Merhabalar arkadaşlar belki yöntemini arayan vardır diye konusunu açıyorum. öncelikle telnet özelliğini modem üzerinden açmamız gerek bunun için adımlar: 1- Bakım kısmından uzaktan mgmt'ye giriyoruz. 2-TELNET ''etkin'' kutucuğuna sağ tıklayıp incele diyoruz 3- üç tane table font var bunlardan ortadakine çift tıklıyoruz 4-disabled yazan kısmı enabled yapıyoruz ve enter dedikten sonra buradan çıkıp telnet etkin kutucuğunu işaretleyip uygula diyoruz. 5- Putty uygulamasından host name kısmına 192.168.1.1 yazıyoruz otheri seçtikten sonra telnet seçeneğinin seçili olmasına dikkat edin tüm hepsini hallettikten sonra open diyoruz. 6-login kısmına admin yazıyoruz password ise modem arayüzüne girerken yazdığımız şifre olacak şifreyi yazarken yazmıyor gibi görünebilir sorun değil siz şifrenizi girin ve enterlayın. 7- ben 75 mbps pakette snr değerim 8.1 olduğu için hızımı 68 mbps'e sabitleyerek snr değerimi 11'e yükselttim siz de size uygun olan hızı yazıp enterlayacaksınız hızınızı hesaplarken 1024x şeklinde hesaplayın. enterladıktan sonra dsl ve internet ışığınız sönecek 2-3 dk sonra hattınız belirlediğiniz hızda buluşacaktır. kod: xdslctl configure --maxDataRate 68608 8192 100000 < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onemlibirisidegil -- 14 Haziran 2021; 23:1:41 > |
Zyxel vmg 3313 B10A TELNET ile SNR yükseltme
-
-
ayrıca bu modemin 17a profiline kadar desteklendiği biliniyordu ancak 30a desteği de var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onemlibirisidegil -- 15 Haziran 2021; 12:11:41 > -
Hocam hat değerlerini nasıl görebilirim cmd açıldıktan girdikten sonra ne yazmam gerek
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
adsl info --stats yazarsanız hat değerleriniz görünür. ayrıca sadece adsl yazıp enterlarsanız tüm komutlara ulaşabilirsiniz bilmediğiniz komutları uygulamanızı önermem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onemlibirisidegil -- 26 Haziran 2021; 20:31:53 > -
Teşekkürler
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
vmg3625-t50b için yapılabiliyor mu deneyen var mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bildiğim o model broadcom chipli değil diye biliyorum .Sadece bu chipsette oluyor .Birde Telnet açık olması lazım .
Broadcom yonga Telekom eski modemlerın hepsınde genelde oluyor.
Haricinde Zyxel eski serilerde vgm1312b10d ve3312b10a ,Airteslerin telekom yada Orjınali,Tplink telekom9970 v3 ,Tenda modemler bildiklerim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EsEs_FaN -- 12 Ağustos 2022; 1:5:43 > -
Dslam bilgilerine de bakabiliyor muyuz hangi marka vs diye
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Zyxel vmg3312-b10b model modemde işe yaramadı. Turktelekom kullanıyorum. Müşteri hizmetleri de yardımcı olamıyor zira call center personelinin yetkisi yok anladığım kadarıyla. Arıza kaydı bıraktım ki teknik ekip sınırlasın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X