Paket Kaybı Problemi
Arkadaşlar merhaba,
Son bir aydır paket kaybı problemim bulunmakta ve bu paket kaybı sorunumu sadece Riot Games sunucularında yaşamaktayım. Başka hiçbir oyun ve sitede paket kaybım yok. Cmd'den ping yolladığımda "Request Time Out" hatası ve %100 paket kaybı sonucunu alıyorum. Yardım ederseniz çok sevinirim. İnternet sağlayıcım herhangi bir problem görünmediğini çok net belirtti 7-8 kez arayıp teyitte ettirdim.
zyxel wap3205 v2 router
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim routerdan var elimde. Modemden wifi ile sinyal alıp masaüstü bilgisayarıma kablo ile interneti aktarıyorum ama anlık 30 dk 1 kere yada 45 dk 1 kere bağlantı kopuyor hemen geri geliyor acaba ne yapmam lazım
TP-LINK TL-WA701ND Cihazına OpenWrt sorunu ?
Arkadaşlar Merhaba
Bu cihazı yıllardır AP Client modunda sorunsuzca kullandım. Yani kablosuz yayını kablolu olarak kullandım.
Şimdi ise kablolu inerneti kablosuz olarak kullanabilmek için kullanmaya calıştım.
2 Ayrı modemde denedim
ZyXEL P-2812HNU-F3
Zyxel vmg3312-b10b
Ben evimin uzak köşesine ping olayı olmasın diye kablo çektim ve kabloyu(CAT6) AP olan TP-link 701nd ye bağladım. Wifi ile bağlantı kurdum.
Amaç kablo ile çekip başka odada kablosuz bağlanmak.
2 gün boyunca DHCP problemleri yasadım. Ne denedi isem olmadı.
Modemlerimi reset atmak zorunda kaldım. Ana modemlerim DHCP leri çalışmaz oldu.
OpenWRT li modemime nasıl bir ayar yapmalıyım ki ana modem DHCP si şaşırmasın.express hr
Altyapı Dönüştürme Tavsiyesi
Merhabalar,
Öncelikle bulunduğum meskene VDSL2 altyapı gelmektedir. Bağlantı doğrudan RJ11 jak aracılığıyla yapılmaktadır. Bu jaka, ankastreden itibaren 2 telli kablo gelmektedir. Hedefim bir Wi-Fi 6 Yönlendirici (Mi Router AX1800) almak ve ağ kalitemi arttırmaktır. (Eski yönlendiricim TP-Link TD-W9970v3) Lâkin şöyle bir sorunla karşı karşıyayım;
Yeni almak istediğim yönlendiricide RJ11 girişi bulunmuyor. Bunu nasıl çözmemi tavsiye edersiniz?
Benim aklıma gelen 4 seçenek şu şekilde;
Birincisi; elle kabloları birbirine bağlamak ve RJ45 olarak sonlandırmak. Lâkin RJ45 tarafında en az 4 tel kullanmam gerekecek. (1-2-3-6, yani turuncu-beyaz, turuncu, yeşil-beyaz ve yeşil teller)
2 adet teli 4 adet telle nasıl birleştirirsem sonuç alırım?
İkincisi; RJ11 dişiden RJ45 erkeğe dönüştüren dönüştürücüler var lâkin bunların iş görmediğini okudum, emin olamadım.
Üçüncüsü; elimdeki eski yönlendiriciyi köprü işlevine alıp yeni yönlendiriciye atlamak.
Dördüncüsü ise ankastreden gelen kabloyu CAT6 kablo yapabilir miyim/nasıl yapabilirim?
Kurmak istediğim sistemi Geforce Now'da kesintisiz deneyim yaşamak için kuracağım.
Bulunduğum bölgedeki ISP sunucusuna 7-8 ms ile bağlanmaktayım, jitter pingim 1, 88 Mbps down / 8 Mbps up değerleri almaktayım.
Zyxel WRE2206 Wireless Extender
Merhaba,
Evin farklı noktalarındaki düşük wifi sinyaline çözüm olması için aldığım Zyxel WRE2206' yı kurulumunu yapabilmeme rağmen bir türlü kullanmayı başaramadım. Kurulum bittikten sonra bu cihaza bağlanan cihazlar bağlantıyı görüyor ama internete açılmıyor. Detaya bakılınca İp adresi ve DNS sunucusu kısımlarında hata görülüyor https://showbox.ink//.
Modemin Zyxel VMG3312-B10B. WRE2206 devrede değilken herhangi bir cihazla internete bağlanmada sıkıntı olmuyor, ancak WRE2206 devredeyken hiçbir cihaz bununla internete çıkış yapamıyor.
Konuyla ilgili bilgis/fikri olanları bekliyorum.
NAS cihazıyla alakalı bir soru?
Merhaba. normalde modeme usb takıp onu ev dışı kullanımda (kullanım sebebi atacağım video dosyalarını internet sitemde oynatıcı ile oynatmak, ip.adresi/video1.mp4 gibi direk çalıştırmak, ulaştırmak. Statik ip var.) kullanabilmek. Fakat bu sanırım olmuyor bu sebepten NAS326 diye bir nas cihazı alacağım, bu cihazla ip çıkışı alıp direk video dosyasına ulaşabilir miyim? Yine ip.adresi/videodosyasi.mp4 gibi.
Masaüstü Pc için Wireless önerisi?
Arkadaşlar merhaba. Yeni eve taşındım. Şu an modemim salonda, bilgisayarım ise evin diğer ucundaki odada duruyor. Normalde Pc için TP-Link TL-WN823N Adaptör kullanıyordum. Eski evimde fiber ve wifi 6 olmadığından olan bağlantı ile idare ediyordum.
Fakat şu an 100 mbit bağlantım var. Aynı odada telefon ile hız testi yaptığımda 96 mbps bağlantı alırken, bilgisayarın aldığı internet 8 mbps ve bu wireless adaptör modemin 5G ağını hiç görmüyor
Bu konuda ne yapmalı? Huawei AX3 gibi router alsam, direk bilgisayarın yanına koyup ethernet ile bağlasam sağlıklı bir yöntem olur mu? Böyle bir durumda Modem gene evin diğer ucunda olacak ve router ile arasında kablosuz bağlantı kurulacak. İyi performans alır mıyım emin olamadım
.
modemin ping değerleri stabil değil
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Türkiye'de hangi internet şirketleri var?
|
Turkcell SuperBox Hızı vs Turkcell Mobil Hat Hızı?
|
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 11
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.139 (Bu ay: 12)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware