Şimdi Ara

Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
920
Cevap
28
Favori
67.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
Giriş

Yani upload ve download hızları ile stabiliteyi etliliyor. Teşekkürler. Peki her bir vdsl.bin dosyasını ne kadar süre ile test ettin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten büyük emek var teşekkürler hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mbunal kullanıcısına yanıt

hocam hat degerlerim şu şekilde openwrt den aldım

DSL stats

Connection State

Line StateShowtime with TC-Layer syncLine ModeG.993.2 (VDSL2, Profile 17a)Line Uptime12h 30m 49sAnnexBPower Management ModeL0 - Synchronized

Inventory

Modem ChipsetLantiq-VRX200Modem Firmware5.9.1.4.0.7xTU-C Vendor IDBroadcom 164.60

Line Details

Data Rates

Actual Data Rate41.209 Mb/s6.144 Mb/sAttainable Data Rate (ATTNDR)42.942 Mb/s11.675 Mb/sMinimum Error-Free Throughput (MINEFTR)--

On-line Reconfiguration

BitswapononRate Adaptation ModeAt initializationAt initialization

Noise Protection

Latency0.00 ms0.00 msImpulse Noise Protection (INP)0.0 symbols0.0 symbolsRetransmission (G.INP)offoff

Line Parameters

Line Attenuation (LATN)19.0 dB24.6 dBSignal Attenuation (SATN)18.4 dB24.1 dBNoise Margin (SNRM)8.6 dB13.2 dBAggregate Transmit Power (ACTATP)8.4 dB14.5 dB

en son söyledigim modem frimwaresiyle bunu alıyorum ne kadar test ettim ? bu yazılım bir kaç gündür kopmadan sorunsuz çalısıyor

digerleri 1-2 dk içinde dsl ışıgı kapanıyordu yeniden bağlanmaya çalısıyordu o yüzden onları bir kaç saat bile denemedim

• arkadaşlar zyxel p2812 için bir custom rom yaptım

v23.05.3 derledim

yaptıgım değişiklikler

RT3062.eeprom wifi için

vdsl.bin "(5.9.1.4.0.7) FRITZ.Box_7490-07.19-76429-Labor-beta" vdsl bu modem frimware ekledim

açılışta wifi etkin ve şifresiz gelir modem açılınca wifi açık görünüyordu ama açılmıyordu startup sekmesine

echo 1 > /sys/bus/pci/rescan && wifi down && wifi up bu komutu ekledim rc.local dosyası içine

modem arayüz ip 192.168.2.1 yaptım ilk açılışta ağdaki ip ile sorun yaşamasın diye

tr dsl çalışması için dsl0.35 satırını ekledim

standart üzerinde gelen paketler duruyor ekleme cıkarma yapmadım

zaten çok fazla anlamıyorum

forumdan @mbunal hocama teşekkürler

ordan burdan ne ögrendiysem topladım birşeyler yaptım şu anda kullanıyorum

Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberidosya.co
    İndir openwrt lantiq xrx200 zyxel 2812hnu squashfs sysupgrade bin
    https://dosya.co/5ttw01znwxrk/openwrt-23.05.3-lantiq-xrx200-zyxel_p-2812hnu-f1-squashfs-sysupgrade.bin.html

Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberidosya.co
    İndir openwrt lantiq xrx200 zyxel 2812hnu squashfs sysupgradenowifi bin
    https://dosya.co/3mtmpkcsogxw/openwrt-23.05.3-lantiq-xrx200-zyxel_p-2812hnu-f1-squashfs-sysupgradenowifi.bin.html

üstteki link wifi aktif

alttaki link eeprom wifi yok

vdsl.bin dosyasını iptal etmek isteyen arayüzden network interfaces dsl frimware file karşısındaki /lib/firmware/vdsl.bin bu satırı silebilir vdsl dosyası iptal olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burhan0660 -- 10 Haziran 2024; 22:26:28 >

