zyxel p-660hn-f1z yapılandırma ayarlarını düzgün yapın başka modeme ihtiyacınız yok. şu anda n standardında en kaliteli modemlerden birini almışsınız. bunun üstüne ne alırsanız alın sizi kesmeyecektir. kablosuzda sorun yaşıyorsanız oldukça kapsamlı bir şekilde kablosuz ayarları müdahelesi yapmanıza izin verir. ben üzerindeki antenlerle arada 4 kat olmasına rağmen gayet güçlü sinyal alabiliyorum ve kopma sorunu hiç yaşamadım. zaten n standardının özelliği budur. uzun mesafelerde kopma olmadan sinyal çok düşmeden bağlantı sağlar. ayrıca, mesafeyi uzatacağım diye sinyal gücünü gereksiz artırmayın. bu durumun kansorojen etkisi olduğunu unutmayın. airtieslardaki aşırı güçlendiirilmiş sinyal çıkışı maalesef sağlık sorunları olarak size geri dönebilir. zyxel, linksys, usrobotics gibi bu tür değerleri kontrol altında yani denetlenen bir markanın ürününü almanız sizin ve aileniz için iyi olacaktır. nitekim siz zaten iyi bir seçim yapmışsınız. sırf yapılandırmayı düzgün yapamama nedeniyle anlamsız markalara yönelmeyin bence.
quote:
Orijinalden alıntı: ENIGMA linksys WAG325N kullanmasini ve configre etmesini bilmessen isyanlarda olurlar tabi..sahsen 8-9 tane sattim bu gune kadar hic birinde de sorun yasamadim...o yuzden kullandigim bir model oldugu icin yazdim zaten netten bakarak degil..o zaman airties in modellerine bak sıkmaz canini...
bnm için kablosuz mesafesi önemli. Yaklaşık olarak açık alanda ne kadar?suan rt205le yaklaşık 300 metreye kadar internet paylaşıyoruz..
quote:
Orijinalden alıntı: nic39.41
quote:
Orijinalden alıntı: ENIGMA linksys WAG325N kullanmasini ve configre etmesini bilmessen isyanlarda olurlar tabi..sahsen 8-9 tane sattim bu gune kadar hic birinde de sorun yasamadim...o yuzden kullandigim bir model oldugu icin yazdim zaten netten bakarak degil..o zaman airties in modellerine bak sıkmaz canini...
bnm için kablosuz mesafesi önemli. Yaklaşık olarak açık alanda ne kadar?suan rt205le yaklaşık 300 metreye kadar internet paylaşıyoruz..
teorik olarak bu modelle acık alanda 500mt+ kadar gidersin fakat tabi bunun bir garantisi olmamakla beraber buna etki eden cok sey var...cihazi konumlandirdigin yer,cevresel etmenler,alicilarin bozisyonlari ve guclerine baglı olarak degisir...ancak ortalama bir tahminde bulunabiliriz..pratikte ne olur deneyip gormek lazim(acık alanda denemedim hic ne kadar gittigini)..ama rt205 den daha yuksek kapsama alanina ulasabileceginin garantisini verebilirim =)..
bu modemi 4-5 aydır kullanıyorum. wireless te hem masaüstünde zyxel in wireless usb adaptör kullanmama rağmen, hem de lap top ım da arada kopmalar yaşıyorum. acaba splitter ı veya ek yapılmış telefon kablosunu komple değiştirmem sorunu çözer mi yoksa garantiye götürmek daha mı mantıklı. son olarak 20 metreden sonra 2 farklı netbookta da kalitesiz sinyal sorunu başlıyor. netbookların wireless antenleri nispeten küçük falan da o yüzden yapıyorlar diye düşünüyorum, bu konuda da bilgisi olan varsa çok memnun olurum.
Kablolara Bak Birde Telefon pirizinde parazit varsa onu gider kopma yaşamazsın ... ;)
Arkadaşlar ben bu modemi biraz inceledim ve özelliklerini beğendim. Geçen ay bir Samsung N150 netbook aldım ve aynı zamanda işe başladım. Artıke ve geldiğimde yorgun oluyorum ve yaz oldugu için de pc başında sıcak odada oturmak istemiyorum. Mümkünse balkonda uzanarak nette sörf yapmak istiyorum =) Çok mu şey istedim =) Şu an airties RT-110 marka router kullanıyorum. Bu güne kadar en ufak bir sorun yaşamadım. Ne kopma ne baglanmama... Şimdi bu modemi buldum ve bana cok iyi bir F/P ürünü gibi geldi. Evimizin bi ucundan diğer ucuna en uzak mesafe taş çatlasa 40 metre. Arada 4 ya da 5 duvar var gibi düşünürsek router'ın performansı nasıl olur sizce ? Ayrıca netbook ile geceleyin sürekli download yapılıyor. Modemin ısınma sorunu olur mu ?
arkadaşlar ben p-660hn-f1z modemi ve wap3205 ap bugun aldım 7/24 telefonla teknik servis yapıyorlar. tamamen saçma bir modem ve firma profili diyebilirim. saatlerdir ugrasıyoruz bir yere varamadık çünkü telefondaki teknik arkadaşların hiç bir bilgisi yok malesef. yarın her iki cihazıda iade edeceğim. bunca para verdik yazık valla....
kesinlikle tavsiye etmiyorum..........
kesinlikle her iki üründe çok güzel bir ürün arkadaşım WDS mi UR mi yapamadın bu iki cihaz arasında bende teknik destek istedim ilk kurulumda wap3205 için bana çok basit bir doküman gönderdiler bende bu doküman yardımı ile birdaha telefon açmadan her iki cihazı hem wds hemde ur olarak bağlaya bildim ürünlerin güncel yazılımları yükleyip resetledinmi ürünleri HN ve WAP3205 kesinlikle fw güncellemesi yapılmalı bence. ürünler ile ilgili dokümanların linklerini vereyim istersen sana birde kendin dene istersen ama inanki kalitesinden vazgeçilmeyecek bir teknik destek ve ürün yelpazesi olduğuna eminim ürünün arızamı yaptı donanımsal en ufak problemi dahi olsa kesinlikle sıfırı ile değişiyor çağrı merkezini arasığımda 4 dk üzeri bekledim karşıma mesaj bırakma ekranı geldi telefon numaramı bıraktım bana geri dönüş yaptılar ülkemizde varsa byle bir hizmet veren farklı firmalar hakları yenmemeli bence...
psychomantis kablosuz sinyal ile ilgili birşey söyleyemem biliyorsun bu sinyaller bulunduğun ortama göre çok değişkenlikler gösteriyor fakat modem arayüz ekranında nat kısmında maksimum oturum açma sayısını mutlaka yğkselt derim Örneğin 8192 yap çünkü torent indirirken webde gezinemeyebilirsin
quote:
Orijinalden alıntı: aloavera_man
arkadaşlar ben p-660hn-f1z modemi ve wap3205 ap bugun aldım 7/24 telefonla teknik servis yapıyorlar. tamamen saçma bir modem ve firma profili diyebilirim. saatlerdir ugrasıyoruz bir yere varamadık çünkü telefondaki teknik arkadaşların hiç bir bilgisi yok malesef. yarın her iki cihazıda iade edeceğim. bunca para verdik yazık valla....
herkese iyi günler. arkadaşlar bu sayfada diğer sayfalardaki yorumları ve kullanıcı paylaşımlarını okudum.bir kısım arkadaşlar olumsuz yanlarını sıraladılar bir kısım arkadaşlarda gayet övgüyle dolu yorumlar girmişiler.güvendiğim bir arkadaşın tavsiyesi üzerine yaklaşık 10 gündür bu modemi kullanıyoruz.şimdilik hiç bir problem yaşamadık hatta güncellemesini bile yapmaya fırsatım olmadı henüz.benim için önemli olan yan binadaki dairedeki yiğenimle rahat bir şekilde paylaşabilmekti.modemle arada kalın bir duvar ve uzunlamasına düşünürsek- pencerelere kadar olan mesafe- 20 den fazla olan bir yerden rahat bir şekilde sinyal alıyoruz.500 metrelerden bahsedenler olmuş tabi hiç bir fikrim yok.ben n özelliğini kullanmıyorum o yüzden modemden kapattım.laptop 11g yi kullanıyor sadece o açık.duyduğuma göre eğer 11n özelliğini kullanmadığın taktirde kapatmazsan bağlantıda kopmalar olabiliyormuş.netice itibariyle şimdilk memnunuz ilerleyen günlerde neler olur bilemem.
şimdi arkadaşlar ben tecrubeli ve teknik bilgisi olan arkadaşlara birşey sormak istiyorum.bu modemi kendi dairemize daha orda mesaefye alıp %60 olan sinyalimi %100 çıkartmayı ve kabloludan eski pc mi download makinası olarak bağlamayı düşünüyorum.bu modemi duvara biraz yukarıya monte etsem ama normal masada durduğu gibi tabanı yere paralel şekilde değil duvara paralel bir şekilde kapının pervrazına -yada biraz üstüne- assam antenlerin duvara yakın olması ,tavana yakın olması gibi durumumda sinyalde azalma yaşarmıyım.yoksa sonuç itibariyle etrafı açık olduğu için sinyalde bir değişme olmazmı.yada modemin duvara bitişik olması sinayl dağılıında herhangi bir olumu yada olumsuz etkisi olurmu.yani demek istediğim bu sinyal 360 derece olarakmı dağılır yoksa sinayl merkezden çıkar ve bir küre misalimi yayılır.nasıldır bu sinyalin gidiş kısmı.çünkü bir arkadaş demişki modem yüksek bir yerde etrafı açık olmalıdır.bu etrafı açıklı ne demek? odanın ortasında tavandamı asmak lazım?
ayrıca arkadaşların dediği gibi çok fazla ayar var modeminkontrol panelinde.bu ayarları kim naıl kullanmış.en uygun ayarları nasıl elde edebiliyoruz.bunun için teknik yardımmı almak lazım yoksa standart bir kullanıcıda bu ayarları yapabilirmi?
çok uzun oldu biliyorum kusura bakmayın
özetlemek gerekirse 1.modemi duvara dikey dir şekilde asarsak birazda yüksekte, sinyalde değişiklik olurmu? en önemlsi bu şu an için. 2.gelişmiş ayarlarıyla oynamak ne kadar gereklidir?gerekliyse bilen bir arkadaş paylaşabilirmi? 3.11n özelliğini kullanmıyrsak açık durmasının bir anlamı varmı? 4.sürekli açık olacak olan download makinasının emule ,torrent,flashget ve benzeri programlarda sorun yaşarmı?
uzun oldu tekrarlıyorum ksura bakmayın.çok teşkkür ederim vaktinizi aldım.yardım edebilecek arkadaşlara tekrardan teşekkür ederim. ps:bağlantıyı 4mbps yapacağız o yüzden 1. soru şu an için çok önemli.nakil işlemi yapılacak ona göre.
saygılar...
merhaba arkadaşlar
bende zyxel P 660HN serili modem var, yeni aldığım dizüstü bilgisayarım amasaüstünde bulunan dosyalarımı ( filmler, müzikler vb.) aktarmak istiyorum. bir ethernet kablosu ile modemin 4 girişinden birini kullanark ve internet bağlantısına gerek duymadan nasıl masaüstüne bağlanabilirim,gerekli ayarları nasıl yapabilirim?
lütfen çok acil bu konuda yardıma ihtiyacım var
quote:
Orijinalden alıntı: zahir1212
merhaba arkadaşlar
bende zyxel P 660HN serili modem var, yeni aldığım dizüstü bilgisayarım amasaüstünde bulunan dosyalarımı ( filmler, müzikler vb.) aktarmak istiyorum. bir ethernet kablosu ile modemin 4 girişinden birini kullanark ve internet bağlantısına gerek duymadan nasıl masaüstüne bağlanabilirim,gerekli ayarları nasıl yapabilirim?
lütfen çok acil bu konuda yardıma ihtiyacım var
öyle bir soru sormuşsun ki; işletim sistemini kullanmayı bana öğretin demekle aynı şey olabilir bu dediğin. espiri yapmış olabilirsin mi? masa üstünde ve dizüstünde hangi işletim sistemi var, dosya paylaşımları açmalısın her ikisinde de, upnp'yi açmalı ne alaka oldu şimdi bu , güvenlik duvarlarında erişim iani vermelisin, virüslere dikkat etmelisin.. bence usb memory al bir tane, hem sen rahata er, hem de biz huzura kavuşalım.
Selam Bende win 7 işletim sistemi ile çalışan desktop pc’ ye ethernetten bağlı zyxel p660hn f1 modem var. Kablosuz ağ performansı mükemmel, evin her yerinde notebook tam çekmekte, dosya aktarımı download vs.. çok iyi. Ancak emule gibi paylaşım programları ile 1-2 saat kadar çok iyi indiriyor, sonra birden bant daralıyor ve çok düşük bir hızda sabitleniyor, indirme kaynakları sıfırlanıyor. Sonra emule programını kapatınca explorer sayfa açmıyor. Modemi resetlemek gerekiyor. Böyle bile bazen modemin internet ışığı kırmızı yanıyor. Bazen tekrar reset istiyor. Ulaşılması çok zor teknik destekciler önce remote management da WAN/LAN seç dediler uyguladım olmadı. Sonra bir başkası NAT session yükselt dedi 4096 yaptım problem biraz hafifledi gibi ama yine sorun devam etti. Benim bağlantım ADSL 1024 limitsiz bu arada. Yardımlarınızı bekler teşekkür ederim
Bu arada bu modemin avrupa sitelerinde ağustos da yazılım güncellemesi var ama bizim zyxel tr sitesinde hala firmware c4 yani mart ayında çıkan bir yazılım olarak durmakta
En son çıkan firmware (370BJI6D0) 'i kurduktan sonra modeme dair tüm sıkıntılarım ortadan kalktı. Adeta uçuyor, kendini resetleme olayı tarih oldu, kurmayanlara kesinlikle tavsiye ederim. Güncel firmware için zyxel müşteri hizmetlerini arayın, mail yolluyorlar. İnternet sitesinde de varmış ama çok saçma bir yere koymuşlar linkini, ulaşması çok güç.
Arkadaşlar Torrent problemi yaşayan 660HN kullanıcıları problemin çözüldüğü FW yazılımı ZyXEL ftp sitesinden indirebilir yazılımı yuükledim test ettim sorunsuz bir şekilde aynı anda hem torrent hemde web sorf yapabiliyorum.
En son sürüm olan firmwire kurulunca modemin ayarları değişiyormu acaba? Modemde yapılmış tüm ayarlar restlenmiş modem sıfırlanmış oluyormu? Ben çok anlamıyorum ama bir arkadaşım bir kaç ayar yapmıştı modeme giriş yapan makinalara sabit ip falan atamıştı.Bu gibi ayarlar değişcekemidir acaba?
ikinci olarak bu torrent ile ilgili olan da bir firmwire değilmi?ikisi ayrı ayrımı kurulmalı acaba.Yoksa sadece birinimi kurmak gerekiyor.
Teşekkürler
merhaba FW güncellemesi yapıldıuğında modem üzerindeki ayarlar silinmez fakat FW düzgün çalışması için mutlaka modemi resetlemen gerekir yani içindeki ayarları sıfırlayacaksın BJI.8 torent problemininde giderildiği en güncel yazılımdır bu yazılımı mutlaka yüklemeni tavsiye ederim.
Teşekkürler vermiş olduğun bilgiler için.Bu gün müşteri hizmetlerini arayıp sormuştum ordaki eleman reset atmanızı tavsiye ediyoruz ama atmak zorunda değilsiniz demişti.Ben pek güvenemedim açıkcası ordan gelen bilgilere.Konuya çok hakim bir havası yoktu bilgiyi veren elamanın.Tabi bende çok anlamadığım için banada öyle gelmiş olabilir.Sonuç olarak güncellemeyi yapıcam Teşekkürler.