Bedava derken iss lerin modemleri fiyat olarak daha indirimli. Yalnız yazılımlar kısıtlı. İss modemi yerine bağımsız modem alman daha iyi tercih olur. Zyxel için 8623 alınabilir(voip desteği var). 1500-1600 civarı asus ac55u veya keenetic hero alınabilir(bütçenizi bilmiyorum). 2 modelde 5ghz, gigabit port, snr-hız ayarı var.Benim detaylarla işim yok, sorunsuz çalışsın dersen, zyxel in 2.elini sahibinden alabilirsin 500-600 civarı. |
ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme (100. sayfa)
-
-
Keenetic extra dsl modem ve 35 mbps vdsl comnet kullanıyorum.Telekom alt yapısını kullanıyorum.Ama sunucu,alt yapı uyumu ile ilgili keeneticte zaman zaman sorun yaşıyorum.Bunun için uyumlu daha az sorun yaşayacağım 500 tl civerında 2.el gigabit portları ve 5 ghz li Zyxel 8623 ,ZYXEL VMG3625-T50B veya Zyxel vmg3624 lerden birini alıp takıp unutmak istiyorum.Aralarında çok fark varmı bilemiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 1 Mart 2023; 11:52:40 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
8623 veya 3625 tercih edilebilir. İkisinin arasındaki fark 8623 te voip özelliği var (telefon için). Forumda ikisininde konusu var, incele istersen tercih konusunda yardımcı olur. İçine hangisi siniyorsa onu tercih edebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HesaplıBilgi -- 2 Mart 2023; 10:31:1 > -
merhaba son güncellemeyi yapamıyorum türknetin yazılımını hata veriyor
-
Hayır 3625 te değil 8623 te Voip var
Uyum derseniz Zyxel içinde uyumlu diyemeyeceğim. Çünkü broadcom işlemcili değil bu modem. Şu anda bende bu modem var ama router olarak kullanmaya karar verdim. Çünkü bu modemle 72mb hız alabilrken en çok 75 Mbps pakette, Vodafone ın verdiği kıytırık eski Huawei HG658c V2 DSL modem de 80 Mbps hız alıyorum. Hg658 i dsl modem köprü olarak ayarladım wan bağlantısı ile zyxel 3625 e bağladım neti o şekil ile dağıtıyorum. Bufferbloat olayı bayağı düzeldi.
Hızını düşük test eden arkadaşlar eğer telefondan test ediyorsanız Bluetooth u kapatıp deneyin Xiaomi telefon ile hız testi yaptığımda 35 mbps yerine 25 falan gözüküyor Bluetooth kapatınca 33 34 mbps görüyorum bilginize
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Düzelttim, yanlış yazmışım.Teşekkürler. Üstteki cevapta 8623 yazmıştım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HesaplıBilgi -- 2 Mart 2023; 10:32:31 > -
Bina iç tesisatı kontrol ettirdim,sağlamlaştırdım.iç tesisatta sorun kalmadı.
Keeneticden soğudum.Her yazılımda aynı alt yapıda farklı farklı sorunlar yaşadım. Modemi takıp unutmak istiyorum.
35 mbps vdsl kullandığım için uygun fiyatlı bir çözüm arıyorum.
İlk başta 2.el Huawei HG658c v2 VDSL2(türkcell olanla aynı sanırım) bordcom işlemcili modem alıp köprü moduna alacağım. Telekomdan gelen internet sinyali stabil hale gelsin istiyorum.Ev içi wifi dağıtımı içinde extra dsl modemi router modunda kullanacağım. Çözüm olursa keentiği satıp yerine xiamio giga benzeri router alacağım.
Vodafone H300s daha önce 1 yıl kadar kullandım.Sadece internet kopup geri geldiğinde keenetic extra dsl gibi kendiliğinden bağlanmıyordu. 200 tl civarında satılıyor onuda alıp deneyebilirim.
ZYXEL 3625 T50B mediatek işlemcili ama keenetiğe göre daha yeni olduğunu söylüyorlar.2.elde 500 tl civarında satılıyor onu alıp deneyeceğim.
-
Biraz önce Zyxel vmg3625-t50b modem aldım.
-
Hayırlısı olsun.
Teşekkürler.