• 4 yıl önce açılmış olan P2812 OpenWRT konununun çoğunu okudum. Konunun belirli kısımlarında DSL sürücüsü de kurulabildiğinden bahsedilmiş. Lantiq DSLAM'a bağlıyım ve modemi ilk aldığımda 3 db SNR ile FEC ve CRC basıyordu ancak pek kopma yapmıyordu. Sonradan 3 db SNR ile saf bir şekilde CRC basmaya başladı ve FEC hatası 0 idi ve çabuk kopmaya başlamıştı. 3.5 db çekerek sorunu çözmüştüm ancak son 1 haftadır aynısını 3.5 db ile yapmakta. 4'e çektim ve öyle kullanıyorum. Bu sorunu DSL firmware çözebilir mi acaba? Bir de elimden geldiğince hız sınırlarını da zorlamayı isterim. Bu bağlamda DSL sürücüsü değişimi bana yardım edebilir mi? Şu an modemde stok DSL sürücüsü kurulu. OpenWRT 22 mevcut.

• FireKzH kullanıcısına yanıt

deneyin hocam denemeden zarar gelmez frimware değiştirerek daha yüksek stabil bağlantılar kurulabiliyor bende test ettim deneyin işinize yararsa kullanırsınız

• burhan0660 B kullanıcısına yanıt

Burada birisi dediğimi uygulamış ve atanan hız düşmüş. Stok DSL yazılımı daha iyi deniyor. Açıkçası bu gözümü korkuttu biraz.

• @FireKzH kardeş, bende denedim. stok olan benim bağlı olduğum router ile daha verimli çıktı. ama farklı routerda başka bir tane firmware daha iyi çalışmıştı. bunu denemeden bilemezsin. sonuçta bin dosyalarını yükleyip, gereken yere adını yazacasın ve dsl_restart edeceksin. hepsi bu. çok da göz korkutan bir durum yok. ben tüm dsl dosyalarını yaklaşık 1 saat içinde denemiştim. hatta kolaylık olsun diye dsls dosyalarını 1.bin 2.bin 3.bin. gibi sıralı yapıp hepsini birden yükle sadece isim değiştirip tek tek deneyerek hızlıca sonuca ulaşabilirsin.

Madem ki bu kadar basit denemek isterim hocam. Yükleme adımları neler ve kullandığınız tüm güncel driverlar hangileri? Toplu halde link verebilme imkanınız var mı acaba? İnternetimden olabildiğince verim almayı çok isterim açıkçası.

• FireKzH kullanıcısına yanıt

ilk mesajlarda firmware dosyalarıda vardı. hepsinin sıralı bir isim verebilirsin. 11.bin 12.bin 13.bin gibi.. hepsini /lib/firmware altına yükle.

1. modem arayüzünde network => interfaces => dsl sekmesine gel.
    2. Firmware File karşısına /lib/firmware/11.bin yazıp save and apply bas.
    3. system => startup da dsl_control kontrolu bulup hizasındaki restart düğmesine bas. modemin tekrar bağlanmasını bekle. bağlanma süresini, bağlandıktan sonraki dsl değerlerini kontrol edip gerekirse not alabilirsin.
    4. 1. adıma dön
    5. 2. adımda 11.bin yerine 12.bin ile devam et.
    6. bütün dosyalar bitene kadar 1. adımdan tekrarla.

test sürene göre 1 kaç saatte sürebilir daha kısada. test süresini 1 günde yapabilirsin.

kolay gele...

Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi

Yazılımı bilgisayarda buraya sürükleyerek hallediyoruz sanıyorum. Değil mi hocam?

Ek olarak hangi kısımdaki firmware'leri kullanacağız? Türkiye'de Vectoring yok ancak yine de desteği olması açısından Vectoring klasöründeki sürücüleri kullanacağımızı sanıyorum. Bir de Annex B ile çalıştığı yazıyor hat durumunda. Annex B (Vectoring destekli) klasörünü kullanacağız değil mi?

