Şimdi Ara

## ZyXEL modem ayarları,sorunları & istekleri genel başlık ## (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
2
Favori
61.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yukarıdaki belirttiğim e-mail adresine sorununuzu içeren detaylı bir e-mail atarsanız sizinle irtibata mutlaka geçilecektir.

Ek olarak teknik destek hattını ararsanız geniş kapsamlı inceleme yapılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdarkekik -- 20 Kasım 2010; 22:13:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burockı

Ya bir de sitelerde sayfaların kenarlarında üzerinden altında [AD] şöyle bir şey var..

Bu nedir ya?

[AD]

a.virüs programından felan kaynaklanıyodur belki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdarkekik

Upnp için 80web portunun açık olması gerekir firewall'dan. Aşağıdaki resimde görülen *uzak* yazan yerden 80 web portuna kural atamanız gerekmekte.Tek taraflı gözükmesinin sebebi modeme kadar gitmesi fakat modemden kural oluşturmadığınız için cevap alamamasıdır

remote management bölümünden zazten lan'daki bütün ip'ler için 80 nolu port aktif durumda. lan to lan yönünde de firewall permit işaretli. windows güvenlik duvarında da upnp çerçevesi aktif durumda ve detayında ise otomatik olarak portlar açılmış görünüyor. mesela xp için şu an kullandığım modem: tcp 2869 - udp 1900 portlarını upnp çerçevesine kendi atamış. vistada ise durum neydi hatırlamadım ama ilave ederim buraya birazdan. zyxel modem ise hem xp hem de vistada upnp çerçevesinde tek port kullanıyor ve bu 80 nolu port değil. yaNlış hatırlamıyorsam gelen var giden yoktu. bu durumda windows upnp çerçevesine 80 nolu portu mu ilave edeceğiz acaba? bir de vistada niye upnp ikonu çıkmıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speakerphone2010 -- 21 Kasım 2010; 14:29:01 >

• şimdi bir diğer sorum da şu. 660hw modemlerde wds özelliği var. farklı bir marka modeller ile eşleştirme yaptığımızda, yani diyelim ki d-link marka ve wds özelliği olan bir başka modemle zyxel modemi eşleştirme yaptığımızda: zyxel modem wan ayarlarının yapıldığı ve kullanıldığı 1. modem olarak kullanılıken sorun çıkmıyor. ama zyxel modemi ikinci modem olarak kullanmaya kalktığımızda şu meşhur sayfa no dsl connection mı neydi masmavi olan ve internet bağlantısının olmadığı olan sayfa çıkıyor karşıma. her türlü konfigürasyonu denedim. her iki modeme de ping atabiliyoruz, her iki modem arayüzüne de girilebiliyor ama internete çıkış olmuyor. bunun nedeni nedir?
  • diğer bir sorum da şu:

ülke, bölge veya iss'lere istinaden bir de modellere göre mi desek ki bu zyxelin bir model router için farklı farklı firmware uygulamaları var. o kadar çok ki zyxel kendi sitelerinde bile karıştırmaya başlamıştı bir ara. şu aralar biraz toparladılar. ama bir yerde varken diğer yerde olmayan firmware sürümleri de yok değil. mesela web sitelerinde ve ftp sitelerinde henüz eşit bilgiler sağlanmış değil. sorum ise şu, ben mesela agz den atk'ya firmware değiştirmem lazım. konsol üzerinden tarifler var ama bir de çok basit zyxel tools var gördüğüm kadarıyla bu değişimi nasıl yapacağız? o mail adresine mi başvurmadan buradan halledemiyor muyuz..

• 1 - remote management bölümünden zazten lan'daki bütün ip'ler için 80 nolu port aktif durumda. lan to lan yönünde de firewall permit işaretli. windows güvenlik duvarında da upnp çerçevesi aktif durumda ve detayında ise otomatik olarak portlar açılmış görünüyor. mesela xp için şu an kullandığım modem: tcp 2869 - udp 1900 portlarını upnp çerçevesine kendi atamış. vistada ise durum neydi hatırlamadım ama ilave ederim buraya birazdan. zyxel modem ise hem xp hem de vistada upnp çerçevesinde tek port kullanıyor ve bu 80 nolu port değil. yaNlış hatırlamıyorsam gelen var giden yoktu. bu durumda windows upnp çerçevesine 80 nolu portu mu ilave edeceğiz acaba? bir de vistada niye upnp ikonu çıkmıyor?

