Şimdi Ara

ZyxeL modem PC görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, bilgisayarım modemi görmüyor

başka bir bilgisayardan kullanıcı adı ve parolayı tanımladıktan sonra

sorunsuz giriyorum internete, dün modeme format attım ve yine modemin içine giremedim

192.168.1.1 yaptığımda modeme giremiyorum modeme her format attığımda

başka bilgisayardan deilde kendi bilgisayarımdan ayarını yapmak istiyorum

yardımcı olurmusunuz ??

• emin değilim ama bazı modemlerde etherneti bağladıktan sonra 192.168 li IP ye girebilmek için manual IP tanımlaması yapman gerekiyor bağlantı için, kitapçık varsa bir bak derim.
  • bilgisayarına elle ip ver örn. 192.168.1.15 sonra arayğze bağlanmayı dene, olmadı başka bir browser dan dene.
  • modemim istanbula servise gitti 169 IP alma bahanesi ile yazılım güncellendi gene aynı sorunu veriyo, yine başka bir bilgisayarda kullancı adı ve şifreyi tanımladım ama wifi ye şifre koymayı unuttum :) yine giremiyom modome arkadaşlar TTNET in verdiği ZYXEL modemleri almayınnnnnnnnnnn tavsiye ederim, bu arada arkdşlar teşekkür ederim. Tavsiyelerinizi akşam yapmayaca çalışacam emeğinize sağlık arkdşlar
  • modem başka bilgisayarda çaşıyor senin bilgisayarda çalışmıyorsa firmanın yapacağı bişey yok bence ZyXEL bana göre çok kaliteli ve satış sonrası desteği çok iyi bir marka, elle ip vererek bir bağlanmayı dene bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: laxi

modem başka bilgisayarda çaşıyor senin bilgisayarda çalışmıyorsa firmanın yapacağı bişey yok bence ZyXEL bana göre çok kaliteli ve satış sonrası desteği çok iyi bir marka, elle ip vererek bir bağlanmayı dene bence.

doğru söylüyorsun satış sonrası desteği sadece istanbulda yapıyor,
    ben kayserideyim istanbula kargo ile gitmesi tamir olması bana ulaşması
    9 günümü alarak en iyi kaliteli hizmeti veriyor,

ne dion kardeşim ne iyi hizmeti teknik servis olayı sadece istanbulda yapıyor, her arıza yaptığında 9 gün beklemek zorundamıyım ????

arızalanmasının sebebi 169 IP alıyo modem ben farklı bir IP veremiyorum.
    şuan tamir oldu geldi, benim pc görüyor fakat modeme format attığımda görmüyor,
    başka pclerde de görmüyor, format atmaya korkuyorum. 9 gün daha beklememek için.....

• arkadaşım diyorsunki arkadaşımın bilgisayarına gittik kurdum şifre vermeyi unuttuğum için bağlanamıyorum, bu nedemek bu modem demekki çalışıyor ki arkadaşının bilgisayarından bağlanabiliyorsun, ikincisi de beni firma ilgilendirmez ben adamların verdiği hizmete bakarım, kayseride olabilirsin her firma ana merkezini bir noktada toplar her ilde bir teknik destek merkezi açmaz adam gelip evinden ürününü alıyor bence bu zamanda bu bile yetrli.
  • 169 lu ip alıyorsa bilgisayarın modemin dhcp den ip alamıyorsun demektir.
    elle ip verirsen bilgisayarına sorun düzelir.
    başka pc de çalıştığına göre modemde sorun yok gibi gözüküyor.
    ethernet kartının driver güncellemelerini kontrol et bence.
    windows un tanıdıı driver yerine orjinal sitesinden driver indirmeni tavsiye ederim.

birde senin bilgisayarında denediğin kablon ile arkadaşında denediğin kablo aynımı ?

kablonda sorun olmasın.ışıkları yansada tek uç kırıldı ise data sağlayamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crabby -- 19 Temmuz 2011; 17:36:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: potobekir

Arkadaşlar, bilgisayarım modemi görmüyor

sorunsuz giriyorum internete, dün modeme format attım ve yine modemin içine giremedim

yardımcı olurmusunuz ??

Modeme format attim derken? reset olmasin o. Sifreyi sifirlamak(fabrika ayarlarina getirmek) icin. Baska PC ile baglanabiliyorsan modeme, o malum PC'nin ethernet/network kartinin calisip calismadigini kontrol et.

"ping localhost" veya "ping x.x.x.x (PCnin ethernet interface IP adresi)" basarili mi bak. Eger bunlar
    basarili ise network kartinda sorun yok demektir. Sonra ise modemin LAN interface IP adresine
    ping at. Eger o da basarili olursa PCnden kaynaklanan bir sorun yoktur.

DNSle ilgili problemin olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Usak_Efesi -- 19 Temmuz 2011; 20:48:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Usak_Efesi

quote:

Orijinalden alıntı: potobekir

Arkadaşlar, bilgisayarım modemi görmüyor

yardımcı olurmusunuz ??

Modeme format attim derken? reset olmasin o. Sifreyi sifirlamak(fabrika ayarlarina getirmek) icin. Baska PC ile baglanabiliyorsan modeme, o malum PC'nin ethernet/network kartinin calisip calismadigini kontrol et.

"ping localhost" veya "ping x.x.x.x (PCnin ethernet interface IP adresi)" basarili mi bak. Eger bunlar
    basarili ise network kartinda sorun yok demektir. Sonra ise modemin LAN interface IP adresine
    ping at. Eger o da basarili olursa PCnden kaynaklanan bir sorun yoktur.