Birde 2.el braodcom işlemcili huwai 658 modem alıp köprü moduna alacağım. Telekom alt yapısı ile ilgili sorunları en aza indirmek istiyorum.Sizin gibi 3625 wifiyi dağıtacak.
kötü etmişsiniz, modemden router yapmak hiç mantıklı değil. siz istiyorsanız yine broadcom chipsetli modem alın fakat router olarak daha güzel bir çok ürün var xiaomi vs vs gibi
-
Kötü ettiğim bir şey yok.Elimde keenetic extra dsl ve ZyXEL VMG3625-T50B modem var. Broadcom işlemcili modemler denemeyapacağım. Hangisi daha stabil ve verimli olursa onu kullanacağım.Daha önce xiamio giga router vardı. 130 m2 evde pek fazla ihtiyacım olmadı. Sattım.Şimdi yeni eve taşındım. Çok büyük sorunum yok.2,4 ve 5 ghz geçişlerde bazen yavaşlık oluyor ona çözüm arıyorum. Kaliteli tek cihaz kullanmak bana daha mantıklı geliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 10 Mart 2023; 0:5:22 > -
Hiçte öyle değil işte ben deneyerek gördüm bunu. Vmg3625 i modem olarak kullandığımda Hat durumu SNR 8 hız max 78-79 Mbps oluyor. Testte ise 72 Mbps civarı çıkıyordu. Elimdeki eski Huawei Hg658 modemi köprü moduna alıp DSL giriyini bu modeme bağladım ve Vmg3625 i ETHWAN bağlantısı ile (3625 üzerinden Dsl ayarlarını girerek-Fiber gibi yani) bağladığımda Hat değerlerim 8 SNR hız 84-85 Mbps testlerde ise 79 Mbps görüyorum. Hat bağlantısında mesafe olmadan 2 side yan yana modemlerin. Ayarları yaptıktan sonra Huawei hg658 in wifi düğmesinden wifi sini kapatıyorum çürkü onda internet yok. Modeme gireceğim zaman açıyorum. Ve bu bağlantıda modem çok daha iyi sonuçlar verdi. Özellikle bufferbloat testlerinde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aklınyolubir -- 11 Mart 2023; 6:2:13 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yanılgı olmasın. Huawei HG658 in TR deki V2 modelleri Broadcom işlemcili değiller.Düz olan Hg658 Broadcom işlemcili olup V2 ler ise Çinli TRIDuctor VSPM310 model xdsl chipseti kullanıyor. Benimkide öyle 100 TL ye internetten aldım Vodafone nun verdiği. Ve yabancı forumlardan en güncel versiyonu bulup modemi çöp etmeden de güncelledim. Bu chipset ile gayet iyi çalışıyor bence. Avustralya forumlarında uzak dsl hatlarında gayet başarılı olduğu söylenmiş.
Bilgilendirme için teşekkür ederim.Ben HG658 lerin hepsinin broadcom işlemcili sanıyordum.Piyasada süperonline,huwai biribirine benzer satlık epey Hg658 var. Düz olan Hg658 Broadcom işlemcili olanı nasıl bileyeceğim.Diğerine göre nasıl ayırt edeceğim.2.el gözünüze çarparsa link atarmısınız?
-
Benim araştırdığım kadarıyla HG658 V2 versiyonun chipseti şu an bulunabilen en iyi chipset diyorlar Türkiye için.
Triductor VSPM310 bizim çöp saha dolaplarında en iyi uyumu yaratıyorlarmış Yalnız HG658c olan vodafone ve fazla tavsiye edilmiyor.
Superonline olan tavsiye ediliyor. Bu modeme Xiaomi AX3200 bağlayıp kullanmayı düşünüyordum bir ara ama Tivibu kullandığım için vazgeçip HERO DSL almıştım. Eğer HERO DSL iyi çalışmazsa o senaryoyu deneyeceğim fakat öncesinde modemle ilgili bir bilgiye ihtiyacım var.
Rica etsem arayüzden IPOE köprüleme desteği olup olmadığına bakar mısınız? Tivibu PPPoE yerine IPoE kullandığı için IPoE köprüleme yapabilmeli eğer modemi köprü moduna alıp router'a bağlayacaksam.
Size zahmet
-
chipsetle ilgili bir arkdaş şöyle bir bilgi paylaştı.Öncelikle bu modemin süperonline yazanını alıp deneyeceğim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X