Şimdi Ara

## ZyXEL modem ayarları,sorunları & istekleri genel başlık ## (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
2
Favori
61.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: leopars

quote:

Orijinalden alıntı: nirvana16

resimde dijital abone hattınde adsl gibi yazması gerekirken error yazıyor.

## ZyXEL modem ayarları,sorunları & istekleri genel başlık ##

Bağlı olduğunuz DSLAM Annex M olabilir ve modemin şu anki FW'i Annex M destekli olmayabilir Aynı problemi bende 660HW-61 ile yaşıyorum. Bağlanıyor fakat Mod:ERROR gösteriyor.Ben Modu ADSL2+ olarak değiştirdim sizde bir deneyin.

nasıl değiştirecem anlatabilirmisin?

• Telnet ile giriş yaptıktan sonra komut satırından "wan adsl opencmd adsl2+" yaz enter'a bas tamamdır.

edit:Tabi web içindeki WAN ayarında seçenek yoksa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrotek -- 9 Nisan 2011; 10:05:30 >
  • modemini arka delikten resetle, modem ayarlarını da modemin yönlendirmesini takip ederek yaparsan, otomatik olarak mod seçimi yapılacaktır. diğer türlü manuel mod ile geçiş yaparsan wan led yanmayabilir. zwten denediğinde görürsün. kurtuluş için gdmt mod seçebilirsin.
  • Selam Arkadaşlar ;

Bende şöyle bir sorun var ;

İnternete girip bişeyler indiriyorum , herşey sorunsuz..Ama örneğin 6 saat bilgisayar ile uğraşmayınca başına geldiğim zaman download işlemi yarıda kalmış oluyor.
    Sanki güç tasarrufu gibi bişey var , ne internete girebiliyorum ne modeme..

Bunun sebebi nedir
    ?
  • Hocam iyi günler.

Bugun zyxel marka wireless modem aldım
    Fakat 192.168.1.1 adresinden kullanıcı paneline ulaşamıyorum ne yapmam gerekiyor teşekkürler.
  • P-660HW-T1 v3 modemin bağlantı sorununu çözen var mı arkadaşlar? En son güncellemeyi indirip, ipleri değiştirdim, 2048 yaptım ama hala devam ediyor sorun. Eskiden bağlantı kopuyordu, şimdi bağlantı kopmuyor ama bağlantı gidiyor. İşin komik yanı ise, aktif olan sayfa duruyor, diğer kullanmadığım sayfalar gidiyor. Atıyorum haber sitesinde gezebiliyorum ama google açılmıyor, sayfa görüntülenemiyor diyor. 1-2dk sonra düzeliyor. Sık sık bunu yapıyor modem. Bunun bir çözümü var mı? Yoksa papaz olacağım bu modemi satanlarla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1negatheef

Hocam iyi günler.

Bugun zyxel marka wireless modem aldım
    Fakat 192.168.1.1 adresinden kullanıcı paneline ulaşamıyorum ne yapmam gerekiyor teşekkürler.

Modem ip adresi değiştirilmiş veya Modeme LAN- WLAN ile arayüze erişmek engellenmiştir. Lan ve WLAN için ayrı ayrı bağlanıp denediyseniz, Telnet ile girmeyi deneyin.Oda olmazsa tek çare Reset. Telnet ile girerseniz reset atmadan giriş engelini kaldırabiliriniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrotek -- 11 Nisan 2011; 10:35:57 >
  • P-660N-T1A modem kullanıyorum.

bilgisayarım modemin buludugu odadan biraz uzakta ve sürekli düşük sinyal alıyor bu nedenle nette sıkıntı yaşıyoum.

Biraz araştırma yaparken , sinyal seviyesindeki sorunlarda modemin arayüzünden kablosuz çıkış gücü seviyesini ayarlayabilirsiniz gibi birşeyden bahsedildiğini gördüm ama bunu nasıl yapacağımı bir türlü bulamadım. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz acaba teşekkürler.
  • kullandığın modelde bu ayar normalde default olarak maximumda gelmekte ama yinede kontrol etmek istersen kablosuz ağ menüsüne girip orada glişmiş sekmesine tıklayarak kablosuz çıkış gücünü kontrol edebilirsin.
  • selam beyler ben geldim.

