır. Bu 3G teknolojisi hayatımıza girmeden önce kullandığımız bağlantıydı zaten. Örneğin MMS bunun üzerinden gönderilir. Ama şu an için ölümcül derecede yavaş tabi.

• Merhabalar arkadaşlar
    uzun bir aradan sonra yine beraberiz,
    bugün size 5.1.1 versiyon CM12.1 temelinde YIOS sistemini paylaşıyorum..

Orjinal sayfa:
    http://www.tdbeta.cn/thread-257157-1-1.html

Multi lang.

Rom:
    http://yunpan.cn/cwFfWK4HPAk7M
    Şifre : d821

Recovery:
    TWRP-2.8.6.0

Ben kurdum süper şu anda rastlanan bir aksaklık yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoLiForM -- 23 Ekim 2015; 11:28:04 >

Teşekkürler, güzel görünüyor...
    Resimleri kurduğunuz telefondan ekleseydiniz çok daha güzel olurdu.
    İngilizce kısımlar var mı? Ne kadar sıkılıkta, birde kitkat üzerine direk kurabiliyor muyuz?
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.