Merhaba elimdeki modem bozuldu ve yerine bir modem bakıyorum ZYXEL P-2812HNU-F1 alıp openwrt kurup wifi ile kullanabilirmiyim yoksa yanına bir router da almalımıyım yada farklı bir modemmi tercih etmeliyim? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirJET -- 20 Aralık 2023; 17:10:40 > |
Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi (45. sayfa)
-
-
ya bu lspci bende neden çalışmıyor acep? 22 de de çalışmamıştı. 23 de de çalışmıyor. çıktı direk boş geliyor...
-
-
Openwrt kurulumunu yapabilirsiniz tabii ki ama eğer yeterli teknik bilginiz yoksa forumda hazır kurulu satan arkadaşlarda vardı; onları da tercih edebilirsiniz.
Hattınız oldukça sıkıntılı bu arada, iç tesisatınızı gözden geçirmenizde fayda var.
-
-
Arkadaşlar ben bu cihazı kullanıyorum normalde upload 15 oluyordu önceki modemimde ama bu cihazda 11 upload alıyorum. Keenetic modemlerde de bu durum oluyordu ama forumlarda bunu düzelten bir kod vardı yazınca duzeliyordu. Nasıl çözebiliriz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eakkartal -- 11 Mayıs 2024; 23:4:47 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
o kadar takip ediyorum ama böyle bir koda hiç denk gelmedim. gelen hız mı 11 yoksa misal qos ayarından sonra o hızın 11'e mi düşüyor? arayüzden snr ayarın değiştirip, hız yükseltmeden mi bahsediyorsun? tabi bunda download değil de upload hızı da yükseliyor muydu? hiç fikrim yok. nasıl bir kodmuş bu acaba?
-
Hocam merhaba. SNR ayarıyla oynuyorum ama upload değişmiyor. DSL yazılımını da değiştirdim ama o da işe yaramadı.
Keenetic'te şu kodu:
technopat sosyalÇözüm: Keenetic Modemlerde Upload problemihttps://www.technopat.net/sosyal/konu/keenetic-modemlerde-upload-problemi.2389537/Yazınca sorun çözülüyordu.
Normalde 15mbps upload alabiliyorum ama OpenWRT'li P2812'de 10'a zor dayanıyor. Çözemedim bir türlü.
QoS vs kapalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eakkartal -- 13 Mayıs 2024; 0:7:53 > -
komutlar işe yarıyor mu acaba? işlem aynı ama öntem farklı bir de linktekini dene. bu arada snr dediğin gibi downloadda etkili oluyor görünüyor. bir de gördüğün değil, fiili durumda önemli. test yapmayı da denemelisin. sonuçta yazılım, bir sebepten bir şeyler etkiliyor olabilir.
https://teknoseyir.com/u/xahve/blog
link genel olmuş, aşağıdakine bak. başlık yanıltmasın, aynı komut satırları, ayar backup'ında kullanılmış.
https://teknoseyir.com/blog/keenetic-vdsl-modemlerde-snr-arttirici-komut
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 13 Mayıs 2024; 0:18:12 >
-
Hocam bunlar keenetic'te çalışıyor sadece. Ayrıca test ettim upload'ım keenetic modemime göre 4 mbps daha düşük. Çözemedim bir türlü kafayı yiyeceğim
-
benim merak ettiğim bir konu var bu konuda bilgili arkadaşlar vardır illaki şimdi bu bizim modem dediğimiz cihazlar mini bir pc içinde linux çalışıyor bu zyxel modem de usb var acaba bu cihaza 5 ghz desteği kazandıramaz mıyız 5 ghz usb girişli bir donanımla ? mantıken kafama yatıyor ama nasıl yapılacagı hakkında bir bilgiye ulaşamadım bir link vs verebilirseniz bu modemle bu konuda ugraşacagım
-
OpenWrt topluluğunda çeşitli sürücüler var. Software kısmında. Elinizde 5 ghz bir cihaz varsa donanım bilgilerini öğrenip OpenWrt desteği var mı çalışıyor mu deneyebilirsiniz. Ama 5 ghz aygıt tanıtıp kullanana kadar bir AP alıp daha performanslı ve sorunsuz kullanmak daha mantıklı.
-
Tabiki. Ben EDUP EP-AC1605 5G wifi adaptor ile kullaniyorum.
MT7610U chipsetli EDUP EP-AC1605 / ALFA Network AWUS036ACM alip kullanabilirsiniz.
