Şimdi Ara

Zyxel NBG-418v2 Rounter Kurulum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamunaleyküm ben 1 ay önce Zyxel NBG-418n v2 model bi Rounter aldım. Ancak rounterin bütün ışıklarının yanmasına rağmen hiç bir şekilde bağlanamıyorum. Bilgisaydan arayüzene girmeye çalişdım yine olmadı. Rounter altında 192.168.1.2 olarak giriliceğini söğlüyor yine olmuyor. Klavuzuna bakdım yeni İp oluşturdum yine olmadı nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum. Ben bu rounteri 2. Katta oturuyorum 4. Kata kablo yardımı ile çıkardım. Cisco marka modemimin arkasındaki porta bağladım ancak hiç bir şekilde ne kablolu nede wifi interneti alamıyorum yardımcı olur iseniz çok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Wan girişi var dimi arkasında ?

EDİT: kablo ilemi yoksa kablosuz olarak yapacaksın yada tam olarak ne yapmak istiyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lxde -- 15 Aralık 2016; 18:45:30 >
  • önce bilgisayara ip atayacaksın.192.168.1.55 gibi.ağ ayarlarından yapacaksın.
  • o cihazın 3-4 modu var o yüzden bağlanamıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lxde

Wan girişi var dimi arkasında ?

EDİT: kablo ilemi yoksa kablosuz olarak yapacaksın yada tam olarak ne yapmak istiyorsun.

Evet Wan girişi mevcut. Ben 2. Katta oturuyorum 4. Kata 20 metrelik bir internet kablosu ile 4. Kata rounter aracılıgı ile wifi dağıtmak istiyorum. Arayüze giremiyorum. 192.168.1.55 de denedim ancak çok da anlıyorum diyemem. İnternet üzerinden buna benzer durumlarda yapılcak şeyleri araştirdım ama olmadı. Yalan olmasım 5 saatden fazla sadece bunu okutmak için uraşdım. Ama dediğim gibi çok iyi anlamıyorum bu rounter işinden. Normalde bir bilgisayarı toplarım. Ama konu rounter olunca sıfır oluyorum😯

• Kablo ile çekiceksen direkt wan portuna takıp oradan da ethernet kablosu ile bağlayıp pc ye.
    Arayüze girip Wifi ayarlarını yapabilirsin.
    Artı wan portuna takıp ethernet kablosu ile sonra onu pcye takarsan arayüze zaten giremezsin. Girmek için lan portlarından bir tanesine takılı olması gerek.

Eğer bağlantıyı ilk dediğim şekilde yaptıysan netin gelmesi lazım. Ethernet ile bağlayıp pcye ayarları arayüzden yaparsın sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lxde -- 15 Aralık 2016; 22:26:59 >
  • quote:

Kablo ile çekiceksen direkt wan portuna takıp oradan da ethernet kablosu ile bağlayıp pc ye.
    Arayüze girip Wifi ayarlarını yapabilirsin.
    Artı wan portuna takıp ethernet kablosu ile sonra onu pcye takarsan arayüze zaten giremezsin. Girmek için lan portlarından bir tanesine takılı olması gerek.

Eğer bağlantıyı ilk dediğim şekilde yaptıysan netin gelmesi lazım. Ethernet ile bağlayıp pcye ayarları arayüzden yaparsın sonra.

Ustacım çok teşekkür ederim dediğininz gibi Modem den direk kabloyu rounterin lan girişine takdim wifi ye bağlandim ancak hala arayüze giremiyorum :(

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben şimdi wifi ile rountere bağlıyım arayüze nasıl girebilriim ?
  • Arayüze nasıl girmeye çalışıyorsunu örn 192.168.1.1 gibi mi ?
  • quote:

Arayüze nasıl girmeye çalışıyorsunu örn 192.168.1.1 gibi mi ?

Evet 192.168.1.2 olarak yazıyor rounterin altında ama giremiyorum.
    Modeme 192.168.1.1 olarak giriyorum. Ama hala rountere giremedim :(

• Elinde başka cat6 kablosu varsa bir de onu takıp dene. Normalde girmesi gerekiyor
    yanlış bir şey yoksa ama sen herşey doğru diyorsun. Dediğim gibi başka cat6 kablosu ile dene.
    Sağdan soldan iste vardır illa ki birinde.
  • quote:

Elinde başka cat6 kablosu varsa bir de onu takıp dene. Normalde girmesi gerekiyor
    yanlış bir şey yoksa ama sen herşey doğru diyorsun. Dediğim gibi başka cat6 kablosu ile dene.
    Sağdan soldan iste vardır illa ki birinde.

Denedim tv ye giden internet kablosunu bağladım denedim. Playstationa giden internet kablosu ile denedim inanın giremiyorum. Bilgisaya İp vermek gerekiyor diyolar ancak verdiğimde yine çevirimdışi görümüyorum giremiyorum. İp bulma programı ile aradım olmadı nasıl yapıcam bilmiyorum :s

• Routerın ethernet kablosu ile bağlı olduğu pc de cmd yi acıp

ipconfig /all yazınca çıkan görüntüyü ekler misin buraya
  • quote:

Routerın ethernet kablosu ile bağlı olduğu pc de cmd yi acıp

ipconfig /all yazınca çıkan görüntüyü ekler misin buraya

Yarın erkendeb ayarlıycam inşAllah. Leptabı kardesime verdim yarın alı yollarım hemen bu arada Lxde ilgin için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.

• cihazın lan portlarından biri ile bilgisayarı ethernet kablosuyla bağla.varsayılan router ipsi 192.168.1.1 dir.browsere bunu yaz.arayüz gelebilir.gelmezse cihaz başka modda olabilir.resimdeki ip adresi kısmına 192.168.1.55 alt ağ maskesine 255.255.255.0 yaz. kaydet daha sonra browserden 192.168.1.2 tıkla.bu universal router ipsi.arayüz gelmeli.. Zyxel NBG-418v2  Rounter Kurulum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.