şimdi zyxel 660hw kullanıyorum. güvenlik duvarı aktif durumda olmasına rağmen, arka plandaki mekana tcp reset scan attack düşüyor. modemi değiştirip başka bir alet kullanıyorum, zyxel' in yapamadığını yapıyor. şimdi biri 2007 versiyon zyxel ise 2010 versiyon. port scan türleri de belli iken, 660hw router niye tongaya düşüyor. yani kandırılıyor ki arka plana scan düşüyor. beyler ben kaçtım..

bu soruyu zyxel forum'a da bir soralım bakalım ne diyecek orda iki ustad var, beni görünce pek keyif almıyorlar gerçi ya..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 10 Haziran 2011; 19:59:37 >

• şimdi bu zyxel modemde iss ayarlarımızı yaptıktan sonra problemsiz internete çıkabiliyoruz. fakat bu zyxel modemde firewall rules bölümü var var ama bu bölüme girilmiş hiçbir firewall rules yok. yani güvenlikle ilgili hiçbir kural yok. neyse bu security.symantec.com'a girip security scan yaptırıyorum wan ip'ye. güzelcene yapıyor ve sonuçların hepsi temiz çıkıyor yani yeşilli okeyler.. peki durum böyleyken, bu firewall rules bölümü neye yarıyor? yani bakıyoruz içinde lan to wan - wan to lan - wan to wan - lan to lan bölümleri var ve başka varmıydı şimdi aklıma gelmedi. yine mesela wan to lan yönünde port scan yapıldığında veya wan to wan mı deseydim neyse.. modem spi firewall özelliğinden dolayı galiba bu saldırıları yakalıyor. nasıl yakalıyor? diğer bir soru peki güvenlik kurallarında niye hiç kural yok? buraları boş duruyor bir iki birşey verin de ayar yaptık görünelim. bir de çoğu modemde low-medium-high şeklinde standartlaştırılmış güvenlik ayarları var. herkesin güvenlik ayarı var da zyxel'de niye yok?

• quote:

Orijinalden alıntı: speakerphone2010

şimdi bu zyxel modemde iss ayarlarımızı yaptıktan sonra problemsiz internete çıkabiliyoruz. fakat bu zyxel modemde firewall rules bölümü var var ama bu bölüme girilmiş hiçbir firewall rules yok. yani güvenlikle ilgili hiçbir kural yok. neyse bu security.symantec.com'a girip security scan yaptırıyorum wan ip'ye. güzelcene yapıyor ve sonuçların hepsi temiz çıkıyor yani yeşilli okeyler.. peki durum böyleyken, bu firewall rules bölümü neye yarıyor? yani bakıyoruz içinde lan to wan - wan to lan - wan to wan - lan to lan bölümleri var ve başka varmıydı şimdi aklıma gelmedi. yine mesela wan to lan yönünde port scan yapıldığında veya wan to wan mı deseydim neyse.. modem spi firewall özelliğinden dolayı galiba bu saldırıları yakalıyor. nasıl yakalıyor? diğer bir soru peki güvenlik kurallarında niye hiç kural yok? buraları boş duruyor bir iki birşey verin de ayar yaptık görünelim. bir de çoğu modemde low-medium-high şeklinde standartlaştırılmış güvenlik ayarları var. herkesin güvenlik ayarı var da zyxel'de niye yok?

FW aktifken; kısıtlanmış geçişlerde istisnalı kural oluşturmak için; (Wan to Lan---Port açma gibi) veya kısıtlanmamış geçiçlerde yine istisnalı kural oluşturmak için (Lan to Wan/Lan to LAN----x.x.x.x İP veya xxxx portu kısıtlama gibi) kullanılıyor.

Modemde standart kurallarla FW aktifse; Wan-Wan ve Wan-Lan geçişi engellidir. Bu sebeple tarama temiz çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrotek -- 18 Haziran 2011; 9:52:24 >

