Bende de benzer sıkıntı var. İnternet ve wifi hızı iyi ama iptv yada uydu cihazının youtube eklentisi açılmıyor. Daha önce tılgın modem kullanıyordum onda bir sıkıntı yoktu ama ZTE nin bu modemi youtube eklentisini hiç açmıyor, iptv ise 1 yada 2 sn çalışıp donuyor. Bu modemle iptv sorununu çözen olursa lütfen nasıl çözdüğünü yazsın. |
ZTE ZXHN H298A sorunu (4. sayfa)
-
-
Uydu cihazının ağ ayarlarını statik ip olarak ayarlayıp dns yi 4.2.2.3 yapınca sorun çözüldü.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
h298a modemi yaklaşık iki yıldır 35 mbit turktelekom fiberde kullanıyorum,her yönü ile sorunsuz. uhd iptv leri 2160 60 mhz formatta izliyorum. geçen gün 50 mbit olsun diye yükseltince, modem sapıtmaya başladı. 5ghz de kopma sorunu yaşadım.
yukarıdakı dostların mesajlarını okuduktan sonra
2.4 ghz bant genişliğini 40
5 ghz bant genişliği 80 yapınca sorun kalmadı. şuan samsung 65q7 tv,dreambox two ,nvidia sheld pro , apple4k da diamond z2 cihazlarda 3 oda ötede bile sorunsuz. dream mini diye android 5 ghz yı görmezken. çin malı kutu da bile sorunsuz.
Aygıt Türü ZXHN H298A V1.0
Aygıt Seri No. ZT24586EA44C92
Donanım Versiyonu V1.0.25
Yazılım Versiyonu TTN.14T1_190823
Ön Yükleme Versiyonu V1.0.2
yukarıda sorun yaşadığını yazan beyefendinin tazılım versiyonu TTN12 yazıyor. eski yazılım olabilir.
-
WLAN Global Konfigürasyonu
2.4GHz
Kanal
Otomatik
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Mod
IEEE 802.11b Yalnız
IEEE 802.11g Yalnız
IEEE 802.11n Yalnız
Karma (802.11b/g)
Karma (802.11g/n)
Karma (802.11b/g/n)
Bant Genişliği
Otomatik
20MHz
40MHz
Aktarım Gücü
100%
90%
80%
70%
60%
50%
40%
30%
20%
10%
5GHz
Kanal
Otomatik
36
40
44
48
52
56
60
64
100
104
108
112
Mod
IEEE 802.11a Yalnız
IEEE 802.11n Yalnız
Karma (802.11a/n)
Karma (802.11a/n/ac)
Bant Genişliği
20MHz
40MHz
80MHz
Aktarım Gücü
100%
90%
80%
70%
60%
50%
40%
30%
20%
10%
-
LG TV min DNSS ayarını 8.8.8.8 yaptım sorun kalmadı. Şu anda IPTV dahil tüm platformlar sorunsuz çalışıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
selamlar,
öncelikle teşekkür ediyorum genel bir problem hakkında deneyimlerinizi paylaşmışsınız. Çocukların odası 8-9 adım olduğu halde maalesef sanırım gizli kısıtlama yapıyorlar ve de yazılıma güncellemede vermedikleri için güç sorunu var. Bende sizin yolunuzdan gittim ama elimdeki modem asus ac55 bir türlü olmadı.ewan girişli ve de gpon dan direk bağladığımda görmüyor ve de ne yapsam internet ayarlarını getiremedim. yardımcı olabileceğiniz bir durum varsa ya da sizin yaptığınız gibi çözüleceğini bilsem aynı TP link mi alayım bilemedim astarı yüzünden daha pahalıya geldi:(
bilgi ricasıyla okuyanlardan da çözüm üretebilenler varsa lütfen. Saygılarımla.
-
Modemde performans problemi olduğunu düşünmüyorsanız WiFi'ını kapatıp Asus'un WAN girişini modemin LAN çıkışına bağlayın ve Router olarak kullanın. En pratik çözüm bu şekilde. Genelde kullanıcı adı şifre girildiğinde direkt çalışıyor ancak bazı altyapılarda ne yaparsanız yapın çalışmıyor.