OpenWRT driver'i kurmak icin kmod-mt76x0u paketini yukleyin
Farkli bir 5g adaptor alacaksaniz OpenWRT driver desteginin oldugundan emin olun.
MT76 driver MediaTek chipsetlerini destekliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0tt0m@n -- 23 Mayıs 2024; 23:43:11 > -
merhaba @altuntepe2
bir sürü vdsl.bin dosyası paylaşmışsın. peki bunların farkı ne olacak? bunları bir ara denemiştim ama farkı ne oldu bilemedim? yardımcı olabilir misin?
-
cevap için teşekkürler ben bu işlere şu anda merak olarak başladım hocam bir çok cihaza openwrt kurdum uartla şimdi çözemediğim başka bir konu var
yarın elime Zyxel P-2812HNUL-F1 modem geçecek bin dosyasını falan editleyip elime geçecek cihaza yüklemeye çalışacagım hobi gibi ugraşıyorum
evdeki sistemimi anlatayım
evin bir ucundayım ben buraya router vs koysam da diger odalarda çekim sorunu oluyor bende kendi odama modemi koydum powerline adaptörle evin ortasındaki yere elektrik hattıyla gönderdim sinyali oraya da routere koydum kendim kabloyla baglıyım modeme
forumda başka bir başlıgın altında sordum size de sormak isterim
benim 2 sorunum var
öncelikle benim pc modeme direkt olarak kabloyla baglı router e baglı değilim
elimde mi 4a router var openwrt yüklü cihazın wan portundan interneti veriyorum software kısmından istediğimi yükleyip silebiliyorum lan portuna modemden gelen kabloyu bagladıgımda software kısmınadan birşey yükleyemiyorum router sanki interneti görmüyor ama routere baglı cihazlar internete baglanabiliyor
diger sorunum modemden gelen kabloyu mi 4a cihaza lan portundan baglarsam mi 4a cihaza kendi bilgisayarımdan baglanabiliyorum ama modemden gelen kabloyu mi4a cihaza wan portundan baglarsam baglanamıyorum
yaptıgım değişiklikler öncelikle modemle router ip çakışması olmasın diye modeme 192.168.1.2 router e 192.168.1.1 olarak atadım
-
https://github.com/openwrt/openwrt/pull/15581
Kernel partition boyutundan dolayı imaj oluşturma devre dışı bırakılmış.
-
Son bölüm için yazıyorum, modem ile router farklı ip havuzunda olsun. Mesela modem 192.168.1.x ise router 192.168.3.x şeklinde olsun. Modemden gelen kabloyu router ın wan portuna giriş yaparsanız sorun çözülür. Router da dhcp açık olduğu için sizin yaptığınız düzende ip çakışması yaşarsınız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
tamamdır hocam teşekkürler bu arada modem dün geldi gelir gelmez içini açıp serialle openwrt ye geçtim ttnet arayüze hiç bakmadım bile internete bagladım sorunsuz kullanıyorum bugun şu vdsl frimwareleri kurcalayacaktım ki internet kesildi acaba modemden mi diye başka modem taktım yine aynı o yüzden internetin gelmesini bekliyorum bu arada cihazı kapatırken cpu,wifi ve altında ısınan bir çip daha var tam olarak nedir bilmiyorum onlara büyük bir sogutucu uydurdum cihazı 2 ci el olarak satın aldım 300 tl ye geldi kargo içinde bu arada anakartı da yıkadım balata spreyiyle tertemiz oldu bu 128 mb depolaması olması gayet güzel uzun yıllar güncelleme alacak gibi görünüyor bu openwrt sistemiyle yeni tanışıyor sayılırım biraz kurcalayım herşeyi
-
vdsl.bin dosyalarını deneyenler varsa farkı ne oldu? yazabilir misiniz?
-
hocam vdsl dosyasını ben degiştirdim öncelikle eski sürümler 5.4 5.6 falan onlar hiç sinyal vermedi ama 5.7 -5.9 olanlarda sinyaller aldım benim alt yapı 46 mbps falan destekliyor
bazılarında 36 download 7 mbps upload bazısında 41-10 en son 5.9 sürümünü kullandım "(5.9.1.4.0.7) FRITZ.Box_7490-07.19-76429-Labor-beta" bu dosyayı yani bunda 44- 12 mbps gibi degerler gördüm zaten kullanıdım paket de 35 e kadar diyeceklerim bu kadar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X