• bende P-661HW-D1 var ve normal masaüstünde girerken bir problem olmuyor ancak masaüstü ile aktifken arada laptop bağlanınca işler karışıyor,net bağlantısı yavaşlıyor ve kopma noktasına geliyor,daha önce 2 masaüstü ile bağlantı kurmuşluğum olud problem çıkmadı ama laptop ile sıkıntılar yaşıyorum.son firmware versiyonunu yükledim fayda etmedi,ancak reset atınca toparlanıyor modem reset atmassam bağlantı anlık kopmaya başlıyor,işkence gibi.acaba bu bağlantı yavaşlığını nasıl düzeltebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 19 Haziran 2011; 16:32:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

bende P-661HW-D1 var ve normal masaüstünde girerken bir problem olmuyor ancak masaüstü ile aktifken arada laptop bağlanınca işler karışıyor,net bağlantısı yavaşlıyor ve kopma noktasına geliyor,daha önce 2 masaüstü ile bağlantı kurmuşluğum olud problem çıkmadı ama laptop ile sıkıntılar yaşıyorum.son firmware versiyonunu yükledim fayda etmedi,ancak reset atınca toparlanıyor modem reset atmassam bağlantı anlık kopmaya başlıyor,işkence gibi.acaba bu bağlantı yavaşlığını nasıl düzeltebilirim?

nat bölümünde " Max NAT/Firewall Session Per User: 512 " şeklinde bir ayar var. buradaki rakamı yükselt. klasik bir öneri oldu..
    port açmayı dene ya da upnp' yi aktif hale getir bir de.

bir de ben sorayım. bu zyxel router'ların tamamı sanırım boot_p client 68 ve ike 500 portları, kaynak-varış için her ip'ye açık geliyor. niye böyle bir ayara ihtiyaç duyuluyor acaba. wan to wan güvenlik kurallarına bu kurallar işleniyor da en basitinden bir p2p için izin veya bir msn için file transfer bloklama kuralı niye konulmuyor? yani düzeltilmiş olarak soralım, default firewall ayarı var wan to lan yönünde denildi. peki bu wan to wan yönünde bu kuralın açık olması çok mu önemli de bu kural işleniyor router'da? bu niye kullanıcıya bırakılmıyor? yani vpn ayarı var ise mesela bu portun açık olması vpn ayarlarına bakılmasını kolaylaştırdığı için olabilir mi?

• 1024 oluyor en fazla ama yemedi malesef gene aynı problemle başbaşayım
  • Daha önce 9415/957 Kbps olan hızım şu an 12288/957 Kbps olmuş. 9415 iken, iki modemden de tam 8mbps hız alabiliyordum. Ama şu anda hız testinde 660hw-61 yaklaşık 10mbit hızı görürken, 660HW-T1 v3 yaklaşık 7,5 civarında görünüyor. Yüksek hızlarda bu modelle böyle sorun yaşayanlar var mı?

Sorun yaşamayanlar hangi FW'i kullanıyorlar.
  • Merhaba bu V2 ile V3 arasındaki farkı bilen var mı acaba? V3 yerine V2 aldığımızda ne kaybımız olur?
  • Merhabalar.. Yaşımız itibarıyla eşimle ben çok maharetli bilgisayar kullanıcısı değiliz ve kablosuz modem vs ile de uğraşmak istemiyoruz açıkçası. ZyXEL P-600 series modemimiz var ve bu modeme 2 masaüstü bilgisayarı (XP yüklü) bağlı. Notebook'umuda (W7 yüklü) kullanmak istediğimde modeme kablo ile bağlıyorum. Notebookumda Networking üzerinden bazen diğer bilgisayarları göremesem de bu da benim için önemli bir sorun değil.
    Esas ricam/sorum şu: Bazen notebook ile koltukta oturarak internete bağlanmak istiyorum. Acaba modemden bilgisayara daha uzun bir kablo (mesela 2,5 – 3 metre) kullanabilirmiyim? Kablo en fazla kaç metre olabilir? Kablonun tam olarak teknik adı nedir ? Böyle bir şey varsa herhalde bilgisayar malzemeleri satan yerlerde bulabilirim değil mi? Yardımınıza şimdiden teşekkürler.

• Merhaba. Ortalama bir network kablosu ile 100m ye kadar bağlantı sağlayabilirsiniz. Ama söz konusu modem olunca onun arkasındaki network portu 100m ye kadar performans vermese bile sizin evinizin herhangi bir köşesinden kablolu olarak internete girmenize mani olmaz. Ama yinede kablosuz bir bağlantı yapsanız çok daha rahat edersiniz.
  • kardeş bende zyxel p-662hw-d1 modem var ben bu modemi a.p olarak kullanabilirmiyim bu özellik varmı bu özellik yoksa bile ordan eve kadar kablo çekip yine bu modemle evin içinde wireleess olarak dağıtmak istiyorum bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.