Merhaba, Evin farklı noktalarındaki düşük wifi sinyaline çözüm olması için aldığım Zyxel WRE2206' yı kurulumunu yapabilmeme rağmen bir türlü kullanmayı başaramadım. Kurulum bittikten sonra bu cihaza bağlanan cihazlar bağlantıyı görüyor ama internete açılmıyor. Detaya bakılınca İp adresi ve DNS sunucusu kısımlarında hata görülüyor https://showbox.ink//. Modemin Zyxel VMG3312-B10B. WRE2206 devrede değilken herhangi bir cihazla internete bağlanmada sıkıntı olmuyor, ancak WRE2206 devredeyken hiçbir cihaz bununla internete çıkış yapamıyor. Konuyla ilgili bilgis/fikri olanları bekliyorum. |
Zyxel WRE2206 Wireless Extender
-
-
Merhaba,
Benzer problemi ben de aynı modem ile yaşadım kurulumda. Tavsiyelerim:
- Kurulumu kesinlikle wi-fi olarak yapmayın. Bir cihaza kablo ile bağlayarak kurulum deneyin.
- Bu tavsiyeyi zaten biliyor olabilirsiniz ama SSID ismini verirken mevcut modem SSID' den farklı bir isim verin.
Bu işlerden iyi anlayan bir arkadaşla yaklaşık yarım saat uğraşarak kurabildik. Diğer detayları pek hatırlamıyorum ama hiç kullanıcı dostu olduğunu söyleyemem kurulum aşamasının.
Kurulum sonrasında zaman zaman farklı cihazla bağlanınca ip vermeme ve internete çıkmama hatası aldım. Cihazdan pek memnun kaldığımı söyleyemem. Ancak modemden de şüphelendiğimi belirtmeden geçemeyeceğim. Eskiden sinyal şiddeti konusunda sıkıntı yaşamadığım noktalarda artık daha düşük sinyal almaya başladım, zaten extenderi bunun için almıştım. Modem sinyali zaman zaman azalıyor gibi, bunun extenderin düzgün çalışmasını etkileyebileceğini düşünüyorum.
Telekoma çağrı açtım modem sinyal kontrolü için ama bunun için ben modem başındayken aramamı istediler. Uzaktan modem sinyal kalitesi için neye bakacaklarını anlayamadım, belki de bir prosedür olarak bir şeye bakıp daha sonra servis yönlendirecekler.
Siz sorunu çözdünüz mü bu arada, tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X