-
Selamlar,
Aynı modemin 9 adım ötesindeki odama güç sorunu yaşıyordum asus ac55 ile router yaparak çözdüm. Sanırım yazılımına müdahale ile kısıtlama galan getiriyorlar 1 senedir her yeri aradım en sonunda bunu deneyerek bir nebze düzelttim ama kesinlikle güç sorunu var üst katımda kullanmak hayal gibiydi -
Teşekkür ediyorum söylediğiniz gibi yaptım ama komik olan o kadar para verip abone olduğunuz internet hizmeti karşılığını alamıyor ve de dağıtıcı alın gibi komik bir cevapl işin içinden çıkıyorlar. Diğer bir tarafdan sanırım bazı arkadaşlar gpon cihazdan direk almayı başarmışlar. Ben Türknet e geçiş yaptım görevli arkadaş bile yapamadı -
kablosuz problem çıkarıyor dediğin gibi hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bana da bugun bu modemı verdiler fakat daha önce Tilgin modem kullanıyordum Tilgin'in çekim gücü daha iyiydi.
-
Bir haftadır bu modemi kullanıyorum. 125m2 evin orta noktasına koydum ve 5ghzde evin her noktasında 110mbit net alıyorum. Ben sıkıntı yaşamadım aksine beklentimin üstünde çıktı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam bizim ev 214 m2 modem evin orta noktasında cekim gücü bir önce ki Tilgin’in gerisinde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KARACABEYY -- 16 Kasım 2021; 23:54:59 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bırak üs katı 6-7 metre diğer odadan çekmeyen modem sizde maşallahı var. Dillendirmeyin bence. Asus ile internet almaya çalıştığımıda muhtemelen ıp yazılım ile vermiyorlar illa kendi modemleri. Cimer’ e yazdım
@serdar-ozer Hayırlı olsun. Router kaynaklı bir problem yok zaten. Sorun yaşayanlar ya ISS kaynaklı sorun yaşıyorlar, ya da arızalı ürün kullanıyorlar. Yok 9 adım ötede çekmiyor, vb. gibi saçmalayanlar açıkçası kulp takıyorlar, ürün seçerken her yoruma aldırış etmemek lazım.
Zamanında Tilgin'de kullandım, Asus RT-AC68U'de kullandım, bu router'ı da 1 yıldan uzun süredir kullanıyorum, en ufak sorun yok. RT-AC68U gibi VPN desteği yok, geriye kalan her şey aynı geldi bana. Kablolu/kablosuz da ping 1ms devam. Root girişini aktif ettikten sonra bütün bölümleri/ayarları da açılıyor.
Bir üye de Tilgin daha iyi çekiyordu yazmış, Tilgin'in 5GHz desteği yok ki, 2.4GHz kullanırsan Tilgin ile bu router'ın arasında çekim gücü açısından bir fark yok. Uzak mesafeler için 2.4GHz kullanacaksınız, 8-9 metre uzaklıktaki TV'de 2.4GHz ile 48-50Mbps alıyorum. Nasıl çekmiyor, sorun router kaynaklı değil işte. Üstelik bu routerlar rezidans ve yeni sitelerde dairelere yapılan dolapların içerisinde kapakları kapalı halde duruyor.
-
Hocam root yetkisini nasıl veriyoruz.
Ayrıca modeme harici anten takabilir miyiz menzil icin. 4+1 evde dip odalarda sorun yaşıyorum
Forumda rehberi var. Python ile config üzerinde ufak bir değişiklik yapınca aktif oluyordu.
ZXHN H298A V1.0 Root hesabı etkinleştirme | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)
Harici anten konusunu bilemiyorum. 4+1 için sinyal güçlendirici şart.
-
Merhablar,
V9 için root yöntemini aşağıda paylaştım.
-
Hocam bende aynı sorunu yaşıyorum şuan. Sorun neyden kaynaklanıyormuş nasıl çözdünüz?
-
2 defa modem değiştiler her defasında zte geldi ilk 2 modem wifi de 25-40mbit görürken 3. zte 80e çıkmayı başardı. farkları ne bilmiyorum. kablolu 95 alıyor.
rooter alırsak onun üzerinden 100mbit wfi alabilir miyiz?
birde wifi alıcı 4 yeterli mi 100mbit için yoksa eski laptopa wifi 5-6 alıcı mı almalıyım.?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X