DNSle ilgili problemin olabilir.

beni bir tek sen anlıyorsun kardeşim dediklerini harfiyen yaptık ancak bu şekilde düzeldi, modeme fortmatı firma attı bende ilk reset atmıştım, 192..... v.s ile modeme giriyoduk bizde yinede pink attık elle IP ve DNS ayarı yaptık, şuan sorun yok,

EMEĞİ GEÇEN TÜM ARKDAŞLARA TŞKKR EDİYORUM.

SAYGILAR BEKİR

• quote:

Orijinalden alıntı: crabby

169 lu ip alıyorsa bilgisayarın modemin dhcp den ip alamıyorsun demektir.
    elle ip verirsen bilgisayarına sorun düzelir.
    başka pc de çalıştığına göre modemde sorun yok gibi gözüküyor.
    ethernet kartının driver güncellemelerini kontrol et bence.
    windows un tanıdıı driver yerine orjinal sitesinden driver indirmeni tavsiye ederim.

birde senin bilgisayarında denediğin kablon ile arkadaşında denediğin kablo aynımı ?

kablonda sorun olmasın.ışıkları yansada tek uç kırıldı ise data sağlayamazsın.

SORUNU HALLETTİK AMA SENİN EMEĞİNEDE SAĞLIK ARKDŞIM, ETHERNET KABLOM SAĞLAM 4-5 FARKLI KABLOLARLA DENEDİK HATTA TÜM KABLOLAR SAĞLAM ÇIKTI, MODEMİN İÇİNE GİREBİLSEYDİM OZAMANLAR ELLE İP ADRESİ VERECEKTİM AMA OLMADI, DEDİĞİM GİBİ SORUNU HALLETTİK FİRMADAN MODEM GELİNCE BENİM BİLGİSAYARDAN MODEME GİRDİM NOLUR NE OLMAZ DİE ELLE IP ADRESİ VE DNS VERDİM SORUNSUZ ŞUAN, EMEĞİNE SAĞLIK ARKDAŞIM

• quote:

Orijinalden alıntı: scandelos

arkadaşım diyorsunki arkadaşımın bilgisayarına gittik kurdum şifre vermeyi unuttuğum için bağlanamıyorum, bu nedemek bu modem demekki çalışıyor ki arkadaşının bilgisayarından bağlanabiliyorsun, ikincisi de beni firma ilgilendirmez ben adamların verdiği hizmete bakarım, kayseride olabilirsin her firma ana merkezini bir noktada toplar her ilde bir teknik destek merkezi açmaz adam gelip evinden ürününü alıyor bence bu zamanda bu bile yetrli.

DOĞRU MODEM ÇALIYO BİŞE DEMEDİMKİ, BENİM PC DEN NİE GİRMİYOR DEMİŞTİM, MODEM FİRMADAN GELİNCE KULLANICI ADI VE PAROLAMI VERMİŞTİM ONLAR GİRMİŞLERDİ, YANİ MODEMDE AĞRIZA VAR DEMEDİM,

2. MEVZUYA GELİNCE HER İLDE TEKNİK DESTEK AÇMAK ZORUNDA TTNET İNTERNET HİZMETİ VERİYOSA HER İLDE VE ZYXEL GİBİ BİR FİRMAYLA ANLAŞMADAN ÖNCE KEŞKE HER İLE TEKNİK DESTEK HİZMETİ ADI ALTINDA FİRMALAR OLSA,

BENDEN TIKIR TIKIR İNTERNETİN PARASINI ALMASINI BİLİYO, OZAMAN 9 GÜNÜN İNTERNET PARASINI NİE ALIYO ????? BEN İNTERNET HİZMETİ ALAMADIM 9 GÜN 2 SEFER GİTTİ 18 GÜN YAPAR,

BU MU? KALİTELİ HİZMET ??

KAYSERİDEYİM DİYORUM ARKADAŞIM KÜÇÜK İL DEĞİL BURASI BÜYÜKŞEHİR OLAN BİR İL 1,5 MİLYON İNSAN VAR,

TÜRKİYE GENELİNDEKİ SAKA SUYUN BİLE 5-6 BAYİİLİĞİ VAR KAYSERİDE :) SU ARKADAŞIM SUYUN BİLE 4-5 TANE BAYİİLİĞİ VAR,

KOSKOCA TTNET BİR TANE ZYXEL BAYİİLİĞİ VEYA ZYXEL FİRMASI BİR TANE BAYİİLİK AÇAMIYOR MU?
    YÜZPARALIK MODEM YAA, TELEFON AÇ DERDİNİ ANLAT 10 DK ŞEHİRLERARASI TELEFON PARASI SONRA KARGOCUYU ARA ELEMANA ADRESİ VER, ELEMAN ALSIN MODEMİ GİTSİN İSTANBULA, SONRA GERİ GELSİN AMANNNNNNNNNN :) NE GÜNLERE KALDIK, BU AYNI HASTANEDE İLAÇ SIRASI BEKLER GİBİ ŞUAN NASI İSTEDİĞİMİZ ECZANEDEN SIRA BEKLEMEDEN ALMAK,

TAŞ DEVRİNİ GEÇTİK ARKADAŞIM

HALBUSEKİ DÜNYANIN ELEKTRONİKÇİLERİ VAR, VER ONLARA YAPSINLAR, BAŞKALARIDA PARADAN NASİPLENSİN,

HEP İSTANBUL FİRMASI PARA KAZANACAK DEĞİL YA

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.