Son olarak da bu modemin stock firmware dosyası bu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FireKzH -- 8 Eylül 2024; 18:54:20 >

• ben hepsini denedim. vektoring olanı da olmayanıda.

sistem yazılım dosyası doğru yer ama sürekle bırak diye birşey yok. elle yazacaksın oraya /lib/firmware/11.bin gibi..

ama öncesinde scp ile 11.bin dosyasını /lib/firmware dizini altına kopyalaman lazım. ben 11 12 13 gibi yapıp tamamını yüklemiştim. sistem yazılım dosyası alanına teker teker yazıp denedim. en iyiyi bulunca da diğerlerini silip onu bırakmıştım.

Tamamdır hocam. Deneyeceğim. Yardımınız için çok teşekkür ederim size de zahmet verdim. :)

• altuntepe2 kullanıcısına yanıt

türktelekom ex3301-t0 modeli var. Stok yazılıma dönmek istiyorum.

"ATSE EX3301-T0"

komutu sonrası seed numarasını göremiyorum neden acaba

• Ben de giriştim bi tane 2. el bulup sadece openwrt yükleyip, 19.07.9'a güncelleyip bıraktım. Henüz DSL aboneliğim yok. Beni en çok zorlayan UART moduna geçirmek oldu. 2 yaş almışımdır :) Kısa devre yapıp düğmeye bastıktan sonra UART modunun görüntülenmesinin SANİYELİK bir iş olduğunun belirtilmesi lazım. Ben TeraTerm'in ilk ayarları ile ilgili çok hata yaptığım için uzun uzun ekranla bakıştım. En büyük zamanımı bu iş aldı.

Bunun dışında TeraTerm konsolunda "autoboot işlemini bir tuşa basarak durdurun." kısmının da çeviklik gerektirdiğinin belirtilmesi lazım. 3 saniyede geçiyor orası.

Son olarak openwrt sürümü ve eeprom dosyası konusunda tavsiyelere açığım. Konuyu baya okudum. Emeği geçenlere çok çok teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 18yusuf -- 22 Ekim 2024; 0:51:45 >
  • https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154459323

merhaba, sadece bu adımda belirttiğinizden farklı bir ayar yaptınız mı?

* Extra bir ayar yok aslında. Network> interfaces > device sekmesinde dsl0.35 ile lan1 portunu köprüledim.

bununla ilgili ekran görüntüsü ekleyebilr misiniz?

* Ardından arayüzlerimi oluşturup gerekli ayarlarımı verdim.

@<< PriSonerS >>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dream_04 -- 21 Kasım 2024; 15:13:57 >
  • dream_04 D kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bir süre önce gigafiber'e geçmiş bulunmaktayım, çok hatırlamıyorum o yüzden. Config'in işinizi görmesi gerekiyor diye düşünüyorum.

• altuntepe hocam sizi de ekleyeyim mesaja;

openwrt modem sadece dsl sinyal iletsin, pppoe başka cihaza gireceğim, wifi de kapal olacak, luci görselden şu seçilsin şu işaretlensin yazsanız yeterli olur herhalde benim için.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154459323

merhaba, sadece bu adımda belirttiğinizden farklı bir ayar yaptınız mı?

* Extra bir ayar yok aslında. Network> interfaces > device sekmesinde dsl0.35 ile lan1 portunu köprüledim.

bununla ilgili ekran görüntüsü ekleyebilr misiniz?

* Ardından arayüzlerimi oluşturup gerekli ayarlarımı verdim.

@altuntepe2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dream_04 -- 22 Kasım 2024; 12:35:12 >

• ben burada farklı cihaz deniyorum aslında, modem ip değiştir, dhcp kapa falan bir ayarlar yaparken arayüze ulaşamıyorum şu anda, cihazda reset tuşu da yok, nasıl reset atılır.

• 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.