Şimdi Ara

ZTE ZXHN H3600 root şifresi etkinleştirme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
5
Favori
2.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

1 - routera reset atıyorsunuz.

2 - 30 saniye sonra entera basıyorsunuz. Bekliyorsunuz.

3 - 30 saniye sonra modemde wifi 2.4g ışığı yanıyor. Bi 10 saniye kadar sonras wifi 5g ışığı yanıyor

4 - Bu sırada bilgisayarın ethernet portunu modemin wan portuna takıyorsunuz (yoksa ben mi yanlış anladım)

5 - 5 saniye sonra internet ışığı sarı yanıyor sonra yeşile dönüyor. işte bende bu noktada ışık kırmızı yanıyor. Sizin gibi entera basarsam da bir sonraki adımda açılan pencerede script çalışmıyor siyah ekranda kalıyor.

yanlış yaptığım ne onu çözmeye çalışıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ancalimon -- 10 Kasım 2024; 23:55:53 >
  • enoymuss E kullanıcısına yanıt

sıkıntı bu mu acaba?

acs.superonline.net sitesine tarayıcıdan giriş yapılmıyor. telefon ip adresi 31.143.x.x

• ancalimon A kullanıcısına yanıt

Özür dilerim hocam pardon acs.superonline.net:8015 di tarayıcıya yazıcağınız link.

Kırmızı ışık yanıyorsa pppoe-server e bağlanamıyor hocam scripte yazdığınız ağ arayüzünü kontrol edin vm>ethernet kartı>router diye gitmesi gerekiyor pppoe-serverin orda bi sıkıntı yaşıyorsunuz büyük ihtimalle routerdaki ışık yeşile dönmesi gerekiyor şuana kadar saydığınız adımlar doğru.

ethernet portunu wan portuna takınca ubuntu çalışmasa bile kırmızı yanıyor internet ışığı. Windowsda olan bir şey. Zaten ubuntuda köprü modunda ama bağlanmıyor ubuntuda.

ip addr yazınca etherneti de wirelessı da mac adreslerinden tanıyorum ve adlarını yazıyorum dediğiniz gibi.

Bi olasılık bana gelen routerda bi değişiklik mi yapılmış bunu engelleyen acaba.

H3600 V9 V9.0.0P15_TR

Enesyoutube
    Not: Video eğitim amaçlı çekilmiştir, Yaparken sorumluluk size aittir. Düzgün çalışabilmesi için ubuntu 20.04 gereklidir Videodaki github dosya linki: https://github.com/enoymuss/modemrootkit
    https://www.youtube.com/watch?v=BS5W55hCYTA

şu videounuzu izleyip adım adım uygulayacağım.

Virtualbox da ethernet ve wireless eklerken cable connected kapatmam gerekiyor mu biri için?

ethernet kartının kablosu takılı olmaması lazım değil mi?

Adım adım aynılarını yaptım. Videonun 2.52 dakikasına geldiğimde ethernet kartını routerın wan portuna bağlıyorum ve sizdeki kırmızı ışık anında yeşile dönüyor ancak bende kırmızı kalıyor.

ip addr komutuyla iki tane aygır görünüyor zaten. mac adreslerinden de kontrol ettim ubuntuda ethernet olanın adını ethernete, telefonun takıldığını da wifi kısmına yazıyorum. Zaten telefondaki internet çalışıyor ip adresini kontrol edince pcde ve ubuntuda 31.x.x.x ip çıkıyor.

pppoe server ubuntuda ayarlı değil mi? yani routerın windowsdaki ethernet kartı üzerinden ubuntudaki sanal ethernete bağlanması lazım değil mi? bunun içinde doğru wan adı ve şifresini giriyoruz zaten.

Bir şey dikkatimi çekti. benim routerın firmware H3600 V9 V9.0.0P15_TR sizinki H3600 V9 V9.0.0P14_TR

Belki de bunun da önüne engel koymak için iyice bozdular firmwarei.

Bütün ihtiyacım olan Static Routing özelliğini açabilmek ve Firewall tamamen kapatabilmek. Evimdeki diğer alt ağımda bulunan medya sunucusu, yazıcı, pc, hiç bir şeye ulaşamıyorum static routingi sakladıkları için. Bu ayar niye saklanır. Bu routeri getirmeden önce TPLINK EX530V ile root erişimini internet tarayıcı konsollarından alabiliyordum $.userType="Admin" komutu ile.

$.loadMain("/cwmp.htm") ile de TR181, TR098i kapatabiliyorduk.

O routerda sıkıntı; ne denediysem ne yaptıysam hiç bir ftpye bağlantı sağlayamıyordum. İki tane denedik olmayınca bu verildi.

WAN şifresine ulaştım. TV+ ile çalıştırabileceğime emin olsam gidip daha düzgün sanırım OpenWRT bi router almak istiyorum OpenVPN ve Wireguard destekleyen. Henüz bulamadım makul bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ancalimon -- 11 Kasım 2024; 18:47:13 >

Hocam dediğiniz şeylerde bende yanlış birşey göremedim o dediğiniz şekilde olması gerekli normal şartlarda sürüm konusuna gelirsek te H3600 V9 V9.0.0P15_TR ile daha önceden root atanlar oldu ben router ı bitpazarından aldığım için ve abonelik olmadığı için güncelleme almıyor turkcell ip adresiyle bağlasam bile, Ama dediğiniz gibi sürüm p15 de başkaları root atmış olsa da belki güncellemeyle kapatılmış olabilir açık belki de pppoe-server ın çalıştığı sunucunun mac adresini kontrol etmeye başlamıştır o yüzden de bağlanmıyor olabilir farklı routerlarda bu durumu yapmışlardı çünkü, Elimdeki router güncel olmadığı için birşey diyemiyorum yeni root atmış birisi gerekli gibi duruyor çalışıp çalışmadığını başka biriside söyleyebilirse konuyu güncellerim.

Ama bence herşeyi düzgün birşey kullanmak istiyorsanız kendi routerinizi alın derim hocam bende wifi6 diye çok cazip gelmişti o yüzden almıştım elimde patlamasın diye de root işleriyle uğraşmıştım, Bunlar zaten bildiğin sadece evde aile facebook instagram youtube takılsın diye iyice kısıtlanmış routerlar, Ayrıca şimdi bizzat kendi router ımı açtım static routing root hesabındada yok hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enoymuss -- 11 Kasım 2024; 20:20:14 >

Desene boşuna uğraşıyormuşum kaç gündür.

Şu şekilde bağlanmasını başardım routerin ubuntu pppoe serverla:

hazırladığın scriptte öncelikle wan şifresini göster seçeneğini seçtim. Öyle takılı kalınca windowsta ethernet kartını disable edip enable edince fiber@fiber ve fiber diye çıktı username ve password.

sonra root seçeneğini seçtim hiç reset atmadan ilerledim. Siyah pencere çıktığında gene ethernet kartını kapatıp açtım windowsta ve yazılar çıkmaya başladı. Bittikten sonra kabloyu çıkarıp lan portuna takınca 192.168.1.1 bağlanmıyor. Windowsta deneyince inanılmaz yavaş bir şekilde ana sayfası açılıyor modemin. Orada suser ve şifreyi girince bir ilerleme olmuyor enter çalışmıyor gibi. Roter kapatılıp açılınca normal çalışmaya başlıyor ancak suser şifresi hatalı diyor.

kendi routerimi alayım da tv+ ayarlarını nasıl yapacağım onda? Daha önce hiç iptv ayarlamadım.

var mı tavsiye edeyeceğiniz openvpn wireguard ve fusion sunucu destekleyen, tercihen quadcore işlemcili 2gb ramlı ucuz ve tercihen openwrt olan bi router? Tabi static routing gibi hayati bi özelliği de olsun :)

Bu Keenetic routerlar sanırım istediğim özellikleri barındırmıyor Asusların Rog Rapture modellerinde var ama fiyatları çok uçukmuş.

TT'nin verdiği aynı model var bende de. Dediğiniz gibi WAN kısmını değiştiremiyorum. Bu cihazı açmak için bir yöntem var mı acaba?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.