Şu an odadaki telefondan da bilgisayardan da 192.168.1.1 yazınca Keenetic modem sayfasına gidiyor hocam. Ordaki ağ adını değiştirip denicem. Yarın size bu konuda bilgi veririm. Çok teşekkür ederim < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoraySogut35 -- 29 Mayıs 2021; 4:10:23 > |
Zyxel TB50 Wifi kopma sorunu? (3. sayfa)
-
-
Bu arada iki modem arasındaki kabloyu sökersen bilgisayardan sadece T50B ye girer. Ayarları yaptıktan sonra tekrar takarsın ethernet kablosunu.
Kolay gelsin, iyi geceler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 29 Mayıs 2021; 12:16:52 > -
quote:
Orijinalden alıntı: tcebeci1Bu arada iki modem arasındaki kabloyu sökersen bilgisayardan sadece T50B ye girer. Ayarları yaptıktan sonra tekrar takarsın ethernet kablosunu.
Kolay gelsin, iyi geceler.
Hocam merhabalar. Dediginiz sekilde yaptim. Agin adini Zyxel de degistirdim BKCK5-TP yaptim sifreyi ayni biraktim. Bu sefer de bilgisayara internet geldi ama telefonlarda "IP adresi alınıyor.." seklinde kaliyo baglanmiyor. Bağnaınca da Bağlandı, İnternet Yok diyor. Fakat kardeşimin telefonu bağlanabildi, dün ben bağlanabilirken de o ağı göremiyordu, bağlanamıyordu.
Zyxelin sitesinde de bridge yapmayla alakali bir yazi buldum aslinda ayni seyleri yapiyoruz ama olmuyor. Bununla ilgili ne yapmak lazim, acaba yeni bir konu mi acayim bu modemi menzil genisletici olarak kullanmak nasil oluyor filan diye.
NOT: Demin Zyxel'in ağına bağlandı, salona geçince anlık bir internet kesintisi olup ağı değiştirdi. Salondan tekrar çekmiceği yere kadar uzaklaşınca internet kapandı, Zyxel'in ağında yine Ip adresi alınıyor kısmında takıldı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoraySogut35 -- 29 Mayıs 2021; 16:37:36 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba, hocam sanırım bir yerde bir şeyleri atlıyoruz. T50B deki güvenlik duvarını ve wifi 802.1 korumalarını kapatabilir miyiz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 29 Mayıs 2021; 19:15:5 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Hocam Keenetic modemde de 802.11 korumasını devre dışı bırakalım. 2,4 Ghz ve 5 Ghz için.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şimdi yapacağımız ayar önemli;
Keenetic modeme köprü olarak kullandığımız T50B nin Mac adresini tanıtmamız gerekiyor. Ben T50B için gösteriyorum fakat siz bu işlemi Keenetic te yapacaksınız.
T50B nin Mac adresini biliyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 29 Mayıs 2021; 19:15:53 >
-
Aynı şekilde yukarıdaki fotolardan faydalanıp; Keenetic inde Mac adresinide T50B ye girelim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 29 Mayıs 2021; 19:43:53 > -
-
quote:
Orijinalden alıntı: tcebeci1Şimdi yapacağımız ayar önemli;
Keenetic modeme köprü olarak kullandığımız T50B nin Mac adresini tanıtmamız gerekiyor. Ben T50B için gösteriyorum fakat siz bu işlemi Keenetic te yapacaksınız.
T50B nin Mac adresini biliyorsunuz.
Keenetic de mac kısmını bulamadım hocam.
Telefonum bir süre sonra internete bağlanabildi. Fakat dediğim konu devam ediyor. Sanki evin içinde 2 farklı modem var ve oda geçişlerinde stabilite, otomatik bağlanma yok. Telefona kafayı yedirtiyolar :)
İlk mesajlarınızda söylediğiniz bir şey vardı. Aynı ağ olacak ve Zyxel, Keenetic'in uzamış bir kolu gibi olcak diyordunuz. Sanırım onu başaramadık.
Fena bunalttı bu olay beni.
-
Hocam yukarıdaki ayarları yaptığını düşünerek, (özellikle 802.11 korumalarını kapatma) birde şunu deneyebilir misin?
Wifi şifreleme olarak şimdilik wps seçebilir miyiz?
Wifilerin adlarını ve şifrelerini yine aynı yapalım.
Keenetic için aşağıdaki ayar iyi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 29 Mayıs 2021; 20:40:27 >
Koray kardeşim daha deneyeceğimiz çok şey var, örneğin sonuç alamazsak T50B yi modem olarak takıp, Keenetic i köprü olarak deneyeceğiz. Sanırım bu şekilde sonuca ulaşabiliriz.
quote:
Orijinalden alıntı: tcebeci1Aynı şekilde yukarıdaki fotolardan faydalanıp; Keenetic inde Mac adresinide T50B ye girelim.
Üstte yazdıklarınızı da denicem. Yapamayacağım tek şey Keenetic'i menzil genişletici olarak kullanmak olcak. Çünkü TB50'de sadece 2.4GHZ, sadece 5Ghz, kombine olarak ikisi de açık şekilde 3 farklı versiyon denememe rağmen salonda dahi kopmalar bağlanmamalar oluyordu. Çok kötü bir modemmiş hiç beğenmedim, nerden bulaştıysam şanssızlık. Keenetic'den sonra rahatladım o konuda.
Direkt olarak TB50'yi menzil genişletici olarak kullanan birileri var mı, net olarak bir ayar verebilirler belki diye bir konu başlığı daha açıcam. Şimdiye kadar her yazdığımda canlı destek gibi yardım ettiniz, ilginiz, alakanız ve yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X