Cevap : Bunun için 444 11 50 destek hattını ararsanız detaylı olarak izah edilir,dökümanlı olarak

2 - şimdi bir diğer sorum da şu. 660hw modemlerde wds özelliği var. farklı bir marka modeller ile eşleştirme yaptığımızda, yani diyelim ki d-link marka ve wds özelliği olan bir başka modemle zyxel modemi eşleştirme yaptığımızda: zyxel modem wan ayarlarının yapıldığı ve kullanıldığı 1. modem olarak kullanılıken sorun çıkmıyor. ama zyxel modemi ikinci modem olarak kullanmaya kalktığımızda şu meşhur sayfa no dsl connection mı neydi masmavi olan ve internet bağlantısının olmadığı olan sayfa çıkıyor karşıma. her türlü konfigürasyonu denedim. her iki modeme de ping atabiliyoruz, her iki modem arayüzüne de girilebiliyor ama internete çıkış olmuyor. bunun nedeni nedir?

Cevap : 660HW'daki WDS özelliği bazı modemlerde dağıtıcı olarak kullanıldığında sorun çıkartabiliyor malesef,tam olarak diğer router'ın marka & modelini belirtirseniz buna göre ayarları söyleyebilirim.

3 - ülke, bölge veya iss'lere istinaden bir de modellere göre mi desek ki bu zyxelin bir model router için farklı farklı firmware uygulamaları var. o kadar çok ki zyxel kendi sitelerinde bile karıştırmaya başlamıştı bir ara. şu aralar biraz toparladılar. ama bir yerde varken diğer yerde olmayan firmware sürümleri de yok değil. mesela web sitelerinde ve ftp sitelerinde henüz eşit bilgiler sağlanmış değil. sorum ise şu, ben mesela agz den atk'ya firmware değiştirmem lazım. konsol üzerinden tarifler var ama bir de çok basit zyxel tools var gördüğüm kadarıyla bu değişimi nasıl yapacağız? o mail adresine mi başvurmadan buradan halledemiyor muyuz

Cevap : Bu programı burada paylaşmam ne yazık ki yasak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdarkekik -- 9 Nisan 2011; 17:20:26 >

• ama olmuyor ki; problemler böyle nasıl çözülecek.. posta kutusuna mail attık diyelim, burası ne olacak? o zaman şöyle bir başlık atsaydın daha iyi olmaz mıydı: " arkadaşlar zyxel modemlerle ilgili problemleriniz için şu posta kutusuna mail atın. " sanki birisine iyilik yaparmışcasına bir konu oldu bu. o posta kutusuna bakan da diyecek ki; noluyoz..

bir de zyxel dağıtıcı değil, alıcı pozisyonunda. yani farkeder mi ki; hem alıyor hem de dağıtıyor modunu yapamıyor anlamına gelir senin dediğine göre..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speakerphone2010 -- 21 Kasım 2010; 20:36:10 >

• torrent açınca benim internet tıkanıyor resmen

nasıl halledicez bu durumu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: speakerphone2010

ama olmuyor ki; problemler böyle nasıl çözülecek.. posta kutusuna mail attık diyelim, burası ne olacak? o zaman şöyle bir başlık atsaydın daha iyi olmaz mıydı: " arkadaşlar zyxel modemlerle ilgili problemleriniz için şu posta kutusuna mail atın. " sanki birisine iyilik yaparmışcasına bir konu oldu bu. o posta kutusuna bakan da diyecek ki; noluyoz..

bir de zyxel dağıtıcı değil, alıcı pozisyonunda. yani farkeder mi ki; hem alıyor hem de dağıtıyor modunu yapamıyor anlamına gelir senin dediğine göre..

Dediğim gibi buradan " tools " paylaşmam yasak, ancak destek@zyxel.com.tr mail adresine mail atarsanız dönüş yapılabilir WDS konusunda birkaç modemle tam olarak haberleşme sağlayamadığı için söyledim, tam olarak access point modunu yerine getiremiyor malesef kablosuz olarak

Buradaki amacım tamamen kişisel bir yardım. Kişisel olarak yapabileceklerim BURADAN sınırlı durumda konumum gereği Diğer konularda ise yapabileceğim yardımı sağlamaya çalışıyorum.

Burockı,

Torrent'ı açtığınızda internetiniz tıkanıyor derken bütün veri transferinimi kullanıyor torrent? Yani herhangi bir torrent işlemi sırasındamı tıkanıyor? Eğer durum böyleyse BW yönetiminden öncelik atayarak web portunuzun önceliğini bir üst konuma getirebilirsiniz.Ya da torrentın kendi içinde olan bw yönetiminden de yapabilirsiniz bunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdarkekik -- 22 Kasım 2010; 2:00:54 >

• Arkadaşlar Torrent problemi yaşayan 660HN kullanıcıları problemin çözüldüğü FW yazılımı ZyXEL ftp sitesinden indirebilir yazılımı yuükledim test ettim sorunsuz bir şekilde aynı anda hem torrent hemde web sorf yapabiliyorum.

ftp://ftp.zyxel.com.tr/ZyXEL_URUNLERI/P-660HN-F1Z/Firmware/370BJI7FO.bin
  • İyi günler,

Doping ADSL aboneliği ile beraber almış olduğum Zyxel marka modemin üzerinde yazan model şudur:

Zyxel P-660W-Tx series

Zyxel'in internet sitesinde böyle bir model yok

Zyxel P-660W-T1

bu var.

Bunlar aynı model midir ?

Bu soruyu sormamın nedeni, Doping adsle yeni geçtim. Hattın fiziksel özellikleri çok iyi olmasına, ping sürelerinin çok az olmasına rağmen internet sürekli gidiyor. bu durum torrent açıkken daha fazla oluyor. Önce sorunun doping adsl ile ilgili olduğunu düşündüm (önceden ttnet kullanıyordum). Biraz internette aradığımda, hatta burda Dopingle ilgili başlık altında falan konuyu paylaştığımda "modeminizin ayarlarında bir sorun olabilir özellikle Zyxel ise" gibi cevaplar aldım.

Buradan anladığım kadarıyla, firmware update ile bu sorunu ortadan kaldırabiliyorum, doğru mu anladım?

• Modeminin tam modeli altında barkotların olduğu yerde yazar Zyxel P-660W t1 v2 yada Zyxel P-660W t1 v3 tür P-660W T1 v3 ise güncel bir yazılım yok fakat p-660W t1 v2 ise yazılımını indirip yükleyebilirsin, yükledikten sonra resetle modemini ve yeniden kur birde modemin menüğsünde solda ağ>ağ adres çeviricisine tıkla sağ tarafta açılan yerde 512 yi 2048 yapıp uygula öle dene.

ftp://ftp.zyxel.com.tr/ZyXEL_URUNLERI/P-660W-T1v2/Firmware/Millenicom/340BRE1D0.bin
  • laxi hocam cevap için teşekkür ederim.

Web arayüzünden baktım, T1v3 versiyon.

Dediğin ayarı yapacağım.
  • Merhablar hocam elimde zyxel P-660W-T1 v2 TTNET bir modem var aşağıda belirttiğim topoloji de bir networküm var ben bu modem ile tüm clientleri internete çıkarmak istiyorum nasıl yapıcam. uğraştım ama yapamadım. dhcp kurup tabiki
  • hocam bende ttnet yazılımlı p-660w-t1 v3 bulunmakta bu modemin yazılımını genel yazılımı ile değiştirebilirmiyim yani ben smile adsl ye geçeceğim de modem sorun çıkaracak ttnet yazılımlı olduğu için.kullanıcı adı kısmındaki @ttnet kısmı hep pasif onu kaldırmak için genel modemin yazılımını yükleyerek kaldırabilirmiyim yada ne gibi çözüm sunarsınız teşekkürler
  • zyxel modem yüzünden haxball a giremiyorum. hadi çöz.
  • resimde dijital abone hattınde adsl gibi yazması gerekirken error yazıyor.

## ZyXEL modem ayarları,sorunları & istekleri genel başlık ##
  • Benim Sorum olucak nacizhane..Dün zyxel modem aldım.Modeli P-660N-T1A..Modemde Ethernet Işıgı bazen yanıyor bazen yanmıyor kabloyu oynatmamama ragmen kabloyu görmediği oluyor.Acaba bu modelin genel sorunu mu bu durum yoksa bana özel mi ? Şimdiden teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nirvana16

resimde dijital abone hattınde adsl gibi yazması gerekirken error yazıyor.

## ZyXEL modem ayarları,sorunları & istekleri genel başlık ##

Bağlı olduğunuz DSLAM Annex M olabilir ve modemin şu anki FW'i Annex M destekli olmayabilir Aynı problemi bende 660HW-61 ile yaşıyorum. Bağlanıyor fakat Mod:ERROR gösteriyor.Ben Modu ADSL2+ olarak değiştirdim sizde bir deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrotek -- 8 Nisan 2011; 15:16:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Trafo54

Benim Sorum olucak nacizhane..Dün zyxel modem aldım.Modeli P-660N-T1A..Modemde Ethernet Işıgı bazen yanıyor bazen yanmıyor kabloyu oynatmamama ragmen kabloyu görmediği oluyor.Acaba bu modelin genel sorunu mu bu durum yoksa bana özel mi ? Şimdiden teşekkürler..

klasik zyxek problemi. modemin özelliklerine bakasım yok ama bir nevi güncelleme yapıyor gibi düşünebilirsin. log seçeneklerinin tamamını aktif hale getir ve logları izle, ne demek istediğim daha iyi anlaşılır. zyxel' in hiç sevmediğim huyudur bu. zırt pırt yapar